صنعت بیمه پدافند قدرتمند اقتصاد کشور
رئیس شورایعالی بیمه از نظارت هوشمند بر عملکرد صنعت بیمه بهعنوان برنامه مهم در نهادناظر صنعت بیمه یاد و اظهار کرد: از برخی طرحها و سامانههای کاربردی و راهبردی نهاد ناظر صنعت بیمه در روز ملی بیمه رونمایی خواهد شد. رئیس شورایعالی بیمه بر منطقیشدن عوارض دریافتی از صنعت بیمه تاکید کرد و گفت: دستگاههایی که از عوارض پرداختی صنعت بیمه استفاده میکنند، باید به مجلس گزارش عملکرد بدهند. بهزادپور در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت تخصیص منابع به صندوق حوادث طبیعی اشاره کرد و گفت: حمایت مجلس و دولت از این صندوق در حقیقت حمایت از تمامی آحاد جامعه است که در معرض ریسکهای متنوع قرار دارند که با ایفای تعهدات دستگاههای مرتبط این امر تحقق خواهد یافت.
رئیسکل بیمه مرکزی با شادباش روز مجلس و همچنین روز ملی صنعت بیمه به اهمیت نقش این دو نهاد در افزایش سطح رضایتمندی آحاد جامعه اشاره کرد و افزود: افزایش ضریب نفوذ بیمه در هر کشوری از شاخصهای اساسی توسعهیافتگی بهشمار میرود که تمهیدات خاص و هدفگذاری لازم در صنعت بیمه درخصوص بهبود این شاخص، صورت گرفتهاست. مجید بهزادپور با تشریح آخرین آمار صنعت بیمه در حوزههای حقبیمه تولیدی و پرداخت خسارت به زیاندیدگان، تصریح کرد: پوشش ریسکهای بزرگ توسط صنعت بیمه نقشی تاثیرگذار و انکارناپذیر در رشد اقتصادی کشور بر عهده دارد. او از متوسط جهانی ۷درصدی ضریب نفوذ بیمه در جهان خبر داد و آمار نزدیک به دو و نیمدرصدی در کشور را با توجه به برنامههای در دست اجرا، قابل افزایش اعلام کرد.
بر اساس این گزارش، حمیدرضا حاجی بابایی- رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات- با قدردانی از زحمات مدیران و کارکنان صنعت بیمه و برپایی نشست مشترک، از لزوم استقرار نظام یکپارچه صنعت بیمه سخن گفت و افزود: صنعت بیمه از ظرفیتهای قابلتوجه و کمنظیری برخوردار است و مجلس شورایاسلامی آمادگی دارد تا برای تحقق اهداف توسعهای این صنعت تعامل و همراهی کند. این نماینده مجلس از صنعت بیمه بهعنوان یک نهاد تعیینکننده در اقتصاد کلان کشور یاد و اظهار کرد: صنعت بیمه در جایگاه پدافند ریسکهای بزرگ اقتصادی ایستاده است و باید دست مردم و دولت را بگیرد. او در پایان ابراز امیدواری کرد که لایحه برنامه هفتم بهگونهای طراحی شود که خدمات بیمهای گستردهتر، آسانتر و ارزانتر بهدست بیمهگذاران برسد.
در ادامه این نشست، سیدمحمد کریمی- دبیرکل سندیکای بیمهگران ایران- نیز با ابراز خرسندی از حضور رئیس و اعضای کمیسیون برنامه، بودجهو محاسبات مجلس شورایاسلامی در جمع متولیان صنعت بیمه، اظهار کرد: پوشش پانصدمیلیارد دلاری ریسکهای بیمه در صنعت بیمه کشور از سطح بالای تعامل سربازان این مجموعه خدمتگزار و توانمندی صنعتگران بیمه حکایت دارد. کریمی با انتقاد از ضعف نظارت بر منابع اختصاصیافته صنعت بیمه به دستگاههایی نظیر وزارت بهداشت، تصریح کرد: صنعت بیمه در هیچجای دنیا تا این اندازه عوارض پرداخت نمیکند و در نقطه مقابل از حمایتهای گسترده دولت نیز سود میبرد.
شایان ذکر است در نخستین هماندیشی مسوولان ارشد صنعت بیمه کشور با اعضای کمیسیون برنامه، بودجهو محاسبات مجلس شورایاسلامی علاوهبر رئیسکل و اعضای هیاتعامل نهاد ناظر، دبیرکل سندیکای بیمهگران ایران و مدیرعامل صندوق تامین خسارتهای بدنی، مدیرانعامل شرکتهای بیمهای نیز حضور داشتند. گفتنی است در این جلسه هماندیشی راهکارهایی درخصوص موضوع کاهش عوارض بیمهای و ابهامزدایی از قوانین و ضرورت اصلاحاتی در اینخصوص موردبحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد موضوعات مطرحشده در کمیتهای زیرنظر کمیسیون برنامه و بودجه بررسی و پیگیری شود.