Untitled-2 copy

چه اتفاقی در بازارهای جهانی رخ داد؟

اتفاقات اخیر در بازارهای آمریکا سبب شد فدرال رزرو از سلاح ضد تورمی خود در ماه‌های آتی نیز بهره گیرد؛ زیرا سیاستگذاران این نهاد معتقدند با وجود کاهش 5/ 0 واحد درصدی تورم کل و افت 3/ 0 واحد درصدی تورم هسته، همچنان تورم در سطوح قوی باقی مانده است. در این میان علاوه بر سخنرانی جرمی پاول در سخنرانی جکسون هول مبنی بر تداوم سیاست‌های انقباضی تا دستیابی به تورم 2درصدی و همچنین صعود نرخ بهره تا 75/ 4درصد، کریستوفر والر یکی از اعضای کمیته فدرال رزرو در روزهای اخیر با سخنان خود عملکرد جرمی پاول را تایید کرد و افزود که مقامات این نهاد در حال برنامه‌ریزی برای افزایش 5/ 0 واحد‌ درصدی در ماه دسامبر و 25/ 0 واحد درصدی در ماه‌های آتی هستند و نرخ را تا پایان سال 2022 به 75/ 4 درصد خواهند رساند.

عوامل مذکور در نهایت به رد احتمال عقب‌نشینی سیاستگذاران فدرال رزرو انجامید و سبب شد شاخص دلار که با 19/ 105 واحد به پایین‌ترین سطح خود در ماه‌های اخیر رسیده بود بار دیگر با افزایش 4/ 2 درصدی به کانال 107 واحدی راه پیدا کند، اما در مقابل فلز زرد که با کسب حمایت 1700 دلاری در طی یک هفته به سقف این کانال رسیده بود در مسیر نزولی قرار گیرد. بر این اساس طلا با افت 2/ 2درصدی قیمت 1746 دلار را در ساعت مذکور به ثبت برساند. در این بحبوحه بازارهای ریسکی روند معاملاتی متفاوت‌تری را تجربه کردند؛ زیرا بازارهای پرریسک از جمله بیت‌کوین و اتریوم که در سال‌های اخیر محبوبیت زیادی در میان سرمایه‌گذاران کسب کرده بودند با منحل شدن صرافی FTX و همچنین ورشکستگی این نهاد در بیشتر پروژه‌هایی که بازار کریپتو نیز در آن دخیل هستند در لبه پرتگاه قرار گرفتند.

تحولات بازارهای جهانی باعث شد بیت‌کوین و اتریوم برای دومین هفته متوالی به روند نزولی خود ادامه داده و روز گذشته نیز با توجه به صعود شاخص دلار، لیدر بازار رمزارزها حمایت کانال 16 هزار دلاری را از دست داد و در ساعت مذکور با قیمت 15 هزار و 600 دلار در بازار معامله می‌شد. همچنین موج رکود در بازارهای جهانی به دومین ارز دیجیتال مهم در جهان نیز سرایت کرد و سبب شد اتریوم به کف کانال هزار دلاری برخورد کند.