بیتکوین به ۵۰ هزار دلار رسید
بازارهای جهانی در مدار صعودی
کوچ 50هزار دلاری بیتکوین
بیتکوین به 50هزار دلار رسید. پادشاه ارزهای دیجیتال در ادامه روند صعودی خود، در ابتدای روز دوشنبه توانست با 7/ 2 درصد رشد دوباره به کانال 50 هزار دلاری برگردد. آلتکوینها هم در پی این اتفاق با قدرت بیشتری به صعود ادامه دادند. اتریوم با رشدی 7/ 2 درصدی در کانال 3هزار و 300 دلاری معامله شد. رمزارز کاردانو نیز که این روزها در صدر اخبار آلتکوینها قرار دارد، با ثبت رشد روزانه 9 درصدی توانست 30 درصد از قیمت هفته پیش خود بالاتر برود. صعود اخیر موجب شد ارزش کل بازار رمزارزها به 2 تریلیون و 150 میلیارد دلار برسد که این بعد از ریزش ماه می در بازار بیسابقه بوده است. بیتکوین به دنبال تثبیت قیمتی در بالای کانال 50هزار دلاری است. در صورت ادامه روند صعودی بازار، بیتکوین مقاومت 50 هزار و 500 دلاری را در پیش روی خود دارد که در صورت رد کردن آن، به سمت هدف 51 هزار و 200 دلاری حرکت خواهد کرد. اما در صورت تغییر روند و عدم عبور از مقاومت پیشرو، سرمایهگذاران امیدوار به محدوده حمایتی 49 هزار و 200 خواهند بود.
لزوم احراز هویت بایننس
دادههای اخیر در بازار نشان میدهند که احساسات متفاوتی در سرمایهگذاران ارزهای دیجیتالی در رابطه با آینده توکن بزرگترین صرافی دنیا وجود دارد. با فشارهای اخیر دولتهای مختلف جهان از جمله آمریکا و انگلستان و ژاپن، بایننس احراز هویت اشخاص را برای استفاده از خدمات خود اجباری کرد. این اتفاق باعث شد برخی از معاملهگران در رابطه با آینده بایننسکوین (BNB) دچار تردیدهایی شوند. بایننسکوین در 5 هفته گذشته رشدی 63 درصدی را به ثبت رساند و توانست مقاومت مهم 450 دلاری را پشتسر بگذارد تا در بالاترین قیمت سه ماه گذشته قرار بگیرد. این رمزارز تا بعدازظهر روز دوشنبه با رشدی 10 درصدی در کانال 490 دلار معامله شد. این رمزارز در تلاش است تا مقاومت 500 دلاری را رد کند تا بتواند بار دیگر خود را به رمزارز کاردانو که در سه هفته گذشته 100 درصد رشد داشت و جایگاه سوم از نظر ارزش بازاری را از آن خود کرد، نزدیک کند. رشد اخیر کاردانو و ارتقای آلونزو که در شبکه آن در حال انجام است، شرایطی را نشان میدهد که سرمایهگذاران حق دارند تا درباره آینده بایننسکوین شک داشته باشند. مجموعه اتفاقاتی که در ماههای اخیر رخ داد موجب شد سرمایهگذاران این صرافی را مکان امنی برای سرمایههای خود نیابند. فشارهای دولتی باعث شد بایننس در اواسط ماه ژوئن، توقف معاملات توکنهای بازار سهام را اعلام کند و در پی این خبر و افزایش نگرانیهای سرمایهگذاران راجع به آینده این شرکت، قیمت توکن آن بهشدت افت کرد. در اواخر ماه ژوئن نیز معاملات مشتقه در این صرافی در برخی از کشورهای اروپایی و هنگکنگ متوقف شد تا نگرانی سرمایهگذاران دوچندان شود. مقامات هلندی به سران بایننس، با این عنوان که این شرکت فعالیتهای خود را با قوانین مربوط به پولشویی و جلوگیری از تامین مالی تروریست تطبیق نداده است، اخطار داد تا فضای بیاعتمادی میان مخاطبان این شرکت دوچندان شود. این فشارها در نهایت موجب شد شرکت بایننس از موضع خود کوتاه بیاید و احراز هویت را برای تمامی کاربران خود اجباری اعلام کند. با اعلام این خبر سرمایهگذاران ایرانی که در این صرافی به معامله میپرداختند، باید به دنبال جایگزینی مطمئن برای آن باشند.
بازگشت طلا به کانال 1800دلاری
با باز شدن بازارهای جهانی، طلا توانست به کانال هزار و 790 دلاری بازگردد. روز دوشنبه فلز زرد توانست تا کانال نزولی کوتاهمدت خود را بشکند و رشدی 20 دلاری را ثبت کند. این رشد در پی نزدیک شدن به نشست اقتصادی جهانی جکسون هول و افت ارزش دلار صورت گرفت. دلار آمریکایی که از همان ابتدای بازار در فاز نزولی قرار داشت، با از دست دادن 2/ 0 درصد از ارزش خود، راه را برای صعود روزانه طلا هموارتر کرد. نگرانیهای دولتها از شیوع مجدد کووید-19 در سطح جهان و تاثیر آن بر بهبود اقتصادی نیز سرمایهگذاران را بیشتر به ایجاد تقاضا برای فلز زرد تشویق کرد تا طلای جهانی بتواند در ساعت 19 و 30 دقیقه روز دوشنبه به وقت تهران در قیمت هزار و 804 دلار به ازای هر اونس معامله شود.