رفتار محتاطانه در بازار طلا

طلا در روند ثابت

طلا در ابتدای روز چهارشنبه با افزایشی ۱۲/ ۰ درصدی همراه شد و به قیمت هزار و ۸۹۶ دلار در هر اونس رسید. اطلاعات منتشرشده از شاخص مصرف‌کننده در چین در ماه مه عدد ۲/ ۰ درصد  را نشان داد. مقدار سالانه این شاخص نیز برای چین به ۳/ ۱ درصد رسید. انتشار شاخص قیمت مصرف‌کننده و تولیدکننده در چین معمولا می‌تواند به فشارهای تورمی در سراسر جهان دامن بزند. چرا که چین یکی از بزرگ‌ترین خریداران و تامین‌کنندگان در سراسر جهان است. داریوش کووالچیک، اقتصاددان در کردیت اگریکول، در مصاحبه با فایننشال تایمز بیان کرد: «افزایش هزینه‌ها در همه‌جا، به ویژه در چین، به فشارهای تورمی جهانی اضافه خواهد کرد. من فکر می‌کنم که ما در جهان با تورم بالاتر زندگی خواهیم‌ کرد و آنچه در چین اتفاق می‌افتد به این امر دامن می‌زند.» با این حال  ممکن است رسیدن به هدف‌های موردانتظار بالا برای دارایی‌هایی مثل بیت‌کوین و طلا مدتی دست نیافتنی باقی بماند؛ زیرا نگرانی از اینکه سیاست‌گذاران در سراسر جهان ممکن است نرخ بهره را افزایش دهند یا برنامه‌های خرید دارایی‌های تقویت‌کننده نقدینگی را برای مهار تورم کاهش دهند، می‌تواند از جذابیت این دارایی برای سرمایه‌گذاری بکاهد.

اما معامله‌گران به شدت منتظر اطلاعات شاخص مصرف‌کننده (CPI) برای ایالات متحده هستند که در روز پنج‌شنبه منتشر خواهد شد.   رفتار بازارها که طی یک ماه اخیر مشاهده شده ‌است، نشان‌دهنده شرایط محتاطانه بازارها در آستانه انتشار گزارش‌های تورم و واکنش‌های انتظاری تورمی است. طلا نیز در همین شرایط طی یک هفته اخیر در حال نوسان در اطراف کانال هزار و ۸۹۰ دلاری است. به‌گزارش بلومبرگ اما فدرال رزرو در حال تلاش برای تعدیل این انتظارات با بیان این مورد است که افزایش تورم موقتی است و سیاست‌گذاران باید برای آرام کردن بازار تلاش کنند.

 در مسیر پیش‌رو اجلاس مجدد سران گروه ۷ نیز قرار دارد که سرمایه‌گذاران را منتظر بیان موضع رهبران جهان، از جمله بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده و مرکل صدراعظم آلمان می‌گذارد. اما با همه این موارد، تا زمان انتشار عمده اطلاعات اقتصادی ایالات متحده و تا زمانی که بازارهای مالی کنترل بهتری در مورد فشارهای قیمت‌گذاری خود نداشته باشند، طلا نمی‌تواند کاری را از پیش ببرد. به نظر تحلیلگران چشم‌انداز میان‌مدت و بلند‌مدت طلا، هر دو روندی صعودی را نشان می‌دهد.  شاخص دلار نیز با کاهش ۱۵/ ۰ درصدی و بازگشت به کانال ۸۹ واحد، همچنین کاهش بازده خزانه‌داری برای این ارز جهان‌روا می‌تواند مسیر را برای روند کوتاه‌مدت صعود طلا مساعد کند.

بازگشت بیت‌کوین از مقاومت حساس

بیت کوین در بحبوحه افزایش نگرانی‌های مربوط به تورم و امیدها برای تصویب گسترده دولت‌ها است. با انتشار اسناد چین که نشان از تورمی بالاتر از انتظار داشت و انتخاب بیت‌کوین به‌عنوان جایگزین قانونی پول رایج در السالوادور، قیمت بزرگ‌ترین رمزارز از کف قیمتی دو هفته‌ گذشته خود دور شد.

بیت‌کوین که روز سه‌شنبه معاملات خود را در کانال ۳۱ هزاردلاری به پایان برد، تا بعدازظهر روز چهارشنبه با ثبت رشدی ۵ درصدی، در تلاش برای بازگشت به کانال ۳۵ هزاردلاری بود. بعد از گذشت بیت‌کوین از قیمت ۳۵ هزار دلار به‌عنوان یک سطح حمایتی و تبدیل آن به یک محدوده‌ مقاومتی، سرمایه‌گذاران باید امیدوار باشند تا اخبار اخیر به حدی بازار را تحت تاثیر قرار دهد که قیمت بیت‌کوین بتواند از این مقاومت جدید عبور کند. دیروز اخبار السالوادور به کمک بیت کوین آمد.  

مجلس السالوادور اوایل روز چهارشنبه بیت‌کوین را به‌عنوان ارز رایج تصویب کرد و همه مشاغل موظف شدند بیت‌کوین را برای کالاها و خدمات بپذیرند. در روز چهارشنبه در قوه مقننه کشور لاتین السالوادور، لایحه پذیرفتن بیت‌کوین به‌عنوان ارز رایج در این کشور که به پیشنهاد نایب بوکله، رئیس‌جمهور فلسطینی‌الاصل این کشور ارائه شد، با ۶۰ رای موافق از ۸۴‌‌رای به تصویب رسید. این اقدام امیدها را برای تصویب گسترده رواج رمزارزها افزایش داده است. السالوادور به‌عنوان کشور پیشگام در این زمینه، در صورت اجرای موفق این لایحه می‌تواند نمونه‌ خوبی برای سایر کشورها باشد.