تولید و مصرف بنزین سربهسر شد
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با اشاره به اینکه باید برای مدیریت مصرف سوخت برنامهریزی مناسبی داشته باشیم، گفت: یکی از دلایل افزایش مصرف بنزین در تابستان افزایش کارتهای جایگاههای سوخت در زمان اوج سفرهای بینشهری بود. سالاری افزود: با توجه به آمار سامانه، روند مصرف کاهشی است و امیدواریم که این روند ادامهدار باشد. وی با بیان اینکه حملونقل عمومی در داخل کشور ضعیف است، ادامه داد: در سفرهای درونشهری بیشتر خودروهای تکسرنشین هستند و این ترافیکها مصرف درونشهری را افزایش میدهد، البته مصرف برونشهری کاهش یافته است. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با تاکید بر اینکه اکنون تولید روزانه بنزین حدود ۱۱۵ میلیون لیتر است، گفت: موازنه تولید و مصرف بنزین در کشور برقرار است.
سالاری با اشاره به اینکه بنزین سوپر به تناسب نیاز عرضه میشود، افزود: عمده بنزین سوپر کشور در پالایشگاه امام خمینی شازند تولید میشود و با توجه به تعمیرات اساسی در واحد کت کراکر این پالایشگاه تا مدتی عرضه بنزین سوپر محدود خواهد بود. وی درمورد طرح اختصاص بنزین به کد ملی به جای خودرو نیز تاکید کرد: در گذشته پیشنهادهایی بوده است و این موضوع را به موازات مطالعات موردنیاز به صورت پایلوت در کیش اجرا کردیم. معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش تصریح کرد: اکنون در تلاشیم از کارت هوشمند به سمت کارت مغناطیسی برویم و آسیبها بررسی شود و در صورت فراهم بودن شرایط، مراحل کار را اعلام میکنیم.
سالاری با اشاره به اینکه وضعیت ذخیرهسازی سوخت نیروگاهها نسبتا مناسب است، گفت: با توجه به اینکه اول سال پیشبینی لازم را داشتیم ذخیرهسازی ۴.۸میلیارد لیتری در نیروگاهها را شاهدیم. وی افزود: بعضی از نیروگاهها باید ظرفیت ذخیرهسازی سوخت را افزایش دهند، زیرا تنها برای مصرف ۵ یا ۶ روز میتوانند سوخت مایع ذخیره کنند، در آن شرایط مشکل است بتوانیم به موازات بهسرعت سوخت مایع را تامین کنیم. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران ادامه داد: اگر ظرفیت ذخیرهسازی ، بهویژه در شرق کشور افزایش نیابد دچار مشکل میشویم و برای تامین بهموقع سوخت مایع نیروگاهها به بخش حملونقل فشار میآید. سالاری تاکید کرد: پیشبینیهایی برای ذخیرهسازی نفت سفید و گاز مایع شده تا اگر در شرایطی به عرضه سوخت مایع نیاز بود، آن را توزیع کنیم.