بهرهبرداری از ۲ طرح پالایشی
واحد تولید و ذخیرهسازی قیر شرکت پالایش نفت جی بندرعباس به ظرفیت تولید سالانه ۶۰۰هزار تن و ذخیرهسازی ۲۲هزار تن انواع قیر با سرمایهگذاری ۳۵۰ میلیارد تومان معادل حدود۲۰ میلیون دلار به بهرهبرداری رسیده است. این طرح به منظور گسترش توسعه زیرساختهای تولید و ذخیرهسازی در مبادی خروجی کلیدی کشور برای صادرات محصول (بندرعباس به عنوان بزرگترین بندر صادراتی فرآوردههای نفت در کشور) و به تبع آن افزایش سهم صادرات و ایجاد پایگاه تولید و عرضه قیر در جنوب کشور با هدف افزایش سهم صادراتی و تامین بخشی از قیر موردنیاز داخلی در منطقه مورد نظر احداث شده است.
افزونبر این، در این سفر یکروزه جواد اوجی، وزیر نفت به استان هرمزگان، عملیات اجرایی طرح ارتقای کیفیت محصولات سنگین پالایشگاه بندرعباس در دو پکیج واحدهای یوتیلیتی و واحدهای فرآیندی با محوریت ککسازی به منظور کاهش میزان تولید گوگرد و نفت کوره پالایشگاه بندرعباس و تولید کک اسفنجی به میزان ۳۰۰هزار تن در سال با سرمایه موردنیاز ۱۷۰۰ میلیون دلار آغاز شد. در این طرح تماما از دانش فنی پژوهشگاه صنعت نفت برای واحدهای فرآیندی از جمله کک تاخیری استفاده شده است و برای نخستین بار در کشور این تعداد واحدهای فرآیندی از سوی نیروهای بومی طراحی میشود.
طرح ارتقای کیفیت محصولات سنگین پالایشگاه بندرعباس به علت پیچیدگیهای فنی بالا و همچنین نیاز سرمایهگذاری اولیه به نسبت بالا به سه پروژه تقسیم شده است که در این برنامه ۲پروژه واحدهای یوتیلیتی و ککسازی آغاز به کار خواهد کرد؛ پروژه واحدهای یوتیلیتی و واحدهای جانبی که پیمانکار آن برای انجام پروژه به صورت EPCF انتخاب شده است که مبلغ کل سرمایهگذاری آن۸۱۰ میلیون یورو است که ۷۵درصد از این مبلغ از سوی پیمانکار و مابقی آن از محل تخصیص۳۰درصد سود سالانه شرکت پالایش نفت بندرعباس تامین میشود.
پروژه احداث واحدهای فرآیندی با محوریت واحد ککسازی برای تولید کک اسفنجی و سایر فرآوردههای نفتی به مبلغ ۷۲۲ میلیون یورو از محل ۳۰درصد سود سالانه شرکت پالایش نفت بندرعباس به صورت EPC به پیمانکار منتخب برای اجرا واگذار شده است. پروژه تولید روغنهای پایه گروه ۲ و ۳ که در مرحله انتخاب پیمانکار برای انجام پروژه به صورت EPCF است که طبق برآوردهای اولیه میزان سرمایهگذاری موردنیاز ۶۰۰میلیون یورو تخمین زده میشود.