شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۹۵ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۶۰۹۵

  • بازداشت مدیرعامل تلگرام اشتباه بود؟

    دنیای اقتصاد: دستگیری مدیرعامل تلگرام در یک هفته اخیر در صدر اخبار جنجالی حوزه تکنولوژی قرار داشته و حالا این موضوع به نمادی از حکمرانی فضای مجازی برای کشورها تبدیل شده است. پاول دوروف، هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل تلگرام که در فرانسه بازداشت شد و تحت بازجویی قرار دارد، بالاخره سکوت خودش را شکسته و گفته است این دستگیری اشتباه بوده و مقامات فرانسوی به جای بازداشت او باید با شرکتش تماس می‌گرفتند و شکایات خود را پیگیری می‌کردند. دوروف معتقد است که استفاده از قوانین قدیمی برای متهم‌ کردن یک مدیرعامل اشتباه است و امیدوار است که این اتفاقات باعث شود تلگرام و تمام صنعت شبکه‌های اجتماعی ایمن‌تر و قوی‌تر شود. این در حالی است که به نظر می‌رسد بعضی سیاست‌های تلگرام پس از دستگیری پاول دوروف تغییر کرده‌اند که بیشتر مربوط به چت‌های خصوصی هستند.
  • رفع ۴۵ روزه محدودیت‌های پلتفرم‏‌های سلامت

    دنیای اقتصاد: تقریبا دو هفته از قطع همکاری آزمایشگاه‌‌ها با پلتفرم‌‌های سلامت دیجیتال گذشته است و کسب‌وکارهای این حوزه از ناهماهنگی که به نظر می‌رسد در درون سازمان تامین اجتماعی وجود دارد، متضرر شده‌اند. در حال حاضر بررسی‌‌ها نشان می‌دهد که در نتیجه مذاکرات صنف سلامت دیجیتال با مدیران تامین اجتماعی، دو طرف به یک توافق نسبی رسیده‌‌اند که بر اساس این توافق، محدودیت‌های اعمال شده بر کسب و کارهای سلامت دیجیتال به صورت موقت تا ۴۵ روز آینده رفع می‌شود و نهادهای مرتبط پس از این بازه به یک جمع‌‌بندی مشترک درباره همکاری آزمایشگاه‌‌ها با پلتفرم‌‌ها خواهند رسید.
  • سقوط ۲۷۹ میلیارد دلاری غول سازنده تراشه‌های هوش مصنوعی

    ایسنا: قیمت سهام انویدیا در معاملات روز سه‌‌‌شنبه وال‌‌‌استریت ۹.۵ درصد سقوط کرد و ۲۷۹ میلیارد دلار از ارزش بازار این شرکت سازنده تراشه‌های هوش مصنوعی ریخت. این ریزش بزرگ‌ترین سقوط یک روزه ارزش بازار یک شرکت آمریکایی است و با ملایم شدن شیب خوش‌‌‌بینی سرمایه‌‌‌گذاران نسبت به هوش مصنوعی در بحبوحه داده‌های اقتصادی ضعیف، رخ داده است. سقوط ۲۷۹ میلیارد دلاری ارزش بازار انویدیا نشان می‌دهد که سرمایه‌‌‌گذاران نسبت به فناوری نوظهور هوش مصنوعی که محرک رشد امسال بازار سهام بوده است، محتاط‌‌‌تر شده‌‌‌اند. سهام انویدیا پس از آن کاهش یافت که پیش‌‌‌بینی‌‌‌های این شرکت از درآمد سه ماهه خود به مذاق سرمایه‌‌‌گذاران خوش نیامد.
  • هشدار انگلیس به گوگل درباره سوءاستفاده ازبرتری در فناوری تبلیغات

    ایسنا: آژانس ضدانحصارطلبی انگلیس پس از تحقیقات اولیه به گوگل درباره سوءاستفاده از موقعیت برتر خود در فناوری تبلیغات هشدار داد. رگولاتور انگلیس با این هشدار به اتحادیه اروپا و آمریکا پیوست که نگرانی‌های مشابهی را در مورد این غول فناوری ابراز کرده‌اند.
  • تحقیقات کلمبیا از خرید ۱۱ میلیون دلاری جاسوس‌افزار پگاسوس

    ایسنا: رئیس‌جمهور کلمبیا از دفتر دادستان کل خواست درباره خرید ۱۱ میلیون دلاری نرم‌افزار جاسوسی پگاسوس تحقیق کند. گوستاوو پترو، رئیس‌جمهور کلمبیا‌ اظهار کرد: «پگاسوس ممکن است برای جاسوسی از سیاستمداران مخالف در دولت قبلی استفاده شده باشد.»
  • اینتل در یک قدمی حذف از داو جونز

    ایسنا: اینتل یکی از دو شرکت فناوری اولی بود که به شاخص «داو جونز اینداستریال اوریج» پیوست، اما اکنون به دلیل ریزش شدید قیمت سهام خود در خطر حذف از این شاخص قرار دارد. تحلیلگران و سرمایه‌گذاران با اشاره به افت حدود ۶۰ درصدی قیمت سهام اینتل در سال میلادی جاری می‌گویند این غول تراشه‌سازی احتمالا از این شاخص حذف خواهد شد.
  • تمام آی‌فون‌ها مجهز به نمایشگر اوال‌ای‌دی می‌شوند

    مهر: به گفته منابع آگاه، اپل در تمام مدل‌های آی‌فون ۲۰۲۵ و بعد از آن از نمایشگرهای اوال‌ای‌دی استفاده می‌کند. به گزارش رویترز، تولیدکنندگان موبایل و تلویزیون اکنون مشغول جایگزین کردن نمایشگرهای اوال‌ای‌دی به جای ال‌سی‌دی هستند، زیرا فناوری جدید می‌تواند رنگ‌های زنده‌تری نشان دهد و کنتراست بهتری دارد که برای نمایش ویدئوهایی با کیفیت بالا ایده‌آل است.
  • انگیزه اقتصادی آمریکا از محدودیت صادرات به چین

    ایسنا: مدیرعامل شرکت سازنده تجهیزات تولید تراشه ASML هلند اعلام کرد کمپین آمریکا برای محدود کردن صادرات این شرکت به مشتریان در چین به بهانه امنیت ملی، به تدریج به اقدامی با انگیزه‌های اقتصادی تبدیل شده است. کریستوف فوکه در کنفرانس سیتی در نیویورک گفت که پیش‌بینی می‌کند مخالفت با محدودیت‌های صادراتی که آمریکا پیگیری می‌کند، به مرور زمان افزایش پیدا کند. وی افزود: «پیشرفت‌های چین در تولید تراشه، به دلیل محدودیت‌هایی که اعمال شده‌اند، آهسته شده است. تصور می‌کنم این وضعیت، اعمال محدودیت‌ها به بهانه امنیت ملی را دشوارتر از قبل خواهد کرد.»
  • پیگیری دیپلماسی فناوری در قزاقستان

    مهر: وزیر ارتباطات با حضور در نخستین روز از اجلاس اسکاپ، در دیدارهای جداگانه با همتاهای قزاقستانی و قرقیزستانی پیشنهاد‌ همکاری‌های مشترکی را دریافت کرد.
  • تبلتی به نازکی یک برگ کاغذ

    ایسنا: نسل سوم تبلت‌های ریمارکبل موسوم به پیپر پرو (Paper Pro) که به نازکی یک برگ کاغذ است، با نمایشگر رنگی و به عنوان نازک‌ترین تبلت الکترونیکی جهان رونمایی شده. نمایشگر این تبلت که نسبت به مدل قبلی به ۱۱.۸ اینچ افزایش یافته، مبتنی بر فناوری جوهر الکترونیکی Gallery ۳ است و ۹ رنگ مختلف را برای نوشتن و طراحی ارائه می‌دهد. وضوح این نمایشگر ۲۱۶۰ در ۱۶۲۰ است و بافت سطح آن برای احساس نوشتن طبیعی‌تر بهبود یافته. این تبلت با ضخامت ۵.۱ میلی‌متر باریک‌ترین دستگاه در نوع خود است. تبلت Paper Pro با قیمت ۵۷۹ دلار با یک قلم استاندارد یا ۶۲۹ دلار با قلمی با ویژگی پاک‌کن قابل سفارش است.
  • استارت‌آپی که بیمارستان را به خانه می‌آورد

    ایسنا: استارت‌آپ «داکلا» ۴۶ میلیون دلار بودجه را برای توسعه یک فناوری جدید در اروپا جمع‌آوری کرده است تا خدمات بیمارستانی را به خانه بیماران ببرد. بیمارستان‌های سراسر جهان همیشه با کمبود تخت روبه‌رو هستند و این مشکل در صورت وقوع یک خطر بهداشتی یا سایر فاجعه‌های بزرگ در مقیاس بزرگ ممکن است تشدید شود.
  • تازه‌‌‌های سوپرمارکت دیجی‌‌‌کالا برای خرید راحت‌‌‌تر

    دنیای‌اقتصاد: سوپرمارکت دیجی‌‌‌کالا قرار است با تنوع بیشتری به فعالیت خودش ادامه بدهد و در همین راستا امکانات جدیدی به آن اضافه شده‌‌ ‌است تا کاربران خرید راحت‌‌‌تری داشته باشند. امکان «ارسال فوری» یکی از این امکانات تازه است که برای کاربرانی که برای خرید سوپرمارکتی خود عجله دارند، مناسب است. با انتخاب «ارسال فوری» اگر در تهران، کرج و اصفهان باشید، سفارش در ۴۵ دقیقه‌‌‌ به مکان انتخابی شما می‌‌‌رسد. با انتخاب گزینه «ارسال فوری» می‌توانید محصولاتی مانند نان، میوه و سبزیجات، آب‌‌‌میوه و شیرینی را هم خریداری کنید.
  • یک راهکار نوین «الان بخر، بعدا پرداخت کن» برای سازمان‌ها

    دنیای‌اقتصاد: در سال‌‌‌های اخیر سرویس‌‌‌های BNPL یا الان بخر، بعدا پرداخت کن در سراسر جهان طرفداران زیادی پیدا کرده‌‌‌اند و در همین راستا پلتفرم‌‌‌های لندتک در کشور هم این امکان را برای کاربران فراهم آورده و البته با استقبال آنها هم مواجه شده‌‌‌اند. حالا اما یک سرویس BNPL ویژه برای مشتریان سازمانی ارائه شده است تا به این ترتیب کسب و کارها و بخش تجاری هم از این امکان جالب بی‌‌‌نصیب نمانند. این سرویس با نام پروپی از سوی ازکی‌‌‌وام ارائه شده است و در آن بخشی از خدمات رفاهی پرسنل، بدون سود و کارمزد و با اعتباری تا دو برابر حقوق دریافتی پرسنل و سقف ۱۰۰ میلیون تومان به آنها ارائه می‌شود.
  • برنامه و نقشه راه دقیق هوش مصنوعی در معاونت علمی تدوین می‌شود

    مهر: معاون علمی رئیس‌‌‌جمهور از تدوین نقشه راه دقیق و برنامه جامع در حوزه هوش مصنوعی در معاونت علمی خبر داد و گفت: «پیگیری‌‌‌های لازم را برای تامین زیرساخت‌‌‌های هوش مصنوعی انجام می‌‌‌دهیم.» حسین افشین در گفت‌‌‌وگو با خبرگزاری مهر در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در دولت قبل قرار بود کارت گرافیک‌‌‌های حرفه‌‌‌ای برای پردازش‌‌‌های هوش مصنوعی خریداری شود، آیا همچنان این برنامه در این دولت دنبال می‌شود یا خیر، گفت: «بله این موضوع را پیگیری می‌‌‌کنیم، اما ابتدا باید برنامه‌‌‌ریزی برای این حوزه داشته باشیم.» معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‌‌بنیان رئیس‌‌‌جمهور ضمن اشاره به اینکه ایران در حوزه هوش مصنوعی امروز نسبت به دنیا و منطقه در وضعیت خیلی مناسبی قرار ندارد، خاطرنشان کرد: «ما در منطقه در حوزه هوش مصنوعی از منظر دانشی، انتشار دانش، بازار، کسب ‌‌‌و کار، قانون‌‌‌نویسی و ... خیلی روند مناسبی نداریم.»
  • گجت انگشتی برای رصد قند خون افراد

    مهر: مهندسان دانشگاه سن‌دیگو کالیفرنیا یک پوشش سرانگشتی الکترونیکی ابداع کرده‌اند که سطح گلوکز، ویتامین‌ها و حتی داروهای دریافتی بدن را به‌طور مستقیم از عرق سرانگشتان رصد می‌کند. به گزارش اینترستینگ انجینرینگ، جالب آنکه این دستگاه پوشیدنی با انرژی همان عرقی که تحلیل می‌کند، فعال نیز می‌شود. شیچاپو دینگ یکی از مولفان ارشد پژوهش در این باره می‌گوید: «این یک دستگاه رصد سلامت خودکار در سرانگشتان فرد است. کاربر می‌تواند در حالت استراحت یا خواب از گجت استفاده کند در حالی که ابزار همچنان نشانگرهای حیاتی را رصد می‌کند.» این حسگر که با عرق فعال می‌شود، می‌تواند به‌طور مداوم نشانگرهای حیاتی را رصد کند و در حقیقت ردیابی سلامتی را برای فرد به اندازه بستن یک چسب زخم دور انگشتش ساده می‌کند. این دستگاه به راحتی دور انگشت فرد می‌پیچد و از عرق سرانگشتان انرژی مورد نیازش را تامین می‌کند. سرانگشتان فرد با وجود اندازه کوچک‌شان از جمله بخش‌های بدن هستند که به‌شدت عرق تولید می‌کنند و هر کدام هزاران غده عرقی دارند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر