در حاشیه جلسه هیات دولت مطرح شد
هشدار وزیر ارتباطات درباره آسیبها و مضرات فیلترشکنها
هاشمی با تاکید بر اینکه در آینده نزدیک به جمعبندی مناسبی میرسیم و اخبار خوبی را در این زمینه به مردم اعلام میکنیم، بیان کرد: «ما نیز به وضعیت موجود نقد داریم و درباره محدودیتهای ایجاد شده با ادله مختلف باور داریم. باید در این محدودیتها تغییر نگرش و نگاه اتفاق بیفتد و بهروزآوری شود. یکی از دلایل مربوط به امنیت سایبری است. به روایت آمار در گزارشهایی که منتشر شده بهطور متوسط حدود دوسوم از مشترکان همراه از فیلترشکنها استفاده میکنند که بسیاری از آنها از مجاری غیررسمی در اختیار قرار میگیرد و باعث میشود این گوشیها یا سیستمها به عنوان بستری برای حمله به زیرساختهای کشور مورد استفاده قرار گیرد که آسیب جدی به امنیت سایبری است.» وزیر ارتباطات تاکید کرد: «استفاده از فیلترشکنها هزینه مالی به سبد خانوارها اضافه میکند و گردش مالی غیرشفافی دارد.
بررسیها نشان میدهد بخشی از این اقتصاد غیرشفاف از جیب دولت خارج شده است و به جای اینکه برای توسعه زیرساخت استفاده شود وارد بازار غیرشفاف میشود. از باب فرهنگی، فرزندان ما در معرض انواع و اقسام محتواها قرار گرفتهاند که نگرانیهایی را ایجاد میکند. در محتوایی که قبل از ۱۴۰۱ و فضای محدودسازی وجود داشت چنین چیزی را شاهد نبودیم.» هاشمی در ادامه گفت: «از نظر فرهنگی کارکرد این بحث زیرسوال است. کیفیت شبکه نیز متاثر از آن شده و عملا مردم نیز از کیفیت گلایههایی دارند که بحق است. باید زیرساختهای ارتباطی را ارتقا دهیم. با اجماع و وفاق و تعامل میتوان این گشایش را ایجاد کرد و کیفیت اینترنت را به صورت مشخص بالا برد.»
وزیر ارتباطات درباره وابستگیهای نسبی فروشندگان فیلترشکنها تصریح کرد: «کارهای امنیتی و اطلاعاتی در این خصوص انجام شده است، اما به دلایل متعدد شاید خیلی راهگشا نباشد. در کوتاهمدت ممکن است کمککننده باشد، اما در طولانیمدت راهگشا نیست. اگر بر گردش مالی فروش فیلترشکن که در داخل کشور اتفاق میافتد تمرکز کنید، این مبالغ به سمت رمزارزی میرود و عملا امکان پایش وجود ندارد. اگر در بحثهای مرتبط با فیلترینگ و گشایشهای آن به عنوان مطالبه عمومی و وعده دولت میگوییم شتابزده عمل نکنیم به همین دلیل است؛ چون اقدامات شتابزده ممکن است ما را به اهداف مشخص نرساند.» وی درباره بررسی میزان مصرف مردم و اینکه عدهای اعتقاد دارند بستهها زودتر از موعد به اتمام میرسد، گفت: «این گزارشها را از مردم به صورت مستقیم و نمایندگان مردم دریافت کردهایم و بر مبنای آن به تیم جدیدی که در سازمان تنظیم مقررات مستقر شدهاند، دو ماموریت مشخص دادهایم؛ اول بررسی میزان مصرف اینترنت و واقعی بودن آن است که باید به پایش جدی منجر شود. ماموریت دیگر هم بحثهای مربوط به پوشش و کیفیت اینترنت در روستاهاست. گزارشهای اولیه استخراج شده و امیدواریم در بازه زمانی کوتاهمدت نشست رسانهای با حضور رسانهها باشیم.»