ماجرای یک عکس قدیمی!
سرانجام تیم افسانهای اپل
فیل شیلر، معاون ارشد بخش بازاریابی جهانی اپل: احتمالا او را در یکی از رونماییهای گوشیهای آیفون اپل دیدهاید. شیلر از سال ۱۹۹۷ در اپل بوده است؛ یعنی درست همان سالی که استیو جابز دوباره به اپل بازگشت تا دوباره منشا جریان نوآوری و تحول در این شرکت شود. شیلر نقش مهمی در تولید و بازاریابی بعضی از محبوبترین محصولات شرکت اپل مانند آیمک و آیتونز دارد. با این حال اما بزرگترین همکاری او، مربوط به آیپاد بود. ایده دایره لمسی معروف آیپاد اپل به جای فشردن کلید، برای انتخاب و اجرای موسیقی، متعلق به شیلر بود. به کمک این دایره، کاربران میتوانستند با انگشت آن را چرخانده و بین فایلهای موسیقی مختلف جستوجو کنند. وقتی شیلر این ایده را به تیم کاری آیپاد ارائه داد، جابز فریاد زد: «خودشه!» و به مهندسان گفت بلافاصله روی این ایده کار کنند. در حال حاضر شیلر نقش مهمی در رویدادهای مربوط به معرفی محصولات اپل، بازی میکند. رونمایی سالانه از آیفون جدید مهمترین این رویدادهاست؛ جایی که او مقابل مخاطبان راه میرود و درباره قابلیتهای جدید موبایلهای هوشمند اپل حرف میزند.
تونی فادل در اواخر سال ۲۰۰۸ به دلایل شخصی اپل را ترک کرد: فادل کارش را در اپل بهعنوان یک پیمانکار آغاز کرد. در سال ۲۰۰۱ او در فرآیند طراحی آیپاد همکاری کرد. به این ترتیب تا پایان ماه آوریل همان سال او عنوان معاون ارشد بخش طراحی آیپاد و پروژههای خاص شد. او از همان زمانی که به استخدام اپل درآمد، توجه جابز را به خود جلب کرده بود. دلیل این موضوع هم ایدهای بود که برای یک دستگاه پخش موسیقی مبتنی بر دیسک که با یک فروشگاه آنلاین موسیقی کار میکند، داشت. البته این ایده به شکلگیری اکوسیستم قدرتمند آیپاد و آیتونز کمک کرد. در سال ۲۰۰۶ و در اوج رونق بازار آیپاد، فادل بهعنوان معاون ارشد بخش آیپاد با «جان رابینستین» جایگزین شد. اما دو سال بعد فادل اعلام کرد به دلایل شخصی، اپل را ترک میکند. او بعد از ترک اپل به سراسر دنیا سفر کرد و متوجه شد که مردم در خانههایشان مشکلات جدی درباره صرفه جویی در مصرف انرژی دارند. وقتی هنوز در پاریس بود، مجله فوربس گزارش داد که او یک طرح تجاری برای آنچه که بعدها Nest Labs یا همان Nest شد، توسعه داده است. در نهایت فادل Nest را با یکی دیگر از کارمندان سابق اپل یعنی «مت روگرز» راهاندازی کرد. فادل تا شش سال بعد از آن هم Nest را مدیریت کرد، تا وقتی که در ماه ژوئن سال ۲۰۱۶ بازنشسته شد. از آن زمان فادل بهعنوان مدیر یک شرکت سرمایهگذاری به نام Future Shape که به مهندسان و دانشمندان شاغل در بخش تکنولوژی مشاوره میدهد، فعالیت میکند.
جانی آیو در ماه ژوئن امسال اعلام کرد که از اپل میرود: او بعد از پایان دوره دانشگاه یک شرکت طراحی را با نام Tangerine راهاندازی کرد که توانست برنده مناقصه مشاوره طراحی به اپل شود. در سال ۱۹۹۲ اپل پیشنهاد کار در بخش طراحی این شرکت را به آیو داد. آیو تا سال ۱۹۹۶ مدیر گروه طراحی اپل بود. اما آیو گفته است که در آن زمان چندان از کارش راضی نبوده است. این درست همان دورهای است که استیو جابز در اپل مشغول به کار نبود و اپل به جای طراحی محصولات، بیشتر روی افزایش سود حاصل از درآمدش متمرکز بود. اما در سال ۱۹۹۷ و با بازگشت استیوجابز به اپل، همه چیز تغییر کرد. جابز وقتی مشغول بازدید از استودیوی طراحی اپل بود، آیو را دید. به این ترتیب بود که جابز و آیو به طراحی بعضی از مهمترین و جنجالیترین محصولات تاریخ اپل مانند آیمک، آیپاد، آیفون، آیپد و حتی مقر جدید اپل یعنی اپل پارک، ادامه دادند. آنها فقط همکار یا حتی دوست نبودند، آنها به عقیده بسیاری از همکارانشان، همراه و وابسته همدیگر بودند. بعد از آنکه جابز در ماه اکتبر سال ۲۰۱۱ از دنیا رفت، آیو همچنان کارش را در اپل ادامه داد، اما شور و اشتیاقش به شدت کم شد. در روز بیست و هفتم ماه ژوئن امسال اما شرکت اپل اعلام کرد که آیو بهزودی این شرکت را ترک میکند تا شرکت جدیدش به نام LoveFrom را راهاندازی کند؛ شرکتی که اپل قطعا یکی از مشتریانش خواهد بود.
استیو جابز در پنجم ماه اکتبر سال ۲۰۱۱ از دنیا رفت: اسطوره رویایی و تکرارنشدنی دنیای تکنولوژی و البته شرکت اپل که به گفته بسیاری منبع نوآوری و موتور خلاقیت این شرکت بود، در سال ۲۰۱۱ و به دنبال ابتلا به نوع نادری از سرطان پانکراس از دنیا رفت.
اسکات فورستل در سال ۲۰۱۳ از اپل رفت: فورستل در سال ۱۹۹۲ استیو جابز را برای اولین بار ملاقات کرد. هر دوی آنها در آن زمان در شرکت NeXT Computer مشغول به کار بودند. بعد از آنکه هر دو در سال ۱۹۹۷ به اپل بازگشتند، فورستل به سمت مدیر بخش طراحی رابط کاربری کامپیوترهای مک، انتخاب شد. در نهایت اما او به دنبال شکست اپلیکیشن نقشه اپل بهعنوان بخشی از سیستم عامل iOS ۶ در سال ۲۰۱۲، دچار مشکلات جدی شد و بالاخره در سال ۲۰۱۳ از این شرکت رفت. بعدها بسیاری از همکارانش گفتند که او واقعا لایق چنین رفتاری نبوده است. هر چند تا سالها بعد هیچ خبری از او نبود، اما ظاهرا مشغول ارائه مشاوره به استارت آپ ها، سفر و کارهای خیریه است. حتی گزارش شده که او یکی از بزرگترین مشاوران «ایوان اشپیگل» برای راهاندازی شرکت Snap بوده است.
ادی کیو، معاون ارشد بخش نرم افزارها و خدمات اینترنتی اپل: او در سال ۱۹۸۹ به اپل پیوست و در آن روزها مدیر مهندسان نرمافزار بود. در طول سالهای گذشته او در زمینه طراحی بعضی از مهمترین پلتفرمهای اپل مانند فروشگاه آنلاین اپل، اپاستور، آیتونز استور و اپلیکیشنهای iLife فعالیت و همکاری داشته است. این روزها اما بر بزرگترین خدمات مبتنی بر نرم افزار اپل نظارت میکند.
ارسال نظر