جک ما موسس شرکت علی بابا:
چین قانون و مقرراتی برای اینترنت ندارد
سختکوشی عامل موفقیت چینیها
او ادامه داد: «وضعیت اروپا خیلی جالب است. شما اینجا در اروپا فرهنگی مبتنی بر رعایت قوانین و مقررات دارید و همه کارها را بر همین اساس انجام میدهید. هر کسی که میخواهد کاری را در اینجا شروع کند، فکرش به این قوانین مشغول میشود. وقتی نگرانیها و دلمشغولیها شروع میشوند، شما خودتان را ملزم به رعایت قوانین و مقررات موجود میکنید. اما ما وقتی با مشکلی مواجه میشویم، شروع به حل آن میکنیم و بعد به قوانین فکر میکنیم. با این اوصاف است که من نگران اروپا هستم؛ نگران مشغلههای اروپا.» جالب اینجاست که شرکتکنندگان در این جلسه از این اظهارنظرها استقبال کردند، کف زدند و در واکنش به بعضی از آنها خندیدند. اما گویا در آن لحظات کسی به این فکر نکرد که او درباره چین حرف میزند؛ سرزمین و دیوارهای امنیتی بلند، سرزمینی که محدودیتهای شدید و سختگیرانه برای محتوا که باعث شده است غولهای تکنولوژی دنیا مانند گوگل، فیس بوک و توتییتر برای فعالیت در آنجا دچار مشکلهای جدی بشوند.
این در حالی است که وقتی موضوع موفقیت به میان آمد، او ژست یک فرد مستقل با ثروت خودساخته را به خودش گرفت و تاکید کرد که چینیها موفقند، چون سختکوش هستند. او گفت: «اگر جک ما و تیمش توانستند موفق بشوند، پس ۸۰ درصد دنیا هم میتوانند موفق شوند.» او از سوالی درباره افزایش تاثیرگذاری و نفوذ چین در تجارت جهانی، به هیجان آمد و گفت: «۲۰ سال پیش وقتی درباره چین حرف میزدید، میگفتید که این کشور چطور میخواهد با آمریکا رقابت کند؟ چطور با اروپا رقابت میکند؟ حالا ۲۰ سال گذشته و مردم نگران رشد چین هستند. با خودم میگویم خدایا نمیدانستم که ما اینقدر قدرتمند هستیم!»
هوش مصنوعی در مقابل کلاهبرداری
او همچنین درباره هیولای قدرتمند هوش مصنوعی به همه هشدار داد و گفت که علیبابا به شکلی جدی از هوش مصنوعی بهره میگیرد تا به کمک آن با کلاهبرداری و دزدی روی پلتفرمش مقابله کند. او توصیه کرد که همه مراقب این تکنولوژی باشند و گفت: «نگران هستید! درست است، ما هیچ راهکاری برای هوش مصنوعی نداریم و این تکنولوژی به تدریج خیلی چیزها و حتی زندگی انسان را از بین خواهد برد. بگذارید درباره هوش مصنوعی برایتان حرف بزنم. ما در علیبابا از این تکنولوژی بهره میگیریم تا بتوانیم جلوی بسیاری از سوءاستفادهها و کلاهبرداریها را بگیریم. ما به کمک این تکنولوژی مچ تبهکاران را میگیریم...»
در نهایت اما پیام کلی او درباره افزایش نفوذ تکنولوژی در آینده این بود: «نگران نباشید! شاد باشید!» و بعد فیلسوفانه دلیل آورد: «اگر تحولات تکنولوژی را به شکل یک مشکل بزرگ میبینید، متاسفم که بگویم این مشکلات مدتهاست که شروع شدهاند. اگر این تحولات را به شکل یک فرصت میبینید، فراموش نکنید که این فرصت مهیاست و نباید آن را از دست بدهید. تنها تفاوت آنها به ذهنیت و طرز تفکر شما برمیگردد. اگر ذهن نگران و مضطربی دارید، پس باید تا آخر عمرتان همیشه نگران باشید.»
نقش مهم غولهای تکنولوژی
در نشست Tech for Good که در حاشیه این کنفرانس و به میزبانی امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه در محل کاخ الیزه برگزار شد، علیبابا یکی از ۴۴ شرکتی بود که پیمان بهکارگیری زنان در دست کم ۳۰ درصد مشاغل مدیریتی تا سال ۲۰۲۰ را امضا کردند. جک ما در این نشست تاکید کرد که با رشد نفوذ تکنولوژی در جهان، شرکتهای بزرگ این صنعت میتوانند تاثیرگذاری بیشتری داشته باشند و به همین دلیل نقش دولتها در ایجاد فضای قانونمند درست برای رشد بهتر و راحتتر کسب و کارها، میتواند پررنگتر باشد. او معتقد است که قوانین و مقررات به هیچ وجه نباید دست و پاگیر باشند و جلوی رشد کسب و کارهای نوپا را بگیرند.
جک ما در این نشست درباره نقش مهم شرکتهای تکنولوژی بزرگ صحبت و تاکید کرد که غولهای تکنولوژی میتوانند نقش مهمی در حل بعضی از بزرگترین مشکلات جهان داشته باشند. او گفت: «ما بهطور مستقیم و غیرمستقیم چیزی در حدود ۴۰میلیون شغل در چین ایجاد کردیم. چیزی که ما ابداع کردیم این بود که امکان موفقیت دیگران را بیشتر و راه رشد کسب و کارهای کوچکتر را باز کردیم. سپس گامهای بعدی را به سمت حضور جهانی برداشتیم.» او معتقد است که باید فرصتهای استفاده از تکنولوژی برای حضور در بازارهای در حال توسعه مانند آفریقا را که نیاز به چنین ابزارهایی دارند، شناسایی کرد. جک ما در آخر راز موفقیتش را فاش کرد و گفت: «من هیچ چیزی درباره تکنولوژی یا بازاریابی نمیدانم. هیچ دانش فنی و بازرگانی ندارم. من فقط مردم را میشناسم و میدانم که چه چیزی باعث رضایت مشتریان میشود. این راز موفقیت من است.»
ارسال نظر