ستاری در گفتوگو با «دنیای اقتصاد»:
آمار معوقات دانشبنیانها به بانک واقعی نیست
در این راستا، علیرضا دلیری، معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» اشاره کرد: ممکن است در دورههای گذشته، برخی بانکها از منابع داخلی خود به شرکتهای بانکی به شکل محدود تسهیلات داده باشند. اما سررسید تسهیلات بانکی در این دو سال گذشته هنوز فرا نرسیده و این آمار مربوط به آن نیست که بتوان به آن استناد کرد. وی افزود: براساس مدل جدید، به شرکتهای کوچک و نوپا تسهیلات نمیدهیم، این تسهیلات فقط شامل حال شرکتهای بزرگ است. همچنین تسهیلات صندوق نوآوری به این شرکتها با تضمین چک و سفته بوده که حدود ۹۰ درصد آنها برگشته است. دلیری در حالی این بانکها را مسوول این معوقات دانسته و آن را به ضعف بانکها در اعتبارسنجی نسبت میدهد که شرکتها درصورت دریافت تایید از سوی معاونت علمی بهعنوان شرکت دانشبنیان از بانک تسهیلات دریافت کردند.
ضرورت اصلاح دیدگاههای سنتی
معاون علمی و فناوری در این مراسم گفت: تحقق اقتصاد دانشبنیان مستلزم فاصله گرفتن از دیدگاههای سنتی است که در حال حاضر در کشور پیادهسازی میشود. این امر در کشور در حال اجراست. ستاری اشاره کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی تا میتواند باید از بحث اجرا خودش را دور کند و وارد بحث نظارتی شود. وی درباره نقش صندوقهای پژوهش و فناوری در زمینه اعطای تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان گفت: عملا صندوق به سمتی میرود که یک صندوق توسعه برای بخش دانشبنیان کشور باشد زیرا این بخش بیش از هر چیزی به ایدههای جدید نیاز دارد. وی گفت: کشور احتیاج به ایدههای جدید در حوزه سرمایهگذاری دارد اینکه ما بتوانیم سرمایهگذاریهای خطرپذیر را در حوزه بورس و بیمه توسعه دهیم نیاز به تغییرات اساسی است تا در نهایت تغییر جدی در زیست بوم ایجاد کنیم.
آغاز فصل جدید تامین مالی دانشبنیانها
همچنین رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از تسهیل تامین مالی شرکتهای دانشبنیان با کاهش حجم عملیات تصدیگری این صندوق و اعطای اختیارات به صندوقهای پژوهش و فناوری خبر داد و گفت: فصل جدید همکاری میان صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوقهای پژوهش و فناوری با حمایت هزار میلیارد تومانی از این صندوقها آغاز شده است. علی وحدت با اشاره به اهداف این برنامه در تمرکززدایی از برنامههای صندوق نوآوری و شکوفایی و حرکت به سمت استفاده از ابزارهای مالی موجود گفت: با تغییر نگرش به منظور تمرکززدایی از صندوق نوآوری و شکوفایی و حرکت به سمت استفاده از ابزارهای مالی موجود در کشور، تلاش شد فرآیندهای صندوق کوتاهتر شود.
در ادامه با اشاره به مدل تامین مالی این برنامه که شامل اعطای تسهیلات و اختصاص خط اعتباری به صندوقهای است، گفت: مبلغ تسهیلات به سرمایه صندوق و عملکرد صندوقها بستگی دارد. همچنین نرخ سود پایه درنظر گرفته شده ۱۰ درصد است و با توجه به عملکرد و حوزه مورد نظر تا صفر درصد نیز کاهش خواهد یافت. وحدت با بیان اینکه تامین مالی صندوقهای پژوهش و فناوری ۹ برابر سرمایه اولیه آنها خواهد بود، گفت: روال اعطای تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان از طریق صندوقهای پژوهش و فناوری انجام خواهد شد و هماکنون هزار میلیارد تومان سرمایه به ۱۲ صندوق تخصیص داده شده است. وی همچنین درباره تضمین اجرایی این برنامه و مدت زمان بازپرداخت تسهیلات نیز گفت: تضمین این صندوقها بهصورت چک و بر پایه عملکرد و اعتبار مالی صندوق پژوهش و فناوری است و مدت بازپرداخت تسهیلات نیز چهار ساله خواهد بود.
ارسال نظر