سن جمعیت چین رو به افزایش است و به این ترتیب در آینده نزدیک، با کاهش نیروی کار و افزایش هزینه‌های کار روبه‌رو خواهد شد. روبات‌ها، بهترین راه ممکن برای مقابله با این مشکل هستند و نیاز به یک «انقلاب روباتیک» در این کشور، احساس می‌شود. یکی از مشهورترین روبات‌های این نمایشگاه، «روبات‌های جنگجو» هستند که مسیر خود را با تخریب و شکستن موانع، هموار می‌کنند. اگرچه این نمایشگاه برای سرگرم کردن بینندگان طراحی شده‌ اما مقامات چین در مورد استفاده از این موج روباتیک در کشور خود، مصمم هستند. یکی دیگر از این ابزار روباتیک، یک دست مکانیکی است که برای آموزش به کودکان به کار می‌رود و در نمایشگاه توانست یک شخصیت زیبای چینی را نقاشی کند.

چین امیدوار است تا سال ۲۰۲۰، نیمی از روبات‌های صنعتی این کشور و تا سال ۲۰۲۵، ۷۰ درصد آنها به فروش روند؛ اما این موضوع، کار پیچیده‌ای برای سیاست‌گذاران چینی محسوب می‌شود؛ زیرا ممکن است به کاهش مشاغل انسانی بینجامد. در سال ۲۰۱۶، بانک جهانی گزارش داد که شاید گسترش سیستم‌های روباتیک، ۷۷ درصد کارها را در بازار کار کنونی چین، تهدید کند. در حال حاضر چین، بازاری برای روبات‌های صنعتی به شمار می‌رود و در سال گذشته، با فروش ۱۴۱ هزار واحد روباتیک، به سومین بازار تقاضای جهانی برای روبات‌ها تبدیل شده است. کارل الوت(Karel Eloot)، یکی از متخصصان روباتیک شرکت «مک‌کینزی»(McKinsey) گفت: چین، فرصت‌های بسیاری برای افزایش سطح صنعت روباتیک خود دارد. این کشور در مقایسه با رقبای خود از جمله ژاپن و آلمان، هنوز فرصت رشد زیادی دارد.

روبات دیگر این نمایشگاه که ساخت شرکت محلی «سیاسون» (Siasun) است و به یک مار شباهت دارد، می‌تواند در گذرگاه‌های باریک حرکت کند. سازندگان این روبات قصد دارند کیفیت و پیچیدگی آن را در حوزه هوش مصنوعی افزایش دهند. «کو داوکوی»(Qu Daokui)، رئیس شرکت سیاسون گفت: ما پیش‌تر بر دقت، قابلیت اطمینان و سرعت روبات‌ها تمرکز کردیم و در حال حاضر انعطاف‌پذیری، هوش و قابلیت سازگاری آن را مد نظر داریم. روبات‌ها باید قابلیت تعامل و سازگاری با محیط اطراف خود را داشته باشند و بتوانند به‌طور مستقل تصمیم بگیرند.

شرکت «آی‌فلیتک» (iFlytek) که تخصص آن در ابداع سیستم‌های تشخیص گفتار است، نوعی روبات «دستیار پزشک» ابداع کرده است که می‌تواند به شناسایی ۱۵۰ نوع بیماری و ناراحتی کمک کند. این روبات که عملکرد آن، با کمک یک پزشک صورت می‌گیرد، برای تشخیص بیماری، سوالاتی از بیماران می‌پرسد و حتی می‌تواند تصاویر ثبت شده با اشعه ایکس را تحلیل کند. «لیو کینگ‌فنگ» (Liu Qingfeng)، رئیس شرکت آی‌فلیتک گفت: این روبات از ماه مارس سال جاری، در بیمارستان‌ها استفاده می‌شود و از عهده تشخیص حدود چهار هزار بیماری برآمده است.