سومین کلان شهر ویتنام هم هوشمند میشود
اینترنت اشیا و شهر هوشمند دو واژهای است که از این پس بیشتر به گوشتان خواهد خورد، چراکه امروزه شرکتهای فعال در زمینه علم و تکنولوژی با همکاری اپراتورهای مخابراتی میخواهند رویای شهر هوشمندی را که تمامی اشیا و وسایل آن به اینترنت مجهزند و کارها با سرعت بسیاری قابل انجام خواهد بود، محقق کنند. اینترنت اشیا ( IoT ) به معنی یک شبکه جهانی از اشیای مرتبط و متصل است که هر یک دارای آدرس مختص به خود بوده و بر اساس قراردادهای استاندارد شدهای با یکدیگر در ارتباط هستند. حالا این شرکت پیشگام در عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات در ویتنام (FPT ) به تازگی اعلام کرده است که این کشور میخواهد در راستای هوشمندسازی شهرهای مهم و تجاری خود، شهر «دانانگ» را در عرض دو سال به یک شهر هوشمند تبدیل کند. قرار است امکانات و تجهیزات این شهر در حوزههای انرژی، بهداشت و سلامت، حملونقل عمومی و کشاورزی همگی هوشمند شوند.
این شرکت بزرگ میخواهد ۱۵ میلیارد دونگ ویتنام معادل ۶۵۸ هزار دلار در این زمینه سرمایهگذاری کند تا سومین شهر بزرگ این کشور را در سال آینده هوشمند کند. این شرکت همچنین اعلام کرده که پروژه هوشمندسازی شهرهای ویتنام تا سال ۲۰۲۰ میلادی به پایان خواهد رسید و شهروندان در این کلان شهرها قادر خواهند بود از امکانات گسترده و متنوع شهر محل سکونت خود استفاده کرده و لذت ببرند. ترونگ گیا بین – مدیرعامل شرکت FPT ویتنام – در این باره خاطرنشان کرد: هوشمندسازی شهر دانانگ می تواند تجارت مبتنی بر اینترنت اشیا را در این کشور تقویت کرده و بهبود ببخشد. وی در ادامه افزود: اینترنت اشیا و شهرهای هوشمند از این پس کلید موفقیت، توسعه و پیشرفت شهرها در جهان به شمار خواهد آمد. دانانگ (Đà Nẵng) یک شهر بندری بزرگ در سواحل جنوب مرکزی ویتنام و سومین شهر بزرگ این کشور است. هزینه زندگی در این شهر نسبت به پایتخت و یک شهر دیگر، بسیار کمتر است، ولی از لحاظ بازرگانی و تجارت از موقعیت بسیار مناسبی برخوردار است.
اینترنت اشیاء و شهر هوشمند در وهله اول در استفاده از زمان شهروندان موجب صرفهجویی میشود که به تبع آن در حوزههای مربوط به انرژی نیز صرفهجویی اتفاق میافتد. این فناوری میتواند در ساختمانها و مجتمعهای بزرگ برای استفاده درست و تنظیم مصرف انرژی، در کنترل سیستمهای هوشمند، سلامت و بهداشت، ترافیک، کشاورزی، حملونقل و نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
به تازگی فهرستی از هوشمندترین شهرهای جهان منتشر شده است که بر اساس عوامل و شاخصهای متعددی همچون ساختمانهای هوشمند، جمعآوری هوشمند زباله، حفظ محیط زیست، دیجیتالی شدن تمامی امور دولت و کارهای اداری، دسترسی کامل، راحت و همگانی به اینترنت ۴G LTE، فراوانی دسترسی به هات اسپات اینترنت وایفای، استفاده همه گیر از گوشیهای هوشمند و دستگاههای الکترونیکی، استانداردهای زندگی، چگونگی توسعه فرآیند هوشمند شدن شهرها، سرویس به اشتراکگذاری خودرو و تاکسی آنلاین، هوشمند کردن سیستم ترافیک، برنامهریزی شهری، آموزش، مشارکت شهروندان، اکوسیستم اقتصادی، پارکینگ هوشمند، انرژی پاک، توسعه ناوگان حملونقل عمومی برقی و الکتریکی، سرعت بالای اینترنت و حملونقل عمومی هوشمند رتبهبندی شدهاند.
ارسال نظر