فولکس واگن؛ ۸ دهه تولید پیشتاز
در پی آغاز جنگ جهانی دوم، فولکس واگن که خودروسازی دولتی بود کار خود را متوقف و شروع به ساخت وسایل نقلیه و دیگر ابزارآلات جنگی کرد؛ تحقق رویای هیتلر به تعویق افتاد. با سرد شدن آتش جنگ، فولکس واگن نیز دچار آسیبهای جدی شدهبود. متفقین تصمیم گرفتند، صنعت خودروسازی آلمان را احیا کنند. به فرمان انگلیسیها سالن فولکس واگن در اواخر سال۱۹۴۵ ساخته شد. اولین خودرو بیتلتایپ بود که پس از آن تایپ نیز در سال۱۹۵۰ به خانواده فولکس واگن اضافه شد و این برند تبدیل به نمادی از معجزه اقتصادی آلمان شد.
فروش خودروهای فولکس واگن در ایالات متحده در ابتدا چشمگیر نبود. ارتباط فولکس واگن و حزب نازی دلیل اصلی پایین بودن فروش این خودرو در آمریکا بود. از طرفی آمریکاییها علاقه چندانی به این خودروی کوچک و جمعوجور با آن ظاهر عجیبش نداشتند. ولی در سال۱۹۵۹ آژانس تبلیغاتی دویل دان برنباخ با بیتل (سوسک) نامیدن این خودرو و برجسته کردن کوچکی سایز آن بهعنوان یک مزیت، آمار فروش آن را بالا برد. چند سال بعد فولکس واگن جزو خودروهای پرفروش وارداتی ایالات متحده بود. ۱۲سال بعد، فروش فولکس رکورد ۱۵میلیونی را ثبت کرد و به این ترتیب رکورد مدلT فورد را شکستند.
سال۱۹۶۰ فولکس واگن ۶۰درصد از سهامش را به مردم عرضه کرد و آن را از انحصار دولت درآورد. در سال۱۹۶۴ این شرکت بزرگ خودروسازی اکثریت سهام آئودی را که پس از جنگ جهانی دوم رو به زوال نهاده بود، خرید. پس از آن سهام اناسیو و اتحادیه خودرو را به دست آورد و آئودی جدید را راهاندازی کرد. فولکس واگن با معرفی ماشینهای اسپرتتر مانند Rabbit (خرگوش) و بعدتر گلف به جایگاه خود بازگشت (گلف از محبوبترین مدلهای فولکس واگن در طول تاریخ این شرکت است). در سال۱۹۹۸ مدل جدید بیتل رونمایی شد. با این حال، پس از ۷۰سال با تولید بیش از ۲۱میلیون دستگاه خودروی بیتل، در سال۲۰۰۳ آخرین مدل این نوع خودرو از خط تولید خارج شد. فولکسواگن، اکنون ۱۱۸کارخانه در سراسر دنیا دارد و برندهایی همچون آئودی، پورشه، لامبورگینی، بنتلی، کوپرا، سئات، دوکاتی و اشکودا را در زیرمجموعه خود تولید میکند. فولکس واگن بزرگترین خودروساز جهان در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ و ۲۰۲۰ بوده است. درآمد خالص آن در سال۲۰۲۲ به رقم ۱۵.۸۳۶.۰۰۰.۰۰۰یورو رسید.