اعتصاب بزرگ کارکنان شرکت نفت
بهدنبال اعتصاب کارمندان و کارگران پالایشگاه آبادان، چندروز بعد، کارکنان اداره مرکزی شرکت نفت نیز به پشتیبانی از کارکنان پالایشگاه دست از کار کشیدند. اعتصابکنندگان که در حدود ۳ هزار نفر بودند، خواستار عدم دخالت نظامیان در پالایشگاه و سایر قسمتهای صنعت نفت شدند. اعتصابیون همچنین خواستار ۵۰ درصد افزایش حقوق خود شدند. همان روزها تابانسر، رئیس پالایشگاه آبادان و سایر مقامات صنعت نفت در این شهرستان اعلام کردند خواستههای کارمندان و کارگران مورد توجه قرار دارد و تبعیضهای موجود از بین خواهد رفت. رئیس پالایشگاه آبادان از طرف خود و هیاتمدیره شرکت نفت از واقعه پالایشگاه و دخالت ماموران ابراز تاسف کرد و سپس با پیوستن کارکنان پالایشگاه تهران و در پی آن اعتصاب همگانی کارکنان و کارمندان صنعت نفت، پالایشگاههای سراسر کشور در خطر تعطیل شدن قرار گرفت.
روز ۳۰ مهر ۱۳۵۷ روزنامه اطلاعات در مورد اعتصابات کارگری در نقاط مختلف کشور نوشته بود: «اعتصاب کارکنان شرکت سهامی خاص خدمات صنعت نفت در اهواز که از چهار روز پیش به منظور پشتیبانی از خواستهای فرهنگیان و دانشگاهیان کشور در اهواز شروع شد، ادامه یافت و چند صدنفر از کارکنان قسمت تعمیرات، تاسیسات بهرهبرداری نفت و کارکنان تعمیرات منطقهای «مارون» نیز دست از کار کشیدند و به اجتماع کارکنان شرکت سهامی خاص خدمات که در محل این شرکت تشکیل شده بود، پیوستند. همزمان از آبادان خبر میرسد اعتصاب ۵ هزار کارمند صنعت نفت دیروز و امروز هم ادامه یافت و اعتصابکنندگان ساعت ۷:۳۰ صبح دیروز مانند چهار روز گذشته جلوی اداره مرکزی شرکت ملی نفت اجتماع کردند. تعداد زنان کارمند، دیروز در میان اجتماعکنندگان بیشتر بود.
روسای واحدها با مدیران صنعت نفت آبادان ملاقات داشتند. مدیران اطلاع دادند که اضافه حقوق کارکنان تصویب شده و در صورتی که از شنبه سر کار حاضر نشوند، غایب محسوب میشوند؛ اما کارمندان اعتصابی اعلام کردند تا هنگامی که خواستههای چهارگانه آنان به انجام برسد به اعتصاب ادامه خواهندداد. در مورد بازداشت و دستگیری عدهای از کارمندان صنعت نفت، براساس خواستهای کارمندان، مقامات مسوول باید عذرخواهی کنند و پلیس حفاظت پالایشگاه برکنار شود.همزمان خبرگزاری آسوشیتدپرس از تهران نیز گزارش داد که برای اولین بار در تاریخ پس از کشف نفت، پایتخت کشور نفتخیز ایران به علت کمبود بنزین در ۲۰۰ پمپ بنزین تهران دچار اغتشاش و هرجومرج شد.
ارسال نظر