فرش تبریز به برند منطقهای تبدیل شده است
رضا یوسفیان در این جلسه گفت: فرش تبریز به عنوان برند منطقهای مطرح بوده و برای کشور اهمیت ویژهای دارد که وظیفه ملی ما است که در حفظ این برند که بخشی از هویت ما به شمار میرود، تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه در سال جاری و سال آینده برنامهریزیهایی برای حمایت از صنعت فرش در نظر گرفته شده، گفت: منابع خوبی در تبصره ۱۸ قانون بودجه پیشبینی شده است. وزارت صمت نیز باید بخشی از منابع تبصره ۱۸ را برای توسعه بخش فرش جذب کند.
یوسفیان ادامه داد: آذربایجان شرقی نیز با توجه به فعالیت بالا در حوزه فرش باید درصد بالایی از این منابع را جذب کند. مدیر تحقیقات بازار و ساماندهی صندوق کارآفرینی امید کشور با بیان اینکه به تسهیلات ارائه شده تنها با دید حمایتی نگاه نکرده بلکه به وجه درمانگری آن توجه کنیم، گفت: وقتی منابع جدید تخصیص داده میشود باید ببینیم پس از اختصاص این منابع، چه امکانات و قابلیتهای جدیدی به حوزه مربوطه اضافه میشود. وی بر لزوم برگزاری جشنوارهها و رویدادهای کارآفرینی در حوزه فرش در استان تاکید کرد و گفت: ما نیز در برگزاری این نوع رویدادها، یاریگر تشکلهای مربوطه خواهیم بود. غلامعلی راستی، سرپرست سازمان صمت استان نیز در این جلسه با بیان اینکه ۳۵ درصد تولید و صادرات فرش کشور بر عهده آذربایجان شرقی است، گفت: هر چند وجود یکسری محدودیتها، صادرات فرش را با مشکلاتی مواجه کرده است. وی تامین مالی را از مهمترین مشکلات واحدهای تولیدی دانست و گفت: انتظار داریم سازمان توسعه تجارت کارهای جدی به این منظور انجام دهد. احد هریسچیان، نایبرئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش تبریز نیز در این جلسه با اشاره به مشکلات صادرات فرش تبریز و افزایش این مشکلات در طول سالهای اخیر گفت: باید بدانیم از چه مسیری شروع کنیم و فرشهای ما به چه صورتی تولید شود که راه برای صادرات باز شود.