آذربایجان شرقی با ۱۰۴ کشور روابط اقتصادی و تجاری دارد
شهرام عارفی بر اهمیت توسعه صادرات به ویژه صادرات کالاهای غیرنفتی به عنوان یکی از محوریترین برنامههای وزارت صمت تاکید کرد.
وی از رصد کشورهای هدف صادراتی در جلسات میزهای تجاری آذربایجان شرقی خبر داد و اظهار کرد: باتوجه به سیاستهای وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت درباره اولویت توسعه روابط اقتصادی با ۱۵ کشور همسایه و دو کشور چین و هند به عنوان دو اقتصاد بزرگ دنیا، آذربایجان شرقی نیز به همین منظور فعالیتهای صادراتی خود را به این کشورها فعال کرده است.
مدیر مرکز توسعه صادرات سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی توسعه صادرات غیرنفتی را مستلزم توجه به چرخه صادراتی دانست.
عارفی گفت: توجه به تمام شاخصها و چرخه صادرات از زنجیره تامین، تولید تا صادرات در جلسات متعدد با حضور فعالان بخش خصوصی استان و مسوولان دستگاههای متولی با جدیت پیگیری میشود.
وی خاطرنشان کرد: چالشهای پیش روی تولیدکنندگان و صادرکنندگان احصا و مشکلات و مسائل پیرامون این حوزه در کمیتههای مختلف و کارگروه توسعه صادرات و همچنین میزهای کشوری بررسی و ارزیابی میشود.
عارفی با بیان اینکه در تجارت مبحثی تحت عنوان تراز تجاری مطرح است که توازن میان صادرات و واردات کشور را بیان میکند، افزود: به هر میزان این توازن به نفع صادرات و تراز تجاری یک کشور مثبت باشد به طور طبیعی اوضاع اقتصادی و معیشتی کشور بهتر خواهد بود و مردم از رفاه بیشتری برخوردار خواهند شد.
وی با اشاره به فاصله گرفتن جامعه جهانی در استفاده از سوختهای فسیلی به دلایل مختلف اعم از گرمایش زمین و معضلات زیست محیطی، ادامه داد: به همین منظور با کاهش مصرف این سوختها، بازار این محصولات نیز با کاهش مشتری روبه رو خواهد بود از این رو مجامع اقتصادی دنیا بیش از پیش به دنبال جایگزین کردن صادرات کالاهای غیرنفتی به جای کالاها و محصولات نفتی هستند.
مدیرمرکز توسعه صادرات سازمان صمت آذربایجان شرقی، با بیان اینکه استان دارای ظرفیتهای عمده صنعتی، معدنی و تجاری است، ادامه داد: مجموعه وزارت و سازمان صمت استان نیز توسعه صادرات غیرنفتی را جزو برنامههای محوری امسال قرار داده است.
عارفی افزایش صادرات غیرنفتی را مستلزم ایجاد و گسترش یکسری زیرساختها دانست و اظهار کرد: امروزه در موضوع فروش کالا دو مقوله قیمت و کیفیت در موضوع رقابت مطرح میشود و برای تحقق و پیشبرد این دو مقوله باید ایجاد زیرساختهای جدید و همچنین گسترش زیرساختهای قبلی در رأس برنامهها قرار گیرد.
مدیر مرکز توسعه صادرات سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با بیان اینکه به مقوله اطلاعرسانی، آگاهیبخشی و فرهنگسازی در دهههای اخیر به طور ویژه توجه شده است، گفت: به همین منظور از طریق همکاری و تعامل با سفارتخانهها و وزارت امور خارجه کشور، بحث معرفی کالا و خدمات مختلف ملی و استانی اعم از صنعتی، معدنی، تجاری و فرهنگی با جدیت دنبال شده است.