برندسازی برای کفش تبریز
یونس ژائله، رئیس اتاق تبریز و دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان با اشاره به نخستین دستور جلسه بر اهمیت برندسازی صنعت چرم و کفش استان تاکید و خاطرنشان کرد: باید از این مزیت اقتصادی استان برای تاسیس هلدینگ صنعت چرم، تولید انبوه و محصولات با کیفیت و ساماندهی واحدهای کوچک با هدف حضور مستمر در بازار منطقهای و جهانی اقدامات لازم به عمل آمده و دولت حمایتهای لازم را در این خصوص انجام دهد.مسعود بنابیان، عضو هیات نمایندگان اتاق تبریز و رئیس اتحادیه صادرکنندگان چرم استان نیز در این جلسه با اشاره به موفقیتهای مالی این صنعت در دنیا گفت: در صورت مدیریت صحیح این صنعت و با توجه به مزیت رقابتی استان در این حوزه قادر خواهیم بود تا سهم بیشتری از اقتصاد این حوزه را به خود اختصاص دهیم.
وی ساماندهی سیستم توزیع با ایجاد فروشگاههای عرضه محصولات کشور بهخصوص تبریز در سایر کشورها را از مولفههای تاثیرگذار بهبود وضعیت این صنعت در استان دانست و پیشنهاد الگوبرداری از کشورهایی همچون چین و ترکیه را از دیگر عوامل بهبود وضعیت این صنعت اعلام و در پایان پیشنهاد تاسیس هنرستان چرم و کفش را در استان ارائه کرد. پورمحمدی، استاندار آذربایجان شرقی نیز با تاکید بر این نکته که چرم و کفش یکی از صنایع پیشران در اقتصاد استان و از بخشهای مهم اقتصادی محسوب میشود، از فعالان صنعتی استان در این بخش و مدیران اقتصادی استان خواست با توجه به برند کفش تبریز بهرهبرداری مناسبی از این مزیت اقتصادی به عمل آید.
رئیس شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی با تایید و حمایت از ایجاد هنرستان و مرکز تحقیقات کفش و چرم در استان اظهار امیدواری کرد: با ورود فعالان حوزه دانشگاهی و واحدهای تولیدی در بخش شیمیایی مواد خام مورد نیاز فعالان این بخش در استان تامین خواهد شد. رضا جعفری، دبیر انجمن صنایع غذایی استان درخصوص آلودگی برخی از محصولات غذایی در بعضی از نقاط کشور و ارائه راهکارهای جامع برای مرتفع کردن اینگونه چالشها گفت: چالش ایجاد شده در این حوزه که با قرار دادن قرصهای دارویی درون کیکهای تولیدی ایجاد شد صنایع غذایی استان را با کاهش محسوس در تولید مواجه کرد. جعفری پیگیری دستگاههای امنیتی و انتظامی تا حصول نتیجه، حمایت رسانهای از تولید ملی با هدف افزایش و تحریک تقاضا و مصرف بعد از شوک وارد شده به این صنعت را از موارد مورد نظر در این زمینه دانست و ساماندهی سیستم توزیع مواد غذایی از تولید تا مصرف را مهمترین مولفههای جلوگیری از ایجاد چنین مسائلی اعلام کرد. نعمتی، معاونت غذایی و دارویی علوم پزشکی استان نیز خلأ سیستم توزیع محصولات تولیدی در حوزه غذایی را مهمترین عامل مشکلات ایجاد شده در این زمینه دانست و از مسوولان استان و فعالان این بخش خواست تا در این خصوص اقدامات موثری انجام شود. رئیس اتاق تبریز در این خصوص از دستگاههای انتظامی، قضایی و امنیتی پیگیری اساسی این موضوع را تا رفع و حل اساسی مساله را خواستار شد.