اسحاق جهانگیری در مراسم افتتاح کنفرانس رویداد همدان ۲۰۱۸ در مجموعه شهدای استانداری همدان با اشاره به اینکه همدان تنها یک نام نیست، بلکه نشانه و نماد بزرگی از حیات فرهنگی و تمدن ایران است، گفت: همدان کانونی زایا در متن طبیعت سرزمین ما است که با داشتن اندیشمندانی صاحب‌نام بر تارک تاریخ درخشیده و امروز نیز به احترام مردمانی صبور نقش بسزایی در توسعه منطقه و کشور دارد. وی اظهار کرد: همدان شهری مزین به مفاخری چون ابن‌سینا و باباطاهر و... است و پرچم‌دار عرفان، ادب و هنر از دیرباز نه تنها در آسیا بلکه در جهان قدیم و جدید بوده است و اگر تاسیس قدیم‌ترین نظام‌های حکومتی را از دوران ماد تا امروز در نظر بگیریم خواهیم یافت که همدان امروز هم زیبا و پاینده است و به مدد هنرمندان، صنعتگران و... می‌تواند قطب مهمی در توسعه گردشگری و ارتباطات ملی و بین‌المللی باشد. جهانگیری گفت: دانشگاه، هنر، صنعت، کشاورزی و صنایع بی نظیر آن برای گردشگری امروز آسیا جذاب است و نه تنها برای امروز همدان بلکه می‌تواند برای امروز ایران و آسیا از کانون‌های جذاب توسعه گردشگری باشد.

معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: در چنین فضایی صنعت گردشگری که یکی از متنوع‌ترین صنایع و امکانات کسب و کار است و به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی زمینه رشد و بالندگی بیشتر می‌یابد، همچنین این صنعت در توسعه پایدار نقش تعیین‌کننده‌ای دارد. جهانگیری گفت: صنعت گردشگری به‌عنوان سرمایه‌های اقتصادی جهانی کمک زیادی در فرآیند توسعه پایدار و موزون و متوازن می‌کند و طبق پیش‌بینی سازمان جهانی جهانگردی آینده جهانگردی دنیا تا سال ۲۰۲۰ در اختیار گردشگری خواهد بود که سهم قابل توجهی نیز برای کشور ما افزایش خواهد یافت‌. معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه کشورهای حوزه تمدنی آسیا می‌توانند با برنامه‌ریزی مستمر سهم بالایی از این صنعت مهم را به خود اختصاص دهند، افزود: نقش صنعت گردشگری در توسعه انسانی، سیاسی و فرهنگی دارای اهمیت است و نقش آن در ادیان و فرهنگ‌ها، زمینه توسعه جهانی است.

وی تصریح کرد: کشورهایی که دارای قرابت جهانی هستند می‌توانند موجبات پیشرفت این صنعت را فراهم کنند و امروزه همکاری زیست محیطی یکی دیگر از بسترهای مهم در حوزه کشورهای آسیایی است که کاهش منابع آب و مخاطرات زیست‌محیطی زنگ خطر را به صدا در آورده است. جهانگیری افزود: از سوی دیگر فناوری علمی، حوزه پزشکی و دارویی و همکاری اقتصادی و صنایع سنگین و تعاملات و مراودات بین بانکی نیز زمینه خوبی برای همکاری کشورهای آسیایی است. معاون اول رئیس‌جمهوری اظهار کرد: علاوه بر این، گردشگری زمینه تعامل را فراهم می‌کند که به این منظور مجمع گفت‌و‌گو کشورهای آسیایی فرصت هم‌اندیشی و نزدیک بودن دیدگاه‌ها را فراهم کرده است که در چارچوب این مجمع می‌توانیم همکاری و تعامل سازنده را فراهم کنیم.

وی اظهار کرد: شناسایی نقاط قوت و ریشه کردن فقر، افزایش رقابت اقتصادی در بازار جهانی، تقویت همکاری منطقه‌ای و تبدیل قاره آسیا به یک جامعه جهانی جزو اهداف تشکیل این مجمع است. جهانگیری مطرح کرد: ایران در فرهنگ و تاریخ بشری نقش مهمی داشته و همه استعدادهای جغرافیایی، انسانی و تاریخی را دارا است که می‌تواند در مسیر گردشگری زمینه خوبی را فراهم کند. معاون اول رئیس‌جمهوری تصریح کرد: کشور ما در کنار ظرفیت‌های انسانی و با جاذبه‌های طبیعی و فراوان و و از شمال تا جنوب و غرب تا شرق دارای آثار جذابی است که بخشی جزو میراث جهانی است.