آمادگی دانشگاه صنعتی سهند برای رفع نیازهای اشتغال صنایع
دنیای اقتصاد-تبریز: دکتر فاتحی فر در جلسه کارگروه اشتغال استان که با حضور استاندار آذربایجان شرقی برگزار شد با اشاره به برگزاری تمامی مراحل آزمون استخدامی برخی صنایع بزرگ استان از جمله مس سونگون و سیمان صوفیان در این دانشگاه گفت: آماده ایم این آزمونها را علاوه بر واحدهای صنعتی بزرگ برای صنایع کوچک و متوسط استان هم برگزار کنیم.
وی همچنین با تاکید بر لزوم ایجاد رشته های جدید نیاز محور، آمادگی این دانشگاه را برای تربیت نیروی کار ماهر و بازآموزی مهندسان و کارشناسان صنایع، افزایش بهره وری و رفع نیازها و مسائل واحدهای صنعتی استان اعلام کرد.
دکتر فاتحی فر اجرای طرح بورسیه صنعتی را امکان مناسبی برای افزایش نشاط دانشجویان تربیت دانشجویان ماهر برای واحدهای صنعتی عنوان و ایجاد واحد تحقیق و توسعه صنایع در این دانشگاه را اقدامی مهم برای افزایش ارتباط صنعت و دانشگاه توصیف کرد.
رئیس دانشگاه صنعتی سهند با اشاره به وجود تنها دانشکده معدن شمال غرب کشور در این دانشگاه و ظرفیتهای بخش معدن در استان، از آمادگی دانشگاه برای تکمیل زنجیره ارزش حوزه معدن در استان خبر داد.
وی راه اندازی پردیس ۷۵ هکتاری علم و فناوری برای واگذاری به شرکتهای فناور و دانش بنیان، سایبرپارک شمال غرب کشور و مرکز نوآوری هوش مصنوعی در مرکز رشد را از مهمترین برنامه های آتی دانشگاه صنعتی سهند برشمرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه صنعتی سهند با ۵ پژوهشکده و ۳۲ مرکز تحقیقاتی، نخستین دانشگاه صنعتی مولود انقلاب در راستای رفع نیازهای صنعتی منطقه است گفت: بر اساس آخرین ارزیابی وزارت علوم، این دانشگاه در اشتغال فارغ التحصیلان رتبه اول کشوری را دارد.
استاندار آذربایجان شرقی هم بر شناسایی نیاز واقعی بازار کار و فرصتهای شغلی جدید در استان تاکید کرد.
سرمست با بیان اینکه برخی مشاغل رسمی در آینده از بین خواهد رفت گفت: باید با آینده نگریی و آینده پژوهی و نیازسنجی بازار کار، مشاغل جدید را شناسایی و متناسب با آنها رشته های جدید در دانشگاهها راه اندازی کنیم.
وی با اشاره به انبوه مشکلات شغلی فارغ التحصیلان دانشگاهی تصریح کرد: باید شکاف بین صنعت و دانشگاه را به حداقل برسانیم و حد واسطهای بین آنها و مهارت آفرینی و آموزشهای آزاد را تقویت کینم.
استاندار آذربایجان شرقی رویکرد دانشگاه صنعتی سهند را در این زمینه درست و قابل تقدیر خواند و خاطرنشان کرد: همینکه حرکت و جهت گیری این دانشگاه به سمت پیوند با صنعت در راستای جذب دانشجویان به بازار کار است قدم مبارکی است و جای قدردانی دارد.