توسعه زیرساخت‌های شهری با اولویت حمل‌ونقل عمومی و هوشمندسازی

دنیای اقتصاد-تبریز:  یعقوب هوشیار در دیدار مدیران شهری با نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز اظهار کرد: توجه ویژه به حوزه حمل و نقل  شامل نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی و تسریع در احداث مترو اولویت های اصلی مدیریت شهری است.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال گذشته تاکنون بیش از ۲۵۰۰ تاکسی در تبریز نوسازی شده، ادامه داد: ۱۷۰۰ تاکسی جدید تاکنون به ناوگان اضافه شده است به طوری که تبریز با ارائه تسهیلات کم بهره در حوزه نوسازی ناوگان تاکسیرانی حائز رتبه نخست کشوری شده است.

شهردار تبریز با تشریح اقدامات نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی یادآور شد: در حوزه نوسازی ناوگان اتوبوسرانی قرارداد خرید ۵۰۰ دستگاه اتوبوس منعقد شده است به طوری که در  ۲۷ ماه گذشته ۲۰۰ دستگاه اتوبوس توسط شهرداری خریداری شده و تا پایان سال این رقم به ۵۰۰ دستگاه خواهد رسید این در حالی است که در ۱۰ سال گذشته تنها ۵۰ دستگاه اتوبوس خریداری شده بود.

یعقوب هوشیار با بیان اینکه عمر متوسط ناوگان اتوبوسرانی پس از الحاق اتوبوس‌های جدید به ۵ سال کاهش می یابد، افزود: هفته گذشته نیز لایحه نوسازی تاکسی های ون با ارائه تسهیلات کم بهره به تصویب شورای اسلامی شهر رسید.

وی همچنین در تشریح اقدامات مترو تبریز با بیان اینکه، مسافران روزانه خط یک مترو از ۱۵ هزار به ۷۰ هزار افزایش یافته،خاطرنشان کرد: دستگاه تی بی ام غربی خط ۲ مترو حفاری را تمام کرده و تی بی ام شرقی نیز تا پایان آذر از خط خارج می شود به طوری که با تلاش دست اندرکاران، فاز نخست خط ۲ مترو  از قراملک تا استانداری تا پایان دوره ششم شورا به بهره برداری می‌رسد.

هوشیار با اشاره به تامین مالی پروژه خط سوم مترو تبریز از آغاز عملیاتی عمرانی این خط از  ترمینال خبر داد و گفت: عملیات روسازی ایستگاه‌های فاز سوم خط ۲ مترو تبریز آغاز شده است.

شهردار تبریز  ضمن تشریح اقدامات اساسی شهرداری در حوزه هوشمندسازی ترافیک با اشاره به هدفگذاری نصب ۲ هزار دوربین ترافیکی در سال جاری یادآور شد: در ابتدای دوره ششم شورای اسلامی شهر تنها ۲۹ دوربین در معابر شهر وجود داشت ولی در راستای هوشمندسازی تاکنون ۵۰۰ دوربین ترافیکی خریداری شده در معابر نصب می‌شود.

وی با اشاره به عزم مدیریت شهری برای توسعه زیرساخت های هوشمندسازی یادآور شد: شهرداری با تلاش شبانه روزی همکاران اقدام به اجرای ۲۰۰ کیلومتر فیبر نوری  کرده است.

هوشیار در تشریح اقدامات حوزه شهرسازی با اشاره به رتبه سوم تبریز در نوسازی بافت فرسوده در بین کلانشهرها، تصریح کرد: با اجرای بسته های تشویقی، پروانه های صادره در بافت فرسوده تقریبا رایگان است.

وی از اجرای پایلوت نرم افزار مخصوص حوزه شهرسازی با هدف انسداد منافذ فساد، یادآور شد: سامانه های شفافیت در حوزه های مختلف شامل مالی، بودجه، پیمانکاران و قردادها راه اندازی شده و برای شهروندان قابل رویت است.

شهردار تبریز با بیان اینکه ۲۴ هزار میلیارد تومان از بودجه امسال عمرانی است. گفت: باتوجه به اینکه بهسازی معابر و توزیع آسفالت یکی از اصلی ترین مطالبات شهروندان است درهمین راستا از ابتدای سال جاری ۲۵۰ هزار تن آسفالت در معابر شهر توزیع شده است این در حالی است که در سال۱۴۰۰ تنها   ۹۰ هزار تن آسفالت ریزی انجام شده بود.

یعقوب هوشیار هدفگذاری توزیع آسفالت امسال شهرداری تبریز را ۵۰۰ هزار تن عنوان کرد و گفت:کارخانه دوم آسفالت شهرداری با ظرفیت ۱۶۰ تنی آغاز به کار کرده این اقدام موجب بهبود کیفیت آسفالت توزیعی در معابر شده است.

هوشیار با بیان اینکه افزایش سرانه های شهری از جمله اولویت های شهرداری خواند و افزود: توسعه ۱۵۰ هکتاری فضای سبز برای نیل به هدفگذاری توسعه ۶۰۰ هکتاری فضای سبز، راه اندازی سامانه بهروب باهدف جمع آوری پسماند از درب منازل شهروندان، اجرای مسیرگشایی ۴۵ متری انقلاب مزین به نام شهید آیت آل هاشم با صرف هزینه کرد هزار میلیارد تومان، احداث ۱۲۰۰ واحد مسکونی در شهرک جوانان، تکمیل پروژه زائر سرای آذربایجان‌شرقی در مشهد مقدس از جمله پروژه های در دست اجرای شهرداری تبریز در کنار پروژه های متعدد ترافیکی و عمرانی است.