شماره روزنامه ۶۰۳۸
|

آرشیو اخبار : پربازدیدهای این شماره

  • اتحادیه اروپا قصد دارد برای کاهش خطرات احتمالی هوش مصنوعی، قوانین جدیدی برای به‌کارگیری آنها ارائه دهد. به گزارش «ایسنا» و به نقل از گیزچاینا، پیش‌نویس منتشر شده از نامه‌ای در مورد هوش مصنوعی نشان می‌دهد که اتحادیه اروپا قصد دارد قوانین جدیدی را در این زمینه در نظر بگیرد. این قوانین، ابداع‌کنندگان حوزه هوش مصنوعی را محدود خواهد کرد تا اطمینان حاصل شود که توسعه این فناوری‌های جدید با روشی اخلاقی صورت می‌گیرد. مقامات اتحادیه اروپا در نظر دارند تا این قوانین جدید را در بخش‌هایی که میزان خطر بالایی دارند، به کار بگیرند. این بخش‌ها، حوزه‌هایی از جمله سلامت و حمل‌و‌نقل را در بردارند. کشورهای عضو اتحادیه اروپا می‌توانند قوانین مربوط به ایمنی و تعیین مسوولیت را ارتقا بدهند. اتحادیه اروپا، اسناد مربوط به این قوانین را…
  • اتحادیه اروپا به‌دنبال یکسان‌سازی پورت شارژ تمام گوشی‌های هوشمند در این قاره است تا از این طریق زباله‌های الکترونیک کمتری تولید شود. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، مقامات اتحادیه اروپا برای حل این مشکل در سطح این قاره می‌خواهند استاندارد واحدی را در این زمینه وضع کنند. بر اساس تازه‌ترین بررسی‌های اتحادیه اروپا هر سال بیش از ۵۱ هزار تن زباله الکترونیکی در کشورهای عضو این قاره تولید می‌شود که بخش اعظم آنها ناشی از دور انداختن شارژرهای قدیمی و ناسازگار با تولیدات جدید است. پارلمان اروپا در سال ۲۰۱۴ دستورالعملی را در این ارتباط به تصویب رسانده بود، اما از آن زمان تاکنون اقدامی برای اجرایی شدن آن انجام نشده است. ظاهرا همراهی نکردن شرکت‌های بزرگی مانند اپل و گوگل عامل عدم‌موفقیت دستورالعمل…
  • یکی از کارشناسان فناوری تصاویری از پرچمدار آینده هوآوی یعنی p40 فاش کرده که نشان می‌دهد این دستگاه ۷ دوربین دارد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی‌میل، ایون بلاس کارشناس فناوری فاش کرد که پرچمدار آینده هوآوی احتمالا مانند سامسونگ و رقبای دیگر دارای پنج حسگر دوربین پشتی است. این دوربین‌ها درون یک ماژول برجسته پشت موبایل قرار دارند و قابلیت‌های مختلفی دارند، از جمله یک لنز تله‌فتو و یک لنز اولترا واید. احتمالا یکی از دوربین‌ها دارای زوم ۱۳ برابری است. دو دوربین دیگر نیز جلوی دستگاه نصب می‌شوند. رندر منتشر شده نشان می‌دهد دو سوراخ روی نمایشگر قرار دارد که نشان‌دهنده مکان دوربین سلفی است. به غیر از بریدگی‌هایی که حامل دو حسگر هستند، این نمایشگر بدون لبه خواهد بود. به‌نظر می‌رسد موبایل با استفاده از یواس‌بی سی…
  • یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.
  • در اوایل دهه 40 هنگامی که افرادی از تبار خود شاه بر سر کار آمدند، طرح غیرملی کردن انحصارات دولتی به نفع بخش‌خصوصی هنوز در دستور کار قرار داشت، آنها از این امر به‌عنوان «واگذاری کار مردم به مردم» یا به قول خلیل ملکی «واگذاری کار مردم به نامردم» یاد می‌کردند.
  • علی‌اکبر داور سال‌های قبل از تصدی‌گری وزارت مالیه، در مقام وزیر عدلیه اصلاحات عمیق، گسترده و شجاعانه‌ای در مجموعه قوانین و دستگاه عدلیه (قضایی) ایجاد کرده بود که برای پیشرفت عمومی کشور به‌ویژه در حوزه اقتصادی اهمیت درجه اول داشت.
  • «قانون دفع آفات حیوانی و سرم‌سازی» اولین قانون مربوط به دامپزشکی ایران، است که در جلسه مورخ ۲۵ دی‌ماه ۱۳۰۳ش مجلس شورای ملی به تصویب رسید.
  • در مورد سرمایه لازم برای احداث راه‌آهن و نحوه تامین آن نیز در میان هواداران راه‌آهن توافق نظر حاصل نبود. آنها احداث راه‌آهن را گاه بـا سـرمایه داخلـی، گـاه بـا سرمایه خارجی و گاه نیز با تشکیل کمپانی ممکن تصور می‌کردند و راهکارهای متفاوت و متناقضی را ارائه می‌دادند. میرزا ملکم‌خان ناظم‌الدوله بدگمانی دولـت بـه کمپانی‌های خارجی را بی‌مورد می‌دانست و توصیه می‌کرد دولت ایـران احـداث راه‌آهـن، اسـتخراج معـادن، تاسیس بانک و سایر کارهای عام‌المنفعه را به کمپانی‌های خارجی واگذار کند (رساله‌های میرزا ملکم‌خـان ناظم‌الدولــه، 1381:192) میــرزا یوســف‌خــان مستشارالدوله به‌رغم تاکید به سرمایه‌گذاری داخلی در طرح‌های «راه‌آهن ناصری قم» و «راه‌آهن مشهد» از سرمایه‌گذاری خارجی استقبال می‌کرد. او در مقاله‌ای در روزنامه اختر…
  • از برنامه‌های غیرحصولی و خیالی دولت‌ها این بود که در سال 1980 کل تولید فولاد ایران را به 15 میلیون تن برساند. صرف‌نظر از اینکه به طریقی که دولت‌ها در گذشته عمل کرده‌اند حصول به این هدف خیالی عملی نیست، ولی اگر حتی کارها طبق برنامه پیش‌بینی‌شده جلو برود، ظرفیت عملی کارخانه‌های فولادسازی، اعم از خصوصی و دولتی به 10 ‌میلیون تن در سال 1988 خواهد رسید که فقط تکافوی مصرف داخلی را می‌کند! درصورتی ‌که رشد تولید فولاد ژاپن در سال 1977 تنها 8 میلیون تن در یک سال بوده است و برزیل بیش از 10 برابر کل تولید ما تولید داشته است!
  • خبر بد؛ این انگار کلیدواژه تکراری این روزها در همه حوزه‌ها و از جمله ورزش است. تازه‌ترین خبر بد برای اهالی فوتبال، در شرایطی اتفاق افتاد که هیچ‌کس منتظرش نبود یا تصور نمی‌کرد از راه برسد. در حالی که نمایندگان ایران در فصل جدید لیگ قهرمانان از همین سه‌شنبه و با حضور استقلال و شهرخودرو در مرحله پلی‌آف رسما وارد مسابقات آسیایی می‌شدند، غروب جمعه خبر رسید کنفدراسیون فوتبال آسیا میزبانی همه تیم‌های ایرانی در این دوره از رقابت‌ها را لغو کرده است؛ یک شوک بزرگ که آدینه‌شب هواداران فوتبال را خراب کرد. البته فوتبال ایران با مقوله «زمین بی‌طرف» چندان ناآشنا نیست و ما ناچار شده‌ایم این سال‌ها تقابل‌های‌مان با نمایندگان عربستان را در کشور سوم برگزار کنیم، اما تسری یافتن این اتفاق به تمامی مسابقات آسیا، غیرقابل باور است.…