عبور خرید تضمینی گندم از مرز 3.4‌ میلیون تن

به گزارش «ایرنا» مجید آنجفی با اشاره به روند برداشت و خرید تضمینی گندم در کشور افزود: در حال حاضر خرید تضمینی گندم در ۲۴ استان آغاز شده و عمده استان‌‌های معتدل و برخی استان‌‌های سردسیر در مراحل اولیه برداشت قرار دارند؛ از این رو بخش قابل‌توجهی از تولید و تحویل محصول در هفته‌‌های آینده انجام خواهد شد.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه استان خوزستان با خرید بیش از یک‌میلیون و ۳۶۲ هزار تن گندم در صدر استان‌های گندم خیز کشور قرار دارد، اظهار کرد: استان گلستان با ۶۴۰ هزار تن، فارس با ۴۰۶ هزار تن و ایلام با ۱۹۵ هزار تن در رتبه‌های دوم تا چهارم خرید گندم کشور قرار دارند که بیشترین میزان خرید گندم کشور را به خود اختصاص داده‌اند. آنجفی با بیان اینکه شرایط اقلیمی امسال موجب تاخیر حدود دو هفته‌‌ای در فرآیند رشد و برداشت محصول شده است، گفت: به دلیل کمبود بارش در فصل پاییز، مقایسه آمار خرید امسال با مدت مشابه سال گذشته در شرایط فعلی چندان دقیق نیست، اما برآوردها نشان می‌دهد میزان تولید و تحویل گندم در مجموع بیش از سال گذشته خواهد بود.

وی، طبق گزارش‌های موجود از وضعیت کاشت و برداشت استان‌ها میزان تولید گندم در سال زراعی جاری را بین ۱۳.۵تا ۱۴‌میلیون تن و میزان خرید تضمینی را بین ۹.۵ تا ۱۰‌میلیون تن پیش‌بینی کرد. معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی تصریح‌کرد: البته تحقق این هدف مستلزم تامین به‌ موقع منابع مالی توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و تسریع در پرداخت مطالبات گندم‌کاران از سوی دستگاه‌های مسوول است. آنجفی با اشاره به کیفیت مطلوب محصول امسال، افزود: بر اساس ارزیابی‌‌های انجام‌شده گندم تولیدی سال جاری از نظر درصد پروتئین، گلوتن مرطوب، افت مفید و غیرمفید و همچنین وزن حجمی، در زمره با کیفیت‌ترین گندم‌‌های تولید شده در سال‌‌های اخیر قرار دارد.