شجاع و بیرو؛ فنی یا غیرفنی؟

 در این میان برخی تصمیمات کادرفنی و استفاده مداوم از بازیکنانی که به وضوح از روزهای آرمانی‌شان دور هستند، به انتقادها افزوده و حتی باعث بروز شبهاتی هم شده است. اما با این وجود هم امیر قلعه‌نویی راضی نیست حتی در یک بازی‌ تشریفاتی که نهایتا شکست را هم در آن پذیرفت، از مهره‌های همیشه ثابتش دست بکشد.

تو فوتبالیست هستی؟

کسی آخرین نمایش موثر علیرضا بیرانوند را – چه در عرصه ملی و چه باشگاهی – به یاد دارد؟ در عوض تا دلتان بخواهد شیرین‌بازی‌های بیرو در شبکه‌های اجتماعی وایرال شده و انگار شغل اصلی‌اش را بر خنداندن مردم پایه‌گذاری کرده است! از پافشاری روی سطح پایین سواد عمومی گرفته تا حرف‌های ضد و نقیض در خصوص تحصیل در مقطع دکترا در رشته فیزیولوژی دانشگاه خرم‌آباد که بعدا مشخص شد این مرکز آموزشی اصلا در آن مقطع چنین رشته‌ای ندارد. بیرانوند یک بار دیگر آنتن تلویزیون را اشغال کرد که بگوید حواسش نبوده دانشجوی کارشناسی ارشد است و تازه کنکور دکترا داده!  حداقل در طول یک سال اخیر، نام گلر شماره یک تیم ملی زمانی در رسانه‌ها مطرح بوده که صحبت از هر چیزی شده، به غیر از درخشش در زمین فوتبال.

از ترک پرسپولیس و پیوستن به تراکتور گرفته تا پرونده شکایت باشگاه سابقش از وی که هر هفته یک آپدیت جدید از آن می‌آمد، ولی هنوز حکم نهایی صادر نشده و فحاشی هواداران علیه وی و کری‌خوانی‌های مبتذل در هر موقعیتی.  بیرو کسی بود که یکی از خریدهای بلااستفاده استقلال یعنی جوئل کوجو را به حضور در این تیم سوق داد و اگر آن دو گل عجیب را از مهاجم تیم ملی قرقیزستان نمی‌خورد، الان آبی‌ها یک مشکل کمتر داشتند! خب در این شرایط که رقبای او یعنی حسین حسینی و پیام نیازمند از لحاظ فنی واقعا پایین‌تر از بیرانوند نیستند، چه اصراری به استفاده از این گزینه وجود دارد؟ شاید یک شوک باعث شود دروازه‌بان تراکتور هم به خودش بیاید.

مزد مصاحبه؟

روز گذشته یک پایگاه خبری با انتشار ویدئوهای به‌هم پیوسته از نمایش‌های ضعیف شجاع خلیل‌زاده، او را مقصر ۸ گل از ۱۵ گل آخری که تیم ملی دریافت کرده، دانست. یعنی ۵۳ درصد از گل‌های دریافتی تیم ملی در این مقطع، روی اشتباهات فردی او به ثمر رسیده و این آمار تکان‌دهنده است. هرچند در این سلسله اشتباهات، کمی سختگیری هم به چشم می‌خورد، اما جدا از این مساله، چشم‌ها دروغ 

نمی‌گویند.  ترجیح قلعه‌نویی در زمان حضور دوباره‌اش روی نیمکت تیم ملی، استفاده حداکثری از شجاع بوده و در این بازه به دفعات زوج او در قلب خط دفاعی تغییر کرده اما خودش نه. به‌طوری که وقتی اسم خلیل‌زاده در ترکیب ثابت درج می‌شود، همه باید منتظر یک شب پراشتباه در خط دفاعی باشند و جالب اینکه بیرانوند هم او را در این زمینه تنها نمی‌گذارد! در دوران امیر قلعه‌نویی، هر زمانی که شجاع خلیل‌زاده یک نیمه یا بیشتر بازی کرده ایران به‌طور میانگین ۲.۲ امتیاز کسب کرده و در هر بازی معدل یک گل خورده را داشته. اما هر وقت شجاع بازی نکرده، تیم ملی ۳ امتیاز گرفته و میانگین ۰.۷۸ گل خورده را ثبت کرده است .

جام جهانی سال آینده، شجاع ۳۷ ساله خواهد بود، اما این مهم نیست؛ چون احتمالا اگر تا آن زمان مصاحبه‌های حمایتی این مدافع از قلعه‌نویی ادامه‌دار باشد، او همچنان فیکس تیم ملی است و به جوانان اطرافش هم یاد می‌دهد چگونه می‌توان تا این سن و سال در بالاترین سطح بازی کرد؛ حتی با وجود اشتباهات فردی فراوان!