بازار سهام

جولان بانکی-خودرویی در تالار سهام

شاخص کل بورس تهران روز گذشته با رشد ۲۲۰۲ واحد به کانال ۳۱۴ هزار رسید و به این ترتیب، صعود هفتگی ۹/ ۶ درصدی را رقم زد. برگشت شاخص کل از سقف روزانه در معاملات روز سه‌شنبه برخی از اهالی بازار را نگران اصلاح شدید قیمت‌ها کرده بود، اما تداوم تقاضای تازه‌وارد باعث شد تا نماگرهای بورسی پنجمین رشد متوالی خود را ثبت کنند. رشد دیروز شاخص سهام در شرایطی رقم خورد که غول‌های کالایی چندان مورد توجه بازار قرار نگرفتند. اختلاف ساعت معاملات بورس تهران با بازار جهانی در آخر هفته، بخشی از جریان پول‌ها را به سمت گروه‌های ایمن از مخاطرات تلاطم قیمت‌های جهانی سوق داد. بر همین اساس، معامله‌گران حقیقی ضمن خروج از سهام فلزات و پتروشیمی، به ترتیب، در سهام بانکی، دارویی، گروه سیمان و گروه خودرو بیشتر در سمت خریدار قرار گرفتند تا فروشنده.

11 (1)

 

بازار ارز

نگاه دلار به بیرون بازار

بازار ارز روز گذشته محیط نسبتا آرامی را تجربه کرد. نرخ هر دلار آمریکا ساعت ۱۶ دیروز ۲۰ تومان کاهش یافت و به سطح ۱۱ هزار و ۳۹۰ تومان رسید. نوسان شاخص ارزی کشور در روزهای اخیر عمدتا متمرکز بر اخبار سیاسی رقم خورده است. دلار که در روز پایانی هفته گذشته با افزایش ریسک‌های سیاسی در خاورمیانه تا سقف ۱۱ هزار و ۵۱۰ تومان بالا رفته بود، از ابتدای این هفته افت کرد و روز دوشنبه تا سطح ۱۱ هزار و ۳۵۰ تومان عقب نشست. سپس با انتشار بیانیه کشورهای اروپایی علیه ایران تا سطح ۱۱ هزار و ۴۱۰ تومان بالا رفت. فراز و فرودهای ارزی همچنان در گرو اخبار سیاسی است. با وجود این، تحلیلگران کاهش دلار به زیر سطح حمایتی ۱۱ هزار تومان را دشوار دانسته و افزایش تقاضای تجاری را در پاییز حامی بنیادی دلار می‌دانند.

11 (2)

 

بازار سکه

سکه مغلوب دلار نزولی

بازار سکه در معاملات روز گذشته تحت فشار نیروهای متقابل بود. از یکسو، دلار با افت خود بهای سکه را تحت فشار گذاشت و از سوی دیگر، افزایش قیمت اونس جهانی طلا در جهت حمایت از سکه عمل کرد. برآیند این نیروها در بازار سکه به نفع دلار رقم خورد. به‌طوری که بهای هر سکه طرح جدید ساعت ۱۶ دیروز افت محدود ۵ هزار تومانی را تجربه کرد و در سطح ۴ میلیون و ۳۵ هزار تومانی قرار گرفت. همنوایی سکه با دلار در بازار داخلی در حالی رقم خورد که فلز گرانبها در بازار جهانی به دلیل طرح استیضاح دونالد ترامپ توسط حزب دموکرات این کشور با استقبال سرمایه‌گذاران رو‌به‌رو شد و ضمن جهشی ۱۷ دلاری در شامگاه سه‌َشنبه به سقف سه هفته نزدیک شد و از سکه حمایت کرد.

11 (3)

 

بازار طلای جهانی

خیز طلا به اوج سه هفته

طلای جهانی روز گذشته بخش عمده سرمایه‌ها را به سمت خود جذب کرد. بهای هر اونس طلا از روز سه‌شنبه با آغاز تحقیقات استیضاح رئیس‌جمهوری آمریکا در مسیر صعودی افتاد و ضمن جهشی ۱۷ دلاری تا سطح ۱۵۳۴ دلار بالا رفت و بیشترین رقم را طی حدود سه هفته اخیر رقم زد. البته در معاملات روز چهارشنبه تب طلا فروکش کرد و ضمن تعدیل روند قیمت در ساعت ۱۶ روز گذشته به ۱۵۲۷ دلار رسید. تشدید دوباره نگرانی‌ها از جنگ تجاری آمریکا و چین و از سوی دیگر تشدید تنش‌ها بین واشنگتن و تهران از جمله عواملی بودند که با افزایش تقاضا برای دارایی امن زمینه را برای جهش طلا فراهم کردند. از طرفی، شاخص دلار نیز از فشار آمار ضعیف اطمینان مصرف‌کننده رهایی یافت. افزایش دوباره شاخص دلار به بالای سطح ۹۸ در برگشت طلا موثر ارزیابی می‌شود.

11 (4)

 

بازار اوراق مسکن

«تسه»ها در تله عمیق رکود

چهارشنبه بهای هر ورق تسه 9610 به کف قیمت 38761 تومانی خود رسید. روز گذشته قیمت پایانی برای 23 امتیاز وام از مجموع 25 امتیاز منفی رقم خورد؛ از این رو این اوراق به‌طور میانگین افت 7/ 2درصدی قیمت را تجربه کردند. رکود حاکم بر اوراق وام را می‌توان در بازار مسکن هم دید. تعداد معاملات بازار مسکن در شهریور به کمترین میزان خود از سال 93 (زمانی که آمار معاملات مسکن به‌طور دقیق ثبت شده‌اند) رسیده است. همزمان با کاهش تقاضا در بازار مسکن به نظر می‌رسد حباب قیمتی این بازار در حال تخلیه شدن است. پس از نزدیک به 4 سال افزایش قیمت، از مردادماه قیمت‌ها در بازار مسکن وارد فاز کاهشی شده‌اند و متوسط قیمت خرید هر مترمربع واحد مسکونی در پایتخت در شهریور با کاهش ۶/ ۱ درصدی وارد کانال ۱۲ میلیون تومانی شد.

11 (5)

 

بازار نفت

سیگنال‌های نزولی در بازار نفت

بهای نفت خام آمریکا روز گذشته افت کرد و ساعت 16 در سطح 2/ 56 دلار معامله شد. قیمت‌ها که پس از حمله به تاسیسات نفتی عربستان به اوج سه ماهه خود رسید، از چهارشنبه هفته گذشته در فضایی آرام و بدون محرکی خاص برای تغییر قیمت در کانال ۵۸ دلار نوسان می‌کرد. این تلاطم در بازار نفت توسط دو موج خبری ایجاد شد. یکی کاهش خوش‌بینی به پیشرفت مذاکرات آمریکا و چین در پی سخنرانی ترامپ در مجمع سالانه سازمان ملل و دیگری اخبار حاکی از احیای سریع‌تر از انتظار تاسیسات آرامکو. آمارها نشان می‌دهند صادرات نفت عربستان به میزان ۵/ ۱بشکه در روز کاهش یافته است. آمار این هفته موسسه API نشان از افزایش ۴/ ۱میلیون بشکه‌ای موجودی نفت آمریکا در هفته گذشته دارد. فعالان بازار جهانی در انتظار آمار رسمی موجودی‌ها در شامگاه چهارشنبه هستند.

11 (6)