شماره روزنامه ۵۸۳۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۳۴ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۸۳۴

  • «نور» در مدار فضا

    دنياي اقتصاد: ماهواره تصویربرداری نجم (نور۳) سوار بر ماهواره‌بر ایرانی قاصد شد و سرانجام با موفقیت در مدار ۴۵۰کیلومتری زمین جای گرفت. سردار سرلشکر حسین سلامی، فرمانده‌کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم این پرتاب را دل‌انگیز اعلام کرد و درباره دلیل پرتاب این ماهواره به فضا گفت: «ما از مجموعه دریافت‌ها و مجموعه محصولاتی که این ماهواره از سطح زمین برداشت می‌کند برای تکمیل نیازمندی‌های اطلاعاتی سپاه استفاده می‌کنیم.»
  • بیش‏‌فعالی مسکن کلان‌شهرها

    دنیای‌اقتصاد- هاجر شادمانی: فراز و فرود متفاوت قیمت آپارتمان در چهار کلان‌شهر نشان‌دهنده بیش‌‌فعالی مسکن در این شهرها نسبت به پایتخت است. این بیش‌‌فعالی نسبت متوسط قیمت مسکن تهران به کلان‌شهرها را حتی از دوره قبل از جهش نیز، پایین‌‌تر آورده است.
  • «عروس آتش» در نینوا

    دنیای‌اقتصاد: باور کردنی نبود. شعله‌های آتش در عرض ۳ثانیه همه‌جا را فرا گرفت و برق هم رفت. از اینجا به بعد بوی گوشت سوخته می‌آمد و شیون و ناله. این اظهارات بازماندگان یک عروسی در عراق است که در پی یک آتش‌سوزی بیش از ۲۰۵نفر در آن کشته و زخمی شدند. دشت نینوا شاهد یک تراژدی بود. خبر اما زمانی غم‌انگیز‌تر می‌شود که بدانیم عروس و داماد نیز جزو قربانیان این آتش‌‌سوزی بودند.
  • پیش‌بینی کسری بودجه ۱۴۰۲

    دنیای اقتصاد: مرکز پژوهش‎های مجلس در گزارشی به تغییرات بودجه ۱۴۰۲ از لایحه تا قانون پرداخته است. بر این اساس سقف بودجه کل کشور از ۵۲۶۱ به ۴۹۹۴هزار میلیارد تومان کاهش یافته که دلیل اصلی آن خروج پالایشگاه شازند از فهرست شرکت‌های دولتی مندرج در پیوست بودجه بود. با وجود این کاهش،‌ سقف بودجه عمومی به میزان ۱۰۰هزار میلیارد تومان معادل حدود ۵درصد سقف لایحه دولت افزایش یافته که حدود ۲۰هزار میلیارد تومان آن به دلیل درج رقم تهاتر قیر برای طرح‌های تملک دارایی‌های سرما‌یه‌ای بود که در لایحه بودجه نیامده بود.
  • خودنمایی آی‌فون‌های جدید در بازار ممنوعه

    دنیای اقتصاد- سونیتا سراب‌پور: درست در همان روزی که مردم امارات در بزرگ‌ترین پاساژ پایتخت این شهر یعنی «دبی مال» در صف‌های طولانی به فروشگاه‌های اپل هجوم برده بودند تا جدیدترین پرچم‌دار شرکت اپل، آی‌فون ۱۵، را به عنوان نخستین نفر خریداری کنند، این آی‌فون‌ها از دبی به مقصد تهران نیز رسیدند و حالا پشت برخی ویترین‌های پاساژهای پایتخت خودنمایی می‌کنند.
  • فرجام «آشوراده»؛‏‏‌ متروک یا توریستی؟

    دنیای‌اقتصاد: آشوراده بعد از حداقل سه دهه قرار است از حالت متروک تغییر فاز دهد. آیا این هدف جدید سیاستگذار، محقق می‌شود؟ اینکه گردشگری در آشوراده باید اجرا شود یا نه، ‌‌‌ موضوعی است که سال‌هاست درباره آن بحث و حرف و حدیث وجود دارد. دولت‌‌‌های مختلف آمده و رفته‌‌‌اند اما گره نحوه ورود گردشگری به آشوراده نه‌تنها باز نشده بلکه بر ابهامات آن افزوده شده است. آخرین تحول در این باره به رای دادگاه به نفع بنیاد مسکن برمی‌گردد که باعث شد روستای آشوراده از زمین‌‌‌های تحت اختیار منابع طبیعی خارج شود و در اختیار این بنیاد قرار گیرد.
  • عصر تولید ثروت با روبات‏‏‌ها

    تا چند سال پیش، چه کسی فکرش را می‌‌‌کرد که خودروهای بدون راننده، کشتی‌‌‌های روباتیک و پهپادها در دهه‌‌‌های آینده رایج شوند. برخی از کارشناسان بازار کار استدلال می‌کنند که «دومین عصر ماشین» توانایی ما را برای خلق ثروت آزمایش می‌کند. براساس گزارش فدراسیون بین‌المللی روباتیک، استفاده از روبات‌‌‌ها در اقتصادهای پیشرفته در یک‌دهه گذشته بیش از دوبرابر شده است. حال سوال کلیدی این است که آیا روند صعودی استفاده از روبات‌‌‌ها ادامه خواهد داشت و به تغییرات گسترده در تولید و تقسیم‌‌‌بندی ثروت منجر خواهد شد و در این میان بخش‌‌‌های بزرگی از نیروی کار از بین می‌‌‌روند؟ آنچه در دنیا در حال وقوع است، نشان می‌دهد هوش مصنوعی و روبات‌‌‌ها فرصت‌‌‌های زیادی برای تولید ثروت ارائه می‌دهند و همان‌طور که فناوری هوش مصنوعی به تکامل خود ادامه می‌دهد، پتانسیل ایجاد ثروت را نیز افزایشی می‌کند. در پرونده امروز «باشگاه اقتصاددانان» به بررسی آخرین تحولات دنیای روبات‌‌‌ها پرداخته‌‌‌ و این موضوع را مورد پرسش قرار داده‌‌‌ایم که آیا وزن تولید ثروت در دنیا قرار است روی دوش روبات‌‌‌ها بیفتد؟

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر
مدیران خودرو