شماره روزنامه ۶۵۶۵
|

«دنیای‌اقتصاد» از زمین‌لرزه‌های سریالی سه‌شنبه‌شب تهران رمزگشایی کرد

زلزله‌های سریالی سه‌شنبه‌شب تا بامداد چهارشنبه در حومه پایتخت، سه پرسش درباره «زمان زلزله بزرگ تهران» ایجاد کرده است.  شرق استان تهران، دو شب پیش، با یک پیش‌لرزه، یک زلزله ۴.۶ریشتری و در نهایت هفت پس‌لرزه با قدرت کم، تکان خورد. پایتخت‌نشین‌ها زلزله دوم را به مدت چند ثانیه به‌طور کامل احساس کردند.

بودجه «جبران خسارت جنگ ۴۰روزه» در شهرداری تهران از کجا تامین می‌شود؟

جنگ اسفند در شهر تهران به ۴۸ هزار واحد مسکونی و تجاری آسیب وارد کرد، از آنجا که مدیریت شهری مسوول جبران خسارت واحدهای آسیب‌دیده از جنگ، مقاوم‌سازی و نوسازی واحدهای تخریب شده و اسکان اضطراری و موقت شهروندانی است که در طول جنگ خانه‌هایشان آسیب دیده؛ با چالش احتمالی تامین درآمد مواجه است.

اخبار مسکن و شهری روزنامه شماره ۶۴۹۸

    پنجشنبه، ۰۹ بهمن ۱۴۰۴
  • اقتصاد تورمی چگونه «حق اساسی» دسترسی به «سرپناه مناسب» را سلب می‌کند؟

    روزنامه شماره ۶۴۹۸

     فروپاشی بازار مسکن در ونزوئلا

    ساختار بازار مسکن ونزوئلا تحت‌تاثیر سال‌ها «ابرتورم» و «تلاطم‌های اقتصادی و سیاسی» به مرحله فروپاشی رسیده‌است؛ ۷ علامت کلیدی از این بخش اقتصادی وجود دارد که نشان می‌دهد، «نه‌تنها خرید خانه برای مهندسان دارای درآمد بالا و مدیران نفتی آرزو شده» که اجاره‌خانه هم برای اکثریت ونزوئلایی‌‌‌‌ها به «کالایی لوکس» تبدیل شده‌است. اوضاع شرکت‌های ساختمانی هم به‌مراتب بحرانی‌‌‌‌تر است؛ به‌طوری‌که تعداد پروژه‌های در حال فعالیت به زیر ۱۰۰ کارگاه رسیده که اغلب‌‌‌‌شان «نیمه‌‌‌‌کاره» هستند و طرح‌های شروع ساخت‌‌‌‌وساز تا ۹۰‌درصد سقوط کرده‌اند.
  • نسخه «هبیتات» برای سازگاری شهرهای جهان با تغییرات اقلیمی؛

    روزنامه شماره ۶۴۹۸

    یزد «زمین» را نجات می‌دهد

    جهان برای ساخت شهرهای سبز و سازگار با تغییرات اقلیمی، به سراغ یکی از قدیمی‌ترین شهرهای مسکونی جهان یعنی «یزد»رفته است؛ شهری که امروز به‌عنوان الگویی مهندسی برای «مسکن سازگار با اقلیم جدید» (وضعیت حاد گرمایش زمین) معرفی می‌شود؛ درحالی‌که ایران به‌عنوان خاستگاه همین الگو در عمل از جریان جهانی بهره‌گیری از راهکارهای سازگار با بحران اقلیمی در ساختمان‌سازی عقب مانده‌است. این یک تناقض آشکار است، زیرا کشوری که قرن‌ها پیش با بادگیرهای حداقل ۷۰۰ ساله، معماری سازگار با اقلیم را بنیان گذاشت، امروز جایگاه پیشگامانه خود را به فراموشی سپرده است.
۱