شماره روزنامه ۶۲۲۷
|
    شنبه، ۲۷ بهمن ۱۴۰۳
  • نحوه ارتباط با کارکنان، میزان احترامی را که شرکت برای آنها قائل است نشان می‌دهد؛

    هنگام تعدیل نیرو بر انسانیت تمرکز کنید

    جک ولش، مدیرعامل پیشین جنرال الکتریک، زمانی گفته بود: «اگر سرعت تغییر در دنیای بیرون از سازمان، از سرعت تغییر در درون آن پیشی بگیرد، پایان کار نزدیک است.» شرکت‌ها برای حفظ توان رقابتی خود، باید به سرعت با محیط پویای کسب‌و‌کار هماهنگ شوند. در دوره‌‌‌های رونق، آنها ممکن است به سرعت توسعه یابند و با جدیت نیروی جدید استخدام کنند، اما هنگامی که شرایط دگرگون می‌شود، استراتژی‌‌‌هایشان نیز باید تغییر کند.
  • نیکوکاری؛ ارزشی والا که نباید به چالش کشیده شود

    نیکوکاری همواره از ارزش‌‌‌های والا و بنیادین انسانی بوده است. در جوامع مختلف، افرادی که از تمکن نسبی مالی و روحیه نوع‌‌‌دوستی برخوردارند، تلاش می‌کنند در راستای رفع نیازهای عمومی قدم بردارند. این اقدامات خیرخواهانه در حوزه‌‌‌های گوناگون از جمله آموزش، سلامت، مسکن و معیشت نمود پیدا می‌کند و می‌تواند نقشی موثر در کاهش مشکلات اجتماعی ایفا کند.
  • تاثیر قدرتمند شبکه روابط انسانی بر سلمت و طول عمر؛

    میانسالی، نقطه عطف شکل‏‏‌دهی شبکه سالم

    شبکه روابطمان تاثیر قدرتمندی بر سلامت و طول عمرمان دارد. بخشی از علتش به تاثیر مستقیم تعاملات اجتماعی مثبت بر ویژگی‌‌‌های زیستی ما برمی‌‌‌گردد. یافته‌‌‌ها نشان می‌دهند که تعاملات اجتماعی مثبت برای سلامت جسمی ما مفید هستند. ارتباطات حمایتی با دیگران باعث تقویت سیستم ایمنی، غدد درون‌‌‌ریز و عملکرد قلبی عروقی می‌شود و میزان آسیب ناشی از استرس را در بدن کاهش می‌دهد. افرادی که روابط نزدیک رضایت‌‌‌بخشی با خانواده و دوستان و اطرافیانشان دارند سالم‌‌‌تر هستند و بیشتر عمر می‌کنند.
    پنجشنبه، ۲۵ بهمن ۱۴۰۳
  • هشت نکته عملی برای مدیریت و افزایش بهره‏‏‌وری تیم؛

    چرا باید به کارکنان استقلال بدهید؟

    استقلال در محل کار، یعنی کارکنان آنقدر آزادی داشته باشند تا به طور مستقل تصمیم بگیرند که چگونه و چه زمانی می‏‏‌خواهند کار کنند. در برخی موارد استقلال شغلی، حتی شامل آیتم‏‏‌ها و موضوعاتی می‌شود که کارکنان می‏‏‌خواهند روی آن کار کنند. به هر حال این شیوه کاری، یک‌سری جزئیات دارد که باید به آن پرداخت.
  • شرکت‌ها شعار پایداری را رها کرده‌‌‌اند؟

    از زمانی که مجمع جهانی اقتصاد خط‌‌‌مشی نشست داوس خود را به «نوع بهتری از سرمایه‌‌‌داری» تغییر داده است، هر سال شاهد شرکت‌های بزرگی بودیم که بیانیه‌‌‌ها و وعده‌‌‌های بزرگی راجع به برنامه‌‌‌های زیست‌‌‌محیطی و اجتماعی خود منتشر می‌‌‌کردند. اما آنها در نشست امسال در این زمینه ساکت بودند.
  • چهار روند مهم «آموزش و توسعه» در سال ۲۰۲۵

    تیم‌‌‌های آموزش و توسعه (L&D) در سال جدید، همچنان با شرایط پیچیده و چالش‌‌‌برانگیزی مواجه خواهند بود. اما این چالش‌‌‌ها برای سازمان‌‌‌هایی که تصمیمات و سرمایه‌‌‌گذاری‌‌‌های صحیحی انجام می‌دهند، به فرصت‌‌‌هایی برای رشد تبدیل خواهند شد.
    چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۴۰۳
  • شرکت‌هایی که مدل کسب‌و‌کارشان برطرف کردن صفر تا صد دغدغه مشتری است، این روزها موفق‏‏‌ترند

    خداحافظی با «صنعت‏‏‌محوری»

    شرکت «حوزه‏‏‌محور» ‌(domain-oriented)، به شرکتی گفته می‌شود که عملیات، استراتژی‏‏‌ها و اهداف خودش را حول حوزه تخصصی یا یک بخش خاص از بازار متمرکز می‌کند. مثلا یک شرکت حوزه‏‏‌محور در بخش خدمات درمانی، می‌تواند صرفا بر توسعه ابزارهای پزشکی متمرکز باشد. یک پژوهش جهانی نشان می‌دهد چنین شرکت‌هایی بیش از ۱۵درصد رشد درآمد و حاشیه سود بالاتری نسبت به متوسط صنعت خود دارند. با این حال، برای داشتن یک رویکرد حوزه‏‏‌محور، شرکت‌ها باید ذهنیت و دیدگاه خود را تغییر دهند. در این مقاله، توضیح می‏‏‌دهیم که چگونه می‌توان شرکتی حوزه‏‏‌محور شد و منافعی بیش از سایر شرکت‌های سنتی به‌دست آورد.
  • راهبرد کسب و کار؛

    علل ناموفق شدن جلسه

    علت اصلی بی‌‌‌نتیجه ماندن جلسات، مبهم بودن اهداف است. افراد حاضر، دلیل برگزاری این جلسه و هدفی را که دنبال می‌‌‌کنید به خوبی نمی‌‌‌دانند. هیچ دستور جلسه کتبی وجود نداشته و مفاد آن نیز شفاف نیستند. به همین منظور، در ابتدای جلسه مقصود از برگزاری آن و همچنین اهداف پیش رو را اعلام کنید.
  • نو نرمال؛ طعم واقعی قهوه در دل طبیعت

    این روزها قهوه بین مردم شدیدا طرفدار پیدا کرده. خیلی از کسانی که تا چند سال پیش، صبح‌‌‌ها یا موقع استراحت روزانه، چای می‌‌‌نوشیدند حالا رو به قهوه آورده‌‌‌اند و هرکجا که می‌‌‌روند درخواست قهوه می‌کنند. نوشیدن قهوه که روزگاری در کشورهای غربی رواج داشت حالا به شرق و خاورمیانه رسیده و جایش را در زندگی روزانه مردم باز کرده.
    یکشنبه، ۲۱ بهمن ۱۴۰۳
  • اهرم‌‌‌‌های کنترل مدیران بر سازمان

    کنترلی که مدیران بر سازمان‌ها دارند، در واقع همان ابزاری است که اهداف مقررشده برای کسب و کارها را با نتایج و دستاوردها پیوند می‌‌‌‌زند و در نهایت نیز موجب می‌شود تا استراتژی‌‌‌‌های تدوین شده در هر سازمانی به مرحله اجرا درآیند.
  • به‌جای ابتکارات آموزشی، بر ارزش‏‌ها و اهداف آموزش تمرکز کنید

    کدام رویکرد یادگیری برای سازمانتان مناسب است؟

    در قسمت قبل (که یکشنبه هفته گذشته، ۱۴ بهمن به چاپ رسید) دیدیم که اهمیت روزافزون یادگیری باعث ظهور شاخه جدید «رهبران یادگیری» شده است که با حمایت از یادگیری، استراتژی‏‌های لازم را طراحی و برای سازمان و کارکنانش اجرا می‏‌کنند. اما خیلی از تلاش‏‌هایشان به بیراهه می‏‌رود و شور و اشتیاقشان به ناامیدی تبدیل می‏‌شود، چون برای هدایت یادگیری سه رویکرد متمایز وجود دارد: «نگهبان»، «چالش‏‌گر » یا «متصل‏‌کننده». هرکدام از این رویکردها در بستر مناسب خود می‏‌توانند موفق عمل کنند و این تصور که فقط یک روش درست برای یادگیری وجود دارد که می‏‌تواند همه نیازهای سازمان را برآورده کند محکوم به شکست است. با رویکرد نگهبان و چالش‏‌گر آشنا شدیم و در این قسمت به رویکرد سوم می‏‌پردازیم.
  • شاید ندانید که قهرمان محل کارتان هستید!

    اینکه می‌‌‌گویند «همه قهرمانان لزوما شنل‌‌‌پوش نیستند» درباره محیط کار نیز صادق است. اگر وقت بگذارید شواهد فراوانی درباره از خودگذشتگی افراد در سازمان خود می‌‌‌یابید. از مربیگری غیررسمی و کمک داوطلبانه به دیگران گرفته تا برنامه‌‌‌ریزی یک جشن تولد یا برپایی مهمانی بازنشستگی. آیا شما یکی از قهرمانان محیط کارتان هستید؟ اگر پاسخ منفی بدهید احتمال اینکه یکی از آنها باشید زیاد است.
    شنبه، ۲۰ بهمن ۱۴۰۳
  • اگر سوال می‏‏‌پرسید تا فقط در مورد خودتان حرف بزنید،‌جذابیت مکالمه را از بین می‏‏‌برید

    «پرسش بومرنگی»؛ خطایی بزرگ در گفت‏‏‌وگو

    این سناریو برای شما آشنا نیست؟ همکارتان به شما نزدیک می‌شود و می‌‌‌پرسد:
  • گزارشی برای آگاهی‏‏‌بخشی به مدیران ارشد،‌مدیران منابع انسانی و کارآفرینان

    دیده‏‏‌بانی منابع انسانی در سطح ملی

    برآیند و نتیجه کلیه اقدامات و ویژگی‌‌‌های سازمان در حوزه‌‌‌های منابع انسانی، سبک مدیریت، فرهنگ سازمانی، شرایط محیط کار و... در متغیرهای کلیدی رضایت شغلی، اعتماد سازمانی، تعهد سازمانی، عدالت سازمانی و حمایت سازمانی و شایستگی‌‌‌های مدیران متبلور می‌شود.
  • سلامت در گرو روابط

    بسیاری از ما تا اواسط دهه ۳۰‌‌‌سالگی فعالیت‌‌‌هایی را که زمانی ما را شاداب و از نظر جسمی سلامت و توانمند نگه می‌‌‌داشتند، کنار می‌‌‌گذاریم. تعجبی هم ندارد، چون سرمان خیلی شلوغ است، اما تاوانش را پس می‌‌‌دهیم، چون رفته‌رفته سلامت و توانایی جسمی‌‌‌مان را از دست می‌‌‌دهیم.
    پنجشنبه، ۱۸ بهمن ۱۴۰۳
  • رویکردی برای کاهش هزینه‏‏‌های استخدام و ایجاد تجربیات بهتر برای کارجوها؛

    بهینه‏‏‌سازی جذب نیرو با «چرخه کامل استخدام»

    از آنجا که ۴۵‌درصد تیم‏‏‌های منابع انسانی، در پاسخ به رقابت شدید برای جذب استعدادهای برتر، هزینه‏‏‌های استخدام خود را افزایش می‌دهند، بهینه‏‏‌سازی فرآیند استخدام از همیشه مهم‌تر شده تا بتوانید بهترین متقاضیان شغلی را جذب کنید. در این راستا، «چرخه کامل استخدام» می‌تواند یک رویکرد قدرتمند باشد. رویکرد چرخه کامل استخدام می‌تواند به نفع متقاضیان کار، مسوولان استخدام و کل سازمان باشد. متخصصان منابع انسانی با بسیاری از متغیرها و فرآیندهای درگیر در چرخه کامل استخدام، چگونه می‌توانند مطمئن شوند که به طور مداوم واجد شرایط‏‏‌ترین افراد را برای موقعیت‏‏‌های مناسب استخدام می‌کنند و کارکنان استخدام‌شده را به ماندن تشویق می‌کنند؟
  • دنیای اقتصاد بررسی کرد؛

    تاثیر نفوذ مجدد ترامپ بر صنعت دارو

    اگرچه هنوز موضع رسمی دونالد ترامپ در مورد مراقبت‌‌‌های بهداشتی و خدمات درمانی اعلام نشده است، اما او چند گزینه روی میز دارد. این احتمال وجود دارد که او بتواند سیاست قیمت‌گذاری را که به سرعت در دوران بایدن از بین رفت، احیا کند. یا می‌تواند برای چند ایده، به پروژه ۲۰۲۵ - یک پیشنهاد سیاستی بحث‌‌‌برانگیز ۹۲۲ صفحه‌‌‌ای که توسط بنیاد هریتج تهیه شده است – توجه کند. اگر او به پروژه ۲۰۲۵ روی آورد، تلاش‌‌‌هایی برای پیگیری داروهای سقط جنین انجام خواهد شد. در واقع، سیاست مراقبت‌‌‌های بهداشتی به طور کلی احتمالا در دستور کار قانون‌گذاری ترامپ در مقایسه با دوره اول او «در رتبه پایین‌‌‌تری» قرار می‌گیرد.
  • چرا پایداری در سال ۲۰۲۵ برای کسب و کارها حیاتی است؟

    کسب و کارها می‌توانند نیرویی قدرتمند در مسیر تحقق منافع جمعی جوامع باشند؛ البته در صورتی که همکاری با ذی‌نفعان و مسوولیت‌‌‌پذیری مشترک را اولویت خود بدانند. حرکت از ذهنیت فردی با دنبال کردن منافع خود و رسیدن به ذهنیت جمعی، فقط آرمانی دست‌‌‌نیافتنی نیست و تبدیل به ضرورتی در جهان امروز شده است. هر روز نیز این ضرورت بیش از قبل احساس می‌شود.
    سه‌شنبه، ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
  • شیوه‏‏‌های متناسب‏‏‌سازی تیم‏‏‌های کاری با تغییرات عصر جدید

    تیم‏‏‌های خودگردان؛ اهرم افزایش سرعت و بهره‏‏‌وری

    در محیط کسب و کار دینامیک امروز که هرچه می‏‏‌گذرد بر پویایی‏‏‌اش افزوده می‌شود، مدیران موفق و کارآمدی که رشد بالایی را در کسب و کارشان تجربه می‌کنند، به کمک تیم‏‏‌های کاری خودگردان، به چابکی و کارآیی بالاتری دست پیدا می‌کنند؛ تیم‏‏‌های کاری خودگردانی که با توانمندسازی کارکنان و تقویت نوآوری، دنیای کار را دموکراتیک‏‏‌تر می‌کنند. در حالی که بسیاری از سازمان‌ها به دنبال حذف بوروکراسی (شما بخوانید: مدیران میانی) هستند، مدیران اجرایی، کارآفرینان و صاحبان کسب و کار موفق و کارآمد به دنبال راه‏‏‌هایی برای طراحی تیم‏‏‌های مدرن در محیط کاری هستند.
  • استراتژی‏‏‌های پرسش و پاسخ در مصاحبه‏‏‌های استخدامی

    در سال‌های گذشته در فرآیندهای جذبی که در نقش مصاحبه‌‌‌کننده حضور داشته‌‌‌ام، همواره افراد مستعدی را دیده‌‌‌ام که به دلایل مختلف، خود را کمتر از آنچه واقعا بوده‌‌‌اند، نشان داده‌‌‌اند. با توجه به آنکه به پایان سال نزدیک می‌‌‌شویم و بسیاری از کارجویان در حال برنامه‌‌‌ریزی برای جابه‌‌‌جایی شغلی در سال جدید و همچنین بسیاری از کارفرمایان در حال سازماندهی مجدد تیم‌‌‌های کاری خود هستند، در این نوشتار برخی از مهم‌ترین پرسش‌‌‌ها و استراتژی‌‌‌های مناسب پاسخگویی در مصاحبه‌‌‌های شغلی، مورد بررسی قرار گرفته‌‌‌ است که امیدوارم هم برای مصاحبه‌‌‌کنندگان و هم مصاحبه‌‌‌شوندگان مفید باشد.
  • چطور حد و مرزهایم را برای مدیران مشخص کنم؟

    مشاور عزیز، من در شرکت کوچکی کار می‌‌‌کنم که حقوق و مزایای خوب و محیط دوستانه‌‌‌ای دارد (مثلا مرخصی با حقوق بسیار سخاوتمندانه). محصولی که شرکت تولید می‌کند فوق‌‌‌العاده است و پتانسیل رشد بالایی دارد. در کل از نظر کارکنان، محیط بسیار خوبی برای کار کردن است. اما مشکل من اینجاست که از بعضی مزایایی که دیگران دارند برخوردار نیستم. کارکنان در شرکت ما در یک طیف قرار دارند: بعضی‌‌‌ها در مقایسه با سایرین، بیش از حد کار می‌کنند و استرس بیشتری را تحمل می‌کنند. اما موضوع من فرق دارد.
    دوشنبه، ۱۵ بهمن ۱۴۰۳
  • مزایای راه‏‏‌اندازی «مرکز مشتری دیجیتال» برای شرکت‌ها

    شناسایی یک پل ارتباطی بین فروش و بازاریابی

    این روزها انتظارات مشتری‌‌‌ها از شرکت‌ها بسیار بالا رفته.یک مشتری، چه در حال تحقیق درباره یک محصول یا خدمات باشد چه در حال استفاده از کانال‌‌‌های دیجیتال و تعامل با فروشنده‌‌‌ها، دوست دارد تجربه‌‌‌ای بی‌‌‌دردسر و شخصی‌‌‌سازی شده داشته باشد.
    یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
  • در عصر حاضر، استعدادها بیشتر جذب سازمان‌هایی می‏‏‌شوند که مهارت‏‏‌های کارکنان را ارتقا می‌دهند

    «رشد سازمان» یا «توسعه انسانی»؟

    در طول ۲۵سال گذشته، مدیران به طرفداران سرسخت یادگیری تبدیل شده‌‌‌اند و آن را یک ضرورت، تضمین شغلی و تنها منبع مزیت رقابتی می‌‌‌نامند. اشتیاقشان کاملا به جاست، چون امروزه توسعه مهارت و دانش و نگرش‌‌‌های جدید برای تلاش‌‌‌های استراتژیک اکثر کسب و کارها حیاتی است؛ از مدیریت بحران‌های جهانی و تغییرات بی‌‌‌سابقه در صنعت و مواجهه با رشد هوش مصنوعی مولد و پیشبرد نوآوری گرفته تا جذب و حفظ استعدادها و ایجاد محیط‌‌‌های کاری فراگیر و تاثیرگذاری مثبت بر جامعه.
  • افراد «پردستاورد» مسوولیت اضافه می‏‏‌پذیرند و اغلب استثمار می‏‏‌شوند

    در محیط کار، افراد فوق موفق یا به‌عبارتی«پردستاورد»‌ (overachiever)، مرجع و حلال مشکلات هستند، می‌توان روی آنها حساب باز کرد و وقتی پروژه‌‌‌ای از مسیر خارج شده یا در دقیقه ۹۰ وظیفه جدیدی محول می‌شود همه نگاه‌‌‌ها به سوی آنها برمی‌‌‌گردد.
  • برای صدساله شدن نخست باید متولد شد

    پنج ویژگی لازم برای یک سازمان «دوگانه‌‌‌سوز»

    در محیط‌‌‌های کاری به‌‌‌سرعت در حال تغییر امروز، شرکت‌ها به طور پیوسته با چالش باقی‌‌‌ ماندن در میدان رقابت و آماده‌‌‌ شدن برای آینده دست‌‌‌به‌‌‌گریبان هستند، به‌‌‌طوری که از یکسو هم باید نهایت تلاششان را بکنند تا وضعیت مطلوب خود را حفظ کنند و هم در پی بهره‌‌‌مندی حداکثری از فرصت‌‌‌ها و بازارهای جدید و استفاده از تکنولوژی‌‌‌های جدید و نوآوری باشند.
    شنبه، ۱۳ بهمن ۱۴۰۳
  • وقتی بی‌ادبی در محیط کار، صدای زنان را خاموش می‌کند

    دنیای اقتصاد: به دلیل باورهای رایج در مورد نقش‌‌‌‌های جنسیتی، به چالش کشیدن دیگران از سوی زنان ممکن است رفتاری غیرمنتظره و ناهنجار تلقی شود؛ زنانی که نظرات خود را بیان می‌کنند ممکن است با واکنش منفی روبه‌‌‌‌رو شوند و به دلیل نقض عرف های رایج ، عواقب ناخوشایندی را تجربه کنند.
  • چرا انسان‏‏‌ها بر ادامه مسیرهای بی‏‏‌ثمر، پافشاری می‌کنند؟

    از «اسب مرده» پیاده شوید

    در قسمت قبل (که شنبه ۶ بهمن در همین صفحه به چاپ رسید)، گفتیم پدیده‌‌‌ای که طی آن انسان‌‌‌ها با وجود آگاهی از بی‌‌‌نتیجه بودن تلاش‌‌‌هایشان همچنان بر ادامه مسیر اصرار دارند و در آخر هم به جایی نمی‌‌‌رسند، در قالب دو مفهوم قابل توضیح است: «اثر انتظار» و «تئوری اسب مرده». اثر انتظار را به تفصیل بررسی کردیم و گفتیم افراد به دلایلی مثل عدم‌تمایل به گیر افتادن در تله هزینه‌‌‌های از دست رفته، تعهد به ادامه مسیر انتخابی، دشواری در پذیرش شکست، امید به موفقیت در آینده و فشارهای اجتماعی یا گروهی، گرفتار این پدیده می‌‌‌شوند. همچنین راهکارهایی را برای مقابله با اثر انتظار و ادامه ندادن تلاش‌‌‌های بی‌‌‌ثمر ارائه دادیم. در این بخش به توضیح مفهوم دوم، یعنی «تئوری اسب مرده» می‌‌‌پردازیم.
  • گستاخی در محل کار همه را ساکت می‌کند؛ به‌ویژه زنان را

    کارفرمایان علاقه‌‌‌‌مندند تا نظرات کارکنان خود را بشنوند. کارکنان به دلیل تجربه مستقیم در کارهای روزمره، دیدگاه‌‌‌‌های ارزشمندی دارند که می‌تواند به بهبود خدمات و جلوگیری از مشکلات کمک کند. شنیدن نظرات کارکنانی با پیشینه‌‌‌‌های مختلف، به‌ویژه افرادی با جنسیت، نژاد یا فرهنگ متفاوت، می‌تواند به ارائه ایده‌‌‌‌های متنوع‌‌‌‌تر و بهتری منجر شود.
    پنجشنبه، ۱۱ بهمن ۱۴۰۳
  • راهنمایی برای ایجاد یک «چارچوب مدیریت عملکرد» موفق

    اهمیت همسوسازی اهداف کارکنان با اهداف شرکت

    بیشتر سازمان‌ها یک چارچوب مدیریت عملکرد دارند، اما ۸۰‌درصد آنها مجبور شده‏‏‌اند در ۴سال گذشته، آن را بازطراحی کنند. تحقیقات موسسه گارتنر نشان داده که ۵۹‌درصد کارکنان، سیستم‌های سنتی بررسی عملکرد را بی‏‏‌اثر می‏‏‌دانند. بدیهی است که سازمان‌ها (و منابع انسانی) به دنبال روش‌های مدرن‏‏‌تری برای مدیریت عملکرد هستند. در این مطلب، عناصر یک چارچوب مدیریت عملکرد موفق و چگونگی ایجاد یک چارچوب موثر برای سازمان شما را مورد بحث قرار می‏‏‌دهیم.
  • گزارش وال‌استریت ژورنال از رابطه طول عمر و ثروت؛

    پول، می‌تواند عمر بخرد!

    به گزارش وال‌استریت ژورنال، نتایج تحقیقات تازه‌‌‌ای نشان می‌دهد افرادی که ثروت و درآمد بالاتر دارند، عمر طولانی‌‌‌تری هم دارند. طبق مطالعه‌‌‌ای که ابتدای امسال در مجله پزشکی JAMA منتشر شد، آمریکایی‌‌‌هایی که به اواخر دهه ۵۰ زندگی می‌‌‌رسند، اگر جزو ۱۰‌درصد ثروتمندترین‌‌‌های جامعه باشند، به طور میانگین ۸۶ سال عمر می‌کنند که تقریبا ۱۴سال بیشتر از سایر افراد با ثروت کمتر است.