دنياي اقتصاد:
شانزده سال قانوننویسی برای توسعه صنعتی، چه حاصلی در بر داشته است؟ یک گزارش رسمی سعی کرده است با بررسی فعالیتهای مجالس هفتم تا دهم، در حوزه سیاستگذاری صنعتی، تمامی قوانین را از فیلتری متفاوت ببیند.
دنیایاقتصاد:
دومین سقوط ماهانه تولید در تیرماه۱۴۰۱ رقم خورد. بعد از اینکه نرخ تولید از نمای شامخ صنعت در ۱۲رشته فعالیت صنعتی در خرداد افت کرد، در تیرماه نیز این اتفاق تکرار شد. این افول در ۱۲رشته فعالیت صنعتی بهوضح دیده میشود. به جز دو صنعت «صنایع فرآوردههای نفت» و «کاغذ، مبلمان و چوب» که نسبت به خردادماه، اندکی بهبود را در شامخ کل خود در تیر ۱۴۰۱ گزارش کردهاند، باقی ۱۰رشته فعالیت صنعتی افت کردهاند.
دنياي اقتصاد:
پاکستان یکی از کشورهای همسایه ایران است که در اواخر سال ۲۰۲۱ سند سیاست تجاری خود را منتشر کرده است. بهمنظور اصلاح رشد پایین صادرات در پاکستان، وزارت بازرگانی این کشور، چارچوب سیاست تجاری استراتژیک برای دوره زمانی ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ را باهدف افزایش رقابت صادراتی پاکستان از طریق مجموعهای از مداخلاتی که در سراسر زنجیره ارزش تاثیرگذارند، ارائه کرده است.
دنیایاقتصاد:
بیست و چهارمین همایش عرصه یادگیری مدیران منابع انسانی با موضوع درسآموختههای نگهداشت سرمایه انسانی ۶ و ۷ شهریورماه ۱۴۰۱ در مرکز همایشهای سازمان مدیریت صنعتی برگزار میشود.
دنياي اقتصاد:
سفیر کوبا ایجاد خط تولید تراکتورسازی ایران در کشورش را خواستار شد و گفت: کوبا میتواند به عنوان پایگاه صادرات تراکتور ایرانی به آمریکای لاتین عمل کند.
دنیایاقتصاد:
رئیس سازمان شیلات ایران گفت: تدوین دستورالعمل استاندارد صید از آبهای عمیق جنوب کشور در حال انجام است که پس از نهایی شدن و تصویب این دستورالعمل، صید فانوسماهیان از سر گرفته خواهد شد.
روز یکشنبه مورخ ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ گزارشی با عنوان «موتور نیمسوز برق تابستان» در روزنامه «دنیای اقتصاد» منتشر شد که در این راستا «شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران» طی جوابیهای، توضیحاتی را ارائه داده است. متن جوابیه به این شرح است:
دنیایاقتصاد:
حفظ روشنایی خانهها در تابستان چگونه میسر شده است؟ وزارت نیرو اخیرا گزارشی منتشر و نحوه مقابله با خاموشی را در چند گام مشخص تشریح کرده است. کاهش تقاضا از طریق قیمتگذاری پلکانی، قطع برق در سطح مشخصی از واحدهای صنعتی در کنار فعال کردن و بازسازی و اصلاح برخی پروژههای نیروگاهی مهمترین ابزارهای سیاستگذار برق و نیرو برای غلبه بر خاموشی بوده است. با این حال این شکل از تنظیمگری بیش از آنکه در خدمت پایداری روشنایی باشد، یادآور رفع موقت خاموشی و عدم رفع ساختاری بحران برق است. موضوعی که تداوم آن به معنی تداوم فشار بر بخش صنعت و بروز پدیده رکود است که ردپای آن اخیرا در گزارشهای شاخص مدیران خرید یا شاخص تولید شرکتهای صنعتی بورس به وضوح دیده میشود. اتخاذ این مشی از سوی سیاستگذار به معنای فراموشی راه پایدار حل خاموشی است که نیمسوز بودن موتور سیاستگذاری برق را تایید میکند. برخلاف این رویه مقطعی، راه قطعی عبور از خاموشی «رونق تولید برق از طریق احیای سرمایهگذاری» است.
دنیایاقتصاد:
راهکار «وزارت صمت» برای مشکلگشایی از تولید، موثر است؟ یک گزارش رسمی با طرح چهارسوال، عملکرد ستاد تسهیل و رفع موانع تولید را در یک دوره کاری ۲۸ماهه مورد بررسی قرار داده و ریشه دوسوم از کل مشکلات واحدهای صنعتی را در قالب چهارمساله و مشکل مشخص کرده است. شواهد گزارش میدانی بازوی پژوهشی مجلس نشان میدهد که نحوه بررسی واحدهای تولیدی معیوب در ستاد تسهیل شفاف نیست. ضمن اینکه نحوه پیشنهادهای ستاد و مصوبات این نهاد به شکلی است که با بسیاری از قوانین موضوعی و رسمی کشور منافات یا تداخل دارد که همین موضوع زمینهساز مشکلاتی دیگر شده است. گزارش مرکز پژوهشهای مجلس با تاکید بر زمینههای قانونی تشکیل ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، به عدماجرای نیمی از کل مصوبات این ستاد در فاصله ابتدای ۱۳۹۸ تا تیر ۱۴۰۰ اشاره کرده است. این گزارش تلویحا تاکید دارد که اگر کشور یا ستاد تسهیل روی چهار مساله تامین مالی از شبکه بانکی، تامیناجتماعی، مالیات و گمرک متمرکز شود، بیش از دوسوم معضلاتی را که واحدهای تولیدی با آنها دست به گریباناند کم میکند.
دنیایاقتصاد:
اتاق بازرگانی ایران تفاهمنامه جدیدی امضا کرد. با به وجود آمدن شرایط جدید در جهان پیامد جنگ اوکراین و بالا گرفتن تنش میان ایالاتمتحده و چین، برخی از اتحادهای کهنه در معرض تهدید و شماری از ائتلافهای بالقوه در حال شکلگیری هستند. شاید یکی از مهمترین تحولات مربوط به کشورهای آفریقایی باشد که در این مدت، هم میزبان وزیرخارجه روسیه، سرگئی لاوروف بودند و هم در روزهای آینده وزارت خارجه ایالاتمتحده را ملاقات میکنند که با اعلام رسمی سیاست جدید این کشور در قبال آفریقا به شماری از کشورهای این منطقه سفر میکند. ایران نیز اکنون میزبان هیات تجاری یکی از کشورهای آفریقایی است که از موریس برای مذاکرات تجاری به ایران آمدهاند و از جمله نتایج آن تاکنون تفاهمنامه همکاری میان اتاق ایران و اتاق بازرگانی موریس امضا شد.
دنیایاقتصاد:
مدیرکل بازرسی و مبارزه با قاچاق کالاهای سرمایهای سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گفت: «طی بیش از سههزار گشت بازرسی قاچاق صورتگرفته با متخلفان برخورد شد و پس از تشکیل پرونده، ۴۹۵مورد به مراجع قضایی معرفی شدند.»
دنیایاقتصاد:
دبیرکل انجمن صنایع لوازمخانگی ایران، با تاکید بر اینکه این انجمن به دنبال افزایش قیمت نیست، قیمتگذاری دستوری را آفتی برای صنعت لوازم خانگی برشمرد که به کاهش کیفیت تولیدات منجر خواهد شد.
دنیایاقتصاد:
قائممقام وزیر صمت گفت: «اختصاص ارز یارانهای به واردکننده مواد اولیه به عنوان اولین حلقه، زمینه ایجاد فساد سیستماتیک و سازمانیافته را فراهم میکند.»
دنیایاقتصاد:
تایید دوم رکود تولید در جدیدترین گزارش شاخص تولید شرکتهای صنعتی بورسی منعکس شده است. ارقام گزارش، نمودی از صورت وضعیت اقتصادی ۳۰۲ شرکت صنعتی و معدنی حاضر در بورس تهران است. گرچه شرایط تولید در تیرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل بهبود یافته است، اما در مقایسه با خرداد۱۴۰۱ روند کاهشی دارد. این وضعیت تایید میکند بخش تولید در سال جاری نوسانات شدیدی را تجربه میکند. نوساناتی که بخشی از آن به واسطه قطع برق رخ داده و بخشی نیز به اعمال سیاستهایی مضر برای تولید صنعتی و معدنی مربوط است.
دنیایاقتصاد:
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای تهران، اقدامات این شرکت در خصوص سیلاب اخیر را تشریح کرد. به گزارش «ایسنا»، رضا کیاییپور اظهار کرد: شرایط خاص استان تهران، بهویژه به لحاظ اقلیم و تغییرات آبوهوایی طی سالهای اخیر (تشدید وجود پدیدههایی همچون مونسون و بارانهای موسمی و فصلی) و همچنین تغییرات حادثشده در سطوح حوضههای آبریز رودخانهها (عوامل طبیعی و انسانی) و اثرات آن بر عبور ایمن سیلاب در درهها و مسیلهای منتهی به رودخانهها و عوامل دیگری از این دست، میتواند وقوع سیلابهای فصلی و ناگهانی را تشدید کند. وی با اشاره به اقدامات انجامشده در خصوص مواجهه با سیلاب افزود: در سالهای گذشته بیش از ۶۷۰نقطه حادثهخیز و بازههای سیلگیر در سراسر استان شناسایی و اقدامات نرمافزاری و سختافزاری در راستای رفع خطرات احتمالی در این نقاط، انجام و مراتب به مراجع ذیربط اعلام شده است.