شماره روزنامه ۶۳۱۹
|

«دنیای اقتصاد» شرط تاب‏‏‌آوری بنگاه‏‏‌های کوچک را بررسی می‌کند؛

صنایع رگ حیاتی اقتصاد هستند که تداوم فعالیت آنها اشتغال‏‏‌زایی، درآمدزایی و تامین نیازهای مردم را تضمین می‏‏‌کند. سیاست‏‏‌های صنعتی در ایران اغلب به حمایت از واحدهای بزرگ محدود بوده و دولت‏‏‌ها با یارانه‏‏‌های قیمتی از این واحدهای صنعتی حمایت کرده‏‏‌اند. واحدهای کوچک‏‏‌تر بخش خصوصی در مقابل اغلب…

«دنیای اقتصاد» از توزیع کالاهای اساسی در فروشگاه‌ها گزارش می‌دهد؛

تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران، تقاضا برای خرید کالاهای مصرفی مانند نان را افزایش داد. با این حال، عدم هجوم هیجانی مردم برای تشکیل صف‌های خرید و مدیریت مناسب فرآیند تامین کالاهای اساسی موجب شد تا آرامش به سرعت به بازارهای مصرف بازگردد. برای نمونه، اگرچه بررسی‌های میدانی خبرنگار «دنیای اقتصاد» در…

اخبار صنعت، معدن و تجارت

    دوشنبه، ۰۲ تیر ۱۴۰۴
  • «دنیای اقتصاد» شرط تاب‏‏‌آوری بنگاه‏‏‌های کوچک را بررسی می‌کند؛

    روزنامه شماره ۶۳۱۹

    حمایت صنعتی در اقتصاد جنگی

    صنایع رگ حیاتی اقتصاد هستند که تداوم فعالیت آنها اشتغال‏‏‌زایی، درآمدزایی و تامین نیازهای مردم را تضمین می‏‏‌کند. سیاست‏‏‌های صنعتی در ایران اغلب به حمایت از واحدهای بزرگ محدود بوده و دولت‏‏‌ها با یارانه‏‏‌های قیمتی از این واحدهای صنعتی حمایت کرده‏‏‌اند. واحدهای کوچک‏‏‌تر بخش خصوصی در مقابل اغلب ناگزیر بوده‏‏‌اند نهاده‏‏‌های موردنیاز خود را از بازار تامین کنند. تداوم این رویکرد در شرایط جنگی می‏‏‌تواند تاب‏‏‌آوری بنگاه‏‏‌های کوچک تر را تضعیف کند.
  • وزیر نیرو تاکید کرد؛

    روزنامه شماره ۶۳۱۹

    ضرورت خدمت‌رسانی بی وقفه در حوزه آب و برق

    دنیای اقتصاد: وزیر نیرو با اشاره به شرایط سخت ناشی از تجاوز دشمن، بر تداوم بی‌وقفه خدمات‌رسانی صنعت آب و برق به مردم تاکید کرد و گفت کارکنان این بخش حتی در دوران حملات نیز در سنگر خدمت حاضر بوده‌اند.
  • وزیر اقتصاد خبر داد؛

    روزنامه شماره ۶۳۱۹

    افزایش ۵۳ درصدی واردات کالاهای اساسی

    وزیر اقتصاد از رشد ۵۳درصدی واردات کالاهای اساسی در هفته گذشته خبر داد و گفت: تلاش شبانه‌روزی گمرک منجر به ترخیص ۹۸۰هزار تن کالا شد.
  • رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تاکید کرد؛

    روزنامه شماره ۶۳۱۹

    فعالان اقتصادی با تمام توان در صحنه هستند

    رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه بازار به خوبی با همدلی مردم، بخش خصوصی و دولتی مدیریت شده است، تاکید کرد که همه بنگاه‌‌‌های اقتصادی، کمک به آحاد مردم در این شرایط را تکلیف ملی می‌‌‌دانند.
  • وحدت همه بخش‌ها برای تامین امنیت غذایی

    وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تحقق امنیت غذایی نیازمند هماهنگی همه بخش‌‌‌های صنعت کشاورزی است، گفت: فضای همدلی و همکاری، وحدت و انسجام ملی میان همه بخش‌‌‌ها و زیربخش‌‌‌ها برای تحقق امنیت غذایی در کشور شکل گرفته است.
    یکشنبه، ۰۱ تیر ۱۴۰۴
  • در گفت‌وگو با فعالان بخش خصوصی، راهکارهای تسریع فرآیند تامین کالاهای اساسی بررسی شد

    روزنامه شماره ۶۳۱۸

    ضرورت اصلاح اورژانسی قوانین

    دنیای اقتصاد: بیش از یک هفته از آغاز حملات نظامی رژیم صهیونیستی به ایران گذشت و تنش‌های نظامی همچنان ادامه دارد. این موضوع نگرانی‌هایی را درباره تامین کالاهای اساسی افزایش داده است. با این حال نهادهای مسوول پی در پی اعلام کردند که دشواری در تامین کالاهای اساسی و مواد اولیه در کشور وجود ندارد، اما در شرایط فعلی مساله انتظارات تورمی چالشی جدی است که می‌تواند بر وضعیت بازار در ایران اثرگذار باشد. درحال حاضر این سوال مطرح می‌شود که وضعیت فعلی چه تاثیری بر تجارت ایران خواهد داشت؟
  • روال عادی فعالیت اصناف در تهران

    دنیای اقتصاد: رئیس اتاق اصناف تهران گفت: واحدهای صنفی با اولویت واحدهای تامین‌کننده مایحتاج عمومی مردم از امروز باز بوده و فعالیت عادی دارند.
  • لغو محدودیت‌های تودیع ضمانت‌نامه بانکی برای واردات کالا

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌کل گمرک ایران بخشنامه رفع محدودیت تودیع ضمانت‌نامه بانکی تا هر مبلغی را ابلاغ کرد. به گزارش «ایرنا» فرود عسگری، معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌‌‌کل گمرک ایران در بخشنامه‌ای به گمرکات اجرایی کشور، تسهیلات اخیر گمرکی به فعالان اقتصادی بخش تولید در شرایط حساس کنونی کشور را ابلاغ کرد.
  • واریز ۶۱۴میلیارد تومان از مطالبات چایکاران

    دنیای‌اقتصاد: رئیس سازمان چای کشور، از خرید ۱۲۱۱میلیارد تومانی برگ سبز چای از ابتدای فصل برداشت تاکنون خبر داد و گفت: ۶۱۴میلیارد تومان از قدرالسهم کارخانجات به حساب چایکاران واریز شد و مابقی نیز در روزهای آینده به‌تدریج پرداخت می‌شود.
  • برنامه‌ریزی برای افزایش تولید گوشت مرغ

    دنیای اقتصاد: معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی با اشاره به لزوم حفظ پایداری تولید در شرایط کنونی گفت: تمهیدات لازم برای ترغیب بیشتر مرغداران به جوجه‌ریزی اندیشیده شده است.
    شنبه، ۳۱ خرداد ۱۴۰۴
  • «دنیای اقتصاد» از توزیع کالاهای اساسی در فروشگاه‌ها گزارش می‌دهد؛

    روزنامه شماره ۶۳۱۷

    آرامش در بازار مصرف

    تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران، تقاضا برای خرید کالاهای مصرفی مانند نان را افزایش داد. با این حال، عدم هجوم هیجانی مردم برای تشکیل صف‌های خرید و مدیریت مناسب فرآیند تامین کالاهای اساسی موجب شد تا آرامش به سرعت به بازارهای مصرف بازگردد. برای نمونه، اگرچه بررسی‌های میدانی خبرنگار «دنیای اقتصاد» در ابتدای هفته گذشته از کمبود نان در شهرهای شمالی کشور حکایت داشت اما با گذشت ۷روز از شروع درگیری‌ها، پخت نانوایی‌ها به روال عادی بازگشت. البته تداوم این روند در صورت طولانی شدن جنگ با اما و اگر همراه است.
  • معاون وزیر صمت تاکید کرد؛

    روزنامه شماره ۶۳۱۷

    با احتکار برخورد می‌کنیم

    جانشین وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی گفت: آخرین بررسی وزارت صمت نشان می‌دهد که احتکار جدی کالا در کشور نداریم و با هماهنگی نیروی انتظامی و گشت‌ها بازرسی سیار انجام می‌شود.
  • صمد حسن‌زاده در نامه‌ای به روسای اتاق‌های سراسر کشور تاکید کرد؛

    روزنامه شماره ۶۳۱۷

    ضرورت تسهیل روند تولید

    رئیس اتاق ایران خطاب به روسای اتاق‌های سراسر کشور تاکید کرد؛ برای رفع معدود مشکلات موجود بر سر راه تولید، پیگیری مجدانه صورت گیرد.
  • ماموران قرائت کنتور به منازل مراجعه نمی‌کنند

    شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ اعلام کرد: ماموران قرائت کنتور این شرکت مراجعه حضوری نخواهند داشت.
    پنجشنبه، ۲۹ خرداد ۱۴۰۴
  • دولت بریتانیا در جنگ‌جهانی دوم چگونه اقتصاد خود را استوار نگه داشت؟

    روزنامه شماره ۶۳۱۶

    صنعت در زمانه آشوب

    زمانی‌که جنگ آغاز می‌شود، به اولویت اول همگان بدل می‌شود. صلح شرط اول ساخت یک جامعه بسامان است. حال در نبود آن، جنگ تمام مناسبات را تغییر می‌دهد. جنگ که آغاز می‌شود، تمام نگاه‌ها را به خود جلب می‌کند و همه امور جهان از دریچه آن فهم می‌شود.
  • واریز ۲۸.۵همت بابت خرید تضمینی گندم

    به گزارش سازمان هدفمندسازی یارانه‌‌‌‌‌‌‌ها، ۲۸۵‌هزار‌ میلیارد‌ریال از مطالبات کشاورزان بابت خرید تضمینی گندم به‌حساب کشاورزان واریز شد. این سازمان تاکید کرد: تاکنون همه گندم خریداری‌شده در ماه فروردین، ۷۵‌درصد ارزش گندم خریداری‌شده در اردیبهشت و ۵۰‌درصد گندم خریداری‌شده تا ۲۵ خرداد ۱۴۰۴، تسویه شده‌است. از مجموع گندم خریداری‌شده از کشاورزان در سال‌جاری، با احتساب واریزی‌‌‌‌‌‌‌های قبلی، ۴۳۵‌هزار‌ میلیارد‌ریال به‌حساب کشاورزان واریز شده‌است.
  • رئیس اتاق اصناف ایران:

    روزنامه شماره ۶۳۱۶

    سهمیه آرد نانوایی‌ها افزایش‌یافت

    رئیس اتاق اصناف ایران از افزایش سهمیه آرد نانوایی‌های سراسر کشور به‌ویژه استان‌های مهمان پذیر خبر داد. به گزارش «ایرنا» قاسم نوده‌فراهانی در راستای تشریح آخرین وضعیت تامین نان در سطح کشور اعلام کرد: در برخی نقاط شمال کشور کمبودهایی در زمینه آرد و نان گزارش شده‌بود که با هماهنگی وزارت کشور و استانداری‌‌‌‌‌‌‌ها، تصمیم به افزایش سهمیه آرد در این مناطق گرفته شد تا مشکلی در تامین نان به‌وجود نیاید. رئیس اتاق اصناف ایران اظهار کرد: هیچ کمبود نگران‌‌‌‌‌‌کننده‌‌‌‌‌‌‌ای در حوزه کالاهای اساسی گزارش نشده‌است و تمامی اصناف، نانوایی‌ها و فروشگاه‌‌‌‌‌‌‌ها در حال خدمات‌رسانی هستند. وی تصریح کرد: تمامی صنوف به‌ویژه واحدهای نانوایی‌ها و سوپرمارکت‌ها فعال هستند.
  • تامین ۱۱.۷میلیارد دلار ارز برای نیازهای وارداتی کشور

    آخرین آمار‌ها نشان می‌دهد از ابتدای سال‌۱۴۰۴ تا امروز بیش از ۱۱.۷میلیارد دلار ارز برای تامین نیازهای وارداتی کشور تخصیص و تامین شده‌است. از این میزان ۲‌میلیارد و ۲۲۷‌میلیون دلار برای کالاهای اساسی و دارو و تجهیزات پزشکی تامین ارز شده‌است. ضمنا ۹‌میلیارد و ۱۷۶‌میلیون دلار هم برای واردات مواد اولیه و تجهیزات صنعتی کشور و نیازهای بازرگانی تامین ارز صورت‌گرفته‌است.
  • وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد؛

    روزنامه شماره ۶۳۱۶

    وضعیت بسیار مطلوب ذخایر راهبردی

    وزیر جهادکشاورزی با اعلام اینکه ذخایر راهبردی کشور در حد عالی خود قرار دارد، گفت: پیش‌بینی لازم برای تامین کالاهای اساسی و اقلام مورد‌نیاز سفرهای تابستانی و ماه محرم به‌ویژه برای استان‌های مسافرپذیر انجام شده‌است.
    چهارشنبه، ۲۸ خرداد ۱۴۰۴
  • پنج پرده از اقتصاد جنگ

    در شهریور سال ۱۳۵۹، کمتر از دو سال پس از انقلاب اسلامی، تهاجم ارتش عراق به خاک ایران، عرصه‌‌‌های نظامی، اقتصادی و اجتماعی را به چالش کشید. جنگ تحمیلی هشت‌‌‌ساله نه تنها بزرگ‌ترین بحران کشور از انقلاب بود، بلکه آزمونی سخت و بی‌‌‌سابقه برای سازوکارهای اقتصادی ایران به شمار می‌‌‌رفت. دولت تازه تاسیس جمهوری اسلامی، در حالی که هنوز درگیر تثبیت ساختارهای سیاسی پس از انقلاب بود، باید همزمان معیشت بیش از ۳۶ میلیون شهروند را نیز تضمین می‌‌‌کرد.
  • خبرنگار استانی «دنیای اقتصاد» گزارش می‏‏‌دهد؛

    روزنامه شماره ۶۳۱۵

    بورسیه صنعتی یزد در آستانه توقف

    دنیای‌ اقتصاد - یزد: طرح بورسیه صنعتی یزد که در سال ۱۴۰۱ به‌‌‌عنوان الگویی پیشتاز برای پیوند دانشگاه و صنعت راه‌‌‌اندازی شد، حالا در آستانه فراموشی است. با کاهش مشارکت صنایع، افت شدید جذب دانشجو و واگذاری تولیت طرح به وزارت علوم، آینده این طرح در هاله‌‌‌ای از ابهام قرار گرفته است.
  • ضربه جنگ تجاری به صنعت چین

    دنیای‌اقتصاد: فروش خرده‌‌فروشی در چین طی ماه مه رشد قابل‌توجهی داشته، اما رشد تولید صنعتی با کاهش همراه بوده است. این وضعیت در حالی رخ داده که دومین اقتصاد بزرگ جهان همچنان با پیامدهای جنگ تجاری با ایالات متحده دست‌‌وپنجه نرم می‌کند. بر اساس گزارش اداره ملی آمار چین، تولید صنعتی در ماه مه نسبت به سال گذشته تنها ۵.۸‌درصد رشد داشته که کندترین نرخ رشد امسال محسوب می‌شود و از رشد ۶.۱ درصدی ماه آوریل نیز کمتر است. در مقابل، فروش خرده‌‌فروشی با رشد ۶.۴ درصدی از پیش‌بینی‌‌ها فراتر رفت و سریع‌‌ترین رشد را از دسامبر ۲۰۲۳ تاکنون ثبت کرد.
  • تولید و توزیع مستمر روغن خوراکی

    دنیای‌اقتصاد: رئیس انجمن صنفی روغن نباتی با بیان اینکه روند تولید و توزیع روغن همچون روزهای قبل در حال انجام است، گفت: تولید مستمر کارخانه‌های روغن روزانه انجام می‌شود و نگرانی در تامین بازار وجود ندارد. به گزارش خبرگزاری مهر، در شرایط ویژه نهادهای متولی باید توانمندی کافی در مدیریت کالاهای اساسی داشته باشند. رصد فروشگاه‏‏‌ها نشان می‌دهد خوشبختانه کالا در فروشگاه‏‏‌های زنجیره‏‏‌ای تامین است. علی فاضلی، رئیس هیات‏‏‌مدیره انجمن صنفی روغن نباتی ایران با بیان اینکه روند تولید و توزیع روغن خوراکی همچون روزهای قبل در حال انجام است به خبرگزاری مهر گفت: تولید مستمر کارخانه‌های روغن روزانه انجام می‌شود و نگرانی در تامین بازار وجود ندارد. وی افزود: ضمن اینکه شرکت بازرگانی دولتی مسوول تامین ذخایر استراتژیک بوده و برای چنین روزهایی کالا به اندازه نیاز ذخیره‌سازی کرده است. این مسوول صنفی اظهار کرد: در صورتی که کمبودی در بازار احساس شود روغن خام از محل ذخایر استراتژیک تحویل کارخانه‏‏‌ها شده و تیراژ تولید افزایش خواهد یافت.
  • مردم نگران کمبود کالا نباشند

    دنیای اقتصاد: رئیس اتاق اصناف تهران گفت: با بررسی‌های انجام شده کمبودی در بازار وجود ندارد و ظرفیت انبارها کامل است، ضمن آنکه با تشدید بازرسی‌ها با تخلفات احتمالی مقابله خواهیم کرد.
  • کاهش کسری تجاری هند

    دنیای اقتصاد: بر اساس داده‌‌‌های رسمی منتشرشده، کسری تراز تجاری کالایی هند در ماه مه ‌۲۰۲۵ به‌‌‌طور قابل‌‌‌توجهی کاهش یافته و به ۲۱.۸۸ میلیارد دلار رسیده است. این کاهش عمدتا به دلیل افت واردات نفت و طلا و بهبود فصلی در صادرات بوده است.
  • وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد

    روزنامه شماره ۶۳۱۵

    آمادگی صنایع و اصناف کشور برای تامین نیاز بازار

    وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر پیروزی قطعی ملت ایران گفت: صنایع و اصناف کشور برای تامین کامل بازار و نیازهای مردم به خوبی آماده‌اند.
    سه‌شنبه، ۲۷ خرداد ۱۴۰۴
  • کارشناسان معتقدند که با همکاری دولت، بخش خصوصی و مردم، کمبودی در کالاهای اساسی نخواهیم داشت

    روزنامه شماره ۶۳۱۴

    مثلث ثبات در بازار

    همزمان با تشدید تنش‌‌های نظامی میان ایران و اسرائیل، نگرانی‌ها درباره تامین کالاهای اساسی و پایداری زنجیره توزیع افزایش یافته است. حملاتی که طی روزهای گذشته در پی افزایش تنش‌‌ها رخ داده، نه‌‌تنها پیامدهای امنیتی در پی داشت، بلکه موجی از نگرانی‌های اقتصادی را نیز در حوزه تامین کالاهای اساسی، به‌‌ویژه کالاهایی که بخش زیادی از آنها وابسته به واردات و شبکه توزیع داخلی است، برانگیخت.
  • «دنیای اقتصاد» تبعات جنگ و استراتژی‏‏‌های مقاومت مردم ویتنام را بررسی کرد

    روزنامه شماره ۶۳۱۴

    ققنوس از دل خاکستر جنگ

    جنگ ویتنام، که در این کشور به‌‌‌عنوان «جنگ مقاومت در برابر آمریکا» شناخته می‌شود، یکی از درخشان‌‌‌ترین نمونه‌‌‌های ایستادگی یک ملت در برابر تهاجم نظامی و فشارهای اقتصادی یک ابرقدرت جهانی است.
  • بازدید میدانی وزیر جهادکشاورزی از فروشگاه‌‌‌ها

    دنیای‌اقتصاد: وزیر جهاد کشاورزی به منظور نظارت بر توزیع اقلام اساسی و مایحتاج عمومی مردم از فروشگاه‌ها و مراکز خرید سطح شهر تهران بازدید کرد.
  • هیات تجاری در سفر به گوانجو پیشنهاد صادراتی مطرح کرد؛

    روزنامه شماره ۶۳۱۴

    کفش چینی با چرم تبریز

    اعضای هیات اعزامی اتاق بازرگانی تبریز به گوانجو با حضور در محل اتحادیه چرم و کفش استان گواندونگ با رئیس و مقامات این اتحادیه دیدار کردند.