شماره روزنامه ۶۱۰۸
|

  • ماموریت‌های سکاندار بیمه مرکزی

    آیین تکریم و معارفه رئیس کل بیمه مرکزی روز گذشته با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و برخی از مدیران و مسوولان صنعت بیمه کشور برگزار شد. عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی در این مراسم، یکی از مشکلات اساسی را خروج ارزش افزوده اقتصادی کشور به دلیل هزینه‌‌‌های مبادلاتی تحریم، به واسطه کاسبان تحریم دانست و گفت: در این شرایط آنچه که باید خرج تراز کردن دخل و خرج کشور شود، متاسفانه از دست می‌رود و نتیجه آن هم این می‌شود که شرایط زندگی برای کارگران و کارمندان سخت و هیچ نفعی هم از این موضوع نخواهند برد که امیدوارم شرایط اقتصادی کشور به‌ویژه کارگران بهتر شود.
  • ۱۵۵ میلیون جلد کتاب درسی با کاغذ ایرانی

    مدیرعامل شرکت چوب و کاغذ مازندران در نشست خبری با حضور خبرنگاران با اشاره به اینکه این شرکت در ۲۵ سال گذشته با فراز و فرودهایی در تولید کاغذ روبه‌رو بوده گفت: بحران‌ها و چالش‌هایی در گذشته وجود داشت که باعث شد در سال ۹۹ میزان تولید این مجموعه به ۴۰‌هزار تن برسد، در حالی که ظرفیت اسمی ما بیش از ۱۵۰‌هزار تن است.
  • نقش کلیدی قرارگاه خاتم

    دنیای‌اقتصاد: در دنیای پرتحول امروز، نهادهای مختلف با چالش‌‌‌های جدی مواجه‌‌‌اند. قرارگاه سازندگی خاتم‌‌‌الانبیاء (ص) به‌‌‌عنوان یکی از ارکان اصلی سازندگی و توسعه در ایران، با رویکردی انقلابی و ولایی، در پی پاسخ به نیازهای اساسی کشور است. در گفت‌‌‌وگویی صمیمی با سردار عبدالرضا عابد، فرمانده این قرارگاه، به بررسی دستاوردها، چالش‌‌‌ها و اهداف آینده پرداخته‌‌‌ایم.
  • بحران‌های پایان عصر نفت

    سیدحسین میرافاضلی / کارشناس حوزه انرژی
    بحران گرم شدن کره زمین همه انسان‌های مطلع و دغدغه‌مند را به فکر یافتن راهکار فرو برده و احزاب مدافع محیط‌ زیست جهان را به تکاپو واداشته است. یکی از اهداف جو بایدن در آمریکا و احزاب سبز در اروپا، برنامه‌ریزی جهت کنترل انتشار co۲ در هوا و جلوگیری از گرم شدن کره زمین است. چنانچه گرمایش کره زمین کنترل نشود اغلب نقاط کره زمین تا چند دهه آینده قابل سکونت نخواهند بود.
  • بهینه‌‌‌سازی انرژی در پالایش نفت تهران

    محمدرضا مولوی رئیس مدیریت انرژی «شرکت پالایش نفت تهران» در گفت‌وگویی مهم‌ترین اقدامات انجام‌شده این شرکت پیرامون بهینه‌‌‌سازی مصرف انرژی با هدف کاهش هزینه‌‌‌های اجتماعی و عملیاتی را تشریح کرد. محمدرضا مولوی ضمن اشاره به افزایش سود این شرکت گفت: ارتقای بهره‌‌‌وری و بهینه‌‌‌سازی تولید، توزیع و مصرف حامل‌‌‌های انرژی یکی از اهداف کلان و از ارکان توسعه پایدار شرکت پالایش نفت تهران محسوب می‌شود. این شرکت با آگاهی از سهم بالای انرژی در هزینه‌‌‌های عملیاتی و همچنین نقش بارز آن در کاهش انتشار آلاینده‌‌‌های زیست محیطی، همواره تلاش کرده است تا با ایجاد یک ساختار نظام‌‌‌مند و رویکردی سیستماتیک نسبت به پایش مصرف انرژی، شناسایی فرصت‌‌‌های بهبود عملکرد انرژی و بهبود مستمر عملکرد آن اقدام کند.
  • تسهیلات مسکن از موسسه «ملل»

    موسسه اعتباری ملل نسبت به پرداخت بیش از ۷۰ درصد تسهیلات قانونی جهش تولید مسکن اقدام کرده است. به گزارش روابط عمومی موسسه اعتباری ملل این موسسه در راستای اجرای قانون جهش تولید مسکن و حسب دستورالعمل دولت جمهوری اسلامی ایران نسبت به پرداخت بیش از ۷۰درصد سهمیه اعلامی تسهیلات جهش تولید مسکن اقدام کرده است. این گزارش می‏‏‌افزاید: از تعداد افراد معرفی شده که شرایط لازم را برای دریافت تسهیلات مذکور داشته‏‏‌اند مبلغ ۲.۱۹۲میلیارد ریال اختصاص یافته که مبلغ ۱.۵۴۸ میلیارد ریال تسهیلات بر اساس قرارداد منعقده پرداخت و باقی‌مانده افراد در حال تکمیل پرونده برای دریافت تسهیلات هستند. متقاضیان دریافت تسهیلات نهضت ملی مسکن باید به سایت رسمی وزارت مسکن و شهرسازی مراجعه و در صورت واجد شرایط بودن از طریق وزارت مسکن براساس سهمیه تعیین شده به بانک‏‏‌های عامل معرفی خواهند شد. موسسه اعتباری ملل از هرگونه اقدامی که در راستای کمک به خانه‌دار شدن هموطنان عزیز و گرانقدر باشد حمایت خواهد کرد.
  • یارانه دولتی برای «کار کمتر»

    دنیای اقتصاد: ژاپن، کشوری که مردمش به قدری سختکوش هستند که حتی در زبانشان واژه‌‌‌ای برای «مرگ بر اثر کار بیش از حد» (کاروشی) دارند، با دورنمای کمبود نیروی کار نگران‌‌‌کننده‌‌‌ای روبه‌‌‌روست و سعی دارد با ترغیب افراد و شرکت‌ها به اتخاذ هفته کاری چهار‌روزه این کمبود را برطرف کند.
  • ۱.۷ میلیون ساعت‏‏‌ کار بدون حادثه در پایافولاد

    دنیای اقتصاد -گروه شرکت‌ها: عاطفه برومند، ‌‌‌ مدیر واحد HSE ‌‌‌ شرکت پایافولاد کویر یزد در خصوص اقدامات و چالش‌های این شرکت برای افزایش امنیت محیط کار در کنار حفظ شاخص‌‌‌های زیست محیطی گفت: ما در شرکت پایا فولاد کویر یزد به دلیل اینکه راه‌اندازی دو خط تولید کنسانتره با ظرفیت یک میلیون تنی را در دستور کار داشتیم، چالش‌‌‌های زیادی در خصوص ایمنی در مرحله ساخت و راه‌اندازی را پشت سر گذاشتیم که طبعا با ورود به مرحله بهره‌‌برداری، تنها فرآیند روتین حل چالش‌‌‌ها و ریسک‌‌‌های مشخص و شناخته‌شده تولید وجود دارد. به این معنی که از ریسک خطای انسانی فاکتور بگیریم و شرایط را تنها در دسته‌‌‌بندی ایمن و ناایمن قرار دهیم، در مرحله بهره‌‌‌برداری به دلیل کمتر شدن متغیرها، کار ساده‌‌‌تر می‌شود.
  • چین چگونه شرکت‌های بخش خصوصی‏‏‌اش را نابود کرد؟

    در پارک علم و فناوری «بیوبی» (BioBay) در منطقه سوژو در غرب شانگهای – مکانی که برای پیشرفت دانش بدن انسان اختصاص داده شده بود – دیگر نشانه‌‌‌های زندگی واقعی دیده نمی‌شود. در یک برج پنج‌طبقه که محل استارت‌آپ‌‌‌های بیوتکنولوژی و دارویی است، تنها صدایی که به گوش می‌‌‌رسد، صدای یک ژنراتور برقی در اعماق ساختمان است.
  • با انحصارگرایی در صنعت موبایل همراهی نخواهیم کرد

    دنیای اقتصاد: کنگره موبایل ایران روز دوشنبه ۲۶ شهریور ماه به میزبانی مجموعه «ایران‌ مال» و به همت «انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی ایران» به دبیری رضا عالیان و با استقبال قابل توجه مخاطبین افتتاح شد.
  • معجزه عبور از سودآوری

    اگر شرکتی به دنبال سودآوری باشد، نخستین راهی که به عقلش می‌‌‌رسد، افزایش قیمت محصولات/خدمات است. اما شگفتی آنجا است که این هدفِ کمّی، اغلب با استراتژی‌‌‌های متناقض و کیفی به دست می‌‌‌آیند؛ یا با کاهش شدید قیمت یا با افزایش قابل توجه کیفیت و تمایز محصول. شرکت داویتا به خوبی نتیجه هر دو استراتژی را تجربه کرد و فقط زمانی به سودآوری رسید که دیگر هدف آن سودآوری نبود.
  • تعریف جدید رفاه در آریزو ۸

    آریزو ۸ برای تبدیل شدن به لوکس‌‌‌ترین سدان مونتاژی ایران، ویژگی‌‌‌های بارزی ورای سرعت و قدرت دارد. در واقع آریزو ۸ نمایانگر ترکیبی از طراحی و فناوری پیشرفته در صنعت خودرو است و هر سفر با این خودروی سایز متوسط و لوکس، راحت خواهد بود. کیفیت مواد به کار رفته در درون کابین تا استفاده از فناوری‌‌‌های پیشرفته و فضای بزرگ در اتاق این خودرو، تعریف جدیدی از رفاه در آریزو ۸ است.
  • چالش‌‌‌های مدیریتی در شرکت‌های دولتی

    عباس شفیعی دکتری اقتصاد، عضو هیات‌مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران
    در روزهای اخیر بحث وام رئیس سازمان بورس بسیار روی زبان‌ها افتاده و افکار عمومی را حساس کرده است. از طرف دیگر بحث عملکرد شرکت‌های دولتی و اعضای هیات مدیره آنها و مباحث مربوط به پاداش، حقوق و دستمزد اعضای هیات‌مدیره شرکت‌های دولتی چه توسط وزیر اقتصاد و چه توسط رئیس‌جمهور مطرح شده است. به عنوان کسی که پنج سال از عمر حرفه‌ای خود را در یک شرکت واجد گروه الف-۱ دولتی به عنوان عضو هیات مدیره سپری کرده‌ام و درگیر مسائل مالی، حسابرسی و عملکردی آن بوده‌ام لازم دانستم که برخی از چالش‌ها و تجربیات خود را در این نوشتار خطاب به تصمیم‌سازان و سیاستگذاران این حوزه تقدیم دارم. واقعیت آن است که اگر می‌خواهیم چالش زیان‌ده بودن و مدیریت ناموفق در برخی از این شرکت‌ها پایان یابد باید الزاماتی را در نحوه مدیریت آنها بپذیریم که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنم‌:
  • «مجمع تجاری عمان و ایران» در مسقط

    اولین نشست فعالان اقتصادی ایرانی با عنوان «مجمع تجاری عمان و ایران» با هدف ارتقای مشارکت اقتصادی بین سلطنت عمان و جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌‌‌شود. در پی ارتقای مشارکت اقتصادی بین سلطنت عمان و جمهوری اسلامی ایران، اولین نشست فعالان اقتصادی ایرانی با حاکمیت عمان با عنوان «مجمع تجاری عمان و ایران» به مدت دو روز در تاریخ‌‌‌های ۲۴ و ۲۵ مهرماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.
  • مسیر پرچالش تسهیلات ازدواج

    دنیای اقتصاد-فائزه پوزش: شواهد حاکی از آن است که زوجین، پس از دریافت سند ازدواج و اقدام به ثبت‌‌‌نام برای تسهیلات مربوطه، با موانع و چالش‌‌‌های قابل‌توجهی روبه‌‌‌رو می‌‌‌شوند. دنیای اقتصاد در این گزارش بر آن است تا ضمن نگاهی ژرف به این موضوع، به تحلیل برخی از برجسته‌‌‌ترین و روشن‌‌‌ترین مشکلات موجود بپردازد؛ مسائلی که نه تنها آغاز زندگی مشترک را دشوار می‌‌‌سازد، بلکه مسیر بهره‌‌‌مندی از تسهیلات ازدواج را نیز با پیچیدگی‌‌‌های فراوانی همراه کرده است. این گزارش، تلاشی است برای آشکار ساختن زوایای پنهان این معضل که گریبان‌‌‌گیر بسیاری از زوج‌‌‌های جوان شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر