مجید سعیدیان افزود: مشکل کمبود انرژی و ناترازی آن چند سال است که وجود دارد، اما امسال شرایط بدتر شده است. در کنار قطعی برق در تابستان، قطعی‌‌های زمستانه نیز اضافه شده و هشدارهایی درباره قطعی گاز و برق در آینده داده شده است. وی توضیح داد که در سه ماه ابتدایی امسال قطعی برق تاثیر جدی بر تولید مجموعه داشته و باعث کاهش تولید شده است. به گفته سعیدیان در صنعت فولاد، فرآیند تولید نیازمند جریان پایدار انرژی است. ما نمی‌توانیم با ظرفیت ۵۰‌درصد کار کنیم؛ چراکه روشن و آماده‌‌سازی کوره‌‌ها نیازمند زمان و مصرف انرژی قابل‌‌توجه است. هرگونه اختلال در این روند تولید را کاملا متوقف می‌کند. مدیرعامل شرکت فولاد خرمدشت تاکید کرد: این شرکت صادرات‌‌محور بوده و تولیدات آن عمدتا به بازارهای خارجی عرضه می‌‌شوند. متاسفانه به دلیل این مشکلات نتوانستیم به تعهدات خود عمل کنیم و بدقولی‌‌هایی پیش آمد که به اعتبار ما و کشور آسیب زد. این وضعیت تنها محدود به شرکت ما نیست و اثرات منفی آن بر کل زنجیره صادرات کشور مشهود است.

چالش بازگرداندن ارز حاصل از صادرات

سعیدیان با انتقاد از تصمیمات مرتبط با بازگشت ارز گفت: امسال شاهد کاهش ۲۵ درصدی صادرات فولاد بوده‌‌ایم، اما مساله مهم‌تر این است که بخش عمده‌‌ای از ارز حاصل از صادرات، به دلیل مشکلات ساختاری و وجود صادرکنندگان غیرواقعی، به کشور بازنگشته است. صادرکنندگان واقعی برای بازگرداندن ارز با چالش‌‌های زیادی مواجه هستند، در حالی که افراد و شرکت‌های غیرمعتبر به راحتی از این فضا سوءاستفاده می‌کنند.

وی تاکید کرد که دولت باید از کارشناسان متخصص فولاد استفاده کند و نظارت‌‌ها را به‌‌گونه‌‌ای تقویت کند که ارز حاصل از صادرات به کشور بازگردد.

سعیدیان در بخش دیگری از سخنانش، به وضعیت بازار توافقی ارز پرداخت و گفت: دولت باید نظارت بیشتری بر این بازار اعمال کند. اگرچه تصمیم‌گیری درباره نرخ ارز به عرضه و تقاضا واگذار شده، اما نبود نظارت دقیق می‌تواند منجر به افزایش نرخ دلار و ایجاد اختلالات بیشتر در اقتصاد شود. همچنین، صادرکنندگان واقعی نباید مجبور شوند برای رفع تعهدات ارزی وارداتی انجام دهند که تخصص آن را ندارند، چراکه این امر موجب بی‌‌ثباتی در بازار می‌شود.

وی ضمن اظهار امیدواری مبنی بر اینکه دولت و تیم‌‌های جدید مدیریتی بتوانند با کارشناسی دقیق و استفاده از تجربیات متخصصان، این مشکلات را برطرف کنند، افزود: ایجاد زیرساخت‌‌های پایدار انرژی، شفافیت در سیاست‌‌های صادراتی، و حمایت از صادرکنندگان واقعی می‌تواند وضعیت را بهبود بخشد و به رشد و توسعه صنعت فولاد کمک کند.