مسکن کوچکمتراژ نیاز مبرم جامعه
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی تهران که متولی اصلی این طرح است بارها اعلام کرده است که هدف این اتحادیه، ساخت مسکن برای جوانان و شکستن قیمتهای بازار است. به این ترتیب امیدواری بر این است که سوداگری و دلالی در بازار کنترل شود. متراژ و ماهیت این آپارتمانهای کوچک به گونهای است که هزینه کمتری را نیاز دارد و در عین حال سبب حفظ سرمایه میشود و جوانان را یاری میکند که از تورم عقب نمانند.
از سوی دیگر، مخالفان نیز همچنان بر موضع خود باقی ماندند و اعلام میکنند که ساخت چنین خانههایی، الگوی مصرف خانوارهای ایرانی را تغییر میدهد و با زندگی اسلامی سنخیت ندارد و نباید اجازه بدهیم که چنین تغییری رخ بدهد.
در پاسخ به این عده مدیر عامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران در یک میزگرد رسانهای با بیان اینکه موضعگیریهای متعدد غیرکارشناسی و فشارهای غیرتخصصی به این موضوع اقتصادی باعث شد اجرای این طرح در منطقه ۱۹ تهران عملیاتی نشود، گفت: اما بهرغم این ناملایمات، مسوولیت اجتماعی ما را بر آن داشت تا با استفاده از ظرفیتهای تخصصی و مطالعات عمیق این طرح را به مرحله اجرا برسانیم بر این اساس زمینی در استان تهران درنظر گرفته شده است که ظرفیت ساخت شهرکی با ۲۰هزار مسکن اقتصادی را داراست.
خشایار باقرپور ادامه داد: با همکاری که با شرکتهای دانشبنیان داشتیم، اولین شهرک تمام هوشمند و پاک کشور به بهرهبرداری خواهد رسید که مرحله کلنگزنی و آغاز به کار آن تا پایان سالجاری رقم خواهد خورد. زمانبندی دقیقی نیز برای اجرای این پروژه درنظر گرفتیم؛ به طوری که ۱۸ ماه زمان اجرای زیرساختها و ۲۴ ماه زمان تحویل فاز اول خواهد بود. فازهای ۲ تا ۴ نیز به فاصله یک ساله انجام میشوند.
باقرپور در بخش دیگر سخنانش گفت: واحدهای کوچک مقیاس برای شروع زندگی و تسهیل ازدواج جوانان برنامهریزی شده بود که متاسفانه آن را در مقابل طرحهای دولت قرار دادند و به نوعی گفتند که مطرح شدن چنین پروژهای عملا اثبات میکند که دولت در اجرای طرحهای خود ناموفق و ناکارآمد بوده و طبیعتا این موضوع واکنش برخی از دولتمردان را نیز به همراه داشت. این طرح هیچ ربطی به طرحهای دولت ندارد و برگرفته از طرح تعاون اقتصاد کشور است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمومی تهران در نهایت خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما این است که تا پایان امسال و شب عید کلنگزنی را انجام دهیم .