شماره روزنامه ۶۶۲۵
|

آیا دولت ایران ظرفیت استفاده از بدهی بیشتر برای تامین مالی خود را دارد؟

پژوهشی جدید درباره اقتصاد ایران نشان می‌دهد بدهی دولت در بلندمدت پایدار بوده و در دوره‌های کاهش درآمدهای نفتی، افزایش بدهی و انتشار اوراق می‌تواند به‌عنوان ابزار تامین مالی نقش مثبتی داشته باشد. با این‌ حال، بدهی اثری بر رشد اقتصادی بلندمدت ندارد.

اقتصادهای درحال‌توسعه، ظرفیت بیشتری برای استفاده از AI دارند

دنیای اقتصاد: بانک جهانی در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرده است که اقتصادهای در حال توسعه، برخلاف تصور رایج، در مقایسه با کشورهای ثروتمند منافع بیشتری از گسترش هوش مصنوعی خواهند برد و در عین حال با تهدیدهای کمتری مواجه هستند.

اخبار سیاست گذاری روزنامه شماره ۶۶۱۱

    دوشنبه، ۲۹ تیر ۱۴۰۵
  • همایش دو روزه چشم‌انداز اقتصاد ایران امروز آغاز به‌ کار می‌کند

    روزنامه شماره ۶۶۱۱

    ۱۰ پرده از اقتصاد ۱۴۰۵

    اقتصاد ایران در سال۱۴۰۵ با مجموعه‌ای از چالش‌های ساختاری و کوتاه‌مدت روبه‌رو است که بر رشد، سرمایه‌گذاری و رفاه عمومی اثر می‌گذارند. مهم‌ترین این چالش‌ها شامل تورم مزمن، رشد اقتصادی ضعیف، کسری بودجه، نوسانات نرخ ارز، ناترازی صندوق‌های بازنشستگی، ناترازی‌های محیط زیستی، ناترازی انرژی، تحریم‌ها و تنش‌های سیاست خارجی، مشکلات جمعیت، اشتغال و محدودیت‌های حوزه اینترنت است. ادامه این مشکلات موجب کاهش قدرت خرید، افزایش نااطمینانی و تضعیف فرآیند توسعه کشور شده است. کارشناسان بر این باورند که رفع این مسائل، نیازمند اصلاحات ساختاری گسترده‌ای در اقتصاد ایران است و تنها با اجرای همزمان این اصلاحات، می‌توان زمینه رفع ناترازی‌های مزمن اقتصاد ایران را فراهم کرد. این چالش‌ها و راهکارهای مربوط به آن در همایش دو روزه چشم‌انداز اقتصاد ایران ۱۴۰۵که امروز آغاز می‌شود، مورد بررسی قرار می‌گیرند. «دنیای اقتصاد» در شماره امروز نیز با استفاده از نظرات چهار اقتصاددان، تلاش کرده است تصویری از چشم‌انداز اقتصاد ایران در سال جاری ارائه دهد.
۱