سردار تقی مهری در حاشیه همایش طلایه‌داران فرهنگ ترافیک در جمع خبرنگاران با بیان اینکه یکی از رویکردهای پلیس راهنمایی و رانندگی موضوع فرهنگ‌سازی و ارتقای فرهنگ ترافیک در سطح کشور است، گفت: پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا در مجامع بین‌المللی راهنمایی و رانندگی تولیدات فرهنگی خود را به معرض نمایش گذاشته و در کنفرانس بین‌المللی پیشگیری از وقوع حوادث در سال ۲۰۱۶ موفق به کسب رتبه سوم شده است و قطعا در سال جاری نیز در این کنفرانس شرکت خواهیم کرد.

وی ادامه داد: تجمع ملی طلایه‌داران فرهنگ ترافیک نمونه‌ای از تلاش پلیس برای ارتقای فرهنگ ترافیک است.

سردار مهری با بیان اینکه تولید خودرو در کشور افزایش پیدا کرده است افزود: ۳۰ میلیون گواهینامه‌دار فعال در کشور وجود دارد و ۳۳ میلیون وسیله نقلیه در سطح کشور تردد می‌کنند اگر همان روند سال ۸۴ ادامه پیدا می کرد باید امسال شاهد تلفات صد هزار نفری در معابر و جاده‌های کشور می‌بودیم اما برنامه‌ریزی که صورت گرفته آمار تلفات جاده‌ای با توجه به افزایش تولید خودرو و تردد آنها در سطح کشور کاهش پیدا کرده است اما همچنان با نقطه مطلوب فاصله داریم و امیدواریم به نقطه مطلوب برسیم.

وی با بیان اینکه در پنج ماهه ابتدایی سال ۹۷ بیش از ۷ هزار نفر جان خود را در تصادفات جاده‌ای جان خود را از دست داده‌اند گفت: علل اصلی این تصادفات سرعت غیرمجاز و عدم توجه به جلو و خواب‌آلودگی در حین رانندگی بوده است بنابراین باید بر رفتار رانندگان بیشتر تمرکز کنیم.

 

رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به نقش جاده، خودرو و راننده در تصادفات جاده‌ای گفت:‌ نقش راننده در تلفات جاده‌ای مهم‌تر است و البته حدود ۵۴۰۰ نقطه حادثه‌خیز در کشور داریم که باید رفع شود و با اصرار پلیس نیز در حال حاضر خودروهای بدون ترمز ای بی اس و بدون ایربک شماره‌گذاری نمی‌شوند. ما امیدواریم که خودروها به ۴ تا ۶ کیسه هوا نیز تجهیز شده تا شاهد کاهش جان باختگان کاربران ترافیک باشیم.

وی به همکاری وزارت آموزش و پرورش با پلیس راهنمایی و رانندگی اشاره کرد و گفت: با وزارت آموزش و پرورش در سطح کشور هماهنگی‌های لازم برای آموزش همگانی به دانش آموزان در همه مقاطع صورت گرفته است ما در حال حاضر ۱۰ میلیون پلیس‌یار جوان و همیار پلیس داریم همچنین صد هزار نفر فرهنگ یار ترافیک با پلیس همکاری می‌کنند که از معلمان و فرهنگیان هستند و ۱۵ هزار راهبر محله که دهیاران هستند نیز با پلیس همکاری و هماهنگی لازم دارند. گام‌های موثری برای گسترش فرهنگ ترافیک در کشور برداشته شده اما کافی نیست.

سردار مهری در خصوص استفاده از صندلی کودک در خودرو نیز گفت: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی همه کشورها باید از صندلی کودک در خودرو استفاده کنند ما نیز در این خصوص با دولت صحبت‌های لازم را داشتیم و طرحی در این باره به مجلس ارائه شده است. خودروسازها نیز باید در خصوص جانمایی صندلی کودک در خودرو برنامه‌ریزی لازم را داشته باشند.

وی تاکید کرد: استفاده از صندلی کودک در خودرو هنوز اجباری نشده اما خوشبختانه مردم استفاده می‌کنند متاسفانه بیش از هشت درصد کسانی که در تصادفات جاده‌ای جان خود را از دست می‌دهند کودکان زیر ۱۰ سال هستند.

وی در خصوص عدم شماره‌گذاری خودروهای غیراستاندارد نیز گفت: پلیس بر اساس استانداری که از سوی هیئت دولت و شورای عالی استاندارد چه از نظر فنی و چه از نظر زیست محیطی در نظر گرفته شده است اقدام به شماره‌گذاری خودرو می‌کند ما امیدواریم ارتقای استاندارد در سال جاری و سال آینده صورت گیرد.

 

 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.