بار دیگر موضوع آبیاری سبزی‌جات و صیفی‌جات جنوب شهر تهران با آب فاضلاب مطرح شده است.

به گزارش اقتصادنیوز، محمد شاعری، رئیس ستاد محیط زیست شهر تهران با تأکید بر این موضوع که ۸۰ درصد فاضلاب‌های خانگی رهاسازی و وارد اراضی کشاورزی می‌شود، گفت: بخشی از این فاضلاب‌ها وارد چاه‌های خانگی شده و سفره‌های زیرزمینی را آلوده می‌کنند، فاضلاب‌های خانگی، صنعتی، واحدهای خدماتی و پزشکی منشأ این آب‌های آلوده هستند.

وی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از اراضی جنوب تهران سبزی و صیفی‌جات است، گفت: در حال حاضر این محصولات با آب‌های آلوده آبیاری می‌شوند و البته پایش‌های لازم در این زمینه صورت گرفته اما اقدام جدی انجام نشده است. اکنون مشکل پایش نیست چون معضلات را می‌دانند اما برای رفع آن اقدام نمی‌کنند یا اقدامات انجام شده کافی نیست.

در این راستا، حسین مهاجران، رئیس اتحادیه سبزی و میوه‌فروشان هم در گفت‌وگو با اقتصادنیوز، با رد آبیاری مزارع جنوب شهر تهران با آب آلوده، اظهار کرد: چنین چیزی امکان ندارد، چون از دشت ورامین تا رباط کریم، ۱۳۰ حلقه چاه عمیق و فعال وجود دارد که کشاورزان برای مصرف آب از همان آبی استفاده می‌کنند که با آن چای درست می‌کنند.آنها به این آب، کلر می‌زنند.

او افزود: در چنین شرایطی از نظر من منطقی نیست که به دنبال استفاده از آب فاضلاب بروند. به ویژه اینکه فاضلاب دارای علف‌های هرز است که آب را جذب کرده و باعث می‌شود که به گیاه آب نرسد. در نتیجه حاصل کار کشاورز از بین می‌رود و در مواقعی هم که مجبور است برای از بین بردن علف هرز هزینه وجین کردن را بپردازد، این کار برایش هزینه‌ سنگینی دارد و هزینه‌اش بیشتر از پرداخت هزینه آب است.

رئیس اتحادیه سبزی و میوه‌فروشان، بیان کرد: در چنین شرایطی برای کشاورز نمی‌صرفد که بخواهد از آب فاضلاب استفاده کند. مدتی بحث در زمینه آبیاری زمین‌های کشاورزی جنوب کشور با آب فاضلاب بسیار داغ بود. آن زمان ما برای بررسی وضعیت سبزی‌جات و صیفی‌جات جنوب شهر، سری به آن مناطق زدیم و بررسی‌های لازم را انجام دادیم ولی به مواردی که سبزیجات با آب الوده فاضلاب آبیاری شوند بر نخوردیم.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.