توقیف قایق سلبریتی ها

در میان خدمه ۱۲نفره، تونبرگ، فعال محیط زیست سوئدی و ریما حسن، عضو فرانسوی پارلمان اروپا نیز حضور دارند. حسن در ایکس نوشت: «خدمه ناوگان آزادی حدود ساعت ۲بامداد توسط ارتش اسرائیل در آب‌های بین‌المللی دستگیر شد.» عکسی که انتشار یافت، نشان می‌داد که خدمه در قایق نشسته‌اند، همه جلیقه نجات بر تن دارند و دستانشان در هوا است. این قایق حامل محموله کوچکی از کمک‌های بشردوستانه، از جمله برنج و شیر خشک برای نوزادان است. یسرائیل کاتز، وزیر جنگ اسرائیل، روز یکشنبه به ارتش دستور داد تا از رسیدن قایق مادلین به غزه جلوگیری کنند. حماس توقیف این قایق را «تروریسم دولتی» خواند. فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در سرزمین‌های فلسطینی، از عملیات این ائتلاف حمایت کرد. او در ایکس نوشت: «سفر مادلین ممکن است به پایان رسیده باشد، اما ماموریت تمام نشده است. هر بندر مدیترانه‌ای باید قایق‌هایی حاوی کمک و همبستگی به غزه بفرستد.»

«ایزابل کرشنر» و «افرات لیونی» هم در گزارش دیروز دوشنبه در نیویورک‌تایمز نوشتند، این قایق غیرنظامی که مادلین نام دارد در اول ژوئن از سیسیل حرکت کرد. وزارت امور خارجه اسرائیل «گرتا و دیگران» را به تلاش برای «تحریک رسانه‌ای که تنها هدف آن جلب‌توجه عمومی بود» متهم کرد. شرایط در غزه در ۲۰ماه جنگ، به طرز چشم‌گیری بدتر شده است. به گفته سازمان‌های امدادی بین‌المللی، اسرائیل ۸۰روز است که ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه را ممنوع کرده و جمعیت را به آستانه قحطی رسانده است. قایق مادلین تنها مقدار نمادینی از کمک‌های بشردوستانه را حمل می‌کرد؛ مقداری که وزارت امور خارجه اسرائیل در بیانیه خود آن را «ناچیز» و «کمتر از یک کامیون کمک» توصیف کرد. این ائتلاف در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که کالاهای مورد نیاز فوری، از جمله شیر خشک، آرد، برنج، پوشک، لوازم پزشکی و غیره را به همراه دارد. تونبرگ از مخالفان صریح محاصره اسرائیل و جنگ آن بوده است. 

تونبرگ هفته گذشته گفت: «ما این کار را انجام می‌دهیم؛ زیرا مهم نیست با چه موانعی روبه‌رو هستیم، باید به تلاش خود ادامه دهیم؛ زیرا لحظه‌ای که دست از تلاش‌برداریم، زمانی است که انسانیت خود را از دست می‌دهیم. مهم نیست که این ماموریت چقدر خطرناک باشد، حتی به اندازه سکوت کل جهان در مواجهه با نسل‌کشی پخش زنده خطرناک نیست.» ارتش اسرائیل تلاش‌های گذشته فعالان طرفدار فلسطین برای رساندن کمک به غزه از طریق دریا را حتی با توسل به زور مسدود کرده است. در سال۲۰۱۰، ۹مسافر قایق «ماوی مرمره»، بخشی از ناوگان حامل کمک‌های ترکیه به غزه، در حمله کماندوهای اسرائیلی کشته شدند که خشم بین‌المللی را برانگیخت و به روابط ترکیه و اسرائیل آسیب رساند. دهمین مسافر سال‌ها بعد بر اثر جراحات وارده درگذشت.