شماره روزنامه ۶۲۳۳
|
    شنبه، ۰۴ اسفند ۱۴۰۳
  • پژوهشکده پولی و بانکی زیان‏‏‌دهی زنجیره خودروسازی را بررسی کرد؛

    ویروس «زیان» به قطعه‏‏‌سازی رسید

    گزارش اخیر پژوهشکده پولی و بانکی از صنایع بورسی نشان می‌دهد که خودروسازی به عنوان زیان‌ده‌ترین صنعت شناخته شده و بیشترین زیان را ثبت کرده است. همچنین افزایش تعداد شرکت‌های زیان‏‏‌ده نشان می‌دهد که این معضل از هسته مرکزی خودرو به زنجیره تامین اشاعه پیدا کرده است.
  • رای دیوان عدالت اداری به‌‌‌سمت بخش خصوصی چرخید

    دنیای‌اقتصاد‌: دیوان عدالت اداری رای بر توقف اجرای نظر هیات عالی تجدیدنظر شورای رقابت مبنی بر عدم‌واگذاری مدیریت دولتی به بخش خصوصی داد. بسیاری از مخالفان واگذاری مدیریت ایران‌خودرو به بخش خصوصی، امید به رای دیوان عدالت اداری مبنی بر اجرای رای هیات عالی تجدید نظر شورای رقابت داشتند، این در شرایطی است که در نهایت دیوان عدالت اداری توقف اجرای نظر هیات عالی تجدید نظر شورای رقابت را مصوب کرد.
  • آلمان؛ درگیر بحران خودروسازی

    دنیای‌اقتصاد: صنعت خودروی آلمان که زمانی تاج اقتصاد اروپا محسوب می‌‌‌شد، اکنون در بحرانی عمیق فرورفته است. خودروسازان آلمانی با چالش‌‌‌های متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند که می‌تواند آینده این صنعت را دگرگون سازد.
  • ترامپ: ساخت کارخانه تسلا در هند ناعادلانه است

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌جمهور آمریکا گفت اگر تسلا بخواهد در هند، کارخانه بسازد تا تعرفه‌‌های آن کشور را دور بزند، این اقدامش نسبت به آمریکا، ناعادلانه خواهد بود.به گزارش «ایسنا» به نقل از رویترز ترامپ در دیدار هفته گذشته با نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند در آمریکا، از تعرفه‌‌های بالای هند برای خودروها انتقاد کرد اما موافقت کرد برای یک توافق تجاری اولیه همکاری شود و بن بست میان دو کشور بر سر تعرفه‌‌ها، حل شود.
    پنجشنبه، ۰۲ اسفند ۱۴۰۳
  • «اکونومیست» گزارش می‌دهد؛

    جنوب جهانی در تسخیر خودروهای چینی

    «طراحی و کیفیت ساخت این خودرو ضعیف است.» این نظر مجله معتبر «کار‌اند درایور» درباره محصولی از شرکت خودروسازی بی‌‌‌وای‌‌‌دی بود که در نمایشگاه دیترویت در سال ۲۰۰۹ به نمایش درآمد. این ارزیابی‌‌‌ برای خودرویی که سازنده چینی آن امیدوار بود در سال‌های آینده صادرات خود به آمریکا را آغاز کند، چندان امیدوارکننده به نظر نمی‌‌‌رسید.
  • «دنیای‌اقتصاد» بازار بهمن‌ماه خودرو را بررسی کرد؛

    بازدهی ۳ درصدی خودرو در میانه زمستان

    بررسی بازار خودرو در بهمن ماه امسال نشان می‌دهد که گرچه بهای انواع خودروهای داخلی در یازدهمین ماه از سال با رشد همراه بوده اما افزایش آن به هیچ عنوان به پای نوسانات نرخ دلار نمی‌‌‌رسد، بنابراین می‌توان گفت که بازار خودرو به دلایل مختلف در برابر افزایش قیمت مقاومت می‌کند.
  • تردد ۲۲ میلیون خودروی فرسوده

    مهر: معاون وزیر صمت ضمن اشاره به تردد ۲۲ میلیون خودروی فرسوده در کشور، گفت: با اسقاط ۳۳۲‌هزار خودروی فرسوده در سال‌جاری ۲.۶ میلیارد لیتر در مصرف سوخت صرفه‌‌جویی شد.
  • تعرفه‌‌های آمریکا روی خودروهای وارداتی مشخص شد

    ایسنا: دونالد ترامپ، روز سه‌‌شنبه اعلام کرد که قصد دارد تعرفه‌‌های خودرویی حدود ۲۵‌درصد و عوارض مشابهی را بر واردات نیمه‌‌رساناها وضع کند که آخرین مورد از مجموعه اقداماتی است که تجارت بین‌المللی را تهدید می‌کند.
  • همکاری رنو و جیلی

    ایسنا:‌‌‌ شرکت خودروسازی رنو و گروه هلدینگ جیلی ژجیانگ چین، قصد دارند با تولید و فروش مشترک خودروهای برقی و کم آلاینده در برزیل، همکاری خود را عمیق‌تر کنند.
    چهارشنبه، ۰۱ اسفند ۱۴۰۳
  • چرا تمرکز دولت‌ها بیشتر بر تولید آیین‌نامه‌های وارداتی است تا ورود خودرو؟

    چک بلامحل برای واردات خودرو

    دنیای اقتصاد: طی دوسال گذشته، بیش از پنج آیین نامه اجرایی مربوط به واردات خودروهای نو، کارکرده، برقی، هیبریدی و ورود به مناطق آزاد مصوب شده، اما دستاورد این آیین نامه ها واردات کمتر از ۵۰ هزار خودرو در بازه زمانی مذکور است.
  • مخالفان واگذاری مدیریت خودرو دوباره فعال شده‌اند

    چرا حضور دولت در خودرو دلچسب‌تر است ؟

    اگرچه مجمع عمومی ایران‏‏‌خودرو به تایید بورس رسیده و مدیرعامل جدید این شرکت به همراه هیات‏‏‌مدیره ۱۷ روز است که فعالیت خود را آغاز کرده‏‏‌اند، با این حال ذی‌نفعان مدیریت دولتی، با بهره‏‏‌گیری از رسانه‏‏‌های همسو و حمایت برخی نمایندگان مجلس، همچنان به مخالفت با این واگذاری ادامه داده و به لغو آن امید دارند.
  • موج شکایت از بی‌‌‌وای‌‌‌دی اوج گرفت

    شرکت بی‌‌‌وای‌‌‌دی (BYD) پس از تصمیم اخیر خود برای عرضه رایگان قابلیت‌‌‌های رانندگی هوشمند در اکثر خودروهای برقی‌‌‌اش، با موجی از نارضایتی مصرف‌کنندگان چینی روبه رو شده است که عقیده دارند برای خودروهایی که پیش‌تر خریده‌‌‌اند، هزینه بیشتری پرداخت کرده‌‌‌اند.
  • حسگرهای ژاپنی به کمک خودروهای برقی می‌‌آیند

    پژوهشگران ژاپنی موفق به ساخت نسل جدیدی از حسگرهای کوانتومی ارزان‌قیمت شده‌‌اند که می‌توانند تغییرات بسیار کوچک در میدان‌‌های مغناطیسی را تشخیص دهند.
    سه‌شنبه، ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» واگذاری مدیریت ایران‌خودرو را بررسی کرد؛

    آینده خودرو از لنز مخاطبان

    نظرسنجی «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد ۸۹درصد مخاطبان از واگذاری مدیریت ایران‌خودرو به بخش خصوصی حمایت می‌کنند. مهم‌ترین مزیت این واگذاری از نظر شرکت‌کنندگان، کاهش فساد و ناکارآمدی است. همچنین ۶۳.۷درصد معتقدند این اقدام کیفیت محصولات را بهبود می‌بخشد. در مقابل، نگرانی اصلی شرکت‌کنندگان افزایش قیمت خودرو در پساواگذاری است. اعمال قیمت‌گذاری دستوری از سوی دولت اگرچه خودروسازی را متحمل زیان انباشته کرده، با این حال مانع از تعدیل قیمت خودرو متناسب با تورم شده است.
  • پس‌لرزه‌های واگذاری ایران‌خودرو؛

    عرضه خودرو در بورس آغاز می‌شود؟

    با توجه به واگذاری مدیریت ایران‌خودرو به بخش خصوصی آیا عرضه خودرو در بورس‌کالا بار دیگر از سر گرفته خواهد شد؟
  • رونمایی BYD از سیستم جدید خودران

    بی‌‌‌وای‌‌‌دی، خودروساز چینی در مراسمی در شهر شنژن از سیستم جدید خودرانی به نام «چشم خدا» رونمایی کرد. این کارخانه که از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان خودرو‌‌‌های الکتریکی جهان است اعلام کرده این سیستم خودران را در همه مدل‌‌‌هایش نصب خواهد کرد. به گزارش BBC چشم خدا به طور کامل توسط بی‌‌‌وای‌‌‌دی ساخته شده و امکاناتی مثل پارک خودکار و پارک از راه دور را به خودرو اضافه می‌کند. این سیستم همچنین خودرو را در شهر و بزرگراه بدون نیاز به راننده کنترل می‌کند و راننده تنها باید حواسش به جاده باشد.
  • بلیزر جدید راهی بازار می‌شود

    شورلت پس از تاخیری طولانی مدل اسپرت بلیزر الکتریکی را از تابستان امسال روانه بازار خواهد کرد. همزمان با اعلام این خبر، بلیزر SS به عنوان خودروی ایمنی در مسابقات اتومبیلرانی ناسکار استفاده شد. این اولین باری است که یک خودروی الکتریکی در این مسابقات خودرو ایمنی می‌شود.
  • خودروی برقی ولوو برای مسیرهای ناهموار

    ولوو مدل جدیدی از شاسی‌‌‌بلند کوچک الکتریکی EX۳۰ را برای رانندگی در مسیرهای ناهموار به بازار عرضه کرده است. این خودرو به مجموعه «کراس کانتری» ولوو اضافه شده؛ مجموعه‌‌‌ای که تاکنون شامل مدل‌‌‌های بنزینی بود و اکنون برای اولین بار یک خودروی برقی را در خود جای داده است.
    دوشنبه، ۲۹ بهمن ۱۴۰۳
  • رصد تحولات سیاسی ایران توسط چینی ها

    برزخ خودروسازان چینی در ایران

    دنیای اقتصاد: برخی خودروسازان معتبر جهانی همچون هیوندایی بازگشت به روسیه را در دستور کار دارند، اما در ایران به نظر می رسد خودروسازان چینی در برزخ قرار گرفته ‌اند.
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی کرد؛

    معمای قیمت خودرو در «پساواگذاری»

    پس از کش و قوس‌های فراوان سرانجام با برگزاری مجمع ایران‌خودرو در میانه بهمن، مدیریت بزرگ‌ترین خودروساز کشور از دولت به بخش خصوصی منتقل شد و حالا این پرسش ایجاد شده که تکلیف «قیمت‌گذاری» در عصر جدید واگذاری مدیریت خودرو به بخش خصوصی چه خواهد شد؟
  • کدام خودروهای وارداتی بیشترین افزایش قیمت را داشتند؟

    رشد قیمت مونتاژی‌‌‌ها به بازار رسید

    قیمت خودروهای مونتاژی در بازار همزمان با رشد قیمت رسمی سه شرکت خودروساز خصوصی افزایش یافت. بر این اساس بهای محصولات مونتاژی طی یک هفته گذشته به طور میانگین ۳.۱‌درصد افزایش را به خود می‌‌‌بیند.
  • خودران تسلا بازهم حادثه آفرید

    تصادف یک خودروی سایبرتراک تسلا در حالت رانندگی خودکار در این هفته، نگرانی‌ها درباره قابلیت اطمینان نرم‌‌افزار این شرکت را برانگیخته است. این حادثه تنها چند روز پس از آن رخ داد که ایلان ماسک از راه‌‌اندازی سرویس تاکسی خودران در سال‌جاری خبر داده بود.
  • فولکس واگن هدف سود خود را بهبود داد

    فولکس‌‌‌واگن هدف حاشیه سود داخلی ۶.۵ درصدی را برای برند خود تعیین کرد. خودروساز آلمانی فولکس‌‌‌واگن اهداف داخلی جدیدی را برای بهبود حاشیه سود فروش کسب و کار خودروی خود تعیین کرده است.
  • بی‌‌‌وای‌‌‌دی به دنبال لیتیوم برزیل

    غول خودروسازی چین وارد عرصه جدیدی از فعالیت در برزیل شده است. بی‌‌‌وای‌‌‌دی که پیش‌تر برای ساخت کارخانه خودروهای برقی در این کشور برنامه‌‌‌ریزی کرده بود، حالا به سراغ معادن لیتیوم رفته است.
    یکشنبه، ۲۸ بهمن ۱۴۰۳
  • دنیای اقتصاد بررسی کرد؛

    معمای قیمت خودرو در «پساواگذاری»

    دنیای اقتصاد: پس از کش و قوس های فراوان سرانجام با برگزاری مجمع ایران خودرو در میانه بهمن، مدیریت بزرگترین خودروساز کشور از دولت به بخش‌خصوصی منتقل شد و حالا این پرسش ایجاد شده که تکلیف «قیمت گذاری» در عصر جدید واگذاری مدیریت خودرو به بخش خصوصی چه خواهد شد؟
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی کرد؛

    مونتاژ یا واردات خودرو؟

    خودرو در میانه دو مسیر استراتژیک یعنی مونتاژ یا واردات سرگردان است. مونتاژ اشتغال‌زا اما ارزبر و انحصاری است، درحالی‌که واردات رقابت و کیفیت را افزایش می‌دهد، اما محدودیت ارزی دارد. تجربه جهانی نشان می‌دهد ترکیب این دو روش، سیاستی کارآمدتر برای توسعه پایدار خودرو در کشور خواهد بود.
  • سه عامل رشد اسقاط فرسوده‌ها

    روز گذشته مدیرعامل ایدرو از شکسته شدن رکورد سالانه اسقاط خودرو در کشور خبر داد. فرشاد مقیمی در خبری که سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران منتشر کرد اظهار داشته که از ابتدای سال‌جاری تاکنون بالغ بر ۳۲۸‌هزار دستگاه خودروی فرسوده در کشور اسقاط شده که به این ترتیب پس از ۱۰ سال، رکورد اسقاط خودرو در کشور شکسته شد. وی در ادامه تاکید کرده که رکورد اسقاط خودروی کشور در سال ۱۳۹۳ و با خروج ۳۲۱‌هزار خودرو ثبت شده بود.