شماره روزنامه ۶۲۰۴
|

آتش‌بس غزه در راند پایانی قرار دارد؛

دنیای اقتصاد: بر اساس بیانیه‌ای که پس از دیدار با امیر قطر منتشر شد، حماس می‌گوید مذاکرات آتش‌بس در غزه به خوبی پیش می‌رود.

چشم‌بادامی‌ها خاورمیانه را می‌بلعند؛

دنیای‌اقتصاد: درحالی‌که چین به تقویت روابط نزدیک‌تر با ایران و حامیان منطقه‌ای‌اش - به‌ویژه حوثی‌ها در یمن - ادامه می‌دهد، این کار را به بهای از دست دادن روابط خود با عربستان سعودی یا دیگر کشورهای خلیج‌فارس انجام نمی‌دهد.۲۰سال پیش در ژوئیه۲۰۰۴ بود که چین و شورای همکاری خلیج‌فارس (شامل بحرین، کویت،…

    پنجشنبه، ۲۷ دی ۱۴۰۳
  • چشم‌بادامی‌ها خاورمیانه را می‌بلعند؛

    توازن چینی در قلب جهان عرب

    دنیای‌اقتصاد: درحالی‌که چین به تقویت روابط نزدیک‌تر با ایران و حامیان منطقه‌ای‌اش - به‌ویژه حوثی‌ها در یمن - ادامه می‌دهد، این کار را به بهای از دست دادن روابط خود با عربستان سعودی یا دیگر کشورهای خلیج‌فارس انجام نمی‌دهد.۲۰سال پیش در ژوئیه۲۰۰۴ بود که چین و شورای همکاری خلیج‌فارس (شامل بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی و امارات) اولین مذاکرات توافق‌نامه تجارت آزاد را آغاز کردند.به‌همین ترتیب، عربستان سعودی همچنان از بزرگ‌ترین شرکای تجاری چین در منطقه است. این امر باعث نگرانی واشنگتن شده است که روابط نزدیک ریاض با پکن می‌تواند منجر به تبدیل شدن چین به متحد اصلی عربستان و جانشینی ایالات متحده شود.
  • رئیس‌جمهور و وزیر خارجه ایران در گفت‌وگوهایی تشریح کردند

    آمادگی مشروط برای مذاکره با آمریکا

    مذاکرات هسته‌ای ایران که همواره با فراز و نشیب‌های بسیاری همراه بوده، این روزها بار دیگر به سر خط خبرها بازگشته است. این‌بار رئیس‌جمهور دولت چهاردهم ایران گفت‌وگویی با شبکه خبری آمریکایی NBC داشته تا به گفته معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهوری درباره مذاکره شرافتمندانه و برابر صحبت کند.
  • نایب‌رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» تشریح کرد

    دو‌راهی ایران در FATF

    پیوستن ایران به FATF که پیش از این در دولت یازدهم و دوازدهم مطرح بود، با نامه درخواست پزشکیان به رهبر انقلاب بار دیگر در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفته و مخالفان و موافقان آن در مقابل هم قد علم کرده‌اند. در حالی که مخالفان نگاه سیاسی پررنگی دارند، اما موافقان به مشکلات اقتصادی که به دلیل نپیوستن ایران به FATF ایجاد شده، تاکید می‌کنند.
  • عدلیه - ۱۴۰۳/۱۰/۲۷

    رای پرونده «چای دبش» تا پایان امسال صادر می‌شود: قاضی دادگاه رسیدگی به فساد ۳.۴ میلیارد دلاری چای دبش اعلام کرد؛ رای نهایی دادگاه تا پایان امسال صادر و ابلاغ خواهد شد./تسنیم
  • تاریخ شفاهی - ۱۹۶

    قیمت فوب یا سیف؟

  • احیای بسترهای روابط راهبردی و تمدنی با تاجیکستان

    تاجیکستان عرصه فرصت‌های بسیار و تهدیدات محدود برای ایران است. اکثریت غالب جامعه تاجیکستان پارسی‌زبانان و ایرانی‌تباران (همچون پامیری‌ها) هستند و هویت مذهبی در جامعه سنت‌گرای مسلمان این کشور با محوریت اهل سنت حنفی صوفی‌مسلک و اقلیت‌های اسماعیلیه و شیعیان اثنی‌عشری به‌شدت قوی است. تاجیک‌ها نقش و قابلیت زیادی برای احیای تمدن ایرانی-اسلامی در آسیای مرکزی و فراتر از آن داشته و موقعیت جغرافیایی منحصربه‌فرد در تداوم محور پارسی-ایرانی در همسایگی افغانستان قرار گرفته است. این عوامل حتی بدون اشاره به جزئیات بیشتر برای عبور از نگاه عمل‌گرایانه‌ مرسوم در سیاست خارجی ایران نسبت به تاجیکستان و تعامل با این کشور از منظر رویکردهای راهبردی و حتی فراتر از آن، تمدنی کافی است.
  • پزشکیان و هیات همراه راهی تاجیکستان و روسیه شدند

    دستورکار چندجانبه ایران در آسیای مرکزی

    مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در اولین سفر خود به حوزه اوراسیا و نخستین سفر خارجی در سال جدید میلادی، روز گذشته وارد دوشنبه پایتخت تاجیکستان شد. این سفر سه‌روزه به اوراسیا با هدف گسترش روابط دوجانبه و امضای توافق‌نامه‌هایی با تاجیکستان و روسیه صورت می‌گیرد که از روز چهارشنبه ۲۶ دی وارد ایستگاه تاجیکستان شده و روز جمعه به ایستگاه روسیه برای امضای توافق مهم ۲۰ساله بین تهران و مسکو می‌رسد.
  • میدل‌ایست‌آی گزارش داد

    نگاهی از درون به توافق ایران و روسیه

    دنیای اقتصاد: پیمان جامع میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه روابط دو کشور را تا ۲۰ سال آینده تضمین خواهد کرد. سایت میدل ایست آی در گزارشی با اشاره به سفر روز جمعه پزشکیان به مسکو برای امضای توافق‌نامه مشارکت جامع راهبردی می‌نویسد: مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران و ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه قرار است ۱۷ ژانویه (۲۸ دی) در مسکو برای امضای معاهده مشارکت راهبردی که سال‌ها در حال بررسی است، دیدار کنند. سفیر ایران در مسکو گفت: توافق‌نامه همکاری که مدت‌ها در انتظار آن بودیم، روابط دو کشور را تا ۲۰ سال آینده در چشم‌انداز قرار خواهد داد. این اولین‌بار نیست که ایران با یک کشور دیگر توافق‌نامه بلندمدت جامع امضا می‌کند.
  • توافق تهران-مسکو نماد همکاری آینده‌محور

    امضای توافق راهبردی جدید میان ایران و روسیه که زمان آن ۲۰ساله است، نه‌تنها یک سند سیاسی، بلکه نقشه راه آینده است. این توافق شامل تمامی جنبه‌های همکاری میان دو کشور است. این سند شامل حوزه‌های همکاری اقتصادی، فناوری و امور بشردوستانه خواهد بود.
    سه‌شنبه، ۲۵ دی ۱۴۰۳
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت در گفت‌وگوی ویدئویی با «دنیای اقتصاد»:

    استراتژی اسرائیل، ایجاد اختلال در مذاکرات ایران و قدرت‌های جهانی است

    دنیای اقتصاد: الیاس حضرتی،‌ رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت در رابطه با برنامه ایران برای مذاکره با دولت ترامپ، ضمن تاکید بر اینکه مشی دولت چهاردهم صلح و تفاهم است، گفت: البته اقتدار لازم را هم داریم. با این حال به گفته حضرتی،‌ استراتژی اسرائیل همواره ایجاد اختلال در مذاکرات ایران با اروپا و قدرت‌های بزرگ از جمله آمریکا بوده است.