توافق تهران-مسکو نماد همکاری آیندهمحور
تقویت همکاری در حوزه امنیتی و دفاعی یکی از جنبههای مهم این توافق است. ایران و روسیه تجربیات ارزشمندی در مبارزه با تروریسم و افراطگرایی دارند. چنین شراکتی با هدف تقویت ثبات منطقهای و جهانی نهتنها در راستای منافع دو کشور، بلکه به نفع صلح جهانی است.
برخلاف ادعاهای برخی از رسانهها، این تعامل نه با هدف تهدید، بلکه امنیت جمعی و حفاظت از ارزشهای انسانی است. روابط ایران و روسیه که در تاریخ آزموده شده، به مرحلهای رسیده که میتوان آن را نماد همکاری بادوام و آیندهمحور دانست.
این توافق دستاوردی مهم است که نهتنها هدف تقویت روابط دوجانبه را دنبال میکند، بلکه مبنایی برای نقشی مبتکرانه در تحولات منطقهای و جهانی ایجاد میکند. ایران و روسیه دو کشور بزرگ و قدرتمند هستند که نقش برجستهای در شکل دادن به نظم نوین جهانی دارند. ایران که در موقعیتی راهبردی و در مرکز جغرافیای انرژی و تجارت جهانی قرار دارد و روسیه به عنوان کشوری با منابع نامحدود، صنایع پیشرفته و نفوذ گسترده، ظرفیت بزرگی برای همکاری دارند.
دو کشور، علاوه بر ویژگیهای جغرافیایی و اقتصادی، اصول اساسی مشابهی دارند. هر دو کشور با اقدامات یکجانبه و مداخله غیرقانونی در امور داخلی کشورها مخالفاند. همکاری میان ایران و روسیه تنها تعاملی دوجانبه نیست، بلکه پیامی به همه کشورهایی است که به حاکمیت ملی، عدالت و چندجانبهگرایی باور دارند. این توافق جدید میان ایران و روسیه به دنبال تسهیل شرایط سفر برای گردشگران به منظور تقویت همکاریهای فرهنگی است. یکی از جنبههای روابط بینالمللی که کمتر به آن بها داده شده، اهمیت تبادلات فرهنگی است. این توافق راهبردی شرایط سفر را برای گردشگران سادهتر کرده و برنامههای فرهنگی مشترکی ایجاد میکند که دو کشور را قادر خواهد ساخت یکدیگر را بهتر درک کنند.
این توافق راهبردی جدید میان ایران و روسیه تکمیل گذرگاه حملونقل شمال-جنوب و افزایش حجم تبادلات تجاری را به عنوان بخشی از تقویت روابط اقتصادی میان دو کشور میسر میسازد. این پروژه کلان حملونقل ایران را به روسیه و از آنجا به اروپا و آسیا متصل میسازد. با تکمیل این گذرگاه، مسیرهای تجاری میان دو کشور کوتاهتر و هزینهها کمتر میشود. ایران و روسیه به عنوان دو قدرت بزرگ در صنایع نفت و گاز میتوانند در تولید و صادرات انرژی نیز همکاری کنند. / منبع: خبرگزاری نووستی - ترجمه: ایسنا
* وزیر امور خارجه ایران