مخالفت‌ها با اصلاح قانون مهریه احساسی است

بر اساس آنچه نمایندگان در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»، عنوان می‌کنند در صورت تصویب این طرح چنانچه مردان توانایی پرداخت ۱۴ سکه از مهریه را داشته باشند حبس نمی‌شوند و از سوی دیگر چنانچه زن دو سال از زمان تقدیم دادخواست طلاقشان بگذرد در صورت بذل مهریه، دادگاه موظف به صدور حکم طلاق است.

عثمان سالاری، نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»، با اشاره به مخالفت‌ها با طرح اصلاح قانون مهریه گفت: تصویب طرح اصلاح قانون مهریه در صحن علنی مجلس می‌تواند برای حل مشکلات بانوان زیادی گره‌گشایی و بن‌بست‌شکنی کند و در آینده نیز دغدغه‌های بسیاری از بانوان را برطرف می‌کند. اما مخالفت‌هایی با این طرح وجود دارد که این مخالفت‌ها بیش از آنکه از عقلانیت حقوقی و منطق قضایی برخوردار باشد، احساسی است. او تصریح کرد: بر این اساس به نظر می‌رسد برخی به دنبال این هستند که برای خود کلیپ ضبط کنند و نشان دهند که طرفدار حقوق بانوان هستند. در حالی‌که اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در این موضوع بیشترین حمایت و دفاع را از حقوق متصوره و مکتسبه بانوان انجام دادند.

دو شرط در طرح اصلاح قانون مهریه به نفع زنان

سالاری در خصوص حقوقی که در طرح اصلاح قانون مهریه برای زنان در نظر گرفته شده است، تاکید کرد: یکی از حقوق در نظر گرفته شده در این طرح، حق طلاقی است که ما بنا بر دو شرط به بانوان دادیم و هر کدام از این دو شرط در دست بانوان است. مورد دیگر اینکه ما محدود نکردیم که میزان مهریه تا سقف خاصی باشد و سقف مهریه نامحدود است. او به تشریح دو شرطی که در طرح اصلاح قانون مهریه آمده و به نفع زنان است پرداخت و اظهار کرد: چون طلاق ایقاع‌(نوعی عمل حقوقی است که فقط با اراده یک نفر انجام می‌شود) و در اختیار مرد است حتی اگر یک خانم تمام حق و حقوقش را ببخشد مرد می‌تواند طلاقش ندهد. اما ما در طرح اصلاح قانون مهریه آوردیم که اگر زوجه حقوق مالی‌اش را بذل کرد؛ ظرف دو سال از زمان تقدیم دادخواست طلاق دادگاه حتما باید حکم طلاقش را بدهد.

نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در ادامه تاکید کرد: اگر زوجه برای طلاق عجله داشت و می‌خواست زودتر طلاق بگیرد چنانچه دادگاه احراز کرد این اتفاق می‌تواند بیفتد. بنابراین یک بند برای طلاق نیاز به احراز دادگاه دارد و یک بند نیازی به احراز دادگاه ندارد و دادگاه مکلف است رای بدهد. بر این اساس اگر زوجه مهریه را بذل کرد و دو سال از تاریخ تقدیم طلاق گذشت، دادگاه باید حتما طلاق زوجه را بدهد. یک زمانی هم هست که زوجه نفرت شدید دارد و دادخواست طلاق می‌دهد و اعلام می‌کند آنچه قبل از ازدواج دیدیم با آنچه که او هست، فرق می‌کند و این موضوع مقید به زمان نیست. او خاطرنشان کرد: طرح اصلاح قانون مهریه کمک می‌کند که زوجه مورد اغفال و اغوا قرار نگیرد.

نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس افزود: بر اساس طرح اصلاح قانون مهریه در واقع بیش از ۱۴ سکه برای مرد حبس فیزیکی وجود ندارد. بر این اساس زوجه‌ای که ۵۰۰ یا هزار سکه به عنوان مهریه تعیین می‌کند دقت دارد که زوج آه در بساط دارد یا ندارد؟ زمانی‌که یک نفر ازدواج می‌کند باید استطاعت مالی داشته باشد تا مهریه تعیین کند. در غیر این‌صورت چرا یک خانم را گرفتار می‌کند و از سوی دیگر محاکم و خود را گرفتار می‌کند. در شرایطی که مرد استطاعت مالی نداشته باشد، زندانی کردن مرد چه کمکی به زوجه می‌کند‌؟

سالاری با اشاره به برخی مخالفت‌ها با طرح اصلاح قانون مهریه در مجلس، تصریح کرد: بسیاری از اعضای فراکسیون زنان در مورد حق طلاقی که ما در طرح اصلاح قانون مهریه برای زنان در نظر گرفته‌ایم می‌گویند که به ضرر بانوان است!