شماره روزنامه ۶۰۱۴
|

  • شبیخون کرونا به اشتغال زنان

    دنیای اقتصاد: بررسی‌های یک پژوهش نشان می‌دهد شوک کرونا اشتغال زنان را به‌صورت قابل توجهی تحت تاثیر قرار داده است. در چندماه ابتدایی شیوع کرونا یعنی در بهار سال۲۰۲۰ نرخ مشارکت زنان یک روند نزولی را آغاز کرد که همچنان اثر آن در بازار کار ایران باقی مانده است.
  • ریشه‌های ثروت و نابرابری

    اودد گالور؛ استاد اقتصاددانشگاه براون با ارائه «نظریه رشد یکپارچه»، تجربه رشد اقتصادی بشریت در بلندمدت را توضیح می‌دهد. اگر با دید درازمدت به تاریخ اقتصادی جهان نگاه کنیم، بی‌درنگ دو پدیده قابل‏‏‌توجه خودنمایی کرده و ما را به دیدن تاریخ اقتصادی در دو مرحله هدایت می‌کند. نخست اینکه در بیشتر تاریخ ثبت‌شده بشری استانداردهای زندگی کمابیش یکسان بوده‌است، اما طی دو قرن اخیر شاهد افزایش شدید سطح زندگی بشر بوده‏‏‌ایم.
  • سکته دوم اروپا نزدیک است؟

    دنیای‌اقتصاد: اقتصاد اروپا ممکن است دوباره وضعیتی بحرانی پیدا کند. قاره سبز در شرایطی آرام‌آرام از شوک ناشی از جنگ اوکراین خارج می‌شود که خطر گسترش جنگ و افزایش تنش در سطح اروپا این بخش از جهان را تهدید می‌کند. ترور نخست‌وزیر اسلواکی می‌تواند به مثابه سکته دوم اقتصاد اروپا باشد.
  • فرجام ضلع سوم بازار مسکن

    دنیای اقتصاد: «تعیین پورسانت مشاوران املاک براساس دفترچه قیمت‌های پایه مالیاتی ملک» در فاصله تبدیل طرح مجلس به قانون، از متن مصوبه حذف شد؛ اما تبصره باقی‌مانده در آن از «پایان تعرفه‌های فعلی وابسته به قیمت روز آپارتمان‌ها» حکایت دارد. این قانون نقش واسطه‌های ملکی به‌عنوان ضلع سوم معاملات مسکن را چهار تغییر می‌دهد.
  • چگونه ترکیه موقعیت ژئوپلیتیک خود را ارتقا داد؟

    منصور بیطرف
    حدود هفت‌ماه پیش – ۲۹ اکتبر ۲۰۲۳ – یکصدمین سال تاسیس ترکیه جشن گرفته شد. اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه در مراسمی که روی تنگه بسفر برپا شده بود، اظهار کرد که «امن‌تر از همیشه هستیم.» این اظهارنظر البته صاحب‌نظران سیاسی را متعجب نساخت؛ زیرا اردوغان طی دو دهه حکمرانی بر کشور توانسته با سیاست خارجی منعطف، ترکیه را از بحران‌های اساسی نجات دهد. هرچند طولانی بودن حکومت اردوغان نسل جدید را ناراحت ساخته و اردوغان در انتخابات ریاست‌جمهوری سال گذشته با اندکی بخت توانست پیروز شود، ولی ترکیه فعلی با ترکیه دو دهه پیش بسیار متفاوت است.
  • میانجی غیرمتعارف در مذاکرات

    دنیای اقتصاد: نیویورک‌تایمز در گزارشی با پرداختن به رویکرد غیرمتعارف مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای حضور در میدان نبرد می‌نویسد:در شرایطی که ترس از لحظه‌ دل‌خراش اتمی بر جهان سایه انداخته، رافائل گروسی به میانجی‌گری غرب با ایران و روسیه متمایل شده است.
  • مقصد اشتباه خودروی وارداتی

    دنیای اقتصاد: طبق مستندات گمرک از سال گذشته تا پایان فروردین‌ماه امسال ۱۲هزار خودروی وارداتی از طریق گمرکات کشور ترخیص قطعی شده‌اند. این در شرایطی است که به تصدیق بسیاری از شهروندان، معابر کمتر شاهد تردد خودروهای وارداتی سال ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ است.
  • بازدهی طلا در دو بازار

    دنیای اقتصاد: مقایسه بازدهی صندوق‌های طلا و اهرمی از ابتدای سال نشان می‏دهد که با توجه به افت شاخص‏های بازار سهام، همه صندوق‌های اهرمی بازدهی منفی به ثبت رسانده‏اند. اما در سمت مقابل صندوق‌های طلا با توجه به رشد قیمت اونس و دلار، عمدتا بازدهی مثبتی در سال جاری کسب کرده‏اند.
  • مدیریت تنش با آژانس؟

    دنیای‌اقتصاد: ایرنا خبر داد که احتمالا معاون گروسی برای پیگیری همکاری‌های فنی تهران و آژانس قبل از نشست فصلی شورای حکام در ۷خرداد به ایران سفر می‌کند. به اعتقاد کارشناسان که با «دنیای‌اقتصاد» گفت‌وگو کردند، نفس این سفرها مثبت است.
  • نقش اطلاعات در جنبش‌های اعتراضی

    دنیای اقتصاد-دکتر جعفر خیرخواهان: واضح است که جلوگیری از جریان اطلاعات مردم را در تاریکی نگه می‏‏‏‏‏‌دارد. متیوجکسون، استاد دانشگاه استنفورد، در گفت‌وگویی به نقش جریان اطلاعات و شبکه‌های انسانی در تعیین قدرت، جایگاه، باورها و رفتارهای مردم پرداخته ‌است.
  • ۴۷ سالگی دختر جبر

    دنیای اقتصاد: وقتی برای نخستین‌بار مریم میرزاخانی، ریاضیدان ایرانی جزو ۵ زن جهان شد که در ۹۰سال گذشته جایزه مدال فیلدز را گرفته، بسیاری او را پدیده خواندند. او بی‌مانند در میان زنان و مردان جهان شد و از «دره مرگ» به دانشگاه «استنفورد» رسید. با این‌حال آنچه او را منحصربه‌فرد ‌کرد، بیش از ریاضیدان بودنش، جنسیت او به عنوان ریاضیدان بود. جوایز اصلی ریاضیات همواره در یک قرن گذشته به مردان تعلق گرفته و میرزاخانی شکننده این باور عمومی بود که ریاضیات رشته‌ای مردانه‌ است.
  • دکترین هسته‌ای تغییر می‌کند؟

    دنیای اقتصاد: تاکید کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی و مشاور مقام معظم رهبری در گفت‌وگو با شبکه الجزیره مباشر(پخش زنده شبکه الجزیره) بر تغییر دکترین هسته‌ای در صورت آسیب وارد شدن به تاسیسات هسته‌ای ایران با واکنش گسترده در رسانه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای روبه‌رو شد.
  • خط‌قرمز مشاوران املاک

    دنیای اقتصاد: بازار مسکن آمریکا علاوه بر درس مهار تورم ملک، از یک بعد دیگر نیز می‌تواند الگوی تنظیم‌گری قرار بگیرد. مشاوران املاک در این بازار با پایبندی به «منشور اخلاقی» که ۱۳ماموریت برای آنها درنظر گرفته، به دو نهاد پاسخ‌گو هستند. آنها حق «تبعیض یک‌طرفه» را ندارند.
  • زنان در دوراهی کار و خانه

    دنیای اقتصاد: افزایش هزینه نگهداری از کودکان در جهان موجب شده است بسیاری از زنان مجبور شوند تا میان مادر شدن و کار کردن، دست به انتخاب بزنند. در ایران نیز بی‌ثباتی‌های اقتصادی موجب شده است زنان به مشاغل غیر رسمی روی بیاورند و نرخ مشارکت بانوان در اقتصاد ایران پایین بیاید.
  • جای پای دولت در پتروشیمی

    دنیای اقتصاد- گروه بازرگانی: میزگرد «وضعیت ارزآوری صنعت پتروشیمی» به همت «گروه رسانه‌ای دنیای‌اقتصاد» در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو۲۰۲۴ برگزار شد. در این پنل ظرفیت‌ها و مشکلات صنعت پتروشیمی، به‌عنوان یکی از پایه‌های تامین ارز کشور، با حضور کارشناسان و فعالان بخش خصوصی مورد تحلیل قرار گرفت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر