آزمون جدی شاخص‌ها در هفته آخر آذرماه؛

عبور بورس از ۲مانع کلیدی

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۴۲۳۶۶۱۸ بورس

دنیای اقتصاد: بازار سهام در هفته‌ای که گذشت با رشد بیش از ۵درصد موفق شد از دو سطح مهم و حساس عبور کند و در کانال ۳.۵میلیون واحدی تثبیت شود. از سویی شاخص هم‌وزن بازار با افزایش ارتفاع بیش از ۴درصدی، برای نخستین بار یک میلیون واحدی شد. با عقب‌نشینی صندوق‌های طلا، از میزبانی پول‌های حقیقی، بورس تهران مورد استقبال این گروه از اهالی بازار قرار گرفت؛ هرچند با توجه به جو خوشبینی شکل گرفته در بازار می‌توان به لمس اهداف بالاتر توسط شاخص کل امیدوار ماند.

عبور بورس از 2مانع کلیدی

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، شاخص کل بورس با رشد بیش از ۵ درصدی طی هفته سوم آذرماه موفق شد تا با عبور از دو کانال حساس ۳.۴ و ۳.۵میلیون واحدی، در محدوده ۳ میلیون ۵۶۱ هزار واحد قرار گیرد.

این بالاترین میزان بازدهی هفتگی شاخص کل بورس از هفته منتهی به ۱۶مهرماه است.

همچنین نماگر ثانویه بازار یعنی شاخص کل هم‌وزن به عنوان نماینده نمادهای کوچک و متوسط بازار با بازدهی ۴.۲۵درصدی هفته گذشته را به پایان رساند تا رکورد بازدهی ۱۰هفته اخیر را پشت سر بگذارد؛ ضمن آن که نماگر هم‌وزن برای نخستین بار ۷رقمی شد و در روز چهارشنبه از مرز تاریخی ۱میلیون واحدی عبور کرد. 

بازگشت اعتماد؟ 

با اخبار مثبت از سامانه کدال و احتمال عرضه ارز حاصل از صنایع در تالار دوم توافقی، به نظر می‌رسد بورس تهران قرار است از بند دلار ۷۱هزار تومانی خلاص شود. طی هفته گذشته قیمت دلار در بازار آزاد با رشد حدود ۵درصدی به بیش از ۱۲۵هزار تومان رسید تا فاصله ۷۷درصدی خود را با قیمت حواله اسکناس آمریکایی در بازار توافقی حفظ کند؛ با این حال، نگاه بازار معطوف به نوسانات دلار آزاد است.

ارزش معاملات خرد به طور میانگین در هفته گذشته، حدود ۱۴همت گزارش می‌شود که بالاترین میزان ۵ هفته اخیر است. همچنین در هفته سوم آذرماه بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از پول حقیقی‌ها روانه بازار سهام شده که این میزان از هفته منتهی به ۳۰ مهرماه تکرار نشده است.

با وجود رکوردشکنی‌های بازار طلا در روز پنج شنبه، صندوقهای طلا با خروج پول همراه بودند. درحالی طلای ۱۸عیاردر هفته گذشته با بازدهی ۵درصدی از مرز ۱۲میلیون و ۸۰۰هزار تومان عبور کرده که سکه امامی بازدهی ۶درصدی را به ثبت رسانده است. همچنین نیم سکه و ربع سکه هرکدام افزایش قیمت ۱۰درصدی را طی این مدت گزارش میدهند.

صندوقهای طلا بر خلاف بازار فیزیکی در روز چهارشنبه عقب نشینی کردند تا برآیند خروج پول به این ETFها به ۷۶۶میلیارد تومان برسد.

درحالی که انتظار می‌رفت ابزارهای طلایی بازار سرمایه با خالی کردن میدان رقابت، جای خود را به بازار سهام بدهد، اما بورس تهران به دلیل ابهامات و ریسک‌های پیرامون خود، میزبانی پول حقیقی را به صندوقهای درآمد ثابت واگذار کرد. این صندوقها طی هفته گذشته با جذب بیش از ۵همت، موفق شدند تا پیشتاز ورود پول باشند.

IMG_6425

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن