Untitled-2 copy

معاملات طلای جهانی، طی دو هفته گذشته از قله تاریخی خود در قیمت ۲۷۹۰ دلار به کانال ۲۵۶۰ دلار کاهش یافت و روز گذشته در اطراف سطح ۲۵۷۰ دلار به نوسان ادامه داد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، روز پنج‌شنبه طی یک سخنرانی اظهار کرد: «رشد اقتصادی مداوم، بازار کار مستحکم و تورم نزدیک به هدف دو درصدی، به این معنی است که فدرال رزرو نیازی به کاهش بیشتر نرخ بهره ندارد.» پاول تایید کرد که او و همکارانش همچنان تورم را در مسیری پایدار به سمت نرخ ۲ درصدی قلمداد می‌کنند.

این امر به بانک مرکزی اجازه می‌دهد تا سیاست پولی را به مرور زمان به یک محیط خنثی‌تر سوق دهد. سیاست پولی خنثی به معنای سیاستی است که در آن نه بازار کار تحریک و نه نرخ تورم سرکوب می‌شود. اما اینکه نرخ بهره خنثی در شرایط فعلی چقدر می‌تواند باشد و فدرال‌رزرو با چه سرعتی به آن می‌رسد، مشخص نیست. تعرفه‌های بالاتر برای کالاهای وارداتی درکنار نیروی کار مهاجر کمتر، ممکن است بر رشد اقتصادی و تورم تاثیر شایانی بگذارد. پاول گفت از اقتصاد هیچ سیگنال خطری دریافت نشده تا فدرال‌رزرو را به کاهش بیشتر نرخ بهره ترغیب کند. او افزود: «قدرتی که در حال حاضر در اقتصاد مشاهده می‌کنیم به ما این توانایی را می‌دهد که دست بازتری برای سیاستگذاری داشته باشیم.»

مقامات فدرال‌رزرو و سرمایه‌گذاران در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه تداوم قدرت اقتصادی آمریکا و عدم اطمینان در مورد دستور کار اقتصادی دولت جدید، به ویژه در مورد کاهش مالیات، وضع تعرفه و سرکوب مهاجرت، ممکن است بر رشد اقتصادی و تورم تاثیر بگذارد. پس از اظهارات پاول، بازدهی اوراق قرضه خزانه‌داری کوتاه‌مدت افزایش یافت. اقتصاد ایالات‌متحده درحال حاضر از نقاط قوت فراوانی بهره‌مند است. تورم نزدیک به نرخ هدف دو درصدی، نرخ بیکاری 4.1 درصدی، نرخ رشد سالانه 2.5 درصدی، هزینه‌های بالای مصرف‌کننده‌(ناشی از افزایش درآمد قابل تصرف) و افزایش سرمایه‌گذاری تجاری از جمله این نقاط قوت هستند. با این حال معیارهای کلیدی تورم بالاتر از هدف فدرال‌رزرو باقی مانده‌اند.

در صورتی که ترامپ در پیاده کردن سیاست‌های اقتصادی خود موفق شود، نرخ تورم می‌تواند رشد قابل توجهی را تجربه کند. هرچند بسیاری از سرمایه‌گذاران همچنان انتظار دارند که فدرال رزرو در نشست ماهانه خود در سپتامبر، نرخ بهره را کاهش دهد، اما اظهارات پنج‌شنبه شب پاول، این انتظارات را کاهش داد و به روند نزولی قیمت طلای جهانی کمک کرد. به‌طور معمول، نرخ بهره بالا باعث افزایش جذابیت دارایی‌های بدون بهره‌(مانند فلزات گران‌بها) برای سرمایه‌گذاران می‌شود. در صورتی که سیاست‌های تورم‌زای دولت ترامپ در مجلس آمریکا تصویب شده و اجرایی شوند، سران فدرال‌رزرو ناگزیر خواهند بود تا برای مقابله با نرخ بالای تورم، نرخ بهره را افزایش دهند.

افزایش نرخ بهره نیز باعث خروج سرمایه‌ها از بازارهای کم‌ریسک می‌شود. جدا از گمانه‌زنی سرمایه‌گذاران در مورد سطوح نرخ بهره در ماه‌های آینده، عامل اصلی کاهش ارزش طلای جهانی در روزهای گذشته، چشم‌انداز معامله‌گران از تقویت دلار بود. طبق نظر اقتصاددانان، حضور ترامپ در کاخ سفید، می‌تواند دلار را تقویت کند. زیرا کاهش مالیات برای شرکت‌های آمریکایی و وضع تعرفه‌های واردات، باعث رشد تقاضا برای دلار خواهد شد. پس از پیروزی ترامپ در انتخابات، شاخص دلار طی 10 روز گذشته نزدیک به ۳ درصد رشد کرد.