شماره روزنامه ۶۱۵۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۵۳ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۱۵۳

  • بیماری مزمن نظام بانکی

    دنیای اقتصاد: نظام بانکی قلب تپنده تامین مالی در اقتصاد است؛ اما به نظر می رسد که عملکرد این عضو حیاتی با نارسایی‌‌های جدی روبه‌رو شده است و نیاز فوری به درمان دارد. بررسی‌ها نشان می‌دهد در حال حاضر بسیاری از بانک‌ها، با عدم تعادل در منابع و مصارف روبه‌رو هستند. در برخی بانک‌ها این عدم تعادل به شکلی شده که ادامه حیات نظام بانکی را با چالش روبه‌رو کرده و نیاز است که سیاستگذار برای خروج این «بازیگران بد»، تصمیمات سخت اتخاذ کند. همچنین با وجود هشدار مسوولان، معضل بنگاه‌داری بانک‌ها نیز تداوم داشته است. اما چرا بانک‌ها در اقتصاد کشور به این وضعیت دچار شدند؟ چه راهکاری برای خروج بانک‌ها از وضعیت کنونی وجود دارد؟ گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» در یک ویژه‌‌نامه که ضمیمه شماره امروز روزنامه است، در گفت‌وگو با کارشناسان، عوامل ایجاد ناترازی و راهکارهای خروج از وضعیت کنونی را به تصویر کشیده است. از سوی دیگر، در این ویژه‌نامه مسوولان بانک مرکزی، آخرین تحولات و سیاستگذاری‌های جاری نهاد ناظر را برای علاج بیماری مزمن بانک‌ها تشریح کردند.
  • موج اخبار مثبت در بازار دلار

    دنیای اقتصاد: در روزهای پایانی هفته گذشته اخبار جدیدی از تعاملات دیپلماتیک ایران و ایالات‌متحده منتشر شد که به ‌عقیده تحلیلگران این اخبار می‌تواند بر روند نرخ شاخص‌های ارزی در بازار هفته جاری تاثیر بگذارد. گفت‌وگوی ایلان ماسک و سفیر ایران در سازمان ملل متحد در کنار تکذیب حضور ایران در ترور ناموفق دونالد ترامپ ۲ خبر مهمی است که در روز جمعه منتشر شد.
  • اقتصادی که هیچ‌گاه تراز نشد!

    حسین کریمی/ تحلیلگر بازارهای مالی
    اقتصاد ایران طی سه دهه گذشته با چالش‌های ساختاری متعددی دست و پنجه نرم کرده است که به‌صورت ناترازی‌های گسترده در بودجه، مصرف انرژی و ساختار کلی اقتصادی خودنمایی می‌کند. این چالش‌ها نه ‌تنها به کاهش ظرفیت‌های تولیدی کشور منجر شده، بلکه آسیب‌پذیری اقتصاد ایران را در برابر شوک‌های خارجی و داخلی بیشتر کرده است. ضعف در برنامه‌ریزی بلندمدت، اتکای مفرط به نفت و عدم ایجاد منابع درآمدی پایدار، اقتصاد ایران را در شرایطی قرار داده که در دوره‌های مختلف با مشکلات مشابهی روبه‌ رو شده و با وجود فرصت‌های به‌وجودآمده، هنوز در دستیابی به تعادل ناکام مانده است. در ادامه، به سه جنبه عمده از ناترازی‌های اقتصاد ایران شامل بودجه، انرژی و ساختار اقتصادی می‌پردازیم.
  • رشد ۴۸درصدی پرداخت تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان

    ایسنا: براساس داده‌های منتشرشده از سوی بانک مرکزی، تسهیلات پرداختی از سوی شبکه بانکی به شرکت‌های دانش‌بنیان در پایان مهرماه سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۴۷.۷درصد رشد داشته است. طبق آمار و داده‌های منتشرشده از سوی بانک مرکزی، در ۷ماه ابتدای سال جاری، شبکه بانکی کشور به ۲هزار و ۱۳۴ شرکت دانش‌بنیان (در قالب ۱۲هزار و ۹۱۲ فقره) تسهیلاتی به ارزش ۱۸۹.۱همت (هزار میلیارد تومان) پرداخت کرده که نسبت به مدت مشابه در سال۱۴۰۲ معادل ۴۷.۷درصد افزایش داشته است. براساس این آمار در ماه قبل از این گزارش (یعنی شهریورماه۱۴۰۳) شبکه بانکی کشور به یک‌هزار و ۹۹۸شرکت دانش‌بنیان، ۱۵۹.۹هزار میلیارد تومان در قالب ۱۰هزار و ۷۹۳ فقره تسهیلات پرداخت کرده است که نشان از رشد ۵۲.۸درصدی پرداخت تسهیلات در قیاس با مدت مشابه در سال گذشته دارد.
  • نرخ ارز نیما و توافقی به‌هم نزدیک می‌شود

    تسنیم: وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه اختلاف نرخ ارز باعث ایجاد رانت می‌شود، گفت: سال گذشته به‌دلیل اختلاف ارز ۱۷۰۰ همت رانت توزیع شد. عبدالناصر همتی روز پنج‌شنبه در حاشیه بیست‌وهشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی در جمع خبرنگاران گفت: دولت قصد دارد نرخ نیما و توافقی را به یکدیگر نزدیک کند تا دغدغه صادرکنندگان کاهش یابد. وزیر اقتصاد ادامه داد: در حال حاضر اختلاف نرخ ارز باعث می‌شود تا میزان صادرات، کمتر و واردات، بیشتر نشان داده شود که این موضوع معضلاتی از جمله قاچاق را ایجاد می‌کند. همتی با اشاره به اهمیت صادرات غیرنفتی در دوران تحریم گفت: در هفت‌ماه امسال ۳۲میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشتیم که حدود ۱۴درصد نسبت به مدت مشابه پارسال رشد داشته است. او ادامه داد: موانعی پیش روی تولید و صادرات وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به کمبود نقدینگی واحدهای تولیدی اشاره کرد. البته ستاد اقتصادی دولت تصمیمات خوبی در این‌باره اتخاذ کرده که به زودی اعلام خواهد شد.
  • ورق طلا برگشت!

    دنیای اقتصاد: طلای جهانی در روزهای اخیر، بدترین هفته خود را از اواسط سال ۲۰۲۱ تجربه کرد و با بیش از ۴درصد کاهش قیمت روبه‌رو بود. این افت قیمت به دلیل رشد ناگهانی شاخص دلار، پس از انتخابات ایالات‌متحده رخ داد. همچنین رئیس فدرال‌رزرو، اعلام کرد که با توجه به رشد قوی اقتصاد آمریکا، مقامات این بانک عجله‌ای برای کاهش بیشتر نرخ بهره ندارند.
  • تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در پیچ و خم لایحه بودجه ۱۴۰۴

    رضا پورکاویان/پژوهشگر حوزه حکمرانی
    افزایش ۱۷۵درصدی فروش اوراق مالی در لایحه۱۴۰۴، نه تنها سبب ناترازی نقدینگی بانکی می‌شود و آنان را از اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه و حمایتی همچون تسهیلات فرزندآوری و ازدواج بازمی‌دارد، بلکه زمینه‌های تورم را نیز در کنار مولفه‌های دیگر موجود در لایحه ایجاد می‌کند. بر این اساس انتظار می‌رود که در سال آینده، نه‌تنها سیاست‌های حمایتی و جمعیتی مغفول بماند، بلکه زمینه‌های کم‌اثر شدن اعتبارات و کاهش رفاه اجتماعی نیز به‌وقوع بپیوندد.
  • کاهش ناترازی گاز در نتیجه تامین مالی ارزی در مرکز مبادله

    مرکز مبادله ايران: ناشر نخستین اوراق مرابحه ارزی ایران گفت: تامین مالی ارزی پروژه «بهسازی و احداث تاسیسات جمع‌آوری گازهای مشعل» پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، علاوه بر افزایش صادرات و ارزآوری، زمینه‌ساز کاهش آلودگی و جبران بخشی از ناترازی شبکه گاز کشور می‌شود. محمود امین‌نژاد، مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از گازهایی که در فلرها وجود دارد، سوزانده یا مجددا به چاه‌های نفت تزریق می‌شود، گفت: این گازها می‌تواند با یک فناوری پیشرفته تصفیه شوند و از هدر‌رفت آنها جلوگیری شود؛ در نتیجه با تولید محصولات متنوع از آنها، میلیون‌ها دلار برای کشور ارزآوری و ارزش‌آفرینی شود؛ در واقع ماهیت پروژه پالایش گاز بید‌بلند خلیج فارس، جمع‌آوری گازهای همراه نفت، گازهای مشعل و یک‌سری منابع غنی گازی که در جنوب غرب کشور در استان‌های خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر و بخشی از فارس است.‌
  • وضعیت رشد اقتصادی روسیه بعد از تحریم‌ها

    ايسنا: رشد تولید ناخالص داخلی روسیه در ۹ ماهه سال ۲۰۲۴ با وجود تحریم‌ها به ۴.۲ درصد رسید. میخائیل میشوستین، نخست‌وزیر روسیه اظهار کرد: تولید ناخالص داخلی روسیه در ۹ ماه سال جاری با وجود تحریم‌ها ۴.۲ درصد رشد کرده است. او ادامه داد: ما در مورد روندهای اصلی تاثیرگذار بر فعالیت تجاری در کشور به‌طور کلی بحث خواهیم کرد و مسائل مربوط به رشد اقتصادی و تورم در اولویت قرار دارند. بر اساس برآورد به‌روز شده وزارت اقتصاد، با وجود فشار تحریمی بی‌سابقه کشورهای غیردوست، تولید ناخالص داخلی در پایان ۹ ماهه ۴.۲ درصد افزایش یافت.
  • سامان‌دهی املاک بازنشستگان

    صندوق بازنشستگی کشوری: مدیرعامل هلدینگ صباعمران صندوق بازنشستگی کشوری گفت: با هدف حفظ و دفاع از سرمایه‌های بازنشستگان و ایجاد شفافیت دارایی‌ها در حوزه املاک و مستغلات، طی دو سال اخیر گام‌های موثری در شناسایی، سامان‌دهی و بازپس‌گیری املاک و مستغلات متعلق به صندوق برداشته شده است که از آن جمله، طراحی و اجرای سامانه GIS در ذیل سامانه املاک صندوق و سامان‌دهی این تعداد پلاک ثبتی در لایه‌های مختلف و استاندارد است. ابوالفضل شاه‌علی با اعلام این مطلب افزود: این سامانه علاوه بر تسهیل دسترسی به اطلاعات املاک، بستر مناسبی برای شفافیت بیشتر دارایی‌های متعلق به بازنشستگان عزیز در صندوق فراهم کرده و با شناسایی دقیق و یکپارچه‌سازی اطلاعات، امکان برنامه‌ریزی و مدیریت بهتر اموال صندوق و دفاع حقوقی از این میزان املاک و مستغلات را ممکن ساخته است.
  • فرمول ساده مهار تورم

    دنیای اقتصاد: نرخ تورم ماهانه آرژانتین در ماه اکتبر به سطح ۲.۷درصد رسید که کمترین میزان در سه‌سال اخیر محسوب می‌شود؛ درحالی‌که تورم ماهانه آرژانتین در زمان روی کار آمدن خاویر میلی، رئیس‌جمهور کنونی در حدود ۱۳درصد بود، اما اجرای سیاست‌های اصلاحات اقتصادی و کنترل هزینه‌ها باعث شد که نرخ تورم در این کشور روند نزولی داشته باشد. اقتصاددانان تاکید می‌کنند که دلیل اصلی بالا بودن تورم در اقتصادها کسری بودجه و تامین آن از منابع بانک مرکزی است. خاویر میلی تلاش کرده است که در ماه‌های اخیر هزینه‌های دولت را به‌شدت کاهش دهد. البته هنوز تورم نقطه به نقطه این کشور بالا است و در سطح ۱۹۳درصد گزارش شده، اما در ۶ماه اخیر حدود ۱۰۰واحد درصد از سطح تورم نقطه به نقطه کاهش یافته است. اصلاحات اقتصادی در کشورها عمدتا با مخالفت‌هایی روبه‌رو می‌شود؛ اما در صورت اجتناب از این اصلاحات شرایط برای مهار تورم و کنترل ناترازی‌ها روز به روز دشوارتر خواهد شد.
  • دلار در کانال ۶۸ معامله شد

    دنیای اقتصاد: روز گذشته روند شاخص‌های ارزی و طلایی مثبت بود. برخی از فعالان کف بازار معتقدند گزینه‌های اعلام شده برای کابینه دولت دونالد ترامپ ریسک‌های جدیدی به بازار اضافه کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت اکثر شاخص‌های دو بازار دارایی به نیمه کریدور هفتگی بازگشته است. حال باید دید سفر رافائل گروسی به تهران چه پیامی برای بازار خواهد داشت.
  • پوست‌اندازی سیاست پولی ویتنام

    دنیای‌اقتصاد: ویتنام در سال۲۰۲۳ با تولید ناخالص داخلی ۴۳۳.۳ میلیارد دلار به پنجمین اقتصاد بزرگ جنوب شرق آسیا تبدیل شد. براساس گزارش پژوهشکده پولی و بانکی پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهند که اقتصاد این کشور در سال‌های آینده به رشد خود ادامه خواهد داد و جایگاه خود را در سطح جهانی بهبود خواهد بخشید. این در حالی است که تا سال۱۹۸۶، تورم در کشور ویتنام به ۴۵۳.۳درصد رسید و حدود ۶۰درصد از جمعیت آن زیر خط فقر بودند. اصلاحات اقتصادی در سال۱۹۸۶ نقش مهمی در رشد اقتصادی این کشور ایفا کرده است.
  • پیش‌بینی رئیس کل از وضعیت نقدینگی تا پایان سال

    ایرنا: رئیس کل بانک مرکزی گفت: رشد نقدینگی در ماه‌های گذشته به‌دلیل برخی تنگناها افزایش یافت؛ اما سعی می‌کنیم آن را در کانال ۲۵درصد حفظ کنیم. محمدرضا فرزین روز چهارشنبه در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: ابتدای امسال نیز رشد نقدینگی در کانال ۲۵درصد بود؛ اما به‌دلیل تنگناهای مالی سعی کردیم آن را افزایش دهیم و اکنون به حدود ۲۸درصد رسیده است. با این حال سعی می‌کنیم آن را تا پایان سال در همین محدوده حفظ کنیم. او با تکذیب قطع شدن پرداخت‌یارها گفت: هیچ پرداخت‌یاری قطع نشده است و ما مقرراتی در بانک مرکزی داریم و باید طبق همان مقررات عمل شود. فرزین همچنین تاکید کرد: صرافی‌های ارزی غیرقانونی نیستند. او بیان‌ کرد: مطابق آخرین توافق انجام‌شده با وزیر راه و شهرسازی، ۱۵هزار میلیارد تومان به حساب بانک مسکن واریز شد تا به تعهدات قبلی خود عمل کند. رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: در حال مذاکره با وزارت راه و شهرسازی هستیم و مشکلی برای تامین منابع مالی وجود ندارد. همچنین درخصوص بانک‌هایی که تسهیلات مسکن را پرداخت نکرده‌اند، تصریح‌کرد: قانون، تکلیف را در این زمینه مشخص کرده است.
  • ارزیابی مثبتی از مدیریت بازار ارز و طلا داریم

    شادا: وزیر اقتصاد مدیریت بازار ارز و طلا را با وجود تحولات بین‌المللی رخ‌داده، مثبت ارزیابی کرد. عبدالناصر همتی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره برنامه دولت برای کنترل قیمت دلار و سکه با تاکید بر اینکه بانک مرکزی مسوول سیاست‌های ارزی است، گفت: به نظر می‌رسد عملکرد بانک مرکزی تاکنون خوب بوده است. او در ادامه گفت: افزایش قیمت سکه طلا به‌دلیل افزایش قیمت اونس طلا در جهان بوده است و اگر بررسی کنید امروز که قیمت اونس ۲۰۰دلار از آن زمان کاهش یافته است، قیمت سکه و طلا نیز در ایران کاهشی شده است؛ بنابراین افزایش قیمت سکه به‌دلیل افزایش قیمت جهانی طلا اتفاق افتاده بود.
  • ۴۳.۹ میلیارد دلار ارز واردات تامین شد

    بانک مرکزي: بانک مرکزی از اول فروردین ماه تا ۲۳ آبان ماه امسال، ۴۳ میلیارد و ۹۵۱ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است. در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۹ میلیارد و ۳۹۷ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۳ میلیارد و ۹۸۹ میلیون دلار، برای خدمات ۹۴۵ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۹ میلیارد و ۶۲۰ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.
  • عرضه ربع‌سکه در حراج مرکز مبادله ایران

    مرکز مبادله ايران: روز شنبه ۲۶ آبان‌‌‌ماه، ربع سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۴۰۳، نیم سکه طلای بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ و تمام سکه طلای بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ بانک مرکزی، بدون بسته‌بندی عرضه می‌شود. متقاضیان برای ثبت سفارش می‌توانند از طریق سامانه مرکز مبادله ایران به نشانه اینترنتی market.ice.ir اقدام کنند. بازه واریز وجه برای شرکت در این حراج، ساعت ۸ تا ۲۳ روز جمعه مورخ ۲۵آبان‌‌‌ماه است. پس از اتمام این دوره زمانی، امکان پرداخت وجه و در نتیجه شرکت در حراج وجود ندارد.
  • انحراف تورم از جاده اصلی

    دنیای اقتصاد: آمار تورم ماه اکتبر در ایالات‌متحده روز گذشته منتشر شد. طبق این آمار، نرخ تورم سالانه از ۲.۴ درصد در سپتامبر به ۲.۶ درصد در اکتبر افزایش یافت. برخی معتقد بودند تورم اخیر، به خاطر آسیب‌های ناشی از توفان‌هایی بود که در جنوب شرقی ایالات‌متحده رخ داد. رشد تورم اکتبر در کنار چشم‌انداز تورمی دولت ترامپ می‌تواند مقامات فدرال‌رزرو را از کاهش بیشتر نرخ بهره منصرف کند.
  • وزنه سنگین بر پای بانک‌ها

    دنیای اقتصاد: در سال‌های گذشته سیاست‌های مربوط به اشتغال‌زایی و تسهیلات ازدواج و فرزندآوری به‌دلیل ناهماهنگی‌ها، نظارت ضعیف و کمبود منابع، ناکارآمد بوده‌اند. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود که سقف تسهیلات مذکور براساس رشد نقدینگی تنظیم شود. همچنین می‌توان از روش‌هایی مانند ایجاد صندوق‌های تضمین اعتبار برای بهبود سیاست‌های اشتغال‌زایی بهره برد.
  • مچ‌اندازی بریکس با دلار؛ فوت و فن پیروزی

    پائولو نوگیرا باتیستا جونیور/مدیر اسبق اجرایی صندوق بین‌المللی پول مجید افشانی/مدیر بین‌الملل اندیشکده حکمرانی شریف
    نشست سران بریکس۲۰۲۴ در حالی با انتشار اعلامیه ۱۳۴بندی در قازان روسیه به کار خود پایان داد که کارشناسان با دیده تردید نسبت به آینده این توافقات در حوزه مالی می‌نگرند. پروفسور باتیستا که از ابتدای طرح ایده تشکیل بریکس در جلسات فنی، برزیل را نمایندگی کرده است به همراه دکتر افشانی، مدیر بین‌الملل اندیشکده‌ی حکمرانی شریف در یادداشتی مشترک و اختصاصی، دیدگاه‌های خود را نسبت به بریکس و چالش‌های دلازدایی در این چارچوب تبیین کردند. آنها از سخنرانان سمینار حکمرانی و تبادلات فرهنگی بریکس۲۰۲۴ در مسکو بوده‌اند.
  • رخ قرمز فلز زرد

    دنیای اقتصاد-محمدحسین حسینی: با اینکه دونالد ترامپ هنوز به کاخ سفید قدم نگذاشته، اما شبح او در حال جهت‌دهی به بازارهای جهانی است. پیش‌تر، گفته می‌شد که با حضور ترامپ و پیاده شدن سیاست‌های اقتصادی او، ارزش دلار آمریکا تقویت خواهد شد. اکنون، شاخص دلار در روزهای پس از انتخابات رشد چشم‌گیری را تجربه کرده است. با رشد دلار، طلای جهانی با کاهش قیمت ۷ درصدی روبه‌رو شد.
  • نخستین گام تامین مالی طرح‌های پیشران

    دنياي اقتصاد: رئیس‌کل بانک مرکزی گسترش اوراق مرابحه ارزی را سیاست محوری برای تامین مالی طرح‌های پیشران و ارزآور عنوان کرد و گفت: بانک مرکزی با همکاری صندوق توسعه ملی به عنوان یک نهاد مالی شناخته شده بین‌المللی بستر جذب سرمایه‌‌‌گذاران خارجی و داخلی در طرح‌های اقتصادی را فراهم می‌‌‌کند و انتشار اوراق مرابحه ارزی با نرخ جذاب ۶ درصدی نخستین گام در جهت تامین مالی طرح‌های پیشران و ارزآور کشور است.
  • اصلاح بازارها بدون فشار افزایشی

    دنياي اقتصاد: بررسی روند‌ شاخص‌های بازار ارز و سکه گویای آن است که سه‌شنبه روز اصلاح نرخ بوده است. قیمت دلار تا مرز کانال ۶۸ هزار تومانی رشد کرد. سکه طلا ضرب امامی نیز در کانال ۴۹ معامله شد. برخی از تحلیلگران معتقدند که فشار افزایشی قابل توجهی در معاملات مشاهده نمی‌شود و نوسانات مثبت شاخص‌ها ناشی از روند اصلاحی پس از افت ارزش‌های چند روز اخیر بوده است.
  • آغاز پذیره‌نویسی تامین مالی ۵۰ میلیون یورویی

    مرکز مبادله ایران: معاون ارزی مرکز مبادله ایران از راه‌اندازی بسترهای لازم برای تامین مالی ارزی صنایع نفت و گاز پتروشیمی، پالایشی و فلزات و معدنی کشور خبر داد.‌علی طرزعلی، معاون ارزی مرکز مبادله ایران با اعلام خبر مذکور گفت: مرکز مبادله ایران به عنوان بازوی اجرایی سیاست‌های ارزی بانک مرکزی در جهت پوشش تقاضاهای واقعی ارز، اقدام به ایجاد تالارهای مختلف ارز و طلا برای کم‌رنگ کردن بازارهای غیررسمی و متعاقبا جلوگیری از نوسانات نرخ ارز کرده است.
  • نوبلیست ۲۰۲۴ و چالش‌‌‌های سیستم بانکی ایران

    مهدي کيخا/تحلیلگر امور بانکی
    حدود یک ماه پیش سیمون جانسون به‌‌‌دلیل تحقیقات مختلفی که در بررسی نقش نهادها و سیاست‌های دولتی در کاهش یا افزایش بحران‌‌‌های مالی انجام داده بود برنده جایزه نوبل سال ۲۰۲۴ در اقتصاد شد. وی به‌طور مشخص در تحلیل‌‌‌هایش به ضعف نهادهای نظارتی و سیاست‌های نامناسب روی بانک‌ها اشاره دارد و تشریح می‌‌‌کند که چگونه تزلزل در نظارت بر عملکرد بانک‌ها می‌تواند سیستم مالی را به بی‌‌‌ثباتی و بحران بکشاند و به‌‌‌طور مداوم بر اهمیت سیاست‌های نظارتی قوی و شفاف بر بانک‌‌‌ها، برای پیشگیری از بحران‌‌‌های مالی تاکید دارد.سیمون جانسون در کتاب ارزشمند خود با عنوان «۱۳ بانکدار: تصرف وال‌استریت و بحران مالی بعدی» (۱۳ Bankers: The Wall Street Takeover and the Next Financial Meltdown) به‌طور جدی و با لحنی شدید حمایت بدون قید و شرط بانک‌‌‌های بزرگ آمریکا توسط دولت را مورد انتقاد قرار می‌دهد و به‌شدت بر لزوم اصلاحات فوری و تغییر در سیاست‌های نظارتی فدرال رزرو برای جلوگیری از بحران‌‌‌های بانکی آینده روی بانک‌های Goldman Sachs، JPMorgan Chase و Bank of America که کنترل بخش بزرگی از صنعت مالی آمریکا را در دست دارند، تاکید می‌‌‌کند.
  • غایبان میدان حکمرانی

    دنیای اقتصاد: یکی از چالش‌های اقتصاد ایران، تعمیق شکاف بین‌نسلی بوده که نمود آن در عرصه حکمرانی نیز مشاهده می‌شود. درحالی‌که در شرایط کنونی، عمده چالش‌ها بر نسل‌های جوان تحمیل شده است، اما این نسل‌ها عمدتا در حکمرانی غایب بوده و تصمیمات اصلی و سیاستگذاری‌ها، از سوی نسل‌های میانسال و کهنسال اتخاذ می‌شود. به نظر می‌رسد که ترجیحات این نسل‌ها متفاوت بوده و این موضوع در سیاستگذاری رایج نیز اثرگذار بوده است. اما از نگاه کارشناسان، جمعیت «غالب» در عرصه سیاستگذاری باید به مرور، شرایط را برای ورود جمعیت «غایب» به این عرصه فراهم کنند. از نگاه کارشناسان، اصرار بر تداوم سیاست‌های گذشته و تشدید گسل‌های بین‌نسلی می‌تواند پیامدهای مخربی در آینده کشور داشته باشد و نیاز به خانه‌تکانی در عرصه سیاستگذاری وجود دارد. مسعود نیلی، اقتصاددان و مریم زارعیان، جامعه شناس در یک نشست کارشناسی در ویژه‌نامه گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» به بررسی چالش‌های شکاف نسل‌ها در ایران پرداختند.
  • همه‌چیز به‌نفع افت دلار

    دنیای اقتصاد: قیمت اسکناس آمریکایی به کانال ۶۷ هزار تومانی بازگشت. تحلیلگران بنیادی سیگنال‌های مثبت غیررسمی را عامل افت نرخ ارز می‌دانند. از سوی دیگر تکنیکالیست‌ها معتقدند که حد فاصل کانال‌های ۶۷ و ۶۸ هزار تومانی حمایت مهمی در بازار وجود نداشته و به‌همین دلیل نرخ دلار با یک فشار کاهشی تا سطوح قیمتی ابتدای کانال ۶۷ افت کرد.
  • رشد ساختمان در گرو رشد اقتصاد

    دنیای‌اقتصاد: میزگرد تخصصی جایگاه صنعت ساختمان در اقتصاد کلان به‌عنوان اولین میزگرد تخصصی همایش چشم‌انداز صنعت ساختمان ایران برگزار شد. در این میزگرد تیمور رحمانی عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، سیامک پیربابایی عضو هیات‌مدیره انجمن صنعت ساختمان، پویا جبل‌عاملی سردبیر روزنامه «دنیای‌اقتصاد» و مهدی حیدری عضو هیات علمی دانشگاه خاتم به اظهارنظر پرداختند.
  • تفاهم نامه ۲میلیارد یورویی بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی امضا شد

    دنیای اقتصاد: همکاری در طراحی، ایجاد و توسعه انواع ابزارهای تامین مالی ارزی و همکاری در زمینه تامین مالی ارزی از طریق انواع اوراق صکوک ارزی برای تامین مالی پروژه‌های تولیدی صادرات‌محور و ارزآورکشور، از مهم‌ترین محورهای تفاهم‌نامه جامع همکاری میان بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و صندوق توسعه ملی است. به گزارش بانک مرکزی، براساس این تفاهم‌نامه که روزگذشته به امضای محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی و مهدی غضنفری، رئیس صندوق توسعه ملی رسید دو طرف توافق کردند تا مذاکرات مشترک با هلدینگ‌های تولیدی و صنعتی کشور برای جلب موافقت بنگاه‎های اقتصادی برای استفاده از ابزارهای تامین مالی ارزی و همکاری به‌منظور پذیرش ارکان عرضه اوراق تامین مالی ارزی توسط صندوق از جمله اوراق مرابحه ارزی برای تسهیل و تسریع در تامین مالی طرح‌های تولیدی صادرات‌محور انجام شود.
  • رئیس‌جمهور با اقتصاددانان دیدار کرد

    دنیای اقتصاد: مسعود پزشکیان شامگاه یکشنبه در دیدار جمعی از اقتصاددانان با بیان اینکه در حال تلاش هستیم تا با ترمیم سرمایه اجتماعی و رفع ناترازی‌ها در داخل و کاهش تنش‌ها در عرصه بین‌المللی در راستای بهبود وضعیت اقتصادی کشور و معیشت مردم قدم‌های موثری برداریم، تصریح کرد: این جلسه را تشکیل دادیم تا ارزیابی شما از وضعیت و پیشنهادهایتان برای رفع مشکلات را بررسی کنیم.به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه توزیع یارانه‌ها به شکل فعلی یک نوع بی‌عدالتی است، اظهار کرد: برنامه‌هایی برای رسیدگی به مهم‌ترین مشکلات از جمله ناترازی‌ها در عرصه‌های مختلف مثل انرژی و پول در حال تدوین هستند و تلاش داریم در نشست‌هایی با صاحب‌نظران عرصه‌های مختلف به این برنامه‌ها غنا و قوت بیشتری ببخشیم.
  • قله جدید بیت‌کوین

    دنیای اقتصاد: روزهای گذشته برای بازار کریپتو تاریخ‌ساز بودند؛ زیرا بیت‌کوین برای ششمین روز متوالی رکورد جدیدی ثبت کرد و قیمت‌هایی را تجربه کرد که سرمایه‌گذاران رمزارز در خواب می‌دیدند. بیت‌کوین روز گذشته قیمت ۸۲ هزار و ۹۴۳ دلار را لمس کرد. رشد توفانی بیت‌کوین، سایر رمزارزها را نیز از زمین بلند کرد. باید دید که ترامپ به وعده‌های خود در زمینه حمایت از رمزارزها عمل می‌کند یا خیر.
  • اتصال بانکی ایران به روسیه

    شبکه‌های پرداخت کارتی شتاب ایران و میر روسیه به تازگی به یکدیگر متصل شده‌اند. براساس توافق بانک‌های مرکزی ایران و روسیه هم‌اکنون گردشگران ایرانی می‌توانند با استفاده از موجودی ریالی کارت‌های شتابی خود اسکناس روبل از دستگاه‌های خودپرداز روسیه دریافت کنند.
  • عقبگرد طلا با تقویت دلار

    دنیای اقتصاد: در ادامه روند نزولی طلای جهانی در سایه ریاست‌جمهوری ترامپ، قیمت فلز زرد به پایین‌ترین سطح یک ماه اخیر خود رسید. این فلز ارزشمند تا ساعت ۱۷:۵۰ به قیمت ۲ هزار و ۶۳۲ دلار در هر اونس رسید. گفته می‌شود که علت اصلی افت قیمت طلا، تقویت دلار آمریکا است. پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ شاخص دلار رشد چشم‌گیری را شاهد بود.
  • تامین ارز واردات دارو و تجهیزات پزشکی به ۲ میلیارد دلار رسید

    مرکز مبادله ایران: بانک مرکزی از ابتدای سال جاری تا ۲۱ آبان‌ماه، برای واردات سه گروه کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و همچنین نیازهای خدماتی، مبلغ ۴۳ میلیارد و ۴۸۸ میلیون دلار تامین ارز کرده است. ۳۳ میلیارد و ۲۴۲ میلیون دلار از ارز تامین شده به بخش صنعت تخصیص داده شده است؛ از این حجم، ۲۳ میلیارد و ۷۱۵ میلیون دلار با ارز نیمایی و ۹ میلیارد و ۵۲۷ میلیون دلار با نرخ توافقی تامین شده است. واردات کالاهای اساسی و دارو نیز ۹ میلیارد و ۳۰۷ میلیون دلار ارز را به خود اختصاص داده است؛ ۷ میلیارد و ۳۰۷ میلیون دلار از این گروه به کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی و ۲ میلیارد دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد. این گزارش حاکی است، ۹۳۹ میلیون دلار نیز به تقاضای خدماتی تخصیص داده شده است.
  • چهار D علیه اقتصاد چین

    دنیای اقتصاد-علیرضا کتانی: اقتصاددانان می‌گویند چین از معضل سه D رنج می‌برد: بدهی (Debt)، تورم منفی (Deflation) و ضعف جمعیت‌شناختی (Demography). انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چهارمین مورد را به این فهرست اضافه کرد: دونالد ترامپ (Donald Trump) که تهدید کرده است پس از بازگشت به کاخ سفید، تعرفه‌های بالایی بر صادرات چین اعمال خواهد کرد. برای مقابله با این خطرات، سرمایه‌گذاران امیدوار بودند که چین بسته نجات مالی قاطعی را پس از جلسه حزب کمونیست در ۸نوامبر اعلام کند. به گزارش اکونومیست اما به نظر می‌رسد رهبران چین، در موضعی محتاطانه گیر افتاده‌اند. پس از این نشست، وزارت دارایی از طرح جدیدی برای مقابله با یکی از Dها یعنی بدهی رونمایی کرد. اما هیچ اقدامی در رابطه با سایر مشکلات موجود در چین در دستور کار مقامات وجود ندارد. به نظر می‌رسد چین در حال آماده شدن برای ارائه بسته نجات بزرگ خود در صورت اعمال تعرفه‌های سنگین توسط دونالد ترامپ است و فعلا بسته بزرگ خود را ارائه نداده است.
  • خروج تنش از بازارها

    دنیای اقتصاد: بررسی‌ها حاکی از آن است که تحولات چند روز اخیر موجب تغییر فاز بازارهای دارایی شده است. سفر هیات نظامی کشور عربستان در کنار خبر سفر رئیس‌کل آژانس انرژی اتمی و خروج پمپئو و هیلی از کابینه دونالد ترامپ از جمله سیگنال‌های مثبت چند روز اخیر است. در این راستا سکه طلا پس از حدود ۲۷روز به زیر مرز ۵۰میلیون تومانی افت کرد و اسکناس آمریکایی در کانال ۶۸هزار تومان معامله شد. از سوی دیگر شاخص کل بورس با رشدی معادل ۱.۷۲درصد، به کانال ۲میلیون و ۹۰هزار واحد رسید.
  • دیدگاه رئیس‌کل درباره ترامپ

    دنیای اقتصاد: محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به نتایج انتخابات آمریکا و انتخاب ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور، به تاثیر این موضوع بر اقتصاد ایران پرداخت. او بیان کرد: انتخاب ترامپ تاثیر قابل‌توجهی بر بازارهای جهانی داشت و اثرات آن از همان روز اول نمایان شد.
  • پایان ماه‌عسل اروپا

    دنیای اقتصاد: در حالی که اتحادیه اروپا با رشد اقتصادی آهسته و بحران‌های سیاسی دست‌به‌گریبان است، ریاست‌جمهوری دوم ترامپ، احتمالا ضربه محکمی به صادرات اتحادیه اروپا وارد می‌کند. اکنون برافراشته شدن سایه ترامپ بر اقتصاد منطقه یورو باعث نگرانی سرمایه‌گذاران شده است. در این میانه، گزارش‌هایی از تغییرات احتمالی در رهبری سازمان تجارت جهانی شنیده می‌شود.
  • بازار ارز توافقی منجر به افزایش درآمد‌های ارزی می‌شود

    ایبنا: یک اقتصاددان گفت: هر بازاری که رقابتی باشد و به رشد اقتصادی کمک کند، باید مورد حمایت همه دستگاه‌ها و افراد قرار گیرد. بازار توافقی ارز قرار است به زودی از سوی بانک مرکزی راه‌اندازی شود؛ بازاری که در آن نرخ ارز براساس توافق صادرکننده و واردکننده خرید و فروش می‌شود تا هم ریسک مبادلات را کم کند و هم به رشد بیشتر صادرات منجر شود. آنچه هم‌اکنون در قالب ارز توافقی در جریان است حاصل توافق میان دو نفر است که با چانه زنی به توافق می‌رسند؛ ولی در سامانه طراحی‌شده در بازار، حراج صورت می‌گیرد و نرخ تعیین می‌شود؛ تلاش بانک مرکزی بر این است که بازار نیما به بازار ارز توافقی منتقل شود و نرخ ارز نیز در این بازار تعیین شود. سامانه بازار ارز توافقی که در حال حاضر به‌صورت آزمایشی فعالیت می‌کند، به‌زودی برای تمام فعالان اقتصادی و متقاضیان در دسترس قرار می‌گیرد و وارد فاز عملیاتی خواهد شد.
  • افزایش سرمایه بانک‌های دولتی تصویب و‌ ابلاغ شد

    دیوان محاسبات کشور: با پیگیری دیوان محاسبات کشور، هیات وزیران افزایش سرمایه بانک‌های دولتی را تصویب کرد. به‌رغم اتمام مهلت قانونی مقرر در ماده(۸) قانون برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران درخصوص تکلیف هیات وزیران بر تصویب افزایش سرمایه بانک‌های دولتی، به‌دلیل اهمیت موضوع و اثرگذاری آن بر بهبود سرمایه بانک‌ها، با پیگیری‌های دیوان محاسبات کشور این برنامه توسط هیات وزیران تصویب و در تاریخ ۸آبان سال جاری توسط معاون اول رئیس‌جمهور ابلاغ شد.
  • افزایش ۱.۵برابری تسهیلات فرزندآوری

    صداوسیما: نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: با تصویب مجلس تسهیلات فرزندآوری افزایش می‌یابد. امیرحسین بانکی‌پور در حاشیه اولین رویداد ملی نفس افزود: وام فرزنداول از ۴۰ به ۶۰ میلیون تومان افزایش می‌یابد و به این ترتیب وام فرزند دوم ۱۲۰میلیون و وام فرزند سوم به ۱۸۰میلیون تومان افزایش خواهد یافت. نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: بانک مرکزی تعهد داده است افرادی که در صف انتظار هستند نیز امسال این تسهیلات را دریافت کنند.
  • چالش اصلی اقتصاد روسیه کدام است؟

    ایسنا: معاون نخست‌‌‌وزیر روسیه اظهار کرد: اقتصاد روسیه تا پایان سال ۲۰۲۴ به میزان ۳.۹ درصد رشد خواهد کرد. الکساندر نواک، معاون نخست‌‌‌وزیر روسیه گفت: رشد اقتصادی روسیه تا پایان سال ۲۰۲۴ به ۳.۹ درصد خواهد رسید و تا سال ۲۰۲۷ اقتصاد این کشور به میزان ۱۳ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۴ رشد ثبت خواهد کرد. او ادامه داد: در سال گذشته نرخ رشد اقتصاد روسیه به ۳.۶ درصد رسید و امسال انتظار داریم حدود ۳.۹ درصد باشد و بر این اساس تا سال ۲۰۲۷ باید به رشد حدود ۱۳ درصد برسیم و برای دستیابی به هدف تعیین شده، توسعه پایدار اقتصادمان و تضمین تحول آن باید نرخ رشد را افزایش داد. به گفته وی، حفظ جایگاه چهارم روسیه در بین اقتصادهای جهان از نظر برابری قدرت خرید و همچنین ادامه توسعه بیشتر ضروری است. بیزینس گزارش کرد نواک گفته است: سرمایه‌‌‌گذاری‌‌‌ها باید حدود ۳۰ درصد رشد تولید ناخالص داخلی را تشکیل دهند تا ۶۰ درصد از رشد مصرف حاصل شود و البته برای اطمینان از رشد مصرف باید حجم تولید و عرضه به بازار را افزایش دهیم.
  • یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظام‌‌‌های پرداخت ۵ و ۶ آذرماه برگزار می‌شود

    دنیای اقتصاد: یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌‌‌های پرداخت، روز‌‌‌های ۵ و ۶ آذر در مرکز همایش‌‌‌های بین‌المللی برج میلاد برگزار می‌شود. پژوهشکده پولی و بانکی، یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌‌‌های پرداخت را با محوریت اصلی «زیست‌‌‌بوم بانکداری هوشمند؛ حکمرانی دیجیتال و نظارت فناورانه» برگزار می‌‌‌کند. نام این رویداد پیش از این «همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌‌‌های پرداخت» بود، اما در اختتامیه دوره دهم تصمیم برآن شد که به «بانکداری نوین و نظام‌‌‌های پرداخت» تغییر یابد. این رویداد هرساله توسط پژوهشکده پولی و بانکی و با حمایت بانک مرکزی و شرکت ملی انفورماتیک برگزار می‌شود، در کنار سخنرانی‌‌‌های مقامات، متخصصان و صاحب‌‌‌نظران، میزگرد‌‌‌های تحلیلی، کارگاه‌های آموزشی، مقالات علمی، معرفی محصولات و خدمات بانکی و همچنین نمایشگاه‌های تخصصی جانبی بخش‌های متفاوت این رویداد را تشکیل می‌دهند.
  • خروج از سرگیجه ارزی؟

    دنیای اقتصاد: دولت در آستانه ارائه لایحه بودجه‌۱۴۰۴ به مجلس است و به گفته سازمان‌برنامه این‌بار با تمرکز بر اصلاحات اقتصادی، تقویت رشد تولید و افزایش سرمایه‌گذاری،‌ درصدد برآمده است تا وضعیت اقتصادی کشور را بهبود بخشد. مژگان خانلو، سخنگوی سازمان‌برنامه و بودجه، در جدیدترین اظهارات خود به‌جزئیات لایحه بودجه‌پرداخته و اهمیت زمان‌بندی دقیق و هماهنگی سیاست‌های مالی، پولی و تجاری را در روند تنظیم بودجه‌کشور مورد تاکید قرار داده‌است. او همچنین به مسائلی همچون ناترازی‏‏‏‏‌ها در بخش انرژی، مشکلات نابرابری درآمدی و کسری تراز تجاری اشاره کرد و راهکارهایی برای اصلاح این مشکلات مطرح ساخت. این گزارش، به بررسی وضعیت اقتصادی کشور از جنبه‌های مختلف و راهکارهای دولت برای رشد اقتصادی پایدار و کاهش نابرابری‏‏‏‏‌ها می‌پردازد. بخشی از صحبت‌های خانلو، درباره کاهش شکاف ارزی و حرکت نرخ ارز نیما به سمت بازار توافقی است.
  • افت دمای سریالی قیمت سکه

    دیروز روند قیمت اعضای مختلف خانواده سکه کاهشی بود. مشاهدات نشان ‏‏‌می‏‏‌دهد ربع سکه تمایلات کاهشی بیشتری دارد. حباب قیمتی برادر کوچک‏‏‌تر خانواده سکه در بازار روز شنبه به زیر مرز ۵ میلیون تومان رسید. افت ارزش طلا در بازار جهانی در کنار افزایش عرضه سکه با تاریخ جدید از جمله مهم‏‏‌ترین عوامل کاهش ارزش صورت گرفته است.
  • محرک بی‌اثر برای اژدهای زرد

    بر اساس آمار تورم جمهوری خلق چین که روز گذشته منتشر شد، رشد سطح عمومی قیمت‌های این کشور در ماه اکتبر نسبت به سال گذشته تنها ۰.۳‌درصد بود. همچنان که چین در حال اجرا کردن محرک‏‌های اقتصادی خود است، به نظر می‌رسد که این محرک‏‌ها چندان کارساز نبوده‏‌اند. به علاوه احتمال می‌رود که با وضع تعرفه‏‌های تجاری از سوی ترامپ، به مشکلات این کشور افزوده شود.
  • تامین بیش از ۴۳میلیارد دلار ارز واردات

    دنیای‌اقتصاد: بانک مرکزی از اول فروردین ماه تا ۱۹آبان ماه امسال، ۴۳میلیارد و ۵۸میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۹میلیارد و ۲۴۷میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۳میلیارد و ۴۲۸میلیون دلار، برای خدمات ۹۳۹میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۹میلیارد و ۴۴۴میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.
  • عرضه اوراق مرابحه ارزی ۵۰میلیون یورویی شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج‌فارس

    مرکز مبادله ایران: دومین مرحله عرضه اوراق مرابحه ارزی شرکت پالایش گاز بیدبلند به ارزش ۵۰میلیون یورو، روز سه‌شنبه ۲۲ آبان‌ماه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران صورت می‌گیرد. طبق آگهی عرضه اوراق مرابحه ارزی پالایش گاز بیدبلند خلیج‌فارس، این اوراق جهت تامین مالی پروژه «بهسازی و احداث تاسیسات جمع‌‌‌آوری گازهای مشعل» این شرکت منتشر می‌شود. مبلغ اوراق ۵۰میلیون یورو و مبلغ اسمی هر ورق یک‌‌‌‎هزار یورو است؛ از این‌رو، تعداد کل اوراق نیز ۵۰‌هزار ورقه است.
  • وزیر دارایی ژاپن: کاهش ارزش ین را مهار می‌‌‌کنیم

    ایبنا: پس از پیروزی ترامپ در انتخابات، دلار برای مدت کوتاهی به ۱۵۴.۷۰ین رسید. به گزارش الجزیره، به نقل از وال‌استریت‌ژورنال، کاتسونوبو کاتو، وزیر دارایی ژاپن، در پی افزایش شدید ارزش دلار در برابر ین که پس از اعلام پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا صورت گرفت، هشدار جدیدی به بازار ارز داد. وزیر دارایی ژاپن در نشست خبری با بیان اینکه تحولات بازار ارز، از جمله حرکات سفته‌بازی را با حساسیت بسیار بالایی رصد می‌کند، گفت: به نظر می‌رسد کاهش اخیر ین «یک‌طرفه و سریع» است و تاکید کرد که اقدامات مناسب در برابر تحرکات بیش از حد انجام خواهد شد. پس از پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا در روز قبل از چهارشنبه، دلار برای مدت کوتاهی به حدود ۱۵۴.۷۰ین رسید. احتمال افزایش تعرفه‌‌‌ها در دولت ترامپ نگرانی‌ها را در مورد تورم در ایالات‌متحده افزایش داده است که ممکن است بر سرعت کاهش نرخ بهره در آینده توسط فدرال‌رزرو (بانک مرکزی ایالات‌متحده) تاثیر بگذارد. در عین حال، کاهش ارزش ین نگرانی‌هایی را در مورد افزایش قیمت واردات ایجاد کرد و این موضوع احتمال دخالت دولت ژاپن در بازار ارز برای خرید ین را افزایش داد. به‌رغم چالش‌‌‌ها، شاخص نیکی ژاپن در معاملات روز جمعه با ۰.۳‌درصد افزایش در ۳۹۵۰۰.۳۷ واحد بسته شد و با افزایش ۳.۸درصدی در طول هفته، به بزرگ‌ترین رشد هفتگی خود از سپتامبر دست یافت.
  • نرخ تورم ترکیه صعودی خواهد شد؟

    ایسنا: بانک‌مرکزی ترکیه پیش‌بینی تورم پایان سال‌خود را برای سال‌های ۲۰۲۴، ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ افزایش داد. فاتح کاراهان-رئیس‌کل بانک‌مرکزی ترکیه- در نشستی با هدف انتشار چهارمین و آخرین گزارش تورم بانک در سال‌۲۰۲۴ گفت: پیش‌بینی می‌شود که تورم سالانه مصرف‌کننده در سال‌جاری به ۴۴‌درصد برسد که از پیش‌بینی قبلی ۳۸‌درصد بیشتر است. پیش‌بینی تورم پایان سال‌۲۰۲۵ به ۲۱‌درصد افزایش‌یافت که هفت‌درصد بیشتر از گزارش قبلی است. کاراهان با بیان اینکه پیش‌بینی می‌کنیم تورم در سال‌۲۰۲۶ به ۱۲‌درصد کاهش یابد، گفت: هدف‌گذاری شده‌است که تورم در میان‌مدت به پنج‌درصد برسد. بر اساس این گزارش، پیش‌بینی قبلی برای سال‌۲۰۲۶ میزان ۹‌درصد بود. بیزنس گزارش کرد؛ براساس آخرین داده‌های ترک‌‌استات، نرخ تورم مصرف‌کننده سالانه ترکیه که برای پنجمین ماه متوالی سقوط کرد، در ماه اکتبر به کمترین میزان در ۱۵ ماه گذشته یعنی ۴۸.۵۸‌درصد کاهش‌یافت.
  • دعوای اول ترامپ

    دنیای اقتصاد: طی نشست ماهانه مقامات فدرال‌رزرو، نرخ بهره این بانک به اندازه ۰.۲۵ واحد درصد کاهش یافت. جروم پاول، رئیس فدرال‌رزرو به صراحت اعلام کرد که آماده است تا از استقلال بانک مرکزی در برابر فشارهای سیاسی دولت ترامپ دفاع کرده و با هرگونه درخواست دولت مبنی بر استعفای او، مخالفت کند. پاول همچنین تاکید کرد که رئیس‌جمهور آینده قدرت اخراج یا برکناری او را ندارد.
  • تخلیه هیجانات بازار در روز آخر

    دنياي اقتصاد: بازار ارز هفته شلوغی را پشت سر گذاشت و با وجود نوسانات قیمتی قابل توجه، دلار این هفته را با بازدهی منفی به اتمام رساند. به‌نظر می‌رسد پمپاژ اخبار سیاسی مهم‌ترین عامل نوسان شاخص‌های ارزی در هفته سوم آبان ماه بوده است. تحلیلگران معتقدند که افت قیمت دلار در بازار روز پنج‌شنبه ۱۷ آبان‌ ناشی از تخلیه هیجانات معامله‌گران است.
  • نروژ بهترین اقتصاد جهان شد

    مهر: نتیجه یک رتبه‌‌‌بندی بین‌المللی نشان می‌دهد برخلاف باور عمومی که آمریکا را موفق‌‌‌ترین و بزرگ‌ترین اقتصاد جهان می‌‌‌داند، نروژ دارای بهترین اقتصاد در جهان است. «رتبه‌‌‌بندی مستقل مدیریت اقتصادی استرالیا» یک شاخص ترکیبی است که اقتصادهای بزرگ جهان را بر اساس ۸ شاخص درآمد ملی به ازای هر فرد، رشد تولید ناخالص داخلی، متوسط ثروت هر بزرگسال، اشتغال، تورم، مالیات، وضعیت بودجه و استقراض دولت اندازه‌‌‌گیری می‌‌‌کند. در گزارش سال ۲۰۲۴ این رتبه‌‌‌بندی نروژ برای دومین سال متولی مقام برترین اقتصاد جهان را به دست آورد درحالی‌‌‌که آمریکا به عنوان اقتصادی که به سرعت در حال بهبود است معرفی‌‌‌ شده است.
  • حراج شمش طلا در ایستگاه ۶۶

    مرکز مبادله ایران: شصت‌‌‌ و ششمین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران در روز یکشنبه ۲۰ آبان‌‌‌ماه برگزار خواهد شد. متقاضیان خرید شمش طلای مرکز مبادله ایران می‌توانند با واریز مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون ریال (۳۵۰میلیون تومان) به عنوان وجه‌الضمان به ازای هر قطعه شمش طلا تا ساعت ۲۴ روز شنبه ۱۹ آبان‌‌‌ماه، در شصت‌‌‌ و ششمین حراج این مرکز شرکت کنند. این حراج از ساعت ۱۲ تا ۱۶ در تالار معاملات طلای مرکز مبادله ایران برگزار خواهد شد.
  • آرایش دلار با ترامپ ۲

    دنیای اقتصاد: نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا مشخص شد. برخی از تحلیلگران بازگشت دونالد‌ ترامپ به کاخ سفید را یکی از قدیمی‌ترین ریسک‌های بازار ارز تلقی می‌کنند. اما آیا بازگشت ترامپ بر بازار ارز کشور تاثیر خواهد داشت؟ کارشناسان معتقدند که شرایط ذخایر ارزی کشور نسبت به دوره نخست ریاست‌جمهوری این شخص تغییرات قابل توجهی داشته است. از سوی دیگر احتمال ایجاد آتش‌بس در منطقه و ازسرگیری مذاکرات با غرب نیز وجود دارد.
  • اصلاحات اقتصادی در محاصره غرامت‌ها

    دنیای اقتصاد: آرژانتین با حجم عظیمی از احکام قضایی مواجه است که می‌تواند چالشی بزرگ در مسیر اصلاحات اقتصادی خاویر میلی، رئیس‌جمهور این کشور باشد. در حال حاضر، بسیاری از پرونده‌ها درباره سیاست‌های دولت‌های قبلی، از جمله مصادره‌ها و تغییرات بدهی‌ها، در دادگاه‌های ایالات متحده و اروپا در حال نهایی شدن هستند. حکم ۱۶میلیارد دلاری که به نفع سهامداران سابق YPF که یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های انرژی این کشور است توسط دادگاه نیویورک صادر شده، از بزرگ‌ترین موارد احکام مذکور است. علاوه بر این، پرونده‌های متعدد دیگری نیز در جریان است، از جمله پرونده‌ای ۱.۵میلیارد دلاری در انگلستان و ۳۴۰میلیون دلاری در آمریکا. میلی وعده داده که آرژانتین از شهرت کشوری با بدهی‌های سریالی عبور کند؛ اما کمبود منابع ارزی و فشار برای پرداخت غرامت، چالش بزرگی برای رسیدن به این هدف ایجاد کرده است. او با انتقاد از اقدامات دولت‌های پیشین، در تلاش است تا تصویری از مسوولیت‌پذیری اقتصادی برای کشورش بسازد؛ اما بدهی‌های جاری و احتمال مصادره دارایی‌ها فشار شدیدی بر اقتصاد و سیاست‌های مالی این کشور وارد کرده است.
  • اثرات تخریبی متغیر نقدینگی

    حسين کريمي/تحليلگر اقتصادي
    رشد نقدینگی به‌عنوان یکی از شاخص‌‌‌های کلیدی اقتصادی، تاثیرات عمیقی بر ثبات اقتصادی و بازارهای مالی دارد. در کشورهای در حال توسعه، از جمله ایران، افزایش نقدینگی معمولا ناشی از سیاست‌های پولی انبساطی، کسری بودجه دولت و عوامل تورمی است. این رشد می‌تواند به تحریک فعالیت‌‌‌های اقتصادی و افزایش سرمایه‌‌‌گذاری منجر شود، اما در عین حال، خطرات تورمی و ناپایداری اقتصادی را نیز به همراه دارد. بررسی دقیق علل و پیامدهای رشد نقدینگی، به ویژه در شرایط اقتصادی خاص، می‌تواند به سیاستگذاران کمک کند تا استراتژی‌‌‌های موثری برای مدیریت نقدینگی و هدایت آن به سمت بازارهای مولد اتخاذ کنند. طی ۳ سال اخیر، حجم نقدینگی در کشور به‌طور چشم‌گیری افزایش یافته است. این روند به حدی بوده که در مهر ماه ۱۴۰۳، نقدینگی با رشد ۱۵درصدی نسبت به سال گذشته، به عدد ۹هزار همت رسید. با توجه به روند فعلی، پیش‌‌‌بینی می‌شود که تا پایان سال، حجم نقدینگی به ۱۰هزار همت برسد. این افزایش نقدینگی به ویژه در شرایط اقتصادی کنونی، می‌تواند منجر به تغییرات قابل توجهی در نرخ تورم و قدرت خرید مردم شود.
  • تغییرات بزرگ بازار‌های جهانی

    دنیای اقتصاد-محمد‌حسین حسینی : با پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده، بیت‌کوین به سقف تاریخی خود دست یافت. هرچند تا بازگشت ترامپ به کاخ سفید چند هفته فاصله داریم، بازارها پیش‌دستی کردند و ارزش دلار و بازده اوراق خزانه‌داری آمریکا افزایش یافت. همچنین ارزش سهام در آمریکا رشد کرد و معاملات آتی سهام با بازگشت سرمایه‌گذاران به «معاملات ترامپی» افزایش یافت. اما حضور بلندمدت ترامپ در کاخ سفید چه آثاری بر اقتصاد آمریکا و جهان دارد؟
  • ۴۲.۵ میلیارد دلار ارز واردات تامین شد

    بانک مرکزي: بانک مرکزی از اول فروردین ماه تا ۱۶ آبان ماه امسال، ۴۲ میلیارد و ۵۲۲ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است. در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۹ میلیارد و ۱۴۱ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی ۲۳ میلیارد و ۱۳۵ میلیون دلار، برای خدمات ۹۲۶ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۹ میلیارد و ۳۲۰ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است. این گزارش حاکی از آن است که در این بازه زمانی برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۳ میلیارد و ۱۳۵ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات مبلغ ۹ میلیارد و ۳۲۰ میلیون دلار و در مجموع ۳۲ میلیارد و ۴۵۵ میلیون دلار تامین ارز صنایع صورت گرفته است.
  • تخصیص حدود ۵۴۰۰ قطعه سکه طلا در مرکز مبادله ایران

    مرکز مبادله ايران: سی و یکمین حراج سکه طلا دیروز چهارشنبه ۱۶ آبان‌‌‌ماه ۱۴۰۳ برگزار شد و از مجموع ۶۰۸۵ قطعه تمام سکه ثبت سفارش شده، ۲۶۸۳ قطعه با میانگین قیمت ۵۱ میلیون و ۱۷۸ هزار تومان به متقاضیان تخصیص داده شد. همچنین، از مجموع ۱۶۱۱ قطعه نیم‌سکه ثبت سفارش شده، ۹۵۰ قطعه با میانگین قیمت ۲۶ میلیون و ۶۲۶ هزار تومان به متقاضیان تخصیص داده شد. در حراج ربع‌سکه نیز ۳۷۴۴ قطعه ربع‌سکه ثبت سفارش شد که ۱۷۵۰ قطعه با میانگین قیمت ۱۶ میلیون و ۴۳۸ هزار تومان تخصیص داده شد. بدیهی است، در بین متقاضیان افرادی بالاتر و افرادی پایین‌‌‌تر از این قیمت‌‌‌ها، قیمت پیشنهادی اعلام کرده و به آنها تخصیص داده شده است. بر اساس این گزارش، از ۱۳ اسفند ماه ۱۴۰۲ تاکنون، ۳۱ حراج از طریق سامانه معاملات سکه طلای مرکز مبادله ایران برگزار شده است که طی این حراج‌‌‌ها، در مجموع ۴۳۶ هزار و ۶۱ قطعه انواع سکه طلا به متقاضیان تخصیص داده شده است. سهم ربع سکه از این حجم تخصیص ۲۲۶ هزار و ۸۰۱ قطعه، نیم سکه ۸۲ هزار و ۲۳۸ قطعه و تمام سکه ۱۲۷ هزار و ۲۲ قطعه است.
  • آپشن جدید بازار ارز

    دنیای اقتصاد: بازار ارز توافقی، ابزار جدیدی است که بانک‌مرکزی با راه‌اندازی آن از طریق مرکز مبادله قصد دارد ماموریت خود را در بازار ارز اجرایی کند. مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلا در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» به تشریح سازوکار جدید بازار ارز پرداخته است.
  • بازار ارز از لنز انتخابات

    دنیای اقتصاد: انتخابات آمریکا نقل محافل اقتصادی است. کارشناسان و فعالان بازار احتمالات مختلفی را از واکنش شاخص‌های ارزی به پیروزی هر یک از نامزدهای انتخابات مطرح می‌کنند. اما آیا اینکه چه‌کسی بر کرسی کاخ‌سفید بنشیند بر معاملات ارزی تهران تاثیر دارد؟ این تاثیر به چه شکل است؟
  • ترس از تجارت ترامپی

    دنیای اقتصاد: در آستانه برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده، کارشناسان پیش‌بینی کردند که در صورت پیروزی ترامپ، ارزش دلار تقویت خواهد شد. به دنبال تردید فعالان بازار در مورد برد نامزد جمهوری‌خواه، شاخص دلار طی دو روز گذشته با کاهش روبه‌رو شد. با این حال، باید منتظر اعلام نتایج نهایی انتخابات و نحوه تقسیم قدرت در کنگره بود.
  • سفر به قطب طلا

    دنياي اقتصاد - گروه اقتصاد بين‌الملل: در اعماق یک مرکز خرید چند طبقه، همچون غاری پرنور، مشتریان در میان دالان‌‌‌های شیشه‌‌‌ای که از نور می‌‌‌درخشند، قدم می‌‌‌زنند. هر ویترین، صندوقچه‌‌‌ای از گنجینه‌های زرین است که چشم هر بیننده‌‌‌ای را خیره می‌‌‌کند. دستبندها، انگشترها و گردنبندهای ظریف، همچون ستارگانی درخشان، بر تارک این بازار می‌‌‌درخشند و قلب خریداران را به هیجان می‌‌‌آورند.
  • توفان کاهشی در بازار سکه

    دنیای اقتصاد: بررسی‌های به‌عمل آمده از روند معاملات سکه طلا در روز گذشته حاکی از آن است که برادران خانواده سکه افت ارزش قابل توجهی را تجربه کردند. قیمت هر قطعه سکه طلا طرح جدید تنها در بازار روز گذشته حدود ۵.۳۸ درصد کاهش یافت. به‌عقیده تحلیلگران با توجه به ثبات نسبی قیمت طلای جهانی، تایید رسمی ورود سکه طلا با تاریخ جدید به بازار عامل اصلی توفان کاهشی معاملات سکه‌ است.
  • جا‌ماندن از همسایگان

    دنیای اقتصاد: یافته‌های یک گزارش نشان می‌دهد که درآمد سرانه اقتصاد ایران در مقایسه با همسایگان فاصله قابل توجهی پیدا کرده است. به‌عنوان یک نمونه، درحالی‌که در سال۲۰۱۱ میلادی درآمد سرانه ایران و ترکیه با هم برابر بوده، در سال۲۰۲۲، درآمد سرانه ترکیه تقریبا دوبرابر درآمد سرانه ایران شده است. کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز فاصله قابل توجهی با اقتصاد ایران گرفته‌اند؛ به‌طوری‌که با رشد اقتصادی ۵.۵درصدی پایدار، حدود ۳۳سال طول خواهد کشید تا درآمد سرانه ایران به سطح کنونی درآمد سرانه قطر برسد. از نگاه کارشناسان، عوامل متعددی باعث جاماندگی اقتصاد ایران از همسایگان شده است؛ اما به نظر می‌رسد مهم‌ترین دلیل این عقب‌ماندگی، اعمال تحریم‌های اقتصادی و کمرنگ شدن جریان تجارت با سایر کشورها است. مطابق محاسبات اگر رشد اقتصادی کشور با نرخ متوسط ۵.۵درصد سالانه ادامه یابد، پنج‌سال زمان خواهد برد تا سطح درآمد سرانه به مقدار سال۱۳۹۰ و قبل از تحریم‌ها برسد.
  • بازارها با انتخاب ترامپ

    دنیای اقتصاد: با اینکه طبق نظرسنجی‌ها رقابت تنگاتنگی بین هریس و ترامپ در جریان است، گفته می‌شود که در صورت پیروزی ترامپ، بازارها وضعیت بهتری خواهند داشت. بازار سهام رشد می‌کند، بازدهی اوراق خزانه‌داری کاهش می‌یابد و دلار تا حد زیادی تقویت می‌شود. این گمانه‌زنی‌ها می‌تواند سرمایه‌گذاران را ترغیب کند که با رای دادن به ترامپ، سرمایه خود را روی برد ترامپ قمار کنند.
  • تداوم سیاست‌های انقباضی در ترکیه

    دنیای‌اقتصاد: تورم سالانه ترکیه در ماه اکتبر با کاهش ۰.۸واحد درصدی نسبت به ماه سپتامبر به ۴۸.۶درصد رسید. این پنجمین کاهش متوالی تورم سالانه و همچنین پایین‌ترین سطح تورم از ژوئیه سال۲۰۲۳ است. تورم ماهانه اکتبر نیز با کاهش ۰.۰۹واحد درصدی نسبت به سپتامبر به ۲.۹درصد رسیده است. کارشناسان معتقدند که کاهش تورم کمتر از انتظارات بوده و همین مساله موجب شده تا کاهش نرخ بهره تا پایان سال دور از انتظار به نظر برسد. پس از کاهش کند تورم در سپتامبر و اکتبر، بانک مرکزی به تداوم اتخاذ سیاست‌های انقباضی تمایل بیشتری نشان می‌دهد. پیش‌بینی می‌شود که نرخ تورم سالانه ترکیه تا پایان سال۲۰۲۴ به ۴۲درصد و تا پایان سال۲۰۲۵ به ۱۴درصد برسد.
  • کنترل مقداری تا کجا؟

    مجتبی نقدی‌
    پس از ابلاغ بخشنامه شماره ۹۹.۳۰۹۹۱۸ بانک مرکزی در تاریخ ۱۳۹۹.۰۹.۳۰ و در ادامه بخشنامه شماره ۹۹.۴۲۱۹۲۹ بانک مرکزی در تاریخ ۱۳۹۹.۱۲.۲۷ ادبیاتی تحت عنوان سیاست کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها را شاهد بودیم که عمده هدف تنظیم‌گر (بانک مرکزی)، کنترل رشد نقدینگی و از آن کانال، کنترل تورم بوده است. این سیاست که منجر به کاهش شدید تسهیلات‌دهی بانک‌ها شده و تا مقطعی نیز موفقیت‌هایی در کاهش رشد نقدینگی داشته است، در دولت دوازدهم آغاز، در دولت سیزدهم تشدید و کماکان در دولت چهاردهم ادامه دارد. اما با توجه به ابلاغ اخیر حکم مسوولیت رئیس کل بانک مرکزی توسط رئیس‌جمهور محترم، سوال فعالان اقتصادی این است که «کنترل مقداری تا کجا؟»
  • کارنامه تسهیلات‌دهی بانک‌ها

    دنیای اقتصاد: براساس آمارهای منتشرشده توسط بانک مرکزی در ۷ماه اول سال جاری، بانک‌ها مجموعا ۳۷۱۶هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده‌اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۴.۱واحد درصد افزایش داشته است. از این میزان ۵۹.۳درصد برای تامین سرمایه در گردش، ۱۳.۴درصد برای ایجاد کسب‌وکارهای جدید و ۱۱.۸درصد به تسهیلات قرض‌الحسنه اختصاص یافته است. سهم تسهیلات پرداخت‌شده تحت عنوان سرمایه در گردش نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴.۷واحد درصد کاهش داشته و از طرفی سهم تسهیلات قرض‌الحسنه ۴.۳واحد درصد افزایش داشته است.
  • ورود دلار به کریدور جدید

    دنیای اقتصاد: روز گذشته قیمت اسکناس دلار آزاد وارد کریدور قیمتی هشتم شد. مجموعه‌ای از عوامل سیاسی و اقتصادی در افزایش نرخ‌ کم‌سابقه و حضور نرخ ارز در قله تاریخی موثر است. نرخ تورم بالا، کسری بودجه و کاهش درآمد‌های ارزی از جمله عوامل اقتصادی و احتمال تشدید تحریم‌ها و مسائل مرتبط با درگیری‌های منطقه‌ای از جمله عوامل سیاسی هستند.
  • معامله ۷۱کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله ایران

    مرکز مبادله ایران: ۷۱کیلوگرم شمش طلا به ارزش بیش از ۴۴۲میلیارد تومان در حراج شماره ۶۴مرکز مبادله ایران مورد معامله قرار گرفت. در شصت‌ و چهارمین جلسه حراج شمش طلا که روز یکشنبه ۱۳آبان‌ماه۱۴۰۳ در مرکز مبادله ایران برگزار شد، از مجموع ۷۱کیلوگرم شمش طلای استاندارد عرضه‌شده در حراج‌های عمده و خرد تالار معاملات طلای این مرکز، همه شمش‌ها با میانگین قیمت ۶میلیارد و ۲۳۴میلیون تومان به ازای هر شمش طلای استاندارد معامله شد.
  • آغاز عرضه سکه جدید۱۴۰۳ بانک مرکزی از ۱۹ آبان‌ماه

    بانک مرکزی: در راستای وظایف بانک مرکزی در قانون جدید و تمهیدات انجام شده برای مدیریت بازار سکه و طلا و همچنین پاسخ به نیاز متقاضیان، عرضه سکه بهار آزادی جدید بانک مرکزی به تاریخ۱۴۰۳ از نوزدهم آبان‌ماه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران آغاز می‌شود.
  • شناسایی ۱۸۱۶ مؤدی مشکوک مالیاتی

    شادا: رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی گفت: در هفت ماه سال جاری، یک هزار و ۵۹۳ شرکت در فهرست مؤدیان فاقد اعتبار مالیاتی درج و یک هزار و ۸۱۶ مؤدی مشکوک شناسایی شده است. شاهین مستوفی با اشاره به رویکرد این سازمان برای وصول درآمدهای مالیاتی از محل شناسایی فرارهای مالیاتی گفت: افزایش درآمدهای مالیاتی در نظام مالیاتی کشور بدون فشار به مؤدیان خوش‌حساب کنونی و واحدهای تولیدی و صنعتی و از طریق شناسایی مؤدیان جدید، تمرکز بر دانه‌درشت‌ها و مبارزه قاطع با فرار مالیاتی صورت می‌گیرد.
  • ادامه چرخه انبساط در آمریکا

    دنياي اقتصاد: فدرال‌رزرو با توجه به آمار مشاغل مخدوش‌شده و عدم اطمینان در مورد سیاست‌های اقتصادی پس از انتخابات ایالات متحده، آماده است تا در روز سه‌شنبه هفته آینده، نرخ سیاستی خود را به میزان یک چهارم درصد کاهش دهد. سیاستگذاران پولی سعی دارند به‌وسیله این اقدام، از بازار کار حمایت کنند و تاثیر احتمالی نتایج انتخابات را روی عملکرد بازارها کاهش دهند.
  • کاهش دامنه نوسان قیمت سکه

    دنیای اقتصاد: شاخص سکه طلا طرح جدید پس از چندروز نوسان چشم‌گیر در بازار روز گذشته متوقف شد. این درحالی است که قیمت دلار آزاد در معاملات روز گذشته رشد حدودا هزار تومانی را تجربه کرد. به نظر می‌رسد افت ارزش جهانی طلا بر بازار سکه نیز تاثیر گذاشته است؛ اما معاملات دلار همچنان تحت تاثیر ریسک‌های سیاسی است.
  • رئیس‌جمهور خوش‌شانس

    دنیای اقتصاد: در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده، تصویری از داده‌های اخیر نشان می‌دهد که رئیس جمهور جدید، اقتصادی را به ارث می‌برد که با وجود چالش‌های اخیر، توسط مصرف‌کنندگان آمریکایی تقویت می‌شود. با اینکه بازار کار در آمریکا کمی سرد بوده، اما رشد اقتصادی قوی است، نرخ بیکاری نسبت به دوره‌های قبل کاهش یافته، تورم به سطح هدف فدرال‌رزرو نزدیک شده است.
  • ۴۱.۵میلیارد دلار ارز واردات تامین شد

    بانک مرکزی: بانک مرکزی از اول فروردین ماه تا ۱۲آبان‌ماه امسال، ۴۱میلیارد و ۵۴۳میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است. در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۹میلیارد و ۳میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۲میلیارد و ۵۹۷میلیون دلار، برای خدمات ۹۱۴میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۹میلیارد و ۲۹میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است. بانک مرکزی برای واردات کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۷میلیارد و ۹۶میلیون دلار و برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی یک‌میلیارد و ۹۰۷میلیون دلار ارز تامین کرده است.
  • بهره بین بانکی کاهش یافت

    ایسنا: براساس آمار بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته دوم آبان ماه، با کاهش ۰.۰۴ واحد درصدی به ۲۳.۷۲درصد رسید. بر این اساس، نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته اول مهرماه از ۲۳.۷۴ به ۲۳.۷۳درصد در پایان هفته دوم مهرماه و با کاهش واحد ۰.۰۵واحد درصدی به ۲۳.۶۸درصد در پایان هفته سوم مهر، با افزایش ۰.۰۴ واحد درصدی به ۲۳.۷۲ در پایان هفته چهارم مهر ماه و در پایان هفته اول آبان ماه با افزایش ۰.۰۴ واحد درصدی به ۲۳.۷۶ درصد رسید که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از ابتدای سال جاری بوده و در نهایت در پایان هفته گذشته (هفته دوم آبان‌ماه) نرخ بهره بین بانکی با کاهش ۰.۰۴ واحد درصدی به ۲۳.۷۲درصد رسید. همچنین باید اشاره کرد، در پایان هفته دوم آبان‌ماه، حداقل نرخ توافق بازخرید یا عملیات ریپو بین بانکی، طبق روال سابق در محدوده ۲۳درصد قرار داشت. توافق‌نامه بازخرید یا عملیات ریپو بین بانکی، یک توافقی میان دو طرف (دو بانک) است؛ به‌نحوی‌که یک طرف اوراق بهادار خود را به قیمت مشخص، به طرف دیگر می‌فروشد؛ به عبارت دیگر پول قرض می‌کند و به‌طور همزمان تعهد می‌کند که همان اوراق بهادار را به قیمت مشخص و در تاریخ مشخص، در آینده خریداری کند.
  • تورم یا بیکاری؟ سنجش اولویت رای‌دهندگان

    دنیای اقتصاد-علیرضا کتانی: رئیس‌جمهور سابق آمریکا، دونالد ترامپ، در کمپین خود به تبلیغ رکورد اقتصادی دوران چهار ساله‌اش در کاخ سفید تکیه کرده است. اگرچه کامالا هریس به‌عنوان معاون رئیس‌جمهور بطور مستقیم در کاخ سفید مسوولیت ندارد، اما در عمل عملکرد اقتصادی جو بایدن باید به پای او هم نوشته ‌شود. آمریکایی‌ها غالبا عملکرد ترامپ در زمینه اقتصاد را بهتر از بایدن ارزیابی می‌کنند و این موضوع باعث ناامیدی مشاوران بایدن شده است. آنها می‌گویند بایدن به اندازه‌ای که باید، برای دستاوردهایش اعتبار دریافت نکرده است. درحالی‌که نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهند که هریس در زمینه دیدگاه‌های عمومی در رابطه با اقتصاد کمی پیشرفت داشته است، اما همچنان از ترامپ عقب است. اما داده‌ها درباره عملکرد ترامپ و بایدن در زمینه اقتصاد چه چیزی را نشان می‌دهند؟
  • عقبگرد دلار به نیمه اول ۶۸

    دنیای اقتصاد: قیمت شاخص ارزی در معاملات روزهای انتهایی هفته گذشته به نیمه نخست کانال ۶۸ هزار تومانی عقبگرد داشت. برخی از تحلیلگران معتقدند که اخبار مربوط به شکل‌گیری آتش‌بس در مرز لبنان و رژیم صهیونیستی می‌تواند بخشی از انتظارات تورمی فعالان بازار را کاهش داده باشد. البته این روند کاهشی می‌تواند ناشی از اصلاح نرخ شاخص‌ها نیز باشد.
  • توفان علیه کارزار هریس

    دنیای اقتصاد: روز گذشته آمار اشتغال آمریکا تنها چهار روز پیش از برگزاری انتخابات ایالات‌متحده، از سوی اداره کار ایالت متحده منتشر شد. بر اساس این آمار، نرخ بیکاری در ماه اکتبر نسبت به ماه سپتامبر ثابت ماند و رقم ۴.۱ درصد را به ثبت رساند. با این حال، تعداد مشاغل ایجادشده در این ماه تنها ۱۲ هزار شغل بود. هرچند توفان‌های اخیر باعث این کاهش هستند، اما این امر می‌تواند بر انتخابات آمریکا تاثیر شایانی بگذارد.
  • بازگشت اعتماد به اقتصاد آرژانتین

    دنياي اقتصاد: همزمان با آغاز به کار خاویر میلی، رئیس‌جمهور لیبرتارین آرژانتین، شرکت‌های بزرگ آرژانتینی با توجه به وضعیت بهتر بازار، اقدام به انتشار اوراق قرضه جدید کرده‌اند. این اوراق به دلیل بازدهی بسیار بالا یعنی ۷۳.۵درصد، سود زیادی به سرمایه‌گذاران داده و در میان کشورهای در حال توسعه رتبه اول را کسب کرده است. طبق داده‌های بانک جی‌پی مورگان، فاصله بین نرخ بهره اوراق قرضه آرژانتین و اوراق قرضه خزانه‌داری آمریکا به زیر ۱۰ درصد رسیده که این کاهش به معنای آرامش بیشتر بازار است. این نرخ‌ها به پایین‌ترین سطح خود از سال ۲۰۱۹ رسیده‌اند. اگر میلی بتواند چالش‌های مربوط به تورم و کسری بودجه را مدیریت کند، اقتصاد کشور به تدریج از رکود خارج می‌شود و سایر بخش‌ها نیز از این بهبود بهره‌مند خواهند شد.
  • حراج بعدی شمش طلا در ۱۳ آبان‌ماه برگزار می‌شود

    مرکز مبادله ایران: شصت‌وچهارمین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران در روز یکشنبه ۱۳ آبان‌ماه برگزار خواهد شد. متقاضیان خرید شمش طلای مرکز مبادله ایران می‌توانند با واریز مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون ریال (۳۵۰ میلیون تومان) به عنوان وجهالضمان به ازای هر قطعه شمش طلا تا ساعت ۲۴ روز شنبه ۱۲ آبان‌ماه، در شصت‌وچهارمین حراج این مرکز شرکت کنند. این حراج از ساعت ۱۲ تا ۱۶ در تالار معاملات طلای مرکز مبادله ایران برگزار خواهد شد.
  • حذف تعدد نرخ‌ها در بازار ارز

    بانک مرکزی: رئیس‎ کل بانک مرکزی در دیدار تولیدکنندگان و کارآفرینان برتر کشور ضمن تاکید بر طراحی خط اعتباری ویژه برای تولیدکنندگان پیشران و صنایع کوچک و اجرای آن در آینده نزدیک گفت: سیاست ارزی بانک مرکزی در حال حاضر این است که نرخ ارز نیما متناسب با متغیرهای بنیادین اقتصادی تغییر کند. سامانه بازار ارز توافقی نیز که هم‎اکنون به‌صورت آزمایشی فعالیت می‌کند به زودی برای تمام فعالان و متقاضیان در دسترس خواهد بود و وارد فاز عملیاتی می‌شود.محمدرضا فرزین در صبحانه کاری با اعضای مجمع کارآفرینان کشور ضمن تشریح سیاست جدید ارزی بانک مرکزی گفت: سامانه بازار ارز توافقی در بانک مرکزی با بهره‌گیری از بهترین متخصصان فناوری اطلاعات در کشور در یک‌سال گذشته ایجاد و راه‌اندازی شده است.
  • بهبود معیشت مردم با استقلال بانک مرکزی

    ایبنا: ناظر شرعی کمیته فقهی بانک مرکزی گفت: با استقلال بانک مرکزی دولت دیگر نمی‌تواند در سیاستگذاری‌های این بانک دخالت کند. احمدرضا صفا، ناظر شرعی کمیته فقهی بانک مرکزی اظهار کرد: با تصویب قانون استقلال بانک مرکزی، این بانک توانست از شیوه قدیم که شورای پول و اعتبار بود جهش کند و به هیات عالی تبدیل شود. او افزود: قانون، استقلال بیشتری برای بانک مرکزی به ارمغان آورده است؛ اما سوال اصلی این است که بانک مرکزی از چه چیزی مستقل شده است؟
  • بازوکای چین برای ترامپ

    دنیای اقتصاد: از میان همه کسانی که با نگرانی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را دنبال می‌کنند، افراد اندکی هستند که به سرمایه‌گذاری در چین فکر می‌کنند. اقتصاد چین درحال‌حاضر با رکود صنعت مسکن که بیش از سه سال پیش آغاز شده و کاهش مداوم قیمت‌ها که از ۱۸ ماه پیش آغاز شده، دست‌و‌پنجه نرم می‌کند. اکنون آنها باید به فکر بازگشت احتمالی دونالد ترامپ به کاخ سفید و تهدید اعمال تعرفه‌های سنگین نیز باشند. به گزارش اکونومیست، پس از انتخابات، و به‌ویژه در صورت پیروزی ترامپ، توجه‌ها در چین به گردهمایی مقامات چینی سه روز بعد از انتخابات در پکن در تاریخ ۸ نوامبر معطوف خواهد شد. در این نشست کمیته دائمی قوه مقننه چین بسته‌ای از اقدامات مالی مورد انتظار را تصویب خواهد کرد که احتمالا اهدافی همچون افزایش سرمایه بانک‌ها، تامین مالی بدهی‌های دولت محلی و احیای مصرف را دنبال خواهد کرد. ارقام مالی منتشرشده چیزهای زیادی در مورد طرز فکر رهبران چین آشکار خواهد کرد. آیا آنها بالاخره شدت مشکلات اقتصادی کشور را تشخیص می‌دهند؟ و آیا حاضرند برای رفع آنها هزینه کنند؟
  • سایه انتخابات بر بازار ارز؟

    دنیای اقتصاد: دلار آزاد زیر مرز قیمت ۶۹‌هزار تومانی معامله شد. تحلیلگران معتقدند با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، ریسک‏‏‌های مرتبط با این رویداد در فضای بازار پررنگ‏‏‌تر شده است. فعالان بازار نسبت به پیروزی نامزد حزب جمهوری‌خواه سوگیری منفی دارند که علت آن نیز افزایش سطح تحریم‏‏‌های اقتصادی در دوره ریاست جمهوری این شخص است.
  • رای منفی اقتصاد هریس؟

    دنیای اقتصاد: گزارش اداره آمار ایالات‌متحده نشان می‌دهد که اقتصاد این کشور در سه‏‏‏‏‏‌ماهه سوم سال‌۲۰۲۴ به میزان ۲.۸درصد رشد‌کرده که کمتر از پیش‌بینی‌های تحلیلگران (۳‌درصد) است. این رشد به دلیل افزایش هزینه‌های مصرف‌کننده، هزینه‌های دولتی و بهبود خالص تجارت حاصل شده‌است. در عین‌حال، موجودی‏‏‏‏‏‌های خصوصی و کاهش سرمایه‌گذاری ثابت، عوامل منفی تاثیرگذار بر رشد اقتصادی بودند. با نزدیک‌شدن به انتخابات ریاست‏‏‏‏‏‌جمهوری، این آمار می‌تواند تاثیر زیادی بر نظر رأی‏‏‏‏‏‌دهندگان داشته‌باشد. کارشناسان بر این باورند که کاهش رشد اقتصادی ممکن است به نفع رقبای دموکرات‌ها، به‌ویژه دونالد ترامپ باشد، همچنین بانک‌مرکزی ایالات‌متحده برای اولین‌بار از سال‌۲۰۲۰، نرخ‌های بهره را کاهش داده و این موضوع در شرایط کنونی اهمیت بیشتری پیدا کرده‌است. در مجموع وضعیت اقتصادی و آمار‌های مربوط به آن می‌تواند سرنوشت نامزدها در انتخابات آینده را تعیین کند.
  • اسب طلایی می‌تازد

    دنیای اقتصاد: طلای جهانی روز گذشته در ادامه رکوردزنی‌های سریالی خود، رکورد دیگری را به ثبت رساند و توانست قیمت ۲۷۸۹ دلار را لمس کند. به علاوه، بیت‌کوین نیز در این روز به بالاترین قیمت خود در بیش از شش ماه اخیر رسید و حدود قیمت ۷۲ هزار دلار به نوسان ادامه داد. این رشدها همزمان با نااطمینانی‌های پیش از انتخابات آمریکا روی داد.
  • کارنامه جدید تامین ارز

    دنیای‌اقتصاد: بانک مرکزی از اول فروردین ماه تا ۹ آبان ماه امسال، ۴۰ میلیارد و ۹۱۳ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۸ میلیارد و ۸۱۴ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۲ میلیارد و ۲۵۶ میلیون دلار، برای خدمات ۹۰۳ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۸ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.
  • انتظار رکود اقتصادی آلمان در سال ۲۰۲۵

    ایسنا: انتظار می‌‌‌رود رشد اقتصادی آلمان در سال جاری کاهش یابد و در سال ۲۰۲۵ دچار رکود شود. اتاق بازرگانی و صنعت آلمان (DIHK) به دلیل بحران ساختاری مداوم، پیش‌‌‌بینی رشد اقتصاد آلمان را از صفر درصد به منفی ۰.۲درصد برای سال ۲۰۲۴ کاهش داد. اتاق بازرگانی و صنعت آلمان در بیانیه‌‌‌ای اعلام کرد: انتظار دارد اقتصاد آلمان در سال آینده دچار رکود شود و ۳۱ درصد از شرکت‌های شرکت‌‌‌کننده در نظرسنجی نیز انتظار دارند وضعیت کسب‌‌‌وکارشان بدتر شود. نتایج نظرسنجی قبلی نیز نشان داد که فقط ۲۶ درصد انتظار مشابهی داشتند.
  • سرمایه ایران در صندوق بین‌المللی پول افزایش می‌‌‌یابد

    ایبنا: پس از توضیحات محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی، نمایندگان مجلس در مصوبه‌‌‌ای به دولت اجازه افزایش سرمایه در صندوق بین‌المللی پول را دادند. نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز، جزئیات لایحه اجازه افزایش سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق بین‌المللی پول را بررسی و تصویب کردند.
  • طلای جهانی در قله جدید

    دنیای اقتصاد: طلای جهانی روز گذشته تا ساعت ۱۸ به وقت تهران، به رکورد جدیدی در قیمت ۲۷۷۰ دست یافت. قیمت بیت‌کوین نیز برای چهارمین روز به روند صعودی خود ادامه داد و با گذشتن از مقاومت ۷۰ هزار دلاری، به رکورد تاریخی خود در کانال ۷۳ هزار دلار نزدیک شد. گفته می‌شود که این نوسانات به خاطر نااطمینانی‌های قبل از انتخابات ایالات‌متحده است.
  • سریال ریسک‌های سیاسی در بازار ارز

    دنیای اقتصاد: قیمت دلار آزاد مجددا به سقف تاریخی خود رسید. تحلیلگران معتقدند با وجود تعدیل بخشی از ریسک‌های سیاسی، هنوز معامله‌گران به جمع‌بندی درستی از فضای سیاست خارجی نرسیده‌اند. درنتیجه همچنان انتظارات تورمی نقش موتور افزایشی را در بازار ایفا می‌کند. علاوه بر مسائل منطقه‌ای به عقیده برخی از کارشناسان انتخابات پیش‌روی آمریکا نیز از جمله دیگر ریسک‌های مهم بازار است.
  • فرار میلیاردرها از چین

    دنیای اقتصاد: براساس آمارهای منتشرشده تعداد میلیاردرهای چینی در سه سال گذشته ۳۶درصد کاهش یافته است. در این میان، افول صنعت مسکن و مستغلات و سختگیری چین در قبال برخی کسب‌وکارهای های‌تک، مهم‌ترین عوامل کاهش تعداد میلیاردرهای چینی محسوب می‌شوند.
  • رشد سومین اقتصاد بزرگ آسیا صعودی خواهد ماند؟

    ايسنا: اقتصاددانان بر این باور هستند که رشد اقتصادی هند قوی خواهد ماند، اما در بخش مشاغل و مخارج خانوارها چالش‌‌‌هایی وجود دارد. اقتصاددانان اظهار کردند که اقتصاد هند در سال مالی جاری و سال آینده با سرعت ثابتی رشد خواهد کرد، اما هشدار دادند که محرک‌‌‌های کلیدی مانند ایجاد شغل و مخارج خانوارها تنها در ۱۲ ماه آینده به میزان اندکی افزایش خواهند یافت. سومین اقتصاد بزرگ آسیا در سال مالی گذشته ۸.۲ درصد رشد ثبت کرد که بیشترین میزان رشد در میان اقتصادهای بزرگ است. این رشد اقتصادی به دلیل سال‌ها هزینه‌های دولت تقویت شده اما نتوانسته است شغل‌‌‌های با درآمد کافی برای میلیون‌ها نفری که هر سال وارد نیروی کار می‌شوند را ایجاد کند.
  • پشت‌صحنه ارقام بودجه

    دنیای اقتصاد: روز گذشته، کلیات لایحه بودجه۱۴۰۴ در کمیسیون تلفیق تصویب شد. از سوی دیگر، سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامه، ابهامات بودجه را در یک نشست خبری مطرح کرد و مرکز پژوهش‌های مجلس، در یک گزارش با عنوان بودجه به زبان ساده، یک تصویر کلان از سند مالی دولت در سال آینده ارائه کرد. این بررسی‌ها چند نکته کلیدی را نشان می‌دهد: بزرگ‌ترین مزیت لایحه بودجه سال۱۴۰۴، تجمیع و یکپارچه‌سازی بودجه‌های جداگانه در جهت شفاف‌سازی کسری بودجه است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که دولت حدود هزار همت از منابع لایحه را از محل استقراض تامین خواهد کرد که در حکم کسری بودجه است. حرکت به سمت اصلاحات اقتصادی و کاهش هزینه‌ها می‌تواند کمی از شدت کسری بودجه بکاهد. نکته دیگر بررسی انبساطی یا انقباضی بودن بودجه است. مطابق بررسی‌ها با در نظر گرفتن تمام اجزای بودجه، میزان رشد لایحه بودجه۱۴۰۴ نسبت به مصوب۱۴۰۳، رقم ۴۷درصد بوده است که اگر تورم انتظاری ۳۰درصد را برای سال بعد در نظر بگیریم، بودجه انبساطی بسته شده است و انقباضی نیست.
  • دوئل انتخاباتی با آمار اشتغال

    دنیای اقتصاد: آمار مشاغل ایالات‌متحده برای ماه اکتبر، تنها چهار روز پیش از انتخابات این کشور منتشر خواهد شد. این درحالی است که اکتبر، به خاطر توفان‌های اخیر، ماه مناسبی برای بازار کار ایالات متحده نبوده است. این امر می‌تواند بر انتخابات آمریکا تاثیر شایانی بگذارد. از سوی دیگر اقتصاددانان هشدار دادند که نرخ تورم این کشور می‌تواند بعد از انتخابات، روند کاهشی خود را رها کرده و رشد کند، زیرا هر دو نامزد، سیاست‌های پرخرجی را در برنامه خود دارند.
  • صدور ۶۵۰ هزار فقره چک الکترونیک در ۱۶بانک

    بانک مرکزی: از زمان راه‌اندازی چک الکترونیک در کشور تاکنون ۶۵۰هزار فقره چک الکترونیک صادر شده و بیش از ۹۹.۶۶درصد چک‌های الکترونیک کارسازی شده، وصول شده است.
  • بازار ارز در تردید

    دنیای اقتصاد: به‌نظر می‌رسد ریسک گسترش تنش‌های منطقه‌ای همچنان در میان معامله‌گران وجود دارد. درحالی که پس از صورت گرفتن اقدام نظامی رژیم صهیونیستی در بامداد شنبه، بازار ارز روند کاهشی نسبتا سنگینی را تجربه کرده بود، در معاملات یکشنبه و دوشنبه آرایش شاخص‌های ارزی صعودی بود. تحلیلگران معتقدند که بازار در تقابل با ریسک‌های سیاسی هنوز به جمع‌بندی واحد نرسیده است.
  • خطر بزرگ اقتصادی برای چین

    ایسنا: سیتی‌گروپ هشدار داد که تعرفه ۶۰ درصدی بر کالاهای چینی می‌تواند رشد تولید ناخالص داخلی چین را ۲.۴ درصد کاهش دهد. تحلیلگران سیتی‌گروپ، شرکت خدمات مالی و بانک سرمایه‌‌‌گذاری چندملیتی آمریکایی اظهار کردند: اگر تعرفه جهانی ۶۰ درصدی بر کالاهای چینی که وارد ایالات‌‌‌متحده می‌شوند اعمال شود، تاثیر اقتصادی بر چین شدید خواهد بود و به‌‌‌طور بالقوه رشد تولید ناخالص داخلی چین را تا ۲.۴ درصد کاهش می‌دهد. این پیشنهاد تعرفه‌‌‌ای که با بحث‌های سیاستی شخصیت‌های سیاسی ایالات‌‌‌متحده مرتبط شده، نشان‌دهنده افزایش میزان تعرفه‌های قبلی است که تقریبا نصف آن محدودکننده بود.
  • حراج بعدی سکه طلا ۹ آبان ماه برگزار می‌شود

    دنیای اقتصاد: بیست‌‌‌وهشتمین جلسه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران در روز چهارشنبه مورخ ۹ آبان‌‌‌ماه ۱۴۰۳، برگزار می‌شود. به گزارش «ایسنا»، دیروز هفتم آبان ماه، بیست و هفتمین جلسه حراج سکه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شد که در نهایت، ۹ هزار و ۵۷۳ قطعه انواع سکه طلا به متقاضیان اختصاص یافت. طبق اعلام مرکز مبادله ایران، در این حراج، از مجموع چهار هزار و ۷۴۶ قطعه ربع سکه ثبت سفارش شده، چهار هزار و ۱۶۲ قطعه با میانگین قیمت ۱۶ میلیون و ۴۵۱ هزار تومان به متقاضیان تخصیص داده شد.
  • تامین ارز واردات از ۴۰ میلیارد دلار گذشت

    دنياي اقتصاد: بانک مرکزی از اول فروردین ماه تا ۷ آبان امسال، ۴۰ میلیارد و ۴۰۵ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۸میلیارد و ۷۵۷ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۱ میلیارد و ۸۵۵میلیون دلار، برای خدمات ۹۰۳ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۸ میلیارد و ۸۹۰ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر