شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

ویژه نامه

  • کاریز، دریچه‌ای به سوی ۵۷۰ میلیون سال پیش

    قدمتی که اندیشیدن به آن، برای همگان خارج از تصور است. این شهر زیرزمینی که سالیان سال در قلب انبوهی از مرجان‌ها و فسیل‌های بی‌نظیر جای گرفته بوده است، امروز با سرانگشتان تدبیر یک مهندس ایرانی در برابر چشمان مشتاق گردشگران داخلی و خارجی خودنمایی می‌کند و علاقمندان عرصه گردشگری را به خود می‌خواند. شهری زیرزمینی که آسمان مرجانی‌اش پر از ستاره‌هایی از جنس فسیل‌های دریایی است.

    شهر زیرزمینی کیش یا کاریز، دریچه‌ای است که نگاه شما را به ۵۷۰ میلیون سال پیش پیوند می‌زند. پخش تصاویر جزیره کیش در یک برنامه تلویزیونی و مشاهده مناظر زیبا و سواحل مجذوب‌کننده این جزیره، مهندس منصور حاجی حسینی را مصمم می‌کند تا بعد از ۳۰ سال سکونت در آلمان، به ایران و در نهایت به جزیره کیش سفرکند و این سرآغاز راهی ‌شود تا این ایرانی عاشق وطن، به عنوان سرمایه‌گذار و مؤسس شهر زیرزمینی کیش (کاریز) سرمایه‌اش را از آن سوی آب‌ها به این جزیره بیاورد و شهری بسازد که بیانگر عظمت تاریخ ایران باشد.

  • گنج‌نامه، اولین مقصد ثبت شده ایران در سازمان جهانی گردشگری

    «خدای بزرگ است اهورامزدا، که این زمین را آفرید، که آن آسمان را آفرید، که مردم را آفرید، که شادی را برای مردم آفرید، که داریوش را شاه کرد، شاهی از میان بسیاری، فرمانروایی از میان بسیاری. مَنَم داریوش، شاه بزرگ، شاهِ شاهان، شاهِ سرزمین‌هایی که نژادهای گوناگون دارند، شاه سرزمین دور و دراز، پسر ویشتاسب هخامنشی. »

    این متن کتیبه‌ داریوش، پادشاه بزرگ هخامنشی است که در منطقه گنجنامه همدان، پایتخت هخامنشیان، در ابتدای راه شاهی بر روی صخره‌ای از کوه الوند به زبان‌های پارسی باستان، عیلامی و بابلی حکاکی شده و در قسمت پایین آن نیز کتیبه خشایارشاه با پیامی تقریبا به همین مضمون قرار دارد.

  • شاخه‌ای زیتون به جهانیان

    داریوش عباسی
    نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و سفر که این روزها شاهد برگزاری آن در جزیره زیبای کیش هستیم، قرار بود در اردیبهشت‌ماه سال آینده و در ابعادی وسیع‌تر برگزار شود. اما پایان یک دهه مذاکرات سنگین و نفس‌گیر هسته‌ای که با رفع تحریم‌ها در فضای دولت یازدهم به بار نشست، همه ایران را به شادی و شعف واداشت. شادی و تحرکی وصف‌ناپذیر که در حوزه گردشگری موجب شد مسئولان، با درک شرایط رقابتی پیش رو، کمر همت بسته و با سرعت تدارک این نمایشگاه و همایش بزرگ را ببینند. آن‌ها مصائب سخت را به جان خریدند و با کمک بخش خصوصی در کمتر از یک ماه، نهمین نمایشگاه گردشگری و سفر را در واپسین روزهای سال نو برگزار کردند.
  • برگزاری نهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری کیش با رویکردی متفاوت

    معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش از برگزاری سه همایش شهرگردشگری، حمل و نقل گردشگری، بازار، برند و گردشگری در حاشیه نهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری کیش خبرداد. محمد محب خدایی معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش گفت: باید نگاه به گردشگری متفاوت شود و از تفکر شهر ایده‌آل به نگرش شهر گردشگری تغییر یابد. وی با اشاره به اینکه در همایش شهرگردشگری به جای توجه به دامنه کوچکی از مخاطبان، جامعه مخاطب تبدیل به جامعه گردشگری در کل کشور و جهان خواهد بود، افزود: این نگرش موجب خواهد شد تا شهرهای ما از مدیریت هزینه به مدیریت درآمد برسند.
  • تاملاتی در باب توریسم

    سیما صراف
    ۱. صنعت توریسم باید وزارتخانه داشته باشد
    حدود بیست سال پیش بود که نخستین همایش رییسان ادارات سیر وسیاحت استان های کشور به همت سازمان مراکز ایرانگردی و جهانگردی در تهران برگزار شد و برخی روسای حاضر در همایش مشکلات صنعت توریسم را از ابعاد مختلف بررسی کردند. حاصل این هم اندیشی آن بود که صنعت توریسم باید وزارتخانه داشته باشد. اکنون حدود بیست سال از آن زمان می‌گذرد و در این مدت بارها و بارها همایش ها، سمینارها و گردهمایی های گوناگون دیگری در باره صنعت توریسم کشور و بررسی علل و عواملی که مانع از حرکت صحیح و سریع صنعت توریسم در کشورمان می‌شود برگزار شده، و در همه آنها نیاز به وجود یک مدیریت منسجم و سپس برنامه ریزی دقیق در زمینه صنعت توریسم به طور عمده مشهود بوده است.
  • حضور بیش‌از ۱۰۰شرکت داخلی و خارجی در نمایشگاه نهم

    نهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و سفر از ۱۱ تا ۱۵ اسفند در جزیره زیبای کیش برگزار می‌شود. این نمایشگاه بزرگ در فضایی به وسعت ۱۸ هزار متر مربع و با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت داخلی و خارجی در کیش آغاز به کار کرده است. به گزارش دبیرخانه برگزاری نمایشگاه، این رویداد بزرگ در آستانه آغاز سال جدید و با هدف معرفی و تبیین ظرفیت‌های گردشگری ایران به گردشگران و سرمایه‌گذاران خارجی برگزار شده و تلاش دارد از خلال کارگاه‌ها و پنل‌های تخصصی، تغییر فضا و رویکرد سیاست‌گذاران ایران برای رونق توریسم را تبیین نماید.
  • اعطای جایزه جهانی به حس خوب زندگی

    مجموعه «حس خوب زندگی» به عنوان ارائه‌کننده خدمات لوکس ورزشی، کاندیدای دریافت هجدهمین جایزه جهانی کیفیت (Century International Quality ERA) شد.

    اول فروردین سال ۹۵ (۲۰ ژوئن ۲۰۱۶)، سازمان Business Initiative Direction در ژنو سوییس میزبان بزرگان صنایع مختلف از ۷۴ کشور خواهد بود. مجموعه حس خوب زندگی نیز به عنوان نماینده ایران کاندیدای دریافت جایزه در چهار زمینه رهبری، کیفیت، نوآوری و تعالی سازمانی شده است. این مجموعه پیش از این توانسته بود عناوین متعدد داخلی و خارجی از قبیل یکی از ده مرکز برتر جهان در زمینه اسپا و ورزش، مجموعه ممتاز ورزشی شهر تهران با بالاترین امتیاز و همچنین عنوان «طرح ماندگار و اثر ملی» را به خود اختصاص دهد.

  • کارآفرینان برتر عرصه گردشگری

    حمید رضا صفایی: کارآفرینان حوزه گردشگری، در سال‌های گذشته به ویژه در ایام تحریم همواره با مشکلاتی دست به گریبان بوده‌اند که کارآفرینان یا سرمایه‌گذاران دیگر کمتر آن را تجربه کرده‌اند. اگر چه تولید نیز در این ایام حال خوشی نداشته است اما بازگشت سرمایه در حوزه گردشگری دغدغه بزرگ سرمایه‌گذارانی بوده است که با سرمایه‌گذاری هنگفت در پروژه‌های فرهنگی، تنها دلخوشی‌‌و تنها راه بازگشت سرمایه‌شان بازدید مردم از مجموعه‌های گردشگری آنان بوده است. شهر زیرزمینی کاریز کیش، دهکده گردشگری گنجنامه همدان و مجموعه تندرستی حس خوب زندگی سه نمونه موفق سرمایه‌گذاری گردشگری است که در ذیل به معرفی آن‌ها پرداخته شده است.
  • نقش اسپا در صنعت گردشگری

    پانته ‏آ ضیمران
    مدرس و محقق ماساژهای شرقی
    کارآفرین برتر حوزه میراث فرهنگی و گردشگری کشور مدیر مجموعه راما اسپا
    در بسیاری از کشورهای دنیا، اسپا به عنوان یک صنعت شناخته شده، درآمدهای میلیون دلاری برای آن کشور ایجاد می‌کند و این در حالی است که وقتی به تاریخچه پیدایش اسپاها نگاهی بیاندازیم، ریشه بسیار قوی آن را در فرهنگ و تمدن میهنمان پیدا می‌کنیم. اما متاسفانه با بی‌اهمیت شمردن این فرهنگ، بازار این صنعت را به کشورهای دیگر سپرده‌ایم. در حالی‌که هنوز هم با مروری بر فرهنگ کهن و داشته‌های قدیمی می‌توانیم حرف‌های تازه‌ای در این صنعت برای دنیا داشته باشیم.
  • صبحانه سلامت

    یکی از بزرگترین چالش‌های زندگی شهری امروز که سلامت افراد را به مخاطره انداخته است و حتی در کیفیت کارکرد آنها نیز تاثیر منفی بسزایی داشته است عدم صرف صبحانه است. این موضوع عموما به دلیل فرصت کم افراد و سرعت بالای جریان زندگی در رگ‌های شهری است. معمولا افراد به ناچار مجبورند به دلیل دیر رسیدن به محل کار و از ترس پیدا نکردن جای پارک خیلی سریعتر از منزل خارج شوند. این موضوع باعث می‌شود افراد بین سریعتر بیدار شدن برای درست کردن و صرف صبحانه و بیشتر خوابیدن معمولا گزینه دوم را برگزینند. دلیون به نشانی Delion.
  • رونق گردشگری در پسا تحریم

    مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، این جزیره را مستعدترین نقطه گردشگری ایران دانست. مونسان با اشاره به دستاوردهای دولت در خصوص رفع تحریم‌ها و اتصال اقتصاد ایران به اقتصاد جهانی گفت: این اتفاق، مهم‌ترین اتفاق برای رونق گردشگری و توریسم در ایران بود و ما باید با تعامل و هماهنگی از آن حداکثر بهره را ببریم. وی افزود: توسعه زیرساخت‌های ملی برای موفقیت در عرصه گردشگری بسیار مهم است و در این زمینه کاستی‌های فراوانی داریم. مونسان گفت: ما در همه حوزه‌های گردشگری باید با بازنگری و تجدید نظر به سمت بهبود روش‌ها و خدمات پیش برویم.
  • توریست، فساد نمی‏ آورد

    محمد طه عبدخدایی از پیشکسوتان عرصه گردشگری محسوب می‌شود. وی متولد ۱۳۲۶ در شهر مشهد است و نزدیک به ۳ سال از عمرش را در رژیم سابق به عنوان زندانی سیاسی به سر برده است. از سمت‌های وی می‌توان به عنوان نخستین رییس مرکز هنرهای نمایشی و پایه‌ریزی و مدیریت جشنواره تئاتر فجر در ۵ سال اول، دو دوره معاونت گردشگری در زمان وزارت آقایان خاتمی و مسجدجامعی، مشاور امور گردشگری اتاق ایران، رییس مرکز فرهنگی ایرانیان خارج از کشور، رایزن فرهنگی در کشورهای آرژانتین و اسپانیا اشاره کرد. با وی که هم اکنون مشاور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است در زمینه گردشگری به گفت‌وگو نشسته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.