همراه اول: اپراتور اول تلفن همراه کشور در روزهای ۲۳ تا ۲۶ آذرماه در سالن ۳۵ محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران، با شعار «همراه پر سرعت زندگی» برای معرفی و ارائه آخرین محصولات و سرویسهای مبتنی بر اینترنت پر سرعت، در نمایشگاه بینالمللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک (الکامپ) شرکت میکند. اپراتور اول در این نمایشگاه، با سرویسها و خدمات متنوعی نظیر معرفی «بستههای جدید نوترینو»، «پاسخگویی به سؤالات مشترکین» و «ارائه نقشه پوشش شبکه نوترینو در سراسر کشور»، خدمت بازدیدکنندگان است.
نمایشگاه الکامپ (الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک) در عمر ۲۰ سال گذشته خود بین دو گروه سختافزاریها و نرمافزاریها تقسیم شده بود اما حالا در الکامپ ۲۱ این موازنه بهم خورده و بازیگر دیگری به این میدان رقابت اضافه شده است، یعنی شرکتهای نوپا یا همان استارتآپی.
شرکتهای استارتآپی در چند سال گذشته و مخصوصا در دوسال اخیر، فضای کسب و کار کشور را به شکل ویژهای تغییر دادهاند. در واقع در ایران چند سالی است که شرکتهای استارتآپی مختلفی مانند آنچه در جهان رخ داده در حال شکل گیری است.
لیدا ایاز: بازار نمایشگاهی در ایران در سالهای اخیر روبه رشد بوده و تاحدودی توانسته حلقه اتصال شرکتها، برندها و مصرف کنندگان را فراهم آورده و این ارتباطات را به خوبی بهم پیوند بزند. بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک از ۲۳ تا ۲۶ آذرماه جاری در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار میشود. امسال این امیدواری در بین مدیران شرکتهای حضور یافته در نمایشگاه الکامپ وجود دارد که بتوانند بار دیگر پس از سالها با شرکتهایی روبرو شوند که در سالهای اخیر عطای شرکت در نمایشگاههای داخلی را به لقایش بخشیده بودند و این ارتباط بار دیگر با هدف گذاری مناسب برای ارتقا سطح کیفی خدمات به نتیجه برسد.
دنیای اقتصاد: نمایشگاه الکامپ برای بسیاری از فعالان حوزه آی تی در ایران نمادی از رویدادی است که مانند یک محصول ایرانی مورد مقایسه با نمونههای خارجی خود قرار میگیرد. شاید از این روست که فعالان آی تی ایرانی که از قضا بسیاری از نمایشگاههای مشابه را در خارج دیدهاند و حتی در بسیاری از آنها شرکت کردهاند دید انتقادی به این نمونه داخلی دارند. با حمید بابادی نیا عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی استان تهران در همین زمینه به گفت و گو نشستهایم که میخوانید:
از برگزاری نمایشگاه الکامپ بیش از ربع قرن میگذرد، با توجه به در دسترس بودن کانالهای مختلف اینترنت مارکتینگ آیا نمایشگاه همچنان یک کانال موثر برای شرکتها و کسب و کارها به شمار میرود؟
حضور شرکتهای فعال حوزه آی تی در نمایشگاهی مثل الکامپ بر اساس فلسفه وجودی درستی است.
سونیتا سراب پور: الکامپ روز گذشته وارد بیست و یکمین سال برگزاری خود شد نمایشگاه تخصصی که قرار بود زمانی به جیتکس دوم منطقه تبدیل شود در سالهای گذشته و به دلیل اختلافهای بین صنف رایانه و شرکت سهامی نمایشگاهها دوران پر فراز و نشیبی را طی کرده است. اما حالا رییس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور(نصر) میگوید که با برگزاری ابرومند الکامپ ۲۱ میخواهد تاریخچه تلخ الکامپهای گذشته را پاک کند.
ناصرعلی سعادت، در گفت و گوهای مختلف خود تاکید کرده است که الکامپ ۲۱ مقدمهای خواهد بود برای برگزاری باشکوه الکامپهای بعدی.
دنیای اقتصاد: شاید یکی از حاضرانی که در نمایشگاه الکامپ، هر سال بدون حاشیههای همیشگی کار خودش را شروع میکند، سالن دولت الکترونیک باشد. دولت الکترونیک در چند سال گذشته همیشه در سالن ۴۱ نمایشگاه بیناالمللی تهران برگزار شده و میزبان خدمات الکترونیک وزارتخانههای دولت بوده است. امسال نیز دولت الکترونیک در فضای ۲۵۰۰ متر در سالن ۴۱ نمایشگاه برگزار میشود. در این سالن آخرین دستاوردهای وزارتخانههای مختلف دولت براساس نقشه جامع توسعه خدمات دولت الکترونیک به بازدیدکنندگان معرفی میشود.
پیش از برگزاری الکامپ ۲۱، نصرالله جهانگرد، معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرده بود که دولت الکترونیک با تمام قوا در الکامپ ۲۰۱۵ شرکت خواهد کرد.
شرکت آسیاتک با خدمات و سرویسهای جدیدی نظیر "تخفیف ویژه ۲۰ درصدی بستههای اینترنت پرسرعت DSLBOXها"، "طرح ویژه اکستراباکسهای ۳۰ گیگی" و "هر روز قرعه کشی ویژه بازدیدکنندگان" و "قرعه کشی یک دستگاه خودرو BMWx۴" به استقبال بازدیدکنندگان از بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی الکترونیک، کامپیوتر، تجارت الکترونیکی الکامپ میرود.
آسیاتک با توجه به کسب مجوز FCP و همچنین اقدامات جدید در این حوزه، امسال با رویکرد متفاوتتری نسبت به سالهای گذشته در نمایشگاه الکامپ ۲۰۱۵ حضور خواهد داشت. رونمایی از نسل سوم DSLBOXهای آسیاتک با ۲۰ درصد تخفیف نسل سوم DSLBOXهای آسیاتک در ۴ روز برگزاری نمایشگاه الکامپ با ۲۰ درصد تخفیف در اختیار کاربران قدیمی و جدید آسیاتک قرار میگیرد.
امروزه در نمایشگاههای جامع - و نه لزوما موضوعی - معتبر موضوع فناوری اطلاعات و ارتباطات یعنی مهمترین موضوعاتی که به آنها پرداخته مى شود را در حوزه راهکارهای جامع برای بخشهای مختلف صنعت می یابیم. پدیدآورندگان نرم افزارها و ارائه کنندگان سخت افزار، در جست وجوی روشهایی هستند که یا با ارائه امکانات و ابزارهای جدید مشتریان را جذب نمایند و یا با نمایش افزایش کارایی نسبت به قیمت تمام شده محصول، رضایت مشتریان بالفعل و بالقوه خود را بالا برند.
در سالهای گذشته، نمایشگاه الکامپ در مقایسه با نمایشگاههای تخصصی فناورى اطلاعات در بخشهای متمرکز( از جمله صنعتهای بانکی، پرداخت، انرژی و .
شرکت ارتباطات مبیننت، به تازگی شروع به ارائه خدمات هاست و سرور مجازی (VPS) کرده است. مبیننت در بیستو یکمین نمایشگاه ایران الکامپ قصد دارد بهطور خاص و ویژه این خدمت جدید را به علاقهمندان معرفی و با تخفیف ویژه و استثنایی به متقاضیان ارایه نماید.
سرور اختصاصی مجازی (VPS) یکی از راهکارهای میزبانی است و با توجه به ویژگیهایی که دارد، بین میزبانی اشتراکی و سرور اختصاصی قرار دارد. برخلاف میزبانی اشتراکی، بهدلیل اینکه در میزبانیVPS، حساب کاربری شما منابع اختصاص یافته خود را دارد، بلاگ یا وبسایت شما مشکلات اساسی سطح کارایی را نخواهد داشت.
گرچه فضای آی تی کشور تاکنون چندین نسل از استارتآپها را تجربه کرده است، در چند سال گذشته شاهد جریانی فراگیر و گسترده در راهاندازی استارتآپها بودهایم. این جریان با همه انتقاداتی که گاه به آن وارد است توانسته است روحی تازه بر پیکره کهنسال صنعت آیتی کشور بدمد. این پیکره که (به جزاندک شرکتهایی که توانستهاند خود را چابک و بهروز نگه دارند) بیشتر از شرکتهایی تشکیل شده که کالبدی نیمهجان دارند یا به واسطه وابستگی شدید به شرکتهای بزرگ دولتی در وضعیت مناسبی بهسر نمیبرند و گاه حتی «وام-لازم» هستند.
در بیست و یکمین نمایشگاه الکامپ که بسیاری از شرکتهای ارائه کننده خدمات پرداخت الکترونیک در کنار صنایع کامپیوتر و تجارت الکترونیک در آن حضور دارند، خبر رونمایی از چند خدمت جدید از شرکت پرداخت الکترونیک سامان (سِپ)، در این رویداد به گوش میرسد. به همین بهانه با مهندس حسین واعظ قمصری، مدیرعامل سِپ گفتوگویی انجام دادیم تا توضیحات بیشتر در زمینه دستاوردهای ارائه شده را از زبان او بشنویم. متن این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
سپ همواره مدعی است که در صنعت پرداخت الکترونیک پیشرو بوده است.
در مورد نمایشگاه الکامپ چه میتوان گفت؟ چه باید گفت؟ نمایشگاهی که به وضوح میدانیم نسبت به نمایشگاههای رقیب منطقه چه ضعفهایی دارد و ایرادهای وارد بر آن کجاست. نمایشگاهی که همه صنف آی تی آن را به خوبی میشناسند و به عنوان شرکت کننده یا بازدیدکننده بارها در آن قدم زدهایم. نمایشگاهی که با آدمهای جدیدی در آن آشنا شدهایم، دوستان و آشنایان را در آن دیدهایم، غرفهها و محصولات چیده شده در آنها را با دقت از نظر گذراندهایم و گاه با نیشخندی از کنار غرفههای بزرگتر از نام واقعیشان عبور کردهایم.
دنیای اقتصاد: نمایشگاه الکامپ بیست و یکم در حالی کار خود را در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی آغاز کرده که به نظر میرسد با حضور سازمان نظام صنفی به عنوان مجری، این دوره کمی پرسروصداتر از قبل برگزار شود. این را تا قبل از آغاز نمایشگاه حداقل از بیلبوردهای سطح شهر، غرفهسازی شرکتها (که تا آخرین دقایق افتتاح هم ادامه داشت) و جنب و جوش رسانهای این نمایشگاه میشد فهمید. نمایشگاهی ۲۲ هزارمتر مربعی که امسال ۵۰۰ شرکت در آن ثبت نام کردند اما به گفته برگزارکنندگان فضای محدود باعث شد که امکان حضور همه شرکتها در آن فراهم نشود و تنها حضور ۴۲۰ شرکت در آن قطعی شد.
شرکت افرانت در بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک (الکامپ)، سرویسهای خود در حوزه Cloud را در دو سطح خدمات استاندارد و خدمات پیشرفته ابری ارائه مینماید.
در حوزه سرویسهای استاندارد ابری، افرانت محصولات سرور مجازی و سرورهای Hybrid و در حوزه سرویسهای پیشرفته نیز این شرکت با استفاده از سیستم جدید پیشرفته خود که متناسب با ظرفیت مورد نیاز مصرفکنندگان نسبت به تخصیص منابع مورد نیاز اقدام و هزینه آن نیز متناسب با مصرف پرداخت میشود را به علاقهمندان ارائه مینماید.
بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی الکامپ در شرایطی برگزار میشود که همراه است با روزهای انتظار برای بیرون رفت از رکود شدید بازار و پایان یافتن تحریمهای ناعادلانهای که بر کشور تحمیل شده است. این روزها اصحاب صنف با امیدواری اوضاع را رصد میکنند تا پس از سالها تحمل شرایط سخت شرکتداری و فشارهای حاصل از آن به روزهای رونق نیم نگاهی بیندازند. در این راستا شاید حضور حداکثری شرکتهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در نمایشگاه و برگزاری آن توسط سازمان نظام صنفی رایانهای کشور که وظیفه خود را ساماندهی و توسعه بازار این صنف میداند، قابل فهم باشد.
امسال شاهد برگزاری بیست و یکمین نمایشگاه الکامپ کشور توسط سازمان نظام صنفی رایانهای هستیم. اما جایگاه واقعی نمایشگاه الکامپ کجاست و چه معیاری میتوانیم برای موفقیت یا عدم موفقیت الکامپ تعریف کنیم؟ در خبرها آمده که الکامپ با تقاضای افزوده شرکتها در مرحله ثبت نام روبرو شده است و از ۵۰۰ شرکت متقاضی با توجه به کمبود فضای نمایشگاهی حدود ۴۲۰ متقاضی شرکت کردهاند. آیا متراژ برگزاری نمایشگاه یا تعداد غرفهها را باید میزان موفقیت قرار دهیم؟
بدون شک الکامپ پر بینندهترین نمایشگاه فناوری در کشور و با توجه به موقعیت یکتای کشورمان از نظر ساختار جمعیتی در منطقه خاورمیانه است.
بیست و یکمین نمایشگاه الکامپ که بزرگترین رویداد تجاری در عرصه تولید و عرضه محصولات و خدمات صنایع الکترونیک و کامپیوتر کشور است در حالی برگزار میشود که کافهبازار امسال برای نخستین بار با یکی از محصولات خود «عدد» در آن حضور یافتهاست.
در اینکه چقدر به وجود این دست نمایشگاهها نیاز است شکی نیست و خدا قوت باید گفت به همت برگزارکنندگان آن. بدیهی است اگر حرفی در باب این قرار سالیانه گفته میشود چیزی جز نقد منصفانه نیست به نیت توسعه صنعتی که حیات کسبوکارمان در گرو آن است. در خصوص شکل برگزاری نمایشگاه امسال، هنوز زود است که زبان به نقد بگشائیم.
سابقا" و در زمانهای نه چندان دور، مشارکت و داشتن غرفه در نمایشگاه یکی از مهمترین و حیاتیترین ابزارهای اعلام حضور در بازار بود. در واقع نمایشگاه هدفهایی چون ایجاد ارتباط با مخاطب، به نمایش گذاشتن محصولات جدید و همچنین ارائه فناوریهای نوظهور را تامین میکرد. بسیاری از شرکتها از این مسیر برای افزایش فروش خود ازطریق ایجاد بازارهای جدید، تعامل هم افزا با مشتریان قدیمی و همچنین نشان دادن قدرت واندازه شرکت متبوع خود استفاده میکردند. الکامپ نیز همواره به دلیل برگزاری آن در تهران و حضور بسیاری از سازمانها و شرکتهای خصوصی و دولتی، خیل بی شماری از فعالان این صنعت و یا دانشجویان به خود جذب کرده و میکند.
طی دو دهه گذشته صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) نه تنها مستمراً دچار تحول ماهوی شده و به سرعت فرایند تکامل را طی کرده، بلکه موجب تحولات ساختاری و ایجاد دگردیسی در دیگر صنایع و تغییرات اساسی در سبک زندگی و کسب و کار مردم شده است. تاثیرات عمیقی که توسعه سریع اینترنت، تلفن همراه و گوشیهای هوشمند بر صنایع چاپ، فیلم و سرگرمی، عکاسی، آموزش، پزشکی، بورس و غیره بر جای گذاشته و آثار توسعه و ترویج «اقتصاد مشارکتی» (Shared Economy) در سالهای اخیر بر ایجاد تحول بنیادی در حملونقل مانند Uber، هتلداری مانند airbnb و بانکداری مانندkickstarter بر اقتصاد و صنایع مربوطه و از همه مهمتر فراگیر شدن انفجاری کاربرد شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر و تلگرام بر سبک زندگی،کسب و کار و نحوه ارتباطات مردم و بنگاهها و ایجاد تحولات اساسی در مناسبات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در جوامع توسعه یافته نمونههایی از این تحولات بنیادی در عصر انقلاب اطلاعاتی است.
بهرهگیری دولت ها از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای تحقق اهداف و آرمانهای خود و ایجاد مزیتهای رقابتی در سطح جهانی بهطور شگرفی شدت یافته است. دولتها به این نتیجه رسیدهاند که مسیر نوآوری و توسعه دانشبنیان مطمئنترین مسیر توسعه همهجانبه کشورها را فراهم میکند و دراینبین فناوری اطلاعات و ارتباطات به دلیل نقشی خاص و زیر بنایی که در بین همه فناوریها پیداکرده ابزار و زیر ساخت توسعه را بنانهاده است.
این بدان معنی است که نگرش به فناوری اطلاعات و ارتباطات در ابتدا از «ابزار » به «توانمند ساز تغییر» و امروزه در کشورهای پیشرو به «زیرساخت تحول» ارتقاءیافته است.
دنیای اقتصاد: هر ساله نمایشگاه الکامپ محلی میشود برای حضور شرکتهای فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات. رویدادی که بسیاری از بازدیدکنندگان ثابت این نمایشگاه هر ساله منتظر وقوع آن هستند. شرکتهای مرتبط با این حوزه نیز تلاش میکنند آخرین دستاوردها و محصولات خود را در این نمایشگاه عرضه کنند. شرکت فناپ با توجه به حوزه وسیع فعالیتی خود در این صنعت امسال حضوری پررنگ در این نمایشگاه با رویکرد معرفی حوزههای فعالیتی خود برای مشتریان کسب و کاری و عموم دارد. نکتهای که امسال غرفه فناپ را از دیگر غرفهها متمایز میکند حضور تمامی حوزههای عملکردی این شرکت در نمایشگاه است که زنجیرهای کامل از خدمات و محصولات را در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات به نمایش خواهد گذاشت.