شماره روزنامه ۶۱۸۶
|

ویژه نامه

  • اولین جلسه هیأت مدیره منتخب سندیکا برگزار شد

    دوم اسفند ماه نود و چهار اولین جلسه هیأت مدیره منتخب سندیکا با حضور کلیه اعضا و با دستور جلسه تعیین سمت و مناصب هیأت مدیره در دوره جدید، در محل سندیکا تشکیل شد. در این جلسه سیّدعلی محمد ابویی با رای اعضای هیات مدیره به عنوان رئیس هیأت مدیره و امرالله زمانی به سمت نایب رئیس برگزیده شدند . همچنین علی یزدانی به سمت خزانه دار، عضو هیأت مدیره و نماینده سندیکا در اتاق بازرگانی ایران و ابوالفضل ناخدا به عنوان منشی و عضو هیأت مدیره انتخاب شدند . براساس مصوبه ۱۹/ ۱۲/ ۹۴ هیأت مدیره محترم سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی، باتوجه به تعهد، شایستگی و تجارب ارزشمند امیرحسین کاوه، وی با رای همه اعضای هیات مدیره به عنوان دبیر سندیکا منصوب شد.
  • ۳۰هزار نفر شاغل در ۱۲۰کارخانه لوله و پروفیل

    صنعت لوله و پروفیل حدود ۲ سال است با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کند؛ مشکلاتی که ناشی از تحریم ها، رکود و افزایش هزینه های بالای تولید است. امرالله زمانی با بیان این مطلب اظهارکرد: کاهش و افزایش ناگهانی قیمت مواد اولیه مهمترین مشکل اعضای این صنف است مثلا در دوماه گذشته کاهش قیمت باعث شد موجودی انبارهای کارخانه های لوله و پروفیل با زیان هرکیلو ۲۵۰ تا ۳۰۰ تومان به فروش برسد . وی تصریح کرد: در حال حاضر انبار کارخانه ها خالی شده، قیمتهای داخلی نیز برای مواد اولیه گرانتراز بازار جهانی است و این دو نرخی گرانی مواد اولیه و عدم ثبات قیمت های داخلی یکی از بزرگترین مشکلات صنعت لوله و پروفیل است.
  • افزایش تعرفه ها شیرینی پسا برجام را تلخ می کند

    سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی کشور خواستار عدم افزایش تعرفه وارداتی ورق فولادی برای کمک به امر تولید، خروج از رکود، اشتغالزایی و هدرنرفتن سرمایه‌های ملی شد. مهندس امیرحسین کاوه دبیر سندیکای تولید کنندگان لوله و پروفیل فولادی کشور با اشاره به دلایل این درخواست از سوی سندیکا، گفت: ورق مورد نیاز تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی عمدتا ورق فولادی رول با ضخامت زیر ۳ میلیمتر است که تامین کنندگان آن فولاد مبارکه ، نورد اهواز و مقداری هم فولاد گیلان هستند که جمعا کمتر از یک سوم نیاز سالانه ما را تولید می کنند.
  • انتخاب هیات مدیره همدل و کارآمد

    مجمع عمومی عادی سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی به طور فوق العاده ۲۷ بهمن ماه در اتاق بازرگانی تشکیل شد. پیرو تصمیمات مجمع مورخ پنجم بهمن سال جاری و پیگیری های مستمر بازرس محترم سندیکا، سرکار خانم فاطمه زنگنه، مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده بیست و هفتم بهمن ماه جاری با دستور جلسه انتخاب هیأت مدیره تشکیل شد. قبل از شروع جلسه مجمع آقای اکبری، معاون محترم شرکت فولاد مبارکه در جلسه حضور یافت و در یک گفت‌وگوی دوستانه با اعضا موضوعات و مسائل فی مابین مورد بحث و بررسی قرار گرفت. سپس اعضای مجمع، آقای مصطفی عابدی را به عنوان رئیس سنی، آقای فرهنگ حسین پور را به عنوان ناظر اول، آقای اسماعیل تمام یار را به عنوان ناظر دوم و آقای حسین شفیع نیا را به سمت منشی انتخاب کردند.
  • کمتر از ۴۰ درصد ظرفیت‌ها فعال است

    در صورتی که تعرفه بر واردات ورق وضع شود، امکان تامین مواد اولیه از ما سلب می‌شود و اغلب واحدهای لوله و پروفیل ورشکسته و تعطیل می‌شوند. یزدانی قائم‌مقام مدیرعامل پروفیل رازی، با بیان این مطلب که وضع تعرفه منجر به تعطیلی واحدهای لوله و پروفیل می‌شود، گفت: با وضع تعرفه تولیدکنندگان لوله و پروفیل برای تامین مواد اولیه موردنیاز خود نه قادر به تهیه آن از بازار داخل هستند و نه بازار جهانی و به این ترتیب با از بین رفتن توجیه اقتصادی در امر تولید، واحدهای صنعتی این بخش تعطیل خواهند شد. وی تصریح کرد: درحال حاضر نیز واحدهای تولیدکننده لوله و پروفیل با کمتر از ۴۰ درصد ظرفیت خود فعالیت می‌کنند که همین موضوع باعث شده اغلب در سال‌جاری زیان‌ده باشند و یا سودآور نباشند.
  • تعرفه واردات باید با مشورت تولید کنندگان داخلی تعیین شود

    عضو هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی در خصوص روند غیر منطقی قیمت ورق زیر ۳ میلیمتر گفت: متاسفانه قیمت های داخلی نسبت به قیمت های جهانی بالاتر بوده و همین موضوع باعث سوق دادن تولیدکنندگان لوله و پروفیل به سمت واردات شده است. ابوالفضل ناخدا افزود: این در حالی است که تولیدکنندگان داخلی هم تمام نیاز ما را تامین نکرد‌ه‌اند.
    وی ادامه داد: این موارد باعث شد واردات ورق در سال جاری نسبت به سالهای گذشته بیشتر شود. این در حالی است که به اذعان کارشناسان امسال سال رکود بود، چرا که تولید کنندگان قادر به تامین نیازهای خود از بازار داخل نبودند.
  • سندیکای تولیدکنندگان لوله وپروفیل فولادی ۴۴ ساله شد

    تاریخچه صنعت لوله و پروفیل فولادی در ایران، به ابتدای دهه۴۰ باز می گردد. تا پیش از آن، پروفیل آهنی در کارگاهی که ماشین آلات آن توسط بنیانگذار این صنعت در ایران (مرحوم مهندس فتحی)طراحی و ساخته شده بود، تولید می‌شد ولی با آغاز دهه ۴۰، کارخانه های تولیدکننده «پروفیل آهنی» در ایران موجودیت یافتند. آنچه در این میان بی نظیر است و جلب توجه می کند، این است که «صنعت لوله و پروفیل فولادی در ایران» تنها صنعت ملّی کشور است که «هویت» صنفی و سازمانی آن، تقریبا قدمتی هم پای خود آن دارد.
    آنچه در این میان بیشتر جلوه می کند آن است که در سال های پایانی دهه ۴۰ و زمانی که تشکیل «نهاد مدنی» اهمیت ویژه تاریخی دارد، نیت «پیش‌گیری از اجحاف فروشندگان مواد اولیه و کالاهای خارجی» ، «لزوم هماهنگ کردن تولیدات واحدها بر حسب نیاز جامعه» و «حمایت از مصرف‌کنندگان» موجب شد تا تولیدکنندگان و صاحبان این صنعت، نسبت به تأسیس یک «تشکل صنفی غیر انتفاعی» اقدام کنند، و این یعنی همه آنچه که از یک نهاد مدنی «ملی»، «صنفی»، «اقتصادی» و «صنعتی» انتظار می‌رود.
  • فهرست واحدهای عضو سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی

  • افزایش تعرفه، توجیه اقتصادی تولید را از بین می برد

    عضو هیات مدیره شرکت پروفیل فولادی اصفهان گفت: طی سال گذشته دو بار تعرفه واردات فولاد افزایش یافته که این موضوع توجیه اقتصادی تولید در صنعت لوله و پروفیل را از بین برده است. محمدرضا جباری با بیان مطلب فوق اظهار داشت: در حال حاضر تولیدکنندگان ورق داخلی قادر به تامین نیاز واحدهای لوله و پروفیل نیستند و این برخلاف خط مشی دولت در راستای حمایت از تولید داخل است.
    وی افزود: تولیدکنندگان داخلی ورق با ضخامت کمتر از ۳ میلی‌متر تنها حدود ۴۰ درصد نیاز تولیدکنندگان لوله و پروفیل را تامین می‌کنند و مابقی نیاز به صورت واردات تامین می‌شود که با وضع تعرفه توجیه اقتصادی تولید دراین بخش از بین می‌رود.
  • شرایط توسعه بازار در سال ۹۵

    امیر حسین کاوه
    دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله وپروفیل فولادی
    با توجه به صحبت های اخیر رییس محترم جمهوری آقای دکتر روحانی در خصوص اینکه توافقات دولتمردان با کشورهای ۱+۵ را همزمان با ابلاغ سیاست‏های کلی برنامه ششم توسعه باید به فال نیک گرفت، بازخوانی مباحث اقتصادی سیاست‏های ابلاغی و نتایج مذاکرات وین می‏تواند تلاقی فکری مثبتی برای بنگاه‏های اقتصادی کشورمان در دوران پساتوافق ایجاد کند؛ دورانی که قرار است خبری از تحریم، تعلیق و تهدید نباشد.
    سیاست‏های کلی برنامه ششم توسعه دارای ۸۰ بند است و سرفصل‏های اقتصادی آن در یک برنامه پنج ساله در ۳۱ بند بر محور اقتصاد مقاومتی بیان شده است.
  • ۹۵ ؛ سال رونق به شرط رفع موانع

    در چهار سال گذشته محیط کسب وکار در کشور نامساعدتر شده و عدم توجه به این مساله، تولید مولد را با مخاطره روبرو کرده است. گزارش‌های رسمی و غیر رسمی داخلی و خارجی محیط کسب وکار در کشور نشان می دهند که دراین دوره عدم ثبات در قوانین و مقررات، مفاسد اقتصادی، عدم شفافیت در سیاستها و فقدان تضمین های کافی حقوق مالکیت، محیط ناامن اقتصادی را در کشور حاکم کرد. براساس گزارش کسب وکار بانک جهانی که وضعیت برخی از مولفه‌های محیط کسب وکار را در کشورهای مختلف بررسی می کند، رتبه ایران طی این دوره چهار ساله نزولی بوده است.
  • ایجاد اشتغال به همدلی و هماهنگی نیاز دارد

    هیات مدیره سندیکا باید محکم و قاطع از منافع سندیکا در مراجع مربوطه دفاع کند و اهل معامله منافع اعضا با برخی افراد و ارگانها نباشد. مدیرعامل شرکت نیکان پروفیل که برای چهارمین بار با رای اعضا منتخب هیات مدیره سندیکا شده است ، گفت: این صنف با بیش از ۱۲۰ عضو رسمی از بهترین فعالان اقتصادی کشور هستند و در بسیاری مواقع منافع خود را به پای ایجاد اشتغال در منطقه خود فدا کرده اند. مدیران بسیاری از کارخانه های این صنف، حتا با نداشتن کار، حقوق کارگران خود را پرداخت کرده و حاضر به اخراج آنها نشده اند.
    احمد پزنده پیشنهاد کرد، اعضا با همفکری بیشتر، طرح ها و ایده های خود را در اختیار دبیر تشکل قرار دهند و هر کس به اندازه توان خود برای رفع موانع کمک کند.
  • وضع تعرفه برای محصولاتی که در داخل تولید نمی شود، ضروری نیست

    وضع تعرفه برای محصولی که تولید داخلی ندارد ضروری نیست و این موضوع درخصوص صنعت لوله و پروفیل نیز صدق می کند. سیدناصر موسوی لارگانی نماینده فلاور جان، با بیان این مطلب گفت: وضع تعرفه برای صنف لوله و پروفیل که در کشور فعال هستند، در تهران سندیکا دارند، اشتغال قابل توجهی ایجاد کرده اند و تمام نیازهایشان در داخل تولید نمی شود، ضرورتی ندارد. وی افزود: این صنف تولیدات مختلفی دارند، از انواع و اقسام لوله و پروفیل برای در و پنجره تا لوله های فولادی برای انتفال آب ، گاز و نفت که برخی از اقلام مورد نیاز این صنف در کشور تولید نمی شود و نیاز به واردات دارد.
  • وضعیت بازار لوله و پروفیل در یک نگاه

    وجود منابع عظیم نفت وگاز و نیاز به شبکه های آبرسانی و فاضلاب در کشور سبب شکل گیری و بلوغ صنعت لوله‌های فولادی در دهه پنجاه و رشد نسبی آن در کشور در دهه شصت شمسی شد. صنعتی که با وجود نیازهای داخلی ومنطقه ای و به پشتوانه تلاش دست اندرکاران پرتلاش آن (بدون حمایتهای موجود در مورد دیگر صنایع از جمله خودروسازی) می رفت تا ضمن قطع وابستگی تولید به خارج از کشور، خود نقش مهمی در صادرات غیر نفتی برای کشورایفا نماید، به ناگاه تحت تأثیرسیاستهای زودگذر و حتی بروز برخی موانع دولتی به جای حمایت، رو به تعطیلی نهاده و با مشکلات عدیده ای روبرو شده است.
  • موجودی ورق گرم ۲میلیمتر داخلی را با ۵ درصد بالای فوب خریداریم

    موجودی ورق زیر ۳ میلیمتر داخلی را با ۵ درصد بالاتر از نرخ فروش صادراتی به صورت فوب خریدارهستیم. علی محمد ابویی مهریزی با بیان مطلب فوق اظهار کرد: با توجه به کمبود و نیاز تولید کنندگان صنعت لوله و پروفیل اعضای این سندیکا حاضر هستند موجودی انبار فولاد مبارکه را با ۵ درصد بالاتر از نرخ فروش صادراتی آن شرکت خریداری کنند. وی تصریح کرد:متاسفانه اعضای این صنف به دلیل وضع تعرفه ۱۰ درصدی در سال جاری و گران بودن محصولات داخلی متحمل زیان شده اند.
    رئیس هیات مدیره سندیکای تولید کنندگان لوله و پروفیل فولادی اظهار کرد:به دلیل همین مشکلات اعضای این صنف بر آن شدند تا اعضای هیات مدیره را تغییر داده و افرادی را انتخاب کنند که در جهت رفع مشکلات صنف پویا تر عمل کنند.