شماره روزنامه ۶۱۵۹
|

ویژه نامه

  • اعلام نتایج؛ ۲۵ اسفند

    به گفته قائم مقام وزیر صنعت و رئیس انجمن نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، فردی که سابقه حضور کمتر از یکسال در اتاق‌ها را دارد، نمی‌تواند رای دهد. نتایج نهایی انتخابات هشتمین دوره اتاق‌های بازرگانی نیز پس از رسیدگی به شکایات احتمالی، ۲۷ اسفند ماه اعلام می‌شود. بر اساس اظهارات مجتبی خسروتاج، در روز ۱۸ اسفندماه آراء به صورت الکترونیکی شمارش خواهد شد و ۲۳ اسفند ماه نتایج اولیه اتاق اعلام می‌شود و تا ۲۵ اسفند اگر اعتراضی باشد، رسیدگی خواهد شد و نهایتا ۲۷ اسفند ماه، نتیجه نهایی انتخابات، اعلام و ۲۸ اسفند اعتبارنامه‌های افراد صادر خواهد شد.
  • تقویت حضور پتروشیمی‌ها در قانون‌گذاری

    مدیرعامل هلدینگ خلیج‌فارس گفت: ۵ تا ۶ سال از چشم‌‌انداز ۲۰ ساله در صنعت پتروشیمی عقب هستیم. مهندس نژاد سلیم افزود: در زمانی که پتروشیمی‌ها دولتی بودند برنامه‌ای تدوین شده بود که براساس آن باید تا سال ۱۴۰۴ ظرفیت تولید در محصولات مختلف به بالای ۱۰۰ میلیون تن می‌رسید، اما با اجرای اصل ۴۴ و واگذاری واحدهای پتروشیمی این روند کند و حتی گاهی متوقف شد تا جایی که اکنون حداقل ۵ سال از برنامه عقب هستیم.
    وی افزود: واگذارکنندگان و خریداران صنایع پتروشیمی، تجربه خصوصی‌سازی نداشتند اما اکنون پس از گذشت چند سال دریافتند که باید با یکپارچگی رشد کرد.
  • رقابت ۲۵۴ کاندید برای ۴۰ کرسی

    ۳۴ اتاق کشور و ۱۶۵۳ کاندیدا گزارش کامل «دنیای اقتصاد» از گرایشات سیاسی و مشی اقتصادی ائتلاف‌ها جزییات شرایط رای‌دهندگان در انتخابات و نحوه اعلام شکایات
  • پتروشیمی، مزیت نخست اقتصاد ایران

    مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری غدیر گفت: صنعت پتروشیمی ایران می‌‌تواند در جهان و منطقه حرف اول را بزند و در قیمت‌های جهانی تاثیرگذار باشد. دکتر سلیمانی با اشاره به اینکه پتروشیمی در ایران از اهمیتی بیشتر از صنایع دیگر برخورداراست افزود: همه کشورها برای رشد صنعتی مزیت‌های نسبی در صنایع خود را در نظر گرفته و از این مسیر به موفقیت رسیده‌اند. در ایران نیز به دلیل وجود نیروی انسانی ماهر، منابع کافی و سرمایه صنعت پتروشیمی مزیت محسوب شده و می‌تواند توسعه اقتصادی را به همراه داشته باشد. وی اضافه کرد: با جلوگیری از خام‌فروشی نفت و گاز کشور می‌توان نوسانات جهانی قیمت نفت را نیز کاهش داد.
  • ۱۶۵۳ کاندیدای حاضر در انتخابات هشتم به تفکیک استان‌

    داریوش عباسی انتخابات اتاق در راه است و هیجان و هیاهوی بخش خصوصی برای تعیین نمایندگان خویش موجب خرسندی و فخر صاحبان کسب ‌وکار است، حضور شرکت‌ها و فعالان اقتصادی رتبه‌بندی شده در همه فهرست‌ها و ائتلاف‌های انتخاباتی نشان از استقبال و حمایت همه گروه‌ها از شفافیت و روشن بودن فعالیت اقتصادی نمایندگانی است که قصد ورود به اتاق به‌عنوان نماینده و ویترین بخش خصوصی کشور را دارند. توسعه شفاف‌سازی در اقتصاد ملی موجب کاهش فساد و توان پرسشگری و پاسخگو کردن دولت و حاکمیت را میسر می‌سازد، فعال اقتصادی معتبر واهمه‌ای از ارائه اطلاعات فعالیت خویش ندارد و از بررسی آن و درک وضعیت رقابتی خویش خشنود خواهد شد.
  • زور دولت فقط به شناسنامه دارها می رسد

    دنیای اقتصاد: محمدحسین برخوردار اکنون چهره‌ای آشنا در میان بازرگانان، صنعتگران، فعالان اقتصادی و مدیران دولتی و البته واردکنندگان بخش خصوصی است. رییس هیات مدیره مجمع واردات تقریبا ۵ سال پیش در چنین روزهایی با جرات تمام و درحالی که هیچ کس مایل نبود از واردات صحبت کند، حاضر شد یک چالش بزرگ را به جان بخرد و وضعیت چراغ خاموش واردکنندگان را به تدریج تغییر دهد و در مسیر شفاف سازی حوزه واردات گام بردارد. او معتقد است «واردات بخشی از تجارت خارجی کشو راست و قابل انکار نیست و همانند سایر واقعیت‌های اقتصادی کشور نیاز به حمایت، برنامه ریزی، تخصص گرایی، تعیین چهارچوب و خط قرمز بر اساس واقعیت‌های عینی کشور دارد و نمی توان درحالی که بزرگترین صادرکنندگان جهان، خود بزرگترین واردکننده هم هستند، از عدم نیاز به واردات دم زد» .
  • کاندیداهای حاضر در انتخابات هشتمین دوره اتاق‌ تهران

    دنیای اقتصاد: در هشتمین دوره انتخابات اتاق های بازرگانی سراسر کشور، در مجموع ۱۶۵۳ نفر برای حضور در اتاق ها ثبت نام کرده اند. در تهران، مجموعا ۲۵۴ نفر کاندید ثبت نام کرده اند که از این بین، عمدتا کاندیداها در ۵ ائتلاف اصلی حاضر شده اند و برخی نیز به صورت مستقل در انتخابات شرکت می کنند. اسامی کاندیداهای حاضر در انتخابات اتاق تهران به ترتیب زیر است: بازرگـانی
    ۱) اسدالله عسگراولادی
    ۲) مجیدرضا حریری
    ۳)بیتا بختیار
    ۴)محمد وحید خاکبازان
    ۵)قاسم روزبه
    ۶)حمید مقیمی
    ۷)حمیدرضا مناقبی
    ۸)امیر منصوری
    ۹)رویا وزیری
    ۱۰)هرویک یاریجانیان
    ۱۱)سید حمید حسینی
    ۱۲)فاطمه دانشور
    ۱۳)سیدمحمد جلالی پروین
    ۱۴)فرید…
  • تقویت جایگاه صنعت برتر کشور در پارلمان بخش خصوصی

    مهتاب رحمتعلی: انتخابات اتاق بازرگانی امسال شاهد حضور چهره‌های جدیدی است. فعالانی از صنایع مختلف برای قرار گرفتن در مکانی تاثیرگذار و مشارکت بخش‌خصوصی در تصمیم‌گیری‌های جدی پا به عرصه رقابت گذاشته‌اند و خود را آماده می‌کنند. در این میان صنعت پتروشیمی نیز برای نخستین بار نمایندگانی را برای کاندیداتوری در اتاق بازرگانی معرفی کرده است؛ نمایندگانی که در بازار سرمایه نقش چشمگیری داشته و تلاش دارند جایگاه صنعت پتروشیمی به‌عنوان یکی از ارکان اقتصاد غیر نفتی را در فعالیت‌های پارلمان بخش خصوصی تقویت نمایند.
  •  محمل سیاست یا تجارت؟

    انتخابات اتاق بازرگانی ۱۸ اسفند ماه سال جاری برگزار خواهد شد و همانند بیشتر دوره‎‌ها از هم اکنون با حاشیه‏‎هایی همراه شده است. اما انتظار می‌رود رقابتی که باید میان اعضای اتاق بازرگانی برگزار ‎شود، همچون هر انتخاباتی، هدف نخستش جابجایی و دست به دست شدن قدرت میان فعالان بخش خصوصی باشد. نتایج انتخابات ادوار گذشته اتاق و برگزیده شدن افرادی از یک گروه و جریان گواهی است بر این مدعا. با همه این اوصاف ویژگی ممتاز این دوره حضور چهره‏‌های جدید است که البته نسبتی با دولت دارند و این امر نگرانی‌هایی را مبنی بر سیاست زدگی اتاق در دوره مدیریت جدید ایجاد کرده است؛ آسیبی که فعالان اقتصادی از آن خاطره خوشی ندارند.
  • بیانیه انتخاباتی باشگاه نخبگان کسب و کار

    انتخابات هشتمین دوره اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی فرصت بی‌همتایی را برای نقش آفرینی نخبگان کسب و کار ایران در پارلمان بخش خصوصی فراهم آورده است. خوشبختانه فعالیت‌های این باشگاه از ابتدای سال جاری انگیزه لازم را برای مشارکت بیشتر و جدی‌تر اعضا در این دوره از انتخابات ایجاد کرده است. بدین وسیله باشگاه نخبگان کسب و کار (Beesclub. net) ضمن تقدیر از مسوولیت پذیری و اعلام نامزدی برخی از اعضای خویش برخود لازم می‌داند، بدون توجه به گرایشات متنوعی که در فضای انتخاباتی وجود دارد از تک تک ایشان به عنوان فعالان اقتصادی شفاف و تراز اول این مرز و بوم برای حضور در این دوره از رقابت‌های انتخاباتی رسماً حمایت نماید.
  • توسعه پتروشیمی در گرو امنیت سرمایه‌گذاری

    قائم‌مقام مدیرعامل هلدینگ خلیج‌فارس گفت: صنعت پتروشیمی علاوه بر ضرورت‌هایی همانند منابع، مواد اولیه، زیرساخت‌ها و نیروی انسانی به باور مسوولان بخش خصوصی نیازمند است. مهندس امامی با اشاره به لزوم تحول در حوزه پتروشیمی افزود: همانطور که در دولت‌های هفتم و هشتم جهش خوبی در صنعت شکل گرفت و شاهد شکل‌گیری عسلویه بودیم اکنون نیز نیازمند تحولی جدی در این صنعت هستیم. وی با اشاره به اینکه ۱۰ درصد ذخایر نفت و ۱۷ درصد ذخایر گاز متعلق به ایران است به طوری که دومین کشور از نظر گاز و چهارمین کشور از لحاظ نفت هستیم گفت: صنعت پتروشیمی از مزیت‌های اصلی کشور ما محسوب می‌شود لذا تنها راه توسعه اقتصادی و اشتغال از طریق پتروشیمی است.
  • اتاق هوا تازه می‌خواهد

    مدیرعامل پتروشیمی رجال گفت: در دولت نهم و دهم حتی یک پتروشیمی هم کلنگ نخورد که به بهره‌برداری برسد. مهندس رجالی با اشاره به امتیازات صنعت پتروشیمی در کشور افزود: به‌رغم وجود منابع قوی گاز، نفت، زمین و دریا هنوز در صنعت پتروشیمی به جایگاه واقعی خود نرسیدیم و باید بتوانیم این مشکل را برطرف کنیم. وی در حالی که نقش اتاق را تاکنون نقشی مشاوره‌‌ای دانست تصریح کرد: باید بتوانیم اتاق را از لایه مشاوره خارج و نقش سیاستگزاری برای آن ایجاد کنیم.
    بنیانگذار نخستین واحد پتروشیمی بخش خصوصی با اشاره به اینکه هنوز هم در حال حاضر به طور واقعی ۸۰ درصد اقتصاد ایران دولتی است،‌ افزود: ما باید بتوانیم با حضور در اتاق این معادله را بر عکس کنیم و تنها ۲۰ درصد سهم در اختیار دولت قرار دهیم.
  • وعده ها و دلشوره‌های وزیر

    «حمایت دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت از گروهی خاص تخلف است و اصلا این قبیل حمایت‌ها در شان دولت و وزارتخانه متبوع نیست. دولت تلاش می‌کند انتخابات ۱۸ اسفند ماه اتاق های بازرگانی، به آزادترین شکل ممکن برگزار شود. » اینها وعده های وزیر صنعت، معدن و تجارت یا همان رئیس شورای عالی نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی است. نعمت‌زاده می‌گوید: طبق قانون، نهاد اتاق بازرگانی در اختیار بخش خصوصی است و در انتخابات آن فقط یک هیات عالی متشکل از چند وزارتخانه مرتبط بر آن نظارت دارد که رئیس آن نهاد نظارتی، وزیر صنعت، معدن و تجارت وقت است.
  • همه قوانین انتخابات

    انجمن نظارت بر انتخابات اتاق‌های بازرگانی، آئین‌نامه رای‌گیری انتخابات را منتشر کرد. انجمن نظارت بر انتخابات اتاق‌های بازرگانی، نحوه اخذ رای و شمارش آرا در انتخابات هشتمین دوره اتاق‌های بازرگانی را منتشر کرده که شرح نحوه اجرای هر مرحله در ادامه آمده است. نحوه اخذ رای و احراز هویت رای‌دهندگان به صورت الکترونیکی و از طریق کارت‌های هوشمند عضویت یا بازرگانی امکان‌پذیر است. بنابراین در روز رای‌گیری، رای‌دهندگان باید کارت‌های هوشمند خود را در دست داشته باشند، ‌در غیر این صورت نمی‌توانند برگه رای دریافت کنند.
  • اتاق هشت

    نفیسه آفرین‌زاد: هشتمین دوره اتاق بازرگانی هم رسید؛ جو انتخابات ورود به این دوره، آن قدر سنگین و جدی است که تصور می‌کنی کم از انتخابات‌ سیاسی ندارد. از میتینگ های بزرگ در هتل‌های لوکس و محافل شبانه بگیر تا بالا آمدن یک شبه سایت ها و قرق شدن فضای مجازی تلفن های همراه با دست کم ۴۰ گروه انتخاباتی. آنها که خود در اتاق ها بوده اند، اکنون سردمدار منتقدان به تفکرات حاکم بر اتاق ها در دوره هفتم هستند . . . آنها که هنوز به اتاق نیامده‌اند، همین منتقدان را به سخره می‌گیرند که جز شما، مگر چه کسی در اتاق بوده و تصمیم گیری کرده است؟ رسانه ها هم قلم به دست شده‌اند و از این نشست، پای حرفهای سخنرانان آن نشست می‌نشینند تا بلکه منش های جدید برای مخاطبان شفاف شود.
  • نقش رگلاتوری اتاق بازرگانی میان بخش خصوصی و حاکمیت

    مدیرعامل شرکت گسترش نفت و گاز پارسیان گفت: تا سال ۱۴۰۴ باید سهم ایران در تولید محصولات پتروشیمی دنیا به ۶ درصد برسد. مرتضی عزیزی با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی پس از نفت بزرگ‌ترین صنعت کشور است و ۴۰ درصد صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده، افزود: اکنون سهم ایران در تولید محصولات پتروشیمی جهان ۲ درصد است که تا افق ۱۴۰۴ باید ۴ درصد به آن اضافه شود.
    وی سهم عربستان را در حال حاضر در تولید محصولات پتروشیمی ۵/۳ تا ۴ درصد دانست و تصریح کرد: باید با برنامه‌ریزی‌های دقیق و انجام سرمایه‌گذاری‌های مناسب، عربستان را پشت سر بگذاریم.
  • نگاهی دیگر به وظایف اتاق بازرگانی

    دکتر بهرام شکوری عضو هیات مدیره خانه معدن ایران نائب رئیس انجمن سنگ آهن ایران طی سالیان متمادی در اکثر کشورهای جهان اتاق‌های بازرگانی برپا شده است و در هر یک از آن‌ها الگوهای مختلفی از سازماندهی به کار گرفته شده که هر کدام برتری‌ها، توانایی‌ها و کاستی‌هایی در سنجش با یکدیگر دارند. به طور کلی اتاق بازرگانی در بین کشورهای دنیا بیش از ۳۷درصد ساختار خصوصی و بیش از ۶۱درصد ساختار دولتی دارد و حدود ۱. ۵درصد از کشورهای دنیا نیز فاقد اتاق بازرگانی هستند. هر کشوری دارای پیشینه و روش‌های فرهنگی و تجاری ویژه خود است بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که الگوی کارایی در یک کشور برای کشور دیگری هم تجویز و اجرا شود.
  • رای‌ وکالتی منتفی شد

    شورای عالی نظارت بر انتخابت اتاق بازگانی مصوب کرد که دادن رای‌های وکالتی در انتخابات دوره هشتم منتفی شده ‌است. پیش از این در دوره‌های قبلی انتخابات اتاق، دارندگان کارت بازرگانی به افراد دیگری وکالت می‌دادند تا به جای آنها در صندوق‌ها رای بیاندازند که به گفته برخی اعضای فعلی هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، این موضوع باعث جمع‌آوری بسیاری از کارت‌های بازرگانی و انداختن رای در صندوق‌ها به نفع برخی کاندیدا‌ها بود. اما ظاهرا با این تصمیم شورای عالی نظارت بر انتخابات، در این دوره دادن رای‌های وکالتی، منتفی‌است و دارندگان کارت بازرگانی خود باید به پای صندوق‌های رای آمده و به کاندیدای خود رای دهند.
  • نظر «پارلمان» درباره «پارلمان»

    دنیای اقتصاد: ۱۳۰ سال از تشکیل مجلس وکلای تجاری در سال ۱۲۶۳ و ۳ دهه از اداره اتاق به شکل کنونی و برگزاری انتخابات منظم چهار ساله می گذرد. در این سال ها اتاقی که ابتدا تنها محل گردهمایی بازرگانان بود، کم کم پذیرای صنعتگران و فعالان بخش معدن و کشاورزی و به محلی تبدیل شد که همه فعالان بخش خصوصی بتوانند خواسته های خود را پیگیری کنند.
    دولت یازدهم و افزایش شمار کاندیداها
    اما دوره هفتم هیات نمایندگان رو به پایان است و هفته آینده انتخابات هشتمین دوره برگزار می شود. انتخابات این دوره هیات نمایندگان با استقبال خوب بخش خصوصی همراه بوده است؛ به طوری که در اتاق تهران تعداد ثبت نام کنندگان ۶۳ درصد افزایش یافته؛ امری که برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان پارلمان قانون‌گذاری، آن را ناشی از رویکرد مثبت دولت یازدهم به پارلمان بخش خصوصی می دانند.
بیشتر