شماره روزنامه ۶۲۰۳
|

ویژه نامه

  • معدن را از پازل تحریم ها جدا کنید

    رئیس جمهور و دولت یازدهم برای مقابله با تحریم ها چاره ای جز تمرکز بر بازسازی ، احیاء ، بهره برداری و جداکردن معادن از پازل تحریم های خارجی ندارند. محمد حیدری مدیرعامل شرکت معدنی کامراه تندیس پایتخت و صاحب امتیاز معدن بزرگ بورزن ۳ با اظهار این مطلب، نقاط قوت برنامه‌های اقتصادی دولت بعدی را تقویت و حمایت واقعی از بخش معدن دانست. وی با اشاره به مزیت ها و توانمندیهای این بخش گفت: اگر از فروش مواد خام معدنی جلوگیری کنیم و بالاترین ارزش افزوده در داخل کشور را به مواد معدنی بدهیم، قطعا به درآمدهای جدید و بی‌دردسر دست خواهیم یافت.
  • واردات ماشین آلات را تسهیل کنید

    اولین خواسته صنعتگران از رئیس جمهور آینده ایجاد امنیت شغلی برای کسانی است که در صنعت و تولید کشور سرمایه گذاری کرده اند. احمد بستانچی مدیرعامل شرکت صنعتی دمنده با اعلام این مطلب گفت: در صورت تحقق این خواسته و اطمینان سرمایه گذار از حمایت های جدی مسئولان ارشد کشور ، می توان امیدوار بود که چرخ صنعت دوباره به گردش در می آید. وی با اشاره به معضلات و قید و بندهای زیادی که صنعتگران با آن مواجه هستند افزود: در صورت آزاد شدن واردات ماشین آلات با توجه به این که برای اجرای این طرح پولی از دولت مطالبه نمی شود به طور قطع مشکلات فعلی تا حدود زیادی مرتفع خواهد شد.
  • اصل ۴۴ در شهرکهای صنعتی اعمال شود

    مطالبات صنعتگران بحق است و ما به عنوان نمایندگان این بخش از رئیس جمهور بعدی تقاضا داریم با دید مدیریت و برنامه ریزی به صنعت و تولید توجه کند. رئیس هیئت امناء مجمع سراسری شهرکهای صنعتی استان تهران در گفت و گویی با اعلام این مطلب تصریح کرد: در حال حاضر صنعتگران بلاتکلیف هستند زیرا به مطالبات آنها توجه نمی شود و تاوان تمام دشواریها و ناپایداریهای ارزی و سایر مشکلات این بخش را صاحبان صنعت پس می دهند. شجاع الدین با تاکید بر ضرورت پایداری قیمت ارز در دولت آینده گفت: نوسانات و جهش ارز در سالهای اخیر شدیدترین صدمات را به صنعتگران وارد کرده است، به گونه‌ای که بخش زیادی از این بخش در حال حاضر زیر ظرفیت و در شرایط بسیار مشکل فعالیت می کنند.
  • تسهیلات را به صنعتگران صوری ندهند

    *حیدر عبادی :برای روشن نگه داشتن چراغ تولید و اشتغال کار آفرینان را در شرایط تحریم رها نکنید برای برون رفت از تهدیدات و چالش های پیش روی صنعت، حمایت از تولیدکنندگان واقعی الزامی است. حیدر عبادی رئیس هیات مدیره شرکت صنایع بسته بندی آریا بنیامین با بیان این مطلب گفت: نخستین گام دولت آینده برای احیای صنعت و تولید، گزینش صنعتگران واقعی و غیر واقعی است. وی اضافه کرد: طی سالهای اخیر به نظر می‌رسد که بخش اعظم تسهیلات بانکی به صنعتگران صوری داده شده است که این موضوع سبب تشدید رانت گردیده است. وی پیشنهادکرد رئیس جمهور و دولت محترم آینده در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری که حمایت از سرمایه، کار و تولید ایرانی را فصل الخطاب سیاستهای راهبردی کشور اعلام نموده اند می بایستی تسهیلات را با فرم حداکثری به آن بخش از واحدهای تولیدی اختصاص داد که هم اکنون با هر مشقت و سختی که شده است چراغ تولید را روشن نگه داشته و اشتغال را پابرجا داشته اند.
  • دلایل عدم دریافت تسهیلات صندوق توسعه ملی

    رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در یک نشست ویژه با اعضاء مجمع هیات امناء سراسری شهرکهای صنعتی استان تهران گفت: علیرغم معرفی صنعتگران برای دریافت سرمایه در گردش از محل منابع صندوق توسعه ملی در سال ۹۱ ، هنوز صنعتگران موفق به دریافت تسهیلات مذکور نشده اند. یداله صادقی تصریح کرد: دلیل عمده این مطلب، طولانی شدن مراحل بررسی و انقضاء تاریخ تفاهم نامه بین صندوق و بانکهای عامل و همچنین معوقات بانکی برخی متقاضیان استفاده از منابع فوق است. وی در ادامه با اشاره به اختصاص وجوه ۳ درصدی تسهیلات از محل ذخیره بانکها نزد بانک مرکزی به بخش صنعت و کشاورزی گفت: تعدادی از واحدهای تولیدی برای دریافت این وام معرفی شده اند که پرونده آنها تکمیل و آماده پرداخت است.
  • اشتغالزایی ۳۰ هزار نفر در واحدهای صنایع معدنی

    *دکتر مجید پورمقدم: برنامه ریزی آینده ما هدایت واحدهای صنایع معدنی به سمت شهرکهای صنعتی است طبق برنامه ریزی انجام شده واحدهای صنایع معدنی استان تهران در آینده به سمت استقرار در شهرکهای صنعتی سوق داده خواهند شد. دکتر مجید پورمقدم معاون امور معدنی و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با اعلام این مطلب گفت: هم اکنون در حال آمارگیری این واحدها و امکان سنجی و شناسایی معادن دارای ذخیره کافی در این بخش می باشیم. پورمقدم با اشاره به موقعیت فعلی این دسته از صنایع تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۳۰ هزار اشتغال مستقیم در واحدهای صنایع معدنی استان تهران وفق مجوزهای صادره ایجاد شده است.
  • سوء استفاده از وام های کم بهره را متوقف کنید

    *در حال حاضر برخی از شرکت‌های مرغداری با دریافت این وام ها و برخورداری از ارز مبادلاتی اقدام به خرید و واردات تجهیزات مرغداری از خارج کرده اند که ادامه این روند موجب فروپاشی تولید کنندگان داخلی خواهد شد تولیدکنندگان ادوات وتجهیزات صنعت مرغداری با ارسال نامه‌ای اعتراض‌آمیز به وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و جهادکشاورزی تخطی از مصوبه منع واردات محصولات دارای مشابه خارجی را به باد انتقاد گرفتند. در نسخه‌ای از این نامه که خطاب به مهندس صافدل، مدیرکل سازمان توسعه تجارت و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نگاشته شده و در اختیار این ویژه‌نامه قرار گرفته نسبت به ورشکستگی تولیدکنندگان ادوات مرغداری و از بین رفتن دستاوردهای این صنعت در دهه‌های اخیر هشدار داده شده است.
  • اختصاص ۴ میلیارد تومان اعتبار برای تامین آب شهرک صنعتی شمس آباد

    عضو هیئت امناء شهرک صنعتی شمس آباد و مجمع سراسری هیئت امناء‌شهرکهای صنعتی خواستار حضور فعال مسئولان سازمان صنعت، معدن و تجارت در هیئت مدیره مجمع شد. کاظم شرمسار در نشست اخیر اعضاء هیئت امناء مجمع با یداله صادقی همچنین تصریح کرد: مشکل اساسی و عمده شهرک صنعتی شمس آباد تامین آب شهرک است که امیدواریم با پیگیری جدی این موضوع و با کمک استانداری و سازمان آب منطقه ای هرچه زودتر برطرف شود. وی افزود: با توجه به توافق نامه انجام شده برای رفع مشکل آب شهرک حدود ۴ میلیارد تومان اختصاص یافته که جا دارد از زحمات مهندس حیدری مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران و مهندس کاغذپور معاون برنامه ریزی فرمانداری شهرستان ویژه ری به خاطر تلاش در این زمینه قدردانی شود.
  • مردم ما را به چشم زمین خوار نگاه می کنند!

    محمد هزاوه نژاد یکی از اعضاء هیئت امناء سراسری شهرکهای صنعتی استان و مدیرعامل هئیت امناء‌شهرک صنعتی فیروزکوه معتقد است: انتقال صنایع از شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران به این شهرک صنعتی، هیچ امتیاز و دستاوردی برای صنعتگران انتقالی نداشته است. وی در جلسه‌ای به ریاست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران تصریح کرد: بخش صنعت در فیروزکوه با مشکلاتی عظیم روبرو است و فقط بدور خود می چرخد. هزاوه نژاد با بیان اینکه محلی ها به صنعتگران به چشم اشغالگر و زمینخوار نگاه می کنند گفت: با این وجود، تولیدات ما با ارزش است و به عنوان سوغات به کشورهای دیگر می رود اما خودمان قادر به صادرات مستقیم نیستیم.
  • صنعتگران به در بسته مشت میزنند

    گلشاد نصیری عضو مجمع سراسری هیئت امناء‌ شهرک های صنعتی استان تهران و رئیس هیئت مدیره شرکت پیش ساخته سازان سبلان در نشست هفته گذشته این تشکل با رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران به گلایه از سیاست های جاری دستگاههای اجرایی در قبال واحدهای صنعتی پرداخت. به گزارش خبرنگار ما، وی پیرو جلسه ای که با دکتر نهاوندیان رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در آذرماه گذشته داشت و نگرانی خود را از افزایش آمار تعطیلی کارخانجات و بنگاه های اقتصادی ابراز کرده بود فراگیر شدن این رکود را در کلیه شهرک های صنعتی کشور بیان و ظرفیت کامل فعالیت را تا حدود ۲۰ درصد عنوان کرد.
  • راهبرد هوشمندانه نجات بخش صنعت پلاستیک کشور

    نصراله رضازاده طرقی:یکی از مولفه‌های موثر در حل مشکلات مردم در دولت آینده تلاش برای جلب اعتماد مردم است که جز با‌ پاکدستی و ثبات در تصمیم‌سازی‌ها و احتراز از اعمال سیاست‌های شتا‌ب‌زده و غیرکارشناسی مسیر نخواهد شد در شرایطی که کشور در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی تحت فشار فزاینده قرار گرفته بهترین راهکار روی آوردن به راهبرد هوشمندانه برای مقابله با این فشار است. نصرالله رضازاده طرقی،‌ رئیس هیات‌مدیره اتحادیه سراسری تعاونی‌های تامین نیاز صنعت پلاستیک با ارسال نامه‌ای برای وزیر صنعت، معدن و تجارت استان تهران راهکارهایی برای خروج از بحران تحریم‌ها ارائه داد.
  • ارز را تک نرخی کنید

    خواسته صنعتگران از دولت و رئیس جمهور بعدی تک نرخی کردن ارز و ایجاد ثبات ارزی است. دکتر معصومه احمدپور مدیرعامل شرکت جزیره پرستوها در گفت و گویی با عنوان این مطلب افزود: تحقق این درخواست و در کنار آن کاهش تورم در دولت آینده موجب رضایت و پیشرفت صنعت و تولید خواهد شد. وی در ادامه گفت: البته نکته مهمتر از این دو موضوع، تلاش رئیس جمهوری بعدی برای کاهش تحریم ها است که عمده مشکلات ناشی از این اعمال فشار می باشد. احمدپور با انتقاد از قول و وعده انجام نشده مسئولان برای پرداخت تسهیلات ریالی از محل صندوق توسعه ملی به صنعتگران یادآور شد: با اظهار تاسف از این عملکرد مسئولان فعلی، رئیس جمهور بعدی باید با تعهد کامل احیاء صنعت کشور را سرلوحه کار خود قرار دهد.
  • صنعتگران را ممنوع الخروج نکنید

    اصلاحیه آئین نامه اجرایی قانون تنظیم بخشی از مقررات تسهیل و نوسازی صنایع کشور که برای تایید نهایی به وزارت دارایی و امور اقتصادی ارجاع شده در صورت تصویب به آرزوی دیرینه تولیدکنندگان دال بر معافیت مالیاتی صنایع انتقالی جامه عمل می پوشاند. رضا جلالی، مدیرعامل مجمع سراسری هیات امنای شهرک‌های صنعتی استان تهران به همراه دیگر اعضای این مجمع در دیدار با یدالله صادقی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران خواستار تسریع در امضای پیش نویسی شد که برای طی مراحل نهایی امضا و اجرا تحویل مدیران ارشد وزارت دارایی و امور اقتصادی شده است.
  • بلاتکلیفی دهها میلیارد تومان سرمایه گذاری برای اجرای طرح توسعه

    اعتراض صنعتگران شاغل در شهرکهای صنعتی به قانون جدید مبنی بر اعمال محدودیت برای اجرای طرح توسعه همچنان دارد. سیروس کوهی عضو هیئت امناء‌ شهرکهای صنعتی استان تهران و نایب رئیس هیئت امناء شهرک صنعتی پایتخت در دیدار اعضاء هیئت امناء با یداله صادقی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران خیلی صریح از قانون جدید انتقاد کرد و گفت: بخشنامه ابلاغی جدید وزارت متبوع دال بر ضرورت اخذ مجوز تاسیس برای اجرای طرح های توسعه کاملاغیر کارشناسی است و باید ابطال شود. وی افزود: در حال حاضر بیش از ۴۰ واحد تولیدی مستقر در شهرک صنعتی پایتخت بعد از رفع محدودیت ۲ استانی بودن، به خاطر ابلاغ این بخشنامه بلاتکلیف مانده اند.
  • دعوت از واحدهای صنعتی جهت دریافت حواله شکر

    *سید مهدی میرخانی: با پیشنهادات اصلاحی این سازمان به بلاتکلیفی طرح های توسعه استان پایان داده می شود واحدهای صنعتی مصرف کننده شکر در استان تهران جهت دریافت سهمیه شکر مراجعه کنند. معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با اعلام این خبر گفت: متقاضیان در صورت داشتن مجوز از این سازمان می توانند با ثبت نام در سایت بهین یاب و ارائه مدارک لازم از این سهمیه استفاده کنند. مهندس سید مهدی میرخانی افزود: تحویل حواله های شکر از قرار هر کیلو ۱۳۰۰ تومان انجام می شود و کارخانجات تولیدکننده استان باید همکاری لازم را با این واحدها انجام دهند.
  • رشد چشمگیر صادرات غیر نفتی در استان تهران

    علیرغم شرایط دشوار تحریم ها، میزان صادرات غیر نفتی استان تهران در سال گذشته نسبت به سال ۹۰ رشد چشمگیری داشت. یداله صادقی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز ملی صنعت و معدن، با اعلام این خبر گفت: این رشد از نظر ارزشی بالای ۴۷ درصد و از نظر وزنی بیش از ۳۴ درصد بوده است. وی همچنین افزود: با سرمایه گذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال در پروژه های صنعت، معدن و تجارت استان تهران بیش از ۹۵ هزار شغل نیز در سال ۹۱ ایجاد شد. .
  •  معادن،در اولویت اول اقتصاد کشور قرار گیرد

    درست در حالی که دولت محترم درصدد تلاش برای توسعه بخش معدنی با هدف کاهش اتکا به درآمدهای نفتی است باید همزمان با تقویت این مهم راهی برای آشتی دادن معادن با محیط زیست یافت شود. دکتر بهرامی‌نسب،‌ مدیرعامل شرکت درنای‌سپید و از اساتید و پیشکسوتان حفاظت محیط زیست در دیدار و بازدید دکتر مجید پورمقدم معاون امور معدنی و صنایع‌معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران از معدن سنگ و لاشه و خاک صنعتی بولان و معادن همجوار منطقه بولان و دماوند ، ضمن تائید اصول بهره‌برداری از این معدن با معیارهای محیط زیست از دکتر بهرامی نسب خواستار طراحی الگوی انجام شده در این معدن به لحاظ رعایت اصول استانداردهای زیست‌محیطی برای سایر معادن شد.
  • بانک‌ها و مخابرات در معرض اتهام !

    عدم حمایت بانکها و ارگانهای خدمات دهنده از واحدهای تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی موجبات تضعیف امکانات و رکود و تعطیلی این واحدها را فراهم ساخته است. عضو هیئت امناء سراسری و مدیرعامل شهرک صنعتی خوارزمی ( موسسه عمران) در نشست با رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با بیان این مطلب گفت: در حال حاضر صنعتگران علاوه بر مسائل عمده و کلان بخش صنعت از کمبود امکانات در شهرکهای صنعتی نوپا رنج می برند. داوود نفر تصریح کرد: به عنوان مثال، ارتباطات تلفنی و مخابرات شهرک به عنوان کوچکترین خواسته صنعتگران یا قطع شده ویا دچار اختلال جدی است و کسی هم پاسخگو نیست! همچنین بانکها از احداث شعبه در این شهرک به بهانه نداشتن توجیه اقتصادی اکراه دارند.
  • رئیس جمهور آینده فقط قول ندهد

    صنعتگران از رئیس جمهور و دولت آینده توقع دارنده به وعده های انتخاباتی خود مسئولانه عمل کنند . محمد احمدزاده صنعتگر با سابقه استان تهران و مدیرعامل شرکت بل صنعت دلتا در برابر پرسش ما که از رئیس جمهور آینده چه می خواهید؟ با بیان این مطلب اظهار داشت: دولت آینده باید در راستای ثبات تولید و حفظ اشتغال برنامه ریزی کرده و آنچنان نظارت داشته باشد که مانع از حضور صنعتگر نماها و اتفاقاتی شبیه فساد مالی ۳ هزار میلیاردی شود. وی تاکید کرد: توجه به خواسته های بحق تولیدکنندگان و حذف موانع و تنگناها از سر راه صنعت و تولید، اولویت اول این دولت باید باشد.